Jump to content

Dragi

Члан
  • Број садржаја

    13941
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Број дана (победа)

    2

Everything posted by Dragi

  1. Dragi

    Ja sam Dragi

    Почео је божићни пост. Нека нам пост буде више у праведним делима, а мање у мучењу своје а нарочито туђе душе. И када славимо славу, посетимо мучену душу, а мање се побринимо за колач и вечеру. Сетимо се како нам говори Бог: "Не приносите више жртве залудне, на кад гадим се, а о младинама и суботама и о сазивању скупштине не могу подносити безакоња и светковине. На младине ваше и на празнике ваше мрзи душа моја, досадише ми, додија ми подносити. Зато кад ширите руке своје, заклањам очи своје од вас, и кад множите молитве, не слушам, руке су ваше пуне крви. Умијте се, очистите се, уклоните злоћу дела својих испред очију мојих, престаните зло чинити. Учите се добро чинити, тражите правду, исправљајте потлаченога, дајте правицу сироти, браните удовицу. Тада дођите, вели Господ, па ћемо се судити: ако греси ваши буду као скерлет, постаће бели као снег, ако буду црвени као црвац, постаће као вуна. (Ис 1, 13-18)" Моја мајка када се разболела, сви црквењаци су заборавили на њу. Моја мајка није била сад неки велики верник, чак није умела никако да научи да се правилно прекрсти. Али била је човек, жива душа. И радила је у старачком дому, где се за многе људе била бринула и њима помагала. 1999 се била придружила бечком, српском хуманитасу да помаже Србима у Србији за време и после бомбардовања, ништа посебно али ипак. И док је била здрава, црквењаци су знали да се друже са њом. После нису знали за њу. Велики црквењаци, који би у цркви тражили прва места и да су они нешто велики. Мајка ми је 2005. гдине имала три злочудна тумора у глави, б-ћелијски лимфом. После хемотерапије и радиотерапије оздравила је колико толико, али зато су навалили друге болести. 2010. године, онда, ударила је такозвана хидроцефалија - тамо где су били тумори, скупила се вода. Дошло је до упале мозга, са тоталном амнезијом. Мајка је све заборавила, апсолутно све. Нити је знала ко је она, нити ко смо ми. После операције, где је добила канал од мозга до стомака да вода може да тече, њено сећање се вратило. Али физички и психички мајка је била тешко нарушена. Једно време би даље ишла у цркву. Обично би дошла при крају службе, запалила свећу, и онда потрчала за кафу^^ Била је позвана на славу, мислим да беше свети Никола. Једна Вера је звала. Мајка се целу недељу спремала за славу. Било јој је веома важно. Отишла је са очухом, после сат и по се вратила. Тамо је била можда петнаестак минута, пола сата. Нешто је била оборила, на шта се та Вера ваљда била наљутила, и мајка и очух су наупстили славу. Мајка после није више ишла у цркву. Хало, болесна особа која не може да иде, која стално губи памћење итд. И нешто је оборила! Дај молим! И да је уништила целу вечеру, па шта? У питању је тешко болесна особа. Наручимо пицу, или спржимо јаја, и славимо Бога... Као да прослављамо Бога тако што ждеремо и пијемо. А тој Вери то не могу да опростим, жао ми је. Зато је тешко бити Хришћанин, мислим по делима?
  2. Moralo se desiti. Sa 200.000 ruskih vojnika širom fronta dugačak kao Italija i više. Ukrajinci su pronašli jednu slabu rusku tačku na frontu, koncentrisali 50.000 vojnika i probili taj deo fronta. Od samog početka rata govorim da je 200.000 vojske premalo za Ukrajinu sa preko 40 miliona stanovnika. Potrebno je najmanje pola miliona vojske, ili 1 vojnik na 100 civila. Trenutno u Ukrajini imamo stanje kao u Bosni 92-95-e, kada su se borili negde 70.000 Srba protiv 120.000 Muslimana i 40.000 Hrvata. Nastao je status quo, ravnoteža Srba sa boljim naoružanjem sa jedne i dvaput brojnijih Muslimana a sa njima i Hrvata sa druge strane. U Ukrajini je, koliko ja znam, 200.000 Rusa protiv 600.000 Ukrajinaca ako se ne varam. Rusi imaju bolje naoružanje, ali su Ukrajinci brojniji. I sad se jurcaju oko par sela amo tamo, jednom ovi jednom oni. I ponekad se nekome desi proboj fronta kao sad. PS: Jugoslavija nije veštaka reč. Još u srednjem veku jedan naziv za nas Srbe jeste Sloven ili Slovin, ovo imamo najpre u rimokatoličkim krajevima, gde rimokatolički Srbi sebe zovu Slovenima, dok je srpsko ime vezano za Pravoslavlje ("srpska vera"). Sloveni a zatim Iliri i konačno Jugosloveni postaje zajedničko ime pravoslavnih i rimokatoličkih Srba i Srba islamske vere. Kasnije se još dodaju Hrvati, Slovenci i drugi Južni Sloveni. Da podsetim: Pećki patrijarsi bili su patrijarsi Srba (ponekad se dodaju i Bugari) i svega Ilirika, dakle svih Jugoslovena. Jugosloven je samo jedno naše drugo ime, poput Rašanina, Bošnjanina, Crnogorca itd. A nije ni Malorus staro narodno ime za Ukrajinca, nego je to Rusin! ru. русин, uk. русини, be. русіны. Od starih Rusina nastaju dve grane, jedna to su Belorusi, drugi su Rusini, današnji Ukrajinci. Ovaj Mjačin nema osnovna pojma. Ko je taj? Rusi, Rusini-Ukrajinci i Belorusi, po teritoriji Velika Rusija, Mala Rusija i Bela Rusija, poreklom od takozvanog drevnoruskog naroda (ru. древнерусская народность, uk. давньоруська народність).
  3. Dragi

