Jump to content

Какав одговор ће дати Православље када се буду откриле друге настањиве планете?

Препоручена порука

Za mene nema neke razlike izmedju konja, majmuna, ameba ili jezeva u pogledu inteligencije ... Ni jedni ne mogu da stvore ono sto je covek stvorio ...

Mada, najmanja "briga" za bilo kakvu religiju je to ... jednostavno, pod "inteligentnim bicima" ne spadaju humanoidi vec jedinke sposobne da razmisljaju, donose odluke i budu religiozni (ili ne) ...

Mogu neki roboti da budu inteligentniji od coveka, ali to nije to ...

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Za mene nema neke razlike izmedju konja, majmuna, ameba ili jezeva u pogledu inteligencije ... Ni jedni ne mogu da stvore ono sto je covek stvorio ...

Mada, najmanja "briga" za bilo kakvu religiju je to ... jednostavno, pod "inteligentnim bicima" ne spadaju humanoidi vec jedinke sposobne da razmisljaju, donose odluke i budu religiozni (ili ne) ...

Pa sta ako ne mogu da stvore ono sto je covek stvorio? To ne znaci da ne postoji razlika u inteligenciji medju njima. Ne mozes porediti konja i amebu, koja nema nervni sistem, sto je osnov ovozemaljske inteligencije.

Подели на овим сајтовима

Ti i dalje imas problem da evenrualno postojanje inteligentne civilizacije na drugoj planeti odvojis od ljudskog izgleda...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa sta ako ne mogu da stvore ono sto je covek stvorio? To ne znaci da ne postoji razlika u inteligenciji medju njima. Ne mozes porediti konja i amebu, koja nema nervni sistem, sto je osnov ovozemaljske inteligencije.

B1: Onda nisu ni inteligentni - zar ne? Nema slobode izbora - nema ni govora o nekakvoj visoj ulozi ...

B2: Vidi pod 1 ...

Подели на овим сајтовима

Negacija se ne dokazuje ;)

Ali se u tom kontekstu ne moze ni nametati kao cinjenica.

A ne, ne... ja to samo sarkasticno udaram kontru grigi... nisam ni mislio da je stvarno cinjenica...

Подели на овим сајтовима

Ti i dalje imas problem da evenrualno postojanje inteligentne civilizacije na drugoj planeti odvojis od ljudskog izgleda...

Pa nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja  ;) Da, imam problem. Dok ne vidimo kako takva bica mogu postojati, ne mozemo ni da diskutujemo o njima ... prosta stvar ...

Подели на овим сајтовима

Pa ako naucnici vec spekulisu na osnovu naucnih saznanja koja posedujemo i kazu da zivot u svemiru ni najmanje ne mora da slici zemaljskom, zasto bi mi sad protivili tome samo na osnovu toga sta nam se ta ideja, eto, ne svidja...

Подели на овим сајтовима

Gledala sam neki dokumentarac na temu komunikacije sa vanzemaljcima. Uglavnom, uopste ne mora da znaci da bi komunicirali sa nasom vrstom, jer covek uopste nema najkompleksniju komunikaciju medju zivim svetom. Kitovi su bica najkompleksije komunikacije. Interesantno, ako postoji inteligentan zivot, s kim bi komunicirao. Mnogo smo egocentricni.

Подели на овим сајтовима

Pa ako naucnici vec spekulsiu na osnovu naucnih saznanja koja posedujemo i kazu da zivot u svemiru ni najmanje ne mora da slici zemaljskom, zasto bi mi sad protivili tome samo na osnovu toga sta nam se ta ideja, eto, ne svidja...

Па они огромни тањири по САД инсталирани који примају и шаљу радио сигнале дубоко у свемир, нису ништа друго него хомонидни начин одашиљања и могућности примања сигнала. Ако научници мисле да ће евентуално добити неки сигнал из свемира и да ће га они моћи ухватити, онда они размишљају да су ванземаљци хомониди као и ми.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pa ako naucnici vec spekulisu na osnovu naucnih saznanja koja posedujemo i kazu da zivot u svemiru ni najmanje ne mora da slici zemaljskom, zasto bi mi sad protivili tome samo na osnovu toga sto nam se ta ideja, eto, ne svidja...

Naravno da mogu postojati mnogo razlicitih i raznolikih bica, od kojih su mnoga inteligentna ... nas svemir je ogroman ... (ukljucujuci i ruzicaste jednoroge sa krilima  0102_laugh)

Radi se o tome da ne mozemo spekulisati o tome sta je sve potrebno za inteligenciju, dok to i ne proverimo ...  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Gledala sam neki dokumentarac na temu komunikacije sa vanzemaljcima. Uglavnom, uopste ne mora da znaci da bi komunicirali sa nasom vrstom, jer covek uopste nema najkompleksniju komunikaciju medju zivim svetom. Kitovi su bica najkompleksije komunikacije. Interesantno, ako postoji inteligentan zivot, s kim bi komunicirao. Mnogo smo egocentricni.

0102_laugh

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...