Jump to content

Arhiepiskop Averkije Dzordanvilski

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 69
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Naravno patrijarh Kiril!

?? ???? ?? ????????? ? ??????,???? ?? ?????? ??????.???? ??????? ?????????? ???????? ?? ???? ?????????.

Da sve vjerujem da ce biti istinski preporod i istinska ekumenizacija crkve pravoslavne. Daj Boze, no po Hristu, ocima i Svetom Pismu nebih rekao. Po plodovima njihovim poznajte ih.... Nebih sada da skrecem na poslanice patrijarha Kirila koje su....

??? ????,???? ?? ?? ??????????? ??? ?? ????? ????????.?? ????? ? ?????????????? ??????????? ?? ???? ????.????? ,???? ???? ?? ??????? ?? ???????? ??????? ????? ??? ,????? ?????.?? ?? ???????? ?????????? ??? ? ????? ????? ????? ???? ? ??????? ?????? ??? ???? ???? ?? ?? ? ????????.???? ?? ?? ?? ?????? ????? ??????? ??? ??? ??????.????? ?????,??????????? ??????????,??????,??? ?? ?? ?????? ???? ?? ??????.???? ???????? ????????? ????????? ???????.???? ????? ???? ? ??????? ????? ????? ?? ? ???? ????????.???? ?? ?? ????? ??????? ???? ??????????? ?????,? ????????? ???????? ???? ???? ?? ?????? ????????.
Подели на овим сајтовима

«Ako od takvog čoveka čujemo mnogo toga prljavog, što se obrušava na Crkvu i njene služitelje, ukoliko čujemo plamene pozive na borbu, podelu i spasavanje Pravoslavlja čak do smrti, kada čujemo slogan: «Pravoslavlje ili smrt!», - «treba da se pazimo sličnih propovednika», - uveren je Svjatijejši Vladika.

Veoma mudra besjeda. Samo da razjasnim nisam pristalica zilotizma koji prelazi u mrznju i zbog kojeg ljubav hladni, umjerenog da, onoliko umjerenog koliko je dovoljno. Ali sam pristalica teze: "Pravoslavlje ili smrt" Sto je slicno tezi Istina ili smrt, Hristos ili smrt. Nekada su rani hriscani zbog te istine na kolac nabijani, razapinjani muceni svakom mukom, nisu li oni Svetila crkve nase Sveti mucenici, od obicnog mirjanina, do episkopa, njihova teza nije li bila Xristos ili smrt, istina ili smrta, pravoslavlje(pravoverje)ili smrt.

Nevjerovatno je povjerovati da su se odredjene grupacije u crkvi pocele odvajati, stajati u zastitu pravoslavlje iz cisto nekog hira i duhovne obmane, ispada da je stanje vasaljenskog pravoslavlje toliko dobro. Veliki  oci crkve pocev od Serafima Rouza, kao i mnogi drugi govore o problemima u kojima je pravoslavlej danas jos prije 30 godina, sa zabrinutoscu jos vecom sta ce sjutra biti. Neki se cak usudjuju da kazu za o.Serafima Rouza da je on kao novobracenik bio povucen velikom revnoscu, pa hoce reci da je pisao basne. Otac Serafim Rouz je bio revnitelj i istinski zilot, jer zilot znaci revnitelj.

Mnogi mladi ljudi vidjevsi pasivnost danasnje crkve i koketiranje sa samim svjetom, hoce nekad mozda i svojim snagam da zastite pravoslavlje da sacuveju vjeru svetih otaca. Oni nece da se integrisu u svjet zele revnost. Danas je svjet okrenut protiv revnitelja, ne voli revnitelje. Danasnji svjet voli ucitelje koji ih cesu po usima, danas pravoslavlje nije nacin zivota, danas je pravoslavlje nesto sasvim sporedno, razvodnjeno. Mladi ljudi se danas traze, zele da ugode Hristu, oduvjek je bilo ugodnika Hristovih.

«Nikada Gospod nije govorio: «Moje učenje ili smrt!». Nijedan apostol nije uzvikivao: «Pravoslavlje ili smrt!» jer je Pravoslavlje – život večni, radost u Svetom Duhu, lepota života. Smrt je – trulež, posledica grehovnog pada i djavolskog delovanja», - podvukao je Predstavnik Ruske Crkve i dodao da se u naše dane s vremena na vreme pojavljuju lažni učitelji, koji sablažnjavaju narod pozivima da se spasava Pravoslavlje i njegova čistota i ponavljaju tu opasnu, lažnu i unutrašnje protivurečnu lozinku: «Pravoslavlje ili smrt!».

