Jump to content

И "бранитељи" монаха Артемија ВОЛЕ митрополита Јована Зизијуласа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Samo mi reci molim te na kom si to blesimetru izracunao ko je koga nadmasio intelektualno, jer bi to bilo otkrice za nobela.

И последња бака на Литургији је интелектуално надмашила цркворушитеља Артемија. Онај ко разара Цркву слуга је оца лажи и оца будала, па је и сам лажов и будала (интелектуални никоговић).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 150
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Tesko je demantovati nesto sto u svakoj recenici ima barem pet gresaka i lazi; ipak bih se osvrnuo na jednu stvar; nazivajuci Marka Radosavljevica "najblizim ucenikom Sv Justina Popovica"  je najblaze receno skandalozno i smesno.Sva trojica preostalih Justinovaca su istoga nadmasili kako intelektualno, tako i na svaki drugi nacin.

Колико год Теби било тешко да прихватиш да је Артемије и даље монах СПЦ, а поред тога да смо те већ упозоравали и био банован у два маха због тога,

изричем Ти форумску опомену!

Oce Ivane uz duzno postovanje procitajte poslednje pismo g. Radosavljevicu od strane Vladike Atanasija. Vladika ga je nazvao Markom jer kako kaze isti se tako predstavlja i potpisuje.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

I Evo dela pisma Vladike Atanasija:

Пишемо Марко Радосављевић зато што се овај наш брат тако потписује већ одавно, као власник куће у Бистричкој улици у Београду (код Новог гробља), коју је иначе добио, у своје време, од тадашњег епитропа манастира Хиландара, оца Митрофана, да је користи за потребе Епархије рашко-призренске, али ју је он присвојио још одавно, пре свих ових догађаја у последњој деценији. Своје лаичко име Марко он такође користи за девизне рачуне у банкама – у Националној банци Грчке, у једној банци у Швајцарској и у банкама у Србији (колико се зна, Војвођанској и Комерцијалној; у овој последњој је виђан да подиже новац; у једној од банака у Србији држи новац под туђим именом).

Kao sto se da videti; reci Marko Radosavljevic nije netacno jer se isti tako predstavlja. Ali vec tada sam rekao; ako treba sacekacu maj pa da ga svi tako zovemo; jer je iluzorno ocekivati da ce se isti pokajati i vratiti sa raskolnicke i jereticke stranputice na kojoj se nalazi.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Замолио бих све учеснике да се уздрже од препуцавања. Још увек монах Артемије који иде путем којим је кренуо, што ће Сабор само да потврди, већ је довољно направио смутње и ужасних заблуда. Он је од Папе Римског направио страшило и онда је сам то постао.

Папа Римски може да буде православан и ко то може да спречи. То ће бити кроз дијалог са Римокатолицима у веку који је пред нама. Зато сваки недобронамерни и бесловесни коментар на форуму биће санкционисан опоменом. Људи који буду стварали неправославне тенденције међу нама и који стварају секташење биће бановани.

Никоме није забрањено да се бави теолошким основама, еклисиологијом и тријадологијом, христологијом и пневматологијом ако жели да се бави питањима Цркве и Њеног устројства. Питање првенства у Цркви на Васељенском нивоу јесте значајно јер се тиче начина постојања по ,,образу и подобију'' Свете Тројице, Бога нашега.

То је питање увек отворено и свако може изнети мишљење или примедбе. Шта више, без учествовања свих чланова Тела Христовог не може се остваривати истинска Црква. Међутим, то заједничко учествовање искључује бапско препирање и адвокатско надмудривање. Ко не жели или не може да буде богослов у дијалогу, тај не може ни да се бави питањима уређења Црквеног поретка. Свака цитатологија биће строго санкционисана. Књигу у руке, срце на Литургију, енергију на служење ближњима и биће свима добро.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Braco, ja ovde dodjoh iskrenih namera, ne da se nadmudrujem sa vama, nego da pricamo kao ljudi.

I dalje vas smatram bracom, bar bracom Srbima, i necu ovde nikoga da vredjam.

