Jump to content

Какав одговор ће дати Православље када се буду откриле друге настањиве планете?

Препоручена порука

Najveći bi problem bio to da@li popovi i vladike voze besne ili obične svemirske letelice, kome će pripasti mitropolija južnomarsovska a kome hram na venerinom bregu, da li na toj planeti uspeva trava ili ne...

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

НАСА тврди да је открила „Супер Земљу“

Планета, удаљена око 31 светлосну годину од нас, коју је снимио НАСА сателит „Тес“, према мишљењу научника који су проучили снимке, могла би да има идеалне услове за развој живота.

НАСА је планети дала не баш оригинално име „ГЈ 357д“, али истраживачи су јој додали надимак „Супер Земља“ због претпоставке да на њој владају слични услови као и на Земљи, само што је много већа од наше планете.

„Веома смо узбуђени јер мислимо да је ово прва оближња ’Супер Земља‘ на којој би људи могли да живе“, навела је др Лиса Калтенгер, која је била руководилац овог истраживања.

„Због густе атмосфере планета ’ГЈ 357д‘ би могла да задржи воду на својој површини, попут Земље, и надамо се да ћемо у наредним снимањима успети да забележимо и знаке живота“, додала је Калтенгерова.

Дијана Косаковски са Института за астрономију „Макс Планк“ у Хајделбергу, која је коаутор посебног рада из области астрономије и астрофизике, сматра да се новооткривена планета налази на спољњој орбити око своје звезде и да до ње допире приближно исти износ енергије као што допире до Марса са Сунца.

„Уколико планета има густу атмосферу, што ће тек бити утврђено наредним истраживањима, могла би да задржи довољно топлоте како би се загрејала и омогућила да на њеној површини буде текуће воде“, наводи Косаковска. 

Недалеко од „ГЈ 357д“ налази се и „ГЈ 357б“ која је названа „Врућом Земљом“ и која је за око 22 одсто већа од наше планете. Ту је и „ГЈ 357ц“, који је најмање 3,4 пута већа од Земље.

Научници сматрају да су те две планете превише вруће да би омогућиле успешан живот, али да би „ГЈ 357д“ могла да има савршене услове за настанак и опстанак живота.

Само сазнање да би на планети могла да постоји текућа вода мотивише научнике да пронађу начин да открију има ли на њој и знакова живота.

https://rs.sputniknews.com/nauka/201908021120527167-nasa-tvrdi-da-je-otkrila-super-zemlju/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Научници сагласни: На 300 милиона планета могућ живот

Наша галаксија има много потенцијално настањивих планета, а НАСА тврди да их је најмање 300 милиона. Широм света, научници су прегледали извештаје телескопа Кеплер и постигли консензус да на Млечном путу постоје бројне планете на којима може да буде воде за пиће.

Телескопом Кеплер девет година је посматран космос. Успео је да идентификује на хиљаде егзопланета.

Часопис The Astronomical Journal пише да у оквиру Млечног пута има око 300 милиона потенцијално настањивих планета, на којима може да буде воде за пиће. Наравно, ово су само оквирне процене, а како кажу из агенције НАСА, могло би да их буде и много више.

Неке су нам прилично близу (за свемирске стандарде, наравно), па је тако најближа на 20 светлосних година од Земље.

"Мада овај број планета није коначан, а вода на површини је само један од многих фактора који чине планету настањивом, веома је узбудљиво што знамо да постоје овакви светови", рекао је Стив Брајсон из агенције НАСА.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Наша галаксија има много потенцијално настањивих планета, а НАСА тврди да их је најмање 300 милиона. Широм света, научници су...

• Радостан 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

bukvalno mislim da sve i kad bi mi ovakvi pronasli i naselili neku drugu planetu, da bi se ponovili svi socijalni, ekoloski itd problemi :D mozes bezati i na drugi kraj kosmosa, od sebe pobeci neces 

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2020. at 20:44, Aleksandra_A рече

bukvalno mislim da sve i kad bi mi ovakvi pronasli i naselili neku drugu planetu, da bi se ponovili svi socijalni, ekoloski itd problemi :D mozes bezati i na drugi kraj kosmosa, od sebe pobeci neces 

Expand  
  Цитат

Every year we blow this ecological budget earlier and earlier and at our current rate of resource use we'd need 1.75 planets to support our demand on Earth's ecosystem.