    Ja sam Dragi

    Danas je mamin rođendan. Prva godina bez nje. Malo sam tužan, ali i zahvalan. Tek kada ode, shvatiš šta je majka i da nema zamena za nju.
  4. SciFi smo onomad pokušavali na Verujem i Pouke, ko se toga seća onomad u 2009 ili tu negde? Došao sam na ideju da zajednički piskaramo te SciFi-priče - forujem Verujem u ulozi patrolnog svemirskog broda jedne planetarne (naravno crkvene i pravoslavne) Nove Srbije, a Pouke u ulozi jedne svemirske stanice iste te planetarne Nove Srbije. Ali rezonancija nije bila neka na obim forumima.
  5. Oprez, Srbi: Porastlo je ubijanje dece od 13 % u 2019 na 14 %  u 2020 !!

    https://www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/ab-serbia.html

  6. Dragi

    Srpski Yad Vashem

    Verujem da je hitno vreme za jedna srpski memorijalni holokaust centar aka Yad Vashem. Ove, ili prošle nedelje, prvi put sam čuo za jedan holokaust muzej u Beogradu. Ali kad je toliko slabo poznat, mislim da neće biti nešto poseban taj holokaust muzej u Beogradu. Samo u 20. veku, u dva svetska rata, ubijeno je oko milion i po srpskih civila - ne vojske, nego civilisti - ali ovo nam se ne priznaje. A i kako da nam se priznaje, kad i sami ne znamo o ovome? Nego još imamo Srbe (poznati kao drugosrbijanci, autošovinisti itd.), koji misle da moramo i dalje da se žrtvujemo, da zarad drugih nestanemo, još i zarad onih koji su nas proganjali i ubijali. Zar nismo dovoljno ginuli i izgubili? Šta treba još da izgubimo, koliko još da izginemo? Verujem da se ne trebamo plašiti finansijskih sredstava i da investiramo ono što je potrebno za jedan ozbiljan memorijalni centar o genocidu našeg naroda - ako ništa drugo da se barem mi učimo, i da znamo.
  7. Pazi da ti nebo ne padne na glavu kao onim Galima u Asteriks-stripovima. A danas je sve globalno. Mi živimo u vremenu globalizma, gde je planeta jedno selo, i u tom globalizmu mi moramo da nađemo naše mesto, našu poziciju, ovo mi hteli ili ne. Lako je onome da se sakrije od sveta ko ništa ne poseduje, pa nema ni šta da izgubi. Ali mi valjda hoćemo nešto da imamo i da izgradimo, i našoj deci nešto da ostavimo. Ne mogu da nađem posao ako sedim kući, nego moram u svet, u preduzeća, fabrike, ili pak sam da stvorim svoje preduzeće, radnju, šta god. Njiva neće sama od sebe da se ori. Danas iz Beča mogu da naručim kamen u Srbiji i da ga doteram u Austriju. Da li Srbija time nešto gubi? To je globalizam. A da vidim radnika rodoljuba u Srbiji koji će da se odrekne dve hiljade evra posla! "I tako dakle po rodovima njihovim poznaćete ih." (Mat. 7, 20) Ako ovi sarađuju globalno, ko nama zabranjuje da mi sarađujemo globalno? Jesmo Svetosavci, ali nismo jedini Hrišćani na svetu. Ima mnogih divnih Hrišćana u svetu, a svi su oni deca Božija a time naša familija. Ili se možda plašimo od sveta? Ali ne reče li Jovan u svom Otkrivenju da plašljivi neće da uđu u novi Jerusalim, to da neće da naslede carstvo nebesko? Gledajmo da savladamo strah, jer Srb je Hristov, raduje se smrti! Ovo zadnje ko razume.
  8. Dragi

