Jump to content

Актуелна дешавања у Либији

Оцени ову тему

Владан

Да ли ће Америка војно интервенисати?  

17 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Америка војно интервенисати?

• Да
      10
    • Не
      4
    • Сигурно
      1
    • Превише ризично
      2

Препоручена порука

Semberac Зеебеедее, дал ја по вашој демократији имам легитимно право да негирам Холокауст?Знам да немам...толко о слободи говора

Evo nešto o tome, tj. šta na negiranje Holokausta kažu visoki oficiri SS-a, koji su u tome učestvovali na ovaj ili onaj način:

Critics of Holocaust denial also include members of the Auschwitz SS. Camp physician and SS-Untersturmführer Hans Münch considered the facts of Auschwitz "so firmly determined that one cannot have any doubt at all", and described those who negate what happened at the camp as "malevolent" people who have "personal interest to want to bury in silence things that cannot be buried in silence."[159] Zyklon-B handler and SS-Oberscharführer Josef Klehr has said that anyone who maintains that nobody was gassed at Auschwitz must be "crazy or on the wrong".[160] SS-Unterscharführer Oswald Kaduk has stated that he does not consider those who maintain such a thing as normal people.[161] Hearing about Holocaust denial compelled former SS-Rottenführer Oskar Gröning to publicly speak about what he witnessed at Auschwitz, and denounce Holocaust deniers,[162] stating:

I would like you to believe me. I saw the gas chambers. I saw the crematoria. I saw the open fires. I was on the ramp when the selections took place. I would like you to believe that these atrocities happened because I was there.[163]

http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denial#Former_SS_members

(mada kakve veze Holokaust ima sa Libijom, ja stvarno ne znam)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 754
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Брате бежи ти од Образа и од 1389 и од Наши,,,СВЕ САМ ЈА ТО ПРОШО'' одлично их познајем са својих 17.година ишао сам са њима на Видовдански марш и био са њима и одлично знам како послују и шта раде! Немој да ти образ узимају и да те провлаче а после да црвениш што си их уопште познавао! Све се то за паре продало, ВЕРУЈ МИ! Твој брат у Христу! smej.gif

Молим те не мјешај левичаре попут 1389 са Образом, хвала. Ми на видовданском маршу не учествујемо, али будемо доле на Косову. Ти можда познајеш појединце, али ја познајем главне људе у Образу, међу којима је мој брат и један од најбољих пријатеља, Младен Обрадовић.

И немој ти мени причати ко се за паре продао, веома добро познајем Образ...ми немамо пара ни за акције колко треба а камоли да плаћамо своје активисте. Ја ти гарантујем да ни динара ми нисмо добили, све сами финансирамо и дајемо од себе да се одраде акције...нисмо ти ми те среће као остале антисрбске НВО организације које добијају паре од режима...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

временом ће схватити неке ствари убјеђен сам, и сам сам кроз сличне прошао, само неко  прође то са 15 а неко са 20... јер и сам тврдим да у Образу нема ништа добро по националну освешћеност младих Срба, испочетка је можда и  сада гарантујем да нема... значи Литургија, значи Црква, значи СОЗ и биће ко бомбоница временом smej.gif.

Схватио сам ја одавно неке ствари. ;)

Образ није негативна појава и то ти могу гарантовати, али нажалост, ниси имао прилике да упознаш главне људе у Образу, али надам се да ћемо се ми бар једном видјети и братски испричати (јер планирам на лето у Бања Луку да дођем).

Ја идем редовно на литургију, постим, причешћујем се (не 7 пута у 7 дана као што ми то неки желе наметнути, али сасвим довољно), подржавам све СОЗ...

Али мој политички став се неће промјенити јер сам постао (или боље речено још увјек сам на путу) бескомпромисни политички војник и национални револуционар (а објаснио сам шта подразумевам под националном револуцијом...ништа насилно). .please.

Једноставно волим Бога, род и отачаство и живот би дао за тај идеал.

рецимо да сам био са Младеном на испраћају Блаженопочившег Патријарха Павла, имам и његов број телефона  и мејл , човјек је класичан мешетар, прва ријеч је била " Брате дај број телефона да радимо" аааа  даоооо сам ал онај од прије пет годинааа.. образ се усудио Цркву своју нападати и од тада је за мене све насупрот ономе што сам о њима до тада мислио... праштај

нећу више да спамовати сопствну тему... smej.gif

Подели на овим сајтовима

Ne brate ja sam julovac kako nisi ukapirao. smej.gif smej.gif

Veruj mi da i Boris Tadic i Vuk Draskovic imaju vise veze sa patriotizmom i verom nego svi fasisti na koje se lozis startajuci od klempavog unuka partizanskog prvoborca.