WWW.SCIENCEALERT.COM

<p>We're living way beyond our means.</p>

Expand  
  Цитат

“Our current economies are running a Ponzi scheme with our planet,”

WWW.THEGUARDIAN.COM

Study says the date by which we consume a year’s worth of resources is arriving faster

Expand  

Ovo daje nadu da imamo jos 240 miliona rezervnih svetova na raspolaganju za muzenje. Prerano je za promene,

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Главно питање није да ли је нешто могуће, него да ли се то заиста и десило или ће се десити.

У Србији сваке недеље има неколико милиона лото-тикета који могу да освоје седмицу, а опет је често не освоји нико, понекад неко, а екстремно ретко два у исто време.

Ове планете су као лото тикети. Имају неке битне предуслове које, на пример, немају Венера или Јупитер: одговарајуће су величине, на одговарајућој удаљености од свог Сунца, имају воду, имају температурне услове сличне Земљи. То је предуслов, као што је за лото предуслов да правилно попуниш тикет и уплатиш га, јер ни лото не можеш да добијеш ако не уплатиш тикет, или ако га неправилно попуниш. Међутим, то све није никаква гаранција да ћеш и добити баш ове недеље.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2020. at 23:05, Тражитељ рече

Нема ни Америке, па је опет људи населише пре него што је Писмо и написаано.

Expand  

Mislis da ima u Pismu nesto o drugim zivotima i civilizacijama ?

Licno verujem da nikada nece biti otkriven neki drugi zivot u svemiru..... (bar dok sam ja ziv.... sasvim dovoljno....:smeh1:)

Подели на овим сајтовима

Ne vidim problem u postojanju drugih nastanjivih planeta. Ne znam bas koja je verovatnoca da bi vladali bas isti uslovi kao na zemlji.

Cak i da postoje, sa trenutnim tehnoloskim razvojem celog covecanstva, ne moze se ni misliti o nekom naseljavanju. Za pocetak, predaleko. A svet ovakav kakav je razjedinjen, pre bi zaratili oko toga ko ce da se odseli na "bolju planetu" nego sto bi se ujedinili u naporima da se eventualno kolonizuje neka planeta.

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
SPUTNIKPORTAL.RS

Научници су потврдили постојање егзопланете величине Земље, удаљене од нас само 22 светлосне године. Њихово откриће нуди нови увид у планетарну еволуцију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Nasa planeta je puna zivota jer je sve u savrsenom skladu i sve je podredjeno njoj. Nemoguce je da su toliko stvari slucajno poklopile pa je eto zivot moguc. Kada bi samo pcele nestale sa Zemlje, mi bismo izumrli. Na nas deluje promena atmosferskog pritiska ili promena vremena a da ne pricamo sta bi bilo pri vecoj ili manjoj gravitaciji  i sl. Ljudska pohlepa ne razmislja da cuva svoj jedini dom, vec ga unistava a kao odgovor ima pronalaske novih planeta. Suludo, trebalo bi vise da se ugledamo na Indijance i razna plemena koja postuju prirodu jer tako cemo vise postovati i Boga koji nam je tu prirodu dao da zivimo i uzivamo u njoj.

Подели на овим сајтовима

Читао сам чувеног Какуа где објашњава како ће човечанство бити приморано да тражи други космос, а не само другу планету. Јер овај космос ишчезава, свака структура се полако али сигурно распада. То су предвиђања за милионе година, милијарде година. 

Са друге стране, хришћани верују да ће наше постојање настати поново, то јест бићи ново стварање, и то изненада, Другим доласком Христовим. То ће свакако бити пре целокупног распада космоса.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Sve stvoreno ima kraj, i prostor i vreme i sve u njemu. Ponekad mi deluje da te nama neshvatljive razmere i razdaljine kosmosa postoje da bi ogranicile nase kretanje i znatiizelju, kao da nam kazu da tamo nema nista za nas. To su milijarde svetlosnih godina i bezbroj galaksija i zvezda, ljudski um to ne moze ni da zamisli. 

Sto se tice Drugog dolaska , valjda ce biti 'Sto oko ne vide, i uho ne ču i na um coveku ne dodje' 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...