    Ja sam Dragi

    Barem jedan Srbin (ne onaj dole na slici)
  9. Infocatolica aka InfoVaticana, rimokatolički sektaši (ili ziloti) iz Španije, protivnici (kritičari) pape Franje. Rimokatolička Crkva ih je tužila. https://en.wikipedia.org/wiki/InfoVaticana Imaš li druge izvore? I ako neko nešto predloži, ne znači da je i usvojeno. Naročito u SAD, gde su nedavno zaoštrili pravo abortusa, neki vele de fakto zabranili. I vepar Čanak ili one karakondžule u crnom stalno nešto predlažu kod nas Srba, ali daleko da smo to usvojili. U slobodnom društvu uvek će neko neku glupost da predloži. To je cena za slobodu. Ukoliko smo ne samo slobodno nego i zdravo društvo, razmotrimo te ideje, obradimo, bacimo, i posle niko ne dolazi više s tim.
  10. Mi Svetosavci nismo palili veštice, i nećemo ih paliti. Nismo imali konc logore, i nećemo ih imati! Kao da mene zanima šta rade u Kolumbiji, sa obzirom da ne znam da li je vest uošpte i tačna. Baš ću da verujem nekom meni nepoznatom internet portalu. Jesmo li skoro imali primer sa onom Srpkinjom iz Nemačke aka Ruskinja iz Niša - bila šta bila, pošto sam u dijaspori, znadem da je lagala. Sozercanje, moji Pravoslavci: Koliko muslimanske dece ima samo u Nemačkoj, Turci, Arapi itd., ma ono bi nastao opštenarodni ustanak Muslimana, taliban & Co., da se ono zahteva od njihove dece. Da li sad vidite kako vas lažu i manipulišu? I ovo još nepoznati likovi, koji kriju svoje ime i poreklo. Što ne kažu ko su i šta su, čega se plaše? I zar mogu da nam budu prijatelji oni koji nas plaše horor pričama, i gde možemo mi da završimo ako sledimo tim njihovim horor pričama? I eda li sam negde rekao da pozdravljam pederluk? Jedino sam govorio da ih volimo i branimo jesu naša familija. Zar je voleti toliko teško? Kako reče Hristos kod Jovana: "Kako možete da volite Boga koga ne vidite, a da mrzite brata koga vidite? Lažovi!" Da, Bog od nas zahetva da volimo pedere. Ne da budemo pederi, ali da ih volimo. Zar u ovo ne verujete? Nisam ja da mi odobrimo sve što zahtevaju tamo neki izopačeni umovi, nego da nađemo dogovor sa kojim možemo da živimo mi i pederi. A demonstracije su ljudsko pravo pedera. Ako im mi danas zabranjujemo, i nama će sutra da zabranjuju, da'l u Srbiji, ili u Crnoj Gori, na Kosovu, u Bosni ako ukinu Srpsku, to ako demokratsko pravo postane ekskluzivno pravo određenih, politički korektnih ljudi... Pa ako je cena za demokratsko pravo Srba da pederi šetaju po Beogradu, ma nek se i j.. keksuju po beogradskim ulicama!! Ali nije to razlog zašto im priznajem jednako političko pravo, nego što sam Hrišćanin i verujem u hrišćansku vrlinu i dobrotu a iz njih u demokratiju, ili sabornost, ako tako hoćete. Hristos je kriv, ja nisam, ako nekome smetam, njemu se žalite.
  11. Devojčica, žrtvovana Inka bogovima pre petsto godina. Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.
  12. Svako kako ume u CPC Watch WWW.FACEBOOK.COM Original shows and popular videos in different categories from producers and creators you love
  13. Dragi