Nekada predjem granicu, ali to u zaru borbe za istinu.

Meni Aleksandar moze izreci opomenu, to je njegovo pravo, ali se ne mogu sloziti sa tim.

Kada kazem vladika, nikoga ne provociram, jer milion puta kazem i samo Artemije, ali ono sto je u mom srcu mi ne mozete oduzeti.

Mnogo rizikujem sto ovde pisem, i zato saljem prijateljima da mi to objavljuju ovde, ali nije sporan i ban, jer ako Aleksandar banuje svoga sagovornika Rodoljuba Lazica uz obrazlozenje da se ''odmori'', a sa njim vodi jednu diskusiju na visem nivou, nego ovo nase nadmudrivanje u logici, onda sam ja sitna riba i kolateralna steta.

Ipak i oca Ivana i Aleksandra smatram dobrim ljudima, kao i nesretnog(moj utisak) Milana Nikolica, koji je kao svaki Srbin, koji pati od internacionalizma, visine i svetske misije, koja ce pomiriti svet..taj veciti zal za nesvrstanima, ta srpska naivnost: prigrabio ekumenizam kao nesto najvece, kao nesto najcistije sa iskrenim namerama i zeljama da svi budemo jedno u Hristu, zaboravljajuci da je RKC, pre svega politicka i finansijska organizacija, i da niko papi ne brani da bude Pravoslavan, kao sto to Milan obecava u narednom veku.

U svetu koji u zlu lezi, gde cemo uskoro kukati i za starozavetnim moralom, odpadija na sve strane, on vidi cudo i preporod, nikakvu ugrozenost vere Pravoslavne, nego cuj Papa postaje podviznik, Pravoslavan, gadi se materijalizma, svetskog uticaja, politikanstva, globalne religije, politickog uticaja itd itd.

Tako je to kada se prezru sveti Oci, i kada se sve preskoci, u mozda iskrenoj zelji za vasionskom ljubavlju.

Ali kada se stepenice preskacu, obicno se spotaknes i padnes.

I tako deluju jednostavne reci naseg Patrijarha u odnosu na sve ove nase mudrolije i praznoslovlja:

''ko ne bude hteo ici ka jedinstvu, bice sekta''

I zato je Milanu papa brat, a Artemije iskonsko zlo.

Nije citatologija, nego samo postavljanje teksta o kojem moze da se raspravlja, i gde se opet sve svodi na onaj naslov:

''ПРИПАДНОСТ ЦРКВИ ОДРЕЂУЈЕ СЕ СТРОГОШЋУ ДРЖАЊА ИСТИНЕ,

А НЕ СТРОГОШЋУ ПОДЧИЊАВАЊA ЈЕРАРХИЈСКОЈ ВЛАСТИ

И ЊЕНИМ АНТИКАНОНСКИМ ПРЕТЕНЗИЈАМА''.

Milane ti si vec iz buducnosti zakoracio u eshaton, i verujem da si iskren - pa ti si neke druge optuzivao da su neiskreni ekumenisti, i da ne veruju u taj konacni i ''sveti cilj''.

Verujem ti, jer bilo je iskrenih vernika u komunizam, oni sto nisu krali drzavu i vacarili fondove, i koji su vracali stan, ako imaju kucu(imas kucu vrati stan) i koji su na posao isli na biciklu.

Verujem ti, jer je bilo iskrenih vernika u nesvrstane, u neku svetsku misiju pomirenja, a ne koji su to smatrali dobrim izgovorom da ne budu pod Moskvom, a da za to dobijaju dobru lovu od Amerikanaca.

Citao sam te na BSN, dok si bio kamiondzija, i dok si trazio curu, ali ziziulavstina je uzela maha, i nadam se da ces se trgnuti iz te srpske naive..i da ces sve stepenice poceti gaziti, da se ne bi sapleo i vrat slomio.

p.s. Sto se tice Zeebedee-a molio bih da mu ukinete opomenu, i ako neko mora biti kaznjen da je prebacite meni, jer je jako simpatican, ldp pravoslavac,to se retko vidi.