Danasnji covjek se boji smrti. Ne rece li djakon Avakume: Srb je Hristov - raduje se smrti! U besjedi patrijarha Kirila riejci "Pravoslavlje ili smrt" se iskrivljuju. Ne rece li Hristos: “Mene su gonili i vas ce goniti. Ko hoce da ide za mnom neka uzme krst svoj”.

jer je Pravoslavlje – život večni, radost u Svetom Duhu, lepota života.

Da li neko o rijecima pravoslavlje ili smrt pobija zivot vjecni, naravno da ne u njima se svjedoci zivot u svoj svojoj krasoti. One govore zivjecu istinu zivjecu pravoslavlj, i to mi mogu oduzeti samo ako mi oduzmu ovaj zivot, stradacu za istinu, cuvacu istinu. Gospod veli: "Jer ko hoće da spase svoj život, izgubiće ga; a ko izgubi svoj život zbog mene i evanđelja, spašće ga." Dok patrijarh govori 'lepota zivota'. Ovakve stvari sekte obecavaju svojim vjernicima, radost u duhu ljepota zivota.

Moje je misljenje da ovim rijecima sprovedenim u djelo mozemo spasiti Pravoslavlje Istine, ako ove rijeci ohladne u nama pravoslavlje ce ostati razvodnjeno izgubice svoju sustinu. O tako nam nedostaju primjeri sveti, zaista nestece svetih kako kazu oci.

Подели на овим сајтовима

U zaključku njegova Svetost je poželeo bogomoljcima da se poučavaju primerima iz prošlosti, nadahnjujući se podvigom svetih Otaca sedam Vaseljenskih Sabora, koji su štitili i podržavali jedinstvo Hristove Crkve, i pozivali sve da čuvaju jedinstvo Crkve, učvrščujući u osnovi crkvenog života Bogom odredjeni zakon ljubavi.

A danas se uistinu mnogo stosta krije iza imena ljubav... Imao bih jos toga da dodam na ovu poslanicu ali nemam zaista toliko vremena..... Koliko su samo naseg Avu Justina mucili zatvarali i izolovali, zato sto je i sam bio nosioc istine Revnitelj Pravoslavlja.... A jesu li izolovali i  Sv vladiku Nikolaja Velimirovica iz istog razloga, jesu li mnoge ruske oce protjerali i pobili... Jeli Ruska Zagranicka crkva rodila najveceg danasnjeg svetitelja Svetog Jovana Sangajskog, koji rodi Serafima Rouza... Nisu li nam to putokazi istine danas... Dok danasnje crkvene vlasti traze pasivnost vjernika poslusno stado kome cesu usi, dok je Sveti Vladika Nikolaj od najobicnijeg saljaka pravio najvece bogomoljce i besjednike cak. Nne nama nikada nisu valjali takvi ljudi. Ovaj svjet je protivnik Istine i to je od uvjek bilo tako.

Ne danas nas niko nece muciti Hrista radi, nece nas goniti. Djovo je smislio bolje oruzje, danas samo hoce da nam oduzmu Svetu Revnost.

Подели на овим сајтовима

Као прво,какв си ти Православац ако се бојиш католика.Те приче о покатоличавању једноставно не пију воду.Друго ,због чега си сигуран да исправно тумачиш свете оце ,Свето Писмо.Да би правилно растумачио оце и писмо мораш имати срце и духовну висину као људи који су то и написали.Зато се ја не правим много паметан око тих ствари.Свето Писмо,светоотачка литератута,канони,све је то нечије срце на папиру.Срце испуњени Христовом савршрном љубављу.Зато такви људи у данашње време треба да и дају тумачења.Имаш ли ти такву чистоту срца ИХТУСЕ???Ја немам,а прихватам тумачења оних које по делима познадох.

Zaista brate Dejane ne mogu da ti odgovorim na pitanje o srcu. A svete oce tumacim svetim ocima i ne iznosim nista iz sebe neko od njih. Katolike nigdje ne spomenih...

Svako dobro od Gospoda.

Подели на овим сајтовима

Za mene postoji samo Pravoslavlje,tako da nemam potrebu da govorim parolu Pravoslavlje ili smrt.Niti sam ikada procitao tu parolu u svetootackoj literaturi.