    Ja sam Dragi

    Peder četnik: https://sr.wikipedia.org/sr-el/Петар_Живковић Ima ih. Uvek ih je bilo. I naši su. Ako tvoj sin nije peder, lepo; ali ne zahtevaj od mene da ubijem moga sina ako je on peder. Ubij tvoga sina, ili oca, brata, ako ti je duša žedna krvi, ali ruke tvoje daleko od moga. Zanimljivo: Najveći homofobi, oni koji su zabranjivali pedere, bili su YU komunisti, titoisti. A danas su pederi kod nas pro-SFRJ, dok su antipederi takođe i anti-SFRJ. Oni, koji likuju kako su partizani bili pravedni, jesu streljali nekog svog partizana koji je, gladan bio, brao pšenicu da jede (a istovremenom proklinju partizane). Zar vam toliko vredi ljudski život? No, Vučić je zabranio prajd. Govor mržnje, onaj toksični koji zagađuje, je odneo pobedu. Trebalo je, za moj pojam, dopustiti jedno i drugo, prajd pod određenim uslovima (bez pornografije itd.), i protiv-demonstracije, litije i ostalo. Možda bi bilo malo zakuvano, ali to bi bilo potrebno za emancipaciju srpske, svetosavske demokratije. Mi Srbi nisno uniforma. Sloga nije u jednoumlju i uniformi, nego da smo svi zajedno i jedno u svim našima razlikama i samosvojnostima. Neko nosi šajkaču, neko šešir; neko opanak, neko čizmu a neko patike, i sve je to dobro i u redu a nama je svima na dobit. Onaj je tamo peder. I šta sad da mu radiš? Da ga lemaš? Ne smeš na Albance, zato udri na jadnog pedera? Veliki si junak! I vratio si nam Kosovo, time što si lemao slabijeg pedera... A kad ćeš na Albance? Leči frustracije tako što ćeš biti čovek a ne nečovek. Ni ja ne volim pederluk. Ovo je normalno za svakoga ko nije peder. To je prirodno i nema veze sa nekim vaspitanjem; premda tome ne može ni da se prevaspita, kako ovo zahtevaju kapitalistički globalni trockisti u njihovoj permanentnoj svetskoj revoluciji. Neprijatelja treba poznavati. Naime, to nam je permanentna revolucija neoliberalizma, ta kombinacija kapitalizma i trockizma. Trocki je posle emigracije iz SSSR pronašo kapitalizam za svoju svetsku revoluciju. Odatle imamo taj spoj kapitalizma i levičarskih ideja na zapadu, koji ali nije nikad jasan, konkretan, što i ne sme da bude za jednu permanentnu revoluciju. Sam Trocki nije nikad rehabilitovan u SSSR, čak i Gorbačova perestrojka je ovo odbijala. Neoliberalizam smatra da manjina mora da kontroliše (da vlada) većinu, pošto većina, kao, sama po sebi naginje populizmu, socijalizmu ili fašizmu. Odatle dobijamo ovu današnju diktaturu manjine, sa ciljem da proganja većinu. Dakle, u borbi protiv fašizma, diktatura manjine sama koristi fašističke metode. Jedna druga metoda za moj pojam jeste da "profesionalni aktivisti" (drugi zanat nemaju) neoliberalizma prisvajaju razne manjine za sebe, na primer LGBT, ili crnce, Cigane, Muslimani (religija) itd., da bi sa njima kontrolisali i po potrebi zabranjivali većinu. Sve ove kampanje protiv rasizma danas najmanje vode oni u čije ime se ta kampanja vodi. Nažalost, mnogi iz većine ovo ne vide i mrze baš one manjine, koji, i da se nisu pitali niti su odobrili, bivaju prisvojeni od neoliberalizma (kapitalizam-trockizam). Još davno sam, recimo, kod naših Srba primetio da su ekstremna desnica i ekstremna levica (ako smemo tako da kažemo) jedni drugome najbolji saveznici. Oboje rade na istom cilju, potvrđuju jedne druge, i da se na kraju imaju jedino oni za izbor. Ništa drugačije ni na zapadu. Mi Srbi, opet, ona smo manjina, koja se, iz kojih sad sve razloga, nije dala prisvojiti (ili se nismo dali, ili nas oni nisu hteli^^ ali svejedno sad), tako da nas diktatura manjine naročito mrzi, ista ona koja je za sebe uzela pravo da brani manjine. Mi smo četnici, komunisti, staljinisti, fašisti, glupi smo ionako, i to svejedno šta uradili. I da spasimo planetu, mi ćemo ostati crni vragovi, jer ne odgovaramo njihovoj svetskoj revoluciji. No kako sad sa pederom? Jednostavno! Možeš ga izlečiti? Ne? Onda ga pusti. Ali zahtevaj da prihvati moralne norme društva kao i svi ostali. I da su uzdrži u javnosti. Jer kako je njemu odvratno da legne sa ženom (ili lezibejkom da legne sa muškarcem), tako je i nama, mi koji nismo pederi, odvratno kad vidimo kad se oni dirkaju. To je tako. To je priroda. Prihvatimo i poštujmo jedni druge.
  14. Dragi