A njega bi zamolio da te frljoke o vili u Bistrckoj, od 25 m2, i o racunima u banci, svajcarskoj, bank of Grecee, itd, vec jednom obelodane.

Mislim to me podseca na one price, kako Mladic nije u ovoj zemlji sigurno, ali kako to mozes znati, ako ne znas gde je.

Nego lepo tv ekipa, Brankica, pa lepo u proveru: stanovi u Grckoj za zilotske manastire, tu i tu, adresa ta i ta, uknjizen taj i taj, tamo zive ti i ti. Za godinu dana da se niko nije setio da vec jednom snimi te stanove?

Drugo, pricati o racunima, a racuna nigde, je jako smesno. Bar da imaju nesto: snimak, papir, uplatu, isplatu, potpis, ime, snimak ulazka u banku, izlazi, placa karticom, ma bilo sta.

Ovako to izgleda kao ona prica u Tabloidu od onoga Niskog popa od pre 10 godina, na koju smo svi bili zgranuti.

Daj bre neki dokaz, a ne on ima vanbracno dete, i spavao je sa onom, i nosio pare u Ameriku..mislim, bar jedan papiric.

Pozdrav!

Подели на овим сајтовима

Бата Мудрове,мада се неслажемо по многим питањима,имаш мој благослов да овде пишеш,који у принципу ништа не значи,као што ни Рођи нисам помогао... 0102_laugh

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Мудров, немам ја ништа против да "Артемија носиш у срцу" и да га приватно сматраш и за марсовца, ако ти је воља. Међутим, на црквеном форуму не можеш делити црквена звања како се теби ћефне, већ онако како то Црква чини.

Подели на овим сајтовима

Драго ми је што је Мудров показао извесну искреност, али морам признати да ми се чини да неки људи ипак морају некада и одрасти. Сви ми патимо од разних искушења а нападати друге само је завлачење нас самих да не видимо шта смо. Тек када постанемо потпуно слободни ствара се могућност да покажемо какви смо и како стојимо.

Не смемо ствари посматрати тако једнострано. На пример, преванество Папе Римског почело се сматрати као нешто потпуно небитно, чак тако мисле и неки ''вероучитељи'' за свако првенство на том васељенском нивоу. Међутим, морамо почети размишљати својом православном самосвешћу (= заједничком православном мишљу), а не под утицајем разних позападњаченик застрањења из већ давних векова.

Данас је тешко време и верници су много оптерећени светским бригама и сујетама. Данас ретко ко помишља са жељом да постане Епископ, а таква жеља се ценила као изузетно врлинска у доба и после доба Апостола. Размишља ли неко како се постаје Патријарх? Тај први међу једнакима, међу браћом. Постаје се служењем свима, прањем ногу свију, себежртвовањем за све.

Уме ли неко посведочити како треба бити Папа Римски? Жели ли неко бити Папа Римски на тај једини начин (= православни начин)? Моја маленкост је можда свесна да нема никаквих могућности да ја постанем Папа али кажем искрено да би ми то била највећа жеља на овоме земаљском путу - који треба бити служење заједници Царског свештенства и будно очекивање Другог Христовог доласка.

Зато сматрам да свака невоља која се дешава у Цркви није без разлога и без промисла Божијег. Свакако ће време тешких напора и борби против застрањења и раскола донети потребне изданке, квалитетне и изврсне људе, који ће сачувати јединство Цркве и повратити оно што је изгубљено. Сви треба да радимо на томе да нова покољења, о којима треба да се старамо а пре свега да их рађамо, наследе добру основу за јединство Цркве и Њено сигурно Пристаниште (= спасење).

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

.

p.s. Sto se tice Zeebedee-a molio bih da mu ukinete opomenu, i ako neko mora biti kaznjen da je prebacite meni, jer je jako simpatican, ldp pravoslavac,to se retko vidi.

Evo dodao sam avatar da mozes lakse da spavas.