A sta bi ucinio da neko hoce da ti oduzme to pravoslavlje da ga razvodni. Da li bi mu to dozvolio ili bi rekao ne pravoslavle je moj zivot?

Подели на овим сајтовима

Za mene postoji samo Pravoslavlje,tako da nemam potrebu da govorim parolu Pravoslavlje ili smrt.Niti sam ikada procitao tu parolu u svetootackoj literaturi.

A sta bi ucinio da neko hoce da ti oduzme to pravoslavlje da ga razvodni. Da li bi mu to dozvolio ili bi rekao ne pravoslavle je moj zivot?
Pravoslavlje jeste moj zivot i niko ne moze da mi ga oduzme.Taj ko hoce da "razvodnjava",taj samo sebi moze da razvodni,sta god to razvodnjavanje ili navodnjavanje znacilo.
Подели на овим сајтовима

??? ????,???? ?? ?? ??????????? ??? ?? ????? ????????.?? ????? ? ?????????????? ??????????? ?? ???? ????.????? ,???? ???? ?? ??????? ?? ???????? ??????? ????? ??? ,????? ?????.?? ?? ???????? ?????????? ??? ? ????? ????? ????? ???? ? ??????? ?????? ??? ???? ???? ?? ?? ? ????????.???? ?? ?? ?? ?????? ????? ??????? ??? ??? ??????.????? ?????,??????????? ??????????,??????,??? ?? ?? ?????? ???? ?? ??????.???? ???????? ????????? ????????? ???????.???? ????? ???? ? ??????? ????? ????? ?? ? ???? ????????.???? ?? ?? ????? ??????? ???? ??????????? ?????,? ????????? ???????? ???? ???? ?? ?????? ????????.

Zaista brate Dejane ne mogu da ti odgovorim na pitanje o srcu. A svete oce tumacim svetim ocima i ne iznosim nista iz sebe neko od njih. Katolike nigdje ne spomenih...

Svako dobro od Gospoda.

???? ?? ??????? ????? ??? ?????? ??????????? ?? ?? ?? ?????????????? ?? ??? ????? ?? ?????? ????? ??? ?? ????? ?????????-?????????,?????,????? ????? ? ?? ?? ?? ??? ?????? ????? ?? ?? ?? ??? ??????????? ?? ????? ???? ?????? ? ???? ????? ?? ??????.

Подели на овим сајтовима

? ???? ???? ???? ?? ???????? ???????? ?? ??? ???? ???? ?? ???????? ??? ?? ??? ?? ??? ?????? ????? ?? ?? ?? ????? ????? ???? ?? ????????????????? ??????? ?? ?? ?? ?? ????? ?????????? ??? ???? ?? ?????? ?????? ?? ?? ?? ???? ?????.

Подели на овим сајтовима

jer je Pravoslavlje – život ve?ni, radost u Svetom Duhu, lepota života.

Da li neko o rijecima pravoslavlje ili smrt pobija zivot vjecni, naravno da ne u njima se svjedoci zivot u svoj svojoj krasoti. One govore zivjecu istinu zivjecu pravoslavlj, i to mi mogu oduzeti samo ako mi oduzmu ovaj zivot, stradacu za istinu, cuvacu istinu. Gospod veli: "Jer ko ho?e da spase svoj život, izgubi?e ga; a ko izgubi svoj život zbog mene i evan?elja, spaš?e ga." Dok patrijarh govori 'lepota zivota'. Ovakve stvari sekte obecavaju svojim vjernicima, radost u duhu ljepota zivota.

Moje je misljenje da ovim rijecima sprovedenim u djelo mozemo spasiti Pravoslavlje Istine, ako ove rijeci ohladne u nama pravoslavlje ce ostati razvodnjeno izgubice svoju sustinu. O tako nam nedostaju primjeri sveti, zaista nestece svetih kako kazu oci.

??...??.?? ?????? ????? ??? ??? ?? ????? ????? ?????????:??? ??????? ????? ??????? ?? ??????? ?????? ??? ??? ??????? ????? ????? ?? ??????? ??????.? ???? ?? ???? ??? ?? ?? ????? ????? ????? ????????? ?? ?? ???????????

Подели на овим сајтовима

А како неко може да разводни Цркву?Ко је тај који може да разводни оно за шта је Сам Господ казао да Њу ни врата адова неће да надвладају?Господ Христос не да да се Црква разводњава јер онда по твојој логици то не би била Црква.