    Ja sam Dragi

    Čovek je očigledno psihički bolestan. Nego sam ga prijavio, ali moderacija ne reaguje. Neka piše o meni šta hoće, ionako ovo samo sme u anonimnosti interneta; ali ne mora da "troluje" moju stranicu.
  15. Ko je sada protiv koga u Crnoj Gori?
  16. Dragi

    Ja sam Dragi

    Pokušao sam nešto s posla da snimim, ali nije uspelo.
  17. Ne brini, naćićemo joj puno ime. A svakako nije istina što je govorila o Nemačkoj. To su nehrišćanske klevete. Ne znam, ljudi, šta vam je ovo : ubij, kolji, zakolji - ovo ni u srednjem veku nismo imali. Zar ste toliko slabi, da bi rođenu decu streljali?
  18. Dragi

    Српска Историја

    Jedete li tain, srpski vojnički hleb? U Nemce je svakodnevna ishrana; dakle, možete slobodno da jedete. Šta više, Nemci tvrde da je zdraviji od beloga hleba... sa druge strane, ceo svet jede beli hleb. https://www.google.com/search?q=roggenbrot&rlz=1C1VDKB_deAT1012AT1012&sxsrf=ALiCzsZIW5nk7o-VXiwWVpsOSNAAZ7CrMA:1661334895556&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwilqLXimt_5AhWFOXoKHd-VD8cQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1830&bih=912&dpr=1.05
  19. Dragi

    Vampirizam u Srbiji

    https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1679198/Otac-Predrag-Popovic-i-pokojna-baba.html?utm_source=facebook&utm_medium=mr&fbclid=IwAR1CF54VpC9eCgdlOs3kytRrMMyTZqTh1-ouPgIRxAWSMD2EEgLWymcsTIk
  20. Ovi nisu normalni: Tko je ustvari ubio Duginu? Prema jednoj teoriji, iza svega stoje Putin i sam Dugin - Index.hr WWW.INDEX.HR EVO što zasad znamo o tajanstvenom ubojstvu kćeri ruskog ekstremno desničarskog filozofa Aleksandra Dugina.
×
×
  • Креирај ново...