Mozda se pravoslavci poput mene ( LDP kako kazes) retko vidjaju; ali se zato neofiti, ultra turbo pravoslavci koji misle da su Kina i Sverena Koreja bastioni Pravoslavlja vrlo cesto nazalost vidjaju.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Е сад морам да испричам анегдоту о крштењу господина Чеде Јовановића (испричао +Амфилохије). Отац Јоил је одбијао да крсти млађаног Чеду јер је имао минђушу у ушима (типично за оца Јоила,  :drugarstvo:). Ипак, +Амфилохије је одлучио да се, без обзира на минђуше ( 1405_love), Чеда крсти. После свега, из данашње перспективе гледано, закључује +Амфилохије: Изгледа да смо крстили минђуше, а Чеда нам је остао некрштен. :cheesy:

Подели на овим сајтовима

.

Evo dodao sam avatar da mozes lakse da spavas.

Mozda se pravoslavci poput mene ( LDP kako kazes) retko vidjaju; ali se zato neofiti, ultra turbo pravoslavci koji misle da su Kina i Sverena Koreja bastioni Pravoslavlja vrlo cesto nazalost vidjaju.

Само за ЛДП-овца.  :drugarstvo:  1405_love  :cheesy:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=FwGAOK0-WNw

Подели на овим сајтовима

Е сад морам да испричам анегдоту о крштењу господина Чеде Јовановића (испричао +Амфилохије). Отац Јоил је одбијао да крсти млађаног Чеду јер је имао минђушу у ушима (типично за оца Јоила,  :drugarstvo:). Ипак, +Амфилохије је одлучио да се, без обзира на минђуше ( 1405_love), Чеда крсти. После свега, из данашње перспективе гледано, закључује +Амфилохије: Изгледа да смо крстили минђуше, а Чеда нам је остао некрштен. :cheesy:

Problem koji i imamo u Crkvi je nastao jer se u Srbiji mozes krstiti samim tim sto platis popu ( razlozi mogu biti, da se vencam, da budem  kum, jer sam srBin i slicno). Nikakve katihizacije pre krstenja; i onda imamo pravoslavce Obrazovce, Fasiste, komuniste, anarhiste, jertetike i slicno.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Драго ми је што је Мудров показао извесну искреност, али морам признати да ми се чини да неки људи ипак морају некада и одрасти. Сви ми патимо од разних искушења а нападати друге само је завлачење нас самих да не видимо шта смо. Тек када постанемо потпуно слободни ствара се могућност да покажемо какви смо и како стојимо.

Не смемо ствари посматрати тако једнострано. На пример, преванество Папе Римског почело се сматрати као нешто потпуно небитно, чак тако мисле и неки ''вероучитељи'' за свако првенство на том васељенском нивоу. Међутим, морамо почети размишљати својом православном самосвешћу (= заједничком православном мишљу), а не под утицајем разних позападњаченик застрањења из већ давних векова.

Данас је тешко време и верници су много оптерећени светским бригама и сујетама. Данас ретко ко помишља са жељом да постане Епископ, а таква жеља се ценила као изузетно врлинска у доба и после доба Апостола. Размишља ли неко како се постаје Патријарх? Тај први међу једнакима, међу браћом. Постаје се служењем свима, прањем ногу свију, себежртвовањем за све.

Уме ли неко посведочити како треба бити Папа Римски? Жели ли неко бити Папа Римски на тај једини начин (= православни начин)? Моја маленкост је можда свесна да нема никаквих могућности да ја постанем Папа али кажем искрено да би ми то била највећа жеља на овоме земаљском путу - који треба бити служење заједници Царског свештенства и будно очекивање Другог Христовог доласка.

Зато сматрам да свака невоља која се дешава у Цркви није без разлога и без промисла Божијег. Свакако ће време тешких напора и борби против застрањења и раскола донети потребне изданке, квалитетне и изврсне људе, који ће сачувати јединство Цркве и повратити оно што је изгубљено. Сви треба да радимо на томе да нова покољења, о којима треба да се старамо а пре свега да их рађамо, наследе добру основу за јединство Цркве и Њено сигурно Пристаниште (= спасење).

Миланче,убијаш ме са својим жељама! 1405_love

Православни Папа Римски :cheesy:

Ти си срце од човека.

:drugarstvo:

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...