U svetom pismu pise: "Sin Čovečiji kada dodje hoće li naći veru na zemlji"

Ljudi će postati gordi, nezahvalni, odbacujući Božiji zakon: pored otpadništva od života biće i oskudica moralnog života. Dobro će se smanjivati, a zlo narastati. Istina ce se razapeti: Da se ovo vrijeme ne skrati niko nebi ostaki, ali izabranih radi skratise se dani ovi”

Како то тумачиш Свете Оце Светим Оцима?Какав ти је то приступ?Једини ко има право да тумачи Свете Оце је Света Литургија-заједница,Црква,сабор Отаца а не да се Оци тумаче Оцима ко да су Оци законодавци па један пише закона а овај други га тумачи.

Ili ne znas da se  oci dopunjuju i jedan drugog potvrdjuju, htjeo sam reci da ovo sto pisem je proslo kroz prizmu vise nego jednog svetog oce jer oni su isti u istini i ne prave odstupanja.

Хм...не.То управо значи оно што је рекао Свети Патријарх:ако изгубиш живот изгубио си Царство БОЖИЈЕ или ако изгубиш живот добио си Царство БОЖИЈЕ.И како ти знаш шта је од овога рекао Свети Патријарх па га критикујеш?

Gospod veli: "ko hoce zivot svoj da sacuva, izgubice ga, a ko izgubi zivot svoj mene radi i jevandjelja onaj ce ga sacuvati" Kako znam: pa u poslanici se udara na zilote i pricaju se neke bajke govori se o dobroj namjeri Arija i Nestorija, veoma lukavo oni se izjednacavaju sa njima... Samo sto su danad druga vremena, sve blizi smo antihristu a on nece doci kako kaze Apostol Pavle; "doke se ne ukloni onaj koji zadrzava".

Njegova Svetost je okupljenima u hramu ispričala o istorijatu borbe Crkve sa ikonoboračkom jeresi i o tome kako je kao radi konačne osude te jeresi doneta odluka u prvoj Nedelji Velikog posta, u prvi nedeljni dan da se slavi Trijumf Pravoslavlja

Takodje  ikonoborci su prvo uklonili i pobili ikonoljubce i izvojevali pobjedu, zasto? Pa da se odaberu oni pravi i istiniti.

Tako danas isto ce se odabrati oni pravi i istiniti, vrijeme kvaziduhovnika, podjela, zbunjivanja vjernih. Nedo Bog da ja ovdje govorim protiv sam crkve, ovdje govorim protiv onoga sto hoce na silu da se uvuce u crkvu na razne nacine i mahinacije a to je tajna bezakonja?

A oce li ko od vas meni reci kakav je orden zasluzio Filp Vijanovic predsjednik Crne Gore sto rece Bosko Jugovic? Ordene dobijaju junaci, a ne izdaice naroda svoga i oni sto podpomazu tajnu bezakonja. "Patrijarh Kiril i predsednik D. Medvedev primili su dobitnike. Fond je osnovan 1995. i svake godine dodeljuje premije državnim, verskim i političkim ličnostima.""Mitropolit praški i prvojerarh češko-slovački Hristofor posetio je Moskvu gde mu je uručena godišnja premija Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.""Ovo priznanje primili su u patrijarškoj palati Kremlja i predsednik Crne Gore Filip Vujanović, gubernatorka Petrograda Valentina Matvijenko i dekan Bogoslovskog fakulteta u Bukureštu protojerej Stefan Buki."

Ko je mitropolit praski: "Poglavar češko-slovačke pravoslavne Crkve, mitropolit praški Hristofor, posetio je nedavno Vatikan i sastao se sa papom Benediktom Šesnaestim. Tokom razgovora mu je rečeno da je Sveta stolica zainteresovana za dobre odnose sa Pravoslavljem i da „nema unijatske namere prema pravoslavnim kanonskim prostorima“. Toga je bilo u prošlosti na raznim prostorima, to je „predano istoriji“. Sada se važnost pridaje zbližavanju hrišćanskog Istoka i Zapada." Zaista istiniti danas dobijaju ordene  ovo je samo mali dio za javnnost a sta je iza svega toga. Jos kad dodamo Filipa  vesela druzina junaka.....

Подели на овим сајтовима

U svetom pismu pise: "Sin ?ove?iji kada dodje ho?e li na?i veru na zemlji"

Ljudi ?e postati gordi, nezahvalni, odbacuju?i Božiji zakon: pored otpadništva od života bi?e i oskudica moralnog života. Dobro ?e se smanjivati, a zlo narastati. Istina ce se razapeti: Da se ovo vrijeme ne skrati niko nebi ostaki, ali izabranih radi skratise se dani ovi”

?????,?? ???? ?? ?? ??? ???? ?????.

Ili ne znas da se  oci dopunjuju i jedan drugog potvrdjuju, htjeo sam reci da ovo sto pisem je proslo kroz prizmu vise nego jednog svetog oce jer oni su isti u istini i ne prave odstupanja.

?? ???? ?? ??????? ??????.??? ?????? ?? ?? ???????? ?????? ???? ???? ??? ????? ??? ???? ??? ? ??? ???? ??? ?????? ???????,???? ?? ????? ???????.

Gospod veli: "ko hoce zivot svoj da sacuva, izgubice ga, a ko izgubi zivot svoj mene radi i jevandjelja onaj ce ga sacuvati" Kako znam: pa u poslanici se udara na zilote i pricaju se neke bajke govori se o dobroj namjeri Arija i Nestorija, veoma lukavo oni se izjednacavaju sa njima... Samo sto su danad druga vremena, sve blizi smo antihristu a on nece doci kako kaze Apostol Pavle; "doke se ne ukloni onaj koji zadrzava".

???? ?? ????? ??? ??? ???? ??????? ???? ?? ?????????? ???? ?? ???? ??? ?? ????????? ???????? ?????:?? ?????? ????? ??????? ?? ? ?? ?????? ????? ??????? ??:? ????? ? ????? ?? ? ????? ???:?? ?????? ????? ????? ?? ???????? ???????? ?? ? ??? ???????? ?????? ?????? ?? ??????? ???? ????? ???????? ??-???? ???? ?????.????? ?? ?? ????? ??? ?? ???????? ? ??????.

?????? ?? ???? ?? ????????? ? ????? ???? ????? ????? ???????????? ?? ?? ?? ?? ??? ?? ????? ???????? ???????? ??????????? ??? ????? ? ????????? ????? ??? ??? ????? ? ???? ?? ???? ????????? ??????  ?????? ?????????? ?????? ?? ?? ????? ? ????????? ????? ????? ???????.

A oce li ko od vas meni reci kakav je orden zasluzio Filp Vijanovic predsjednik Crne Gore sto rece Bosko Jugovic? Ordene dobijaju junaci, a ne izdaice naroda svoga i oni sto podpomazu tajnu bezakonja. "Patrijarh Kiril i predsednik D. Medvedev primili su dobitnike. Fond je osnovan 1995. i svake godine dodeljuje premije državnim, verskim i politi?kim li?nostima.""Mitropolit praški i prvojerarh ?eško-slova?ki Hristofor posetio je Moskvu gde mu je uru?ena godišnja premija Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.""Ovo priznanje primili su u patrijarškoj palati Kremlja i predsednik Crne Gore Filip Vujanovi?, gubernatorka Petrograda Valentina Matvijenko i dekan Bogoslovskog fakulteta u Bukureštu protojerej Stefan Buki."

????? ?? ??????? ??? ?? ????? ? ???????? ??????????? ???????? ???? ????? ????? ? ???? ?? ?????? ???????? ?? ?? ??????? ???????? ???????? ??? ?? ?? ???? ???????? ????? ???????????.

Ko je mitropolit praski: "Poglavar ?eško-slova?ke pravoslavne Crkve, mitropolit praški Hristofor, posetio je nedavno Vatikan i sastao se sa papom Benediktom Šesnaestim. Tokom razgovora mu je re?eno da je Sveta stolica zainteresovana za dobre odnose sa Pravoslavljem i da „nema unijatske namere prema pravoslavnim kanonskim prostorima“. Toga je bilo u prošlosti na raznim prostorima, to je „predano istoriji“. Sada se važnost pridaje zbližavanju hriš?anskog Istoka i Zapada." Zaista istiniti danas dobijaju ordene  ovo je samo mali dio za javnnost a sta je iza svega toga. Jos kad dodamo Filipa  vesela druzina junaka.....

??? ????? ?? ?????? ?? ?? ???? ?? ?? ?? ????????? ????? ???????? ????? ??? ?? ??? ?? ???? ??? ?? ??,? ?? ?? ??????????? ???? ???? ? ???? ?? ???-?.? ?? ?? ???????,? ???? ?? ?? ?????????? ??? ?????? ???? ?? ????? ? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ????? ?? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...