А јесили ти болестан па се толко ложиш против Младена?Јел ти је можда криво што је оженио прелијепу дјевојку а ти ниси па га зовеш погрдним именима?Шта ти је скривио?И јел ти њега познајеш лично, као што га ја познајем?И дал ти стварно боље можеш расудити какав је Младен кад га и не знаш?

Молим те смири се и не ваљај глупости....

Подели на овим сајтовима

рецимо да сам био са Младеном на испраћају Блаженопочившег Патријарха Павла, имам и његов број телефона  и мејл , човјек је класичан мешетар, прва ријеч је била " Брате дај број телефона да радимо" аааа  даоооо сам ал онај од прије пет годинааа.. образ се усудио Цркву своју нападати и од тада је за мене све насупрот ономе што сам о њима до тада мислио... праштај

нећу више да спамовати сопствну тему... .please.

Па видиш да је био на испраћају блаженопочившем Патријарху Павлу...дал би он ту био да није вјерујући момак?Па он је свјестан да је потребан рад како би се отачаство препородило, он ти је предложио да постанеш активиста...ја нисам имао те среће, ја сам их сам тражио док нисам дошао до њих smej.gif

Образ није против Цркве иначе неби ја био у том покрету ;)

Младен је можда имао неких спорних ријеченица које су под утицајем његовог вољеног владике Никанора.

Дакле ништа расколничко, ништа секташки, ништа псеудозилотски...а богами ништа папистички smej.gif

Сасвим ок.

Подели на овим сајтовима

Nije tebi lako.

Ali kao sto rece Vuk, svi koji su neprijatelji nase vere i nase Crkve su i moji neprijatelji. Ukljucujuci i klempu.

Није ми лако јер твоји политички истомишљеници хапсе мог брата и зато ће им омладина пресудити горе него што су они пресудили омладини...вјеруј ми, видјећеш тај дан, доживећеш га.

П.С Ти и да хоћеш у Образ, нико те неби примио. Не требају нам људи који не воде политику са поштењем. Поздрав

Подели на овим сајтовима

Моамер ел Гадафи јуче најавио обрачун са „наркоманима и агентима Америке" и рекао да ни по коју цену неће отићи из земље н Источни део земље и град Бенгази ван контроле Гадафија, Триполијем патролирају трупе одане режиму. Уништена писта на цивилном аеродрому у Бенгазију. Граница ка Египту отворена

Постављена слика

Либијски лидер Моамер ел Гадафи изјавио је да ни мртав неће препустити власт побуњеницима и најавио одлучан обрачун са демонстрантима и побуњеним јединицама војске и полиције. У говору који нема много пандана у аналима политичке историје света, Гадафи је позвао на освету над онима који су, по њему, агенти империјалних сила.

- Наша слобода неће бити поклоњена никоме, ни Америци, ни Британији! Ми смо почели рат са њима на тлу Либије - рекао је Гадафи.

- Млади, али не пацови нагутани таблетама, од ноћас ће добити задатак да обезбеде градове. Њима ће помоћи племена, а не агенти Америке. Где сте били ви, пацови, ви брадоње, када су бомбе падале на моју кућу и убијале моју децу? Ви аплаудирате свом господару, Америци.

Либијски народ нема шта да демонстрира, ако неко има неке примедбе, за то постоје народни комитети, а демонстрације воде у оружану побуну. Нећемо дозволити да демонстранти претворе Либију у исламистичку земљу - гневно је рекао вођа Либијске Џамахирије.

Деманти масакра

Досадашњи број жртава у Либији процењује се на најмање неколико стотина. У ескалацији насиља над грађанима коришћени су, према сведочењима демонстраната, чак и борбени хеликоптери и авиони. Грађани су преко Твитера известили да су током понедељка владине трупе уклањале лешеве са улица Триполија, на којима су дан пре тога виђене праве оргије насиља које су спроводили најамници из Чада, Дарфура, али и Европе. Власти су неубедљиво демантовале наводе о масакру у Триполију над демонстрантима, објаснивши да су огромне ране на њиховим телима последица тога што су демонстранти „трчали преко лешева".

Либија је од јуче фактички подељена земља: запад државе је још увек Гадафијево упориште, са трупама лојалним Гадафију које патролирају Триполијем, док се на истоку, од Бенгазија до пустињских градова, власт пуковника више не врши.

Постављена слика

Наоружани цивили

Новинар ЦНН-а Бен Ведемен је први репортер велике стране медијске куће који је успео да пређе западну границу Египта и пошаље извештај са истока Либије. Према Ведеменовом извештају, живот у источној Либији, у којој више нема ни трага од Гадафијеве страховладе, одвија се мање-више нормално:

На друмовима се виде наоружани млади људи у цивилној одећи, који проверавају лична документа, постављају питања и завирују у аутомобиле. Били су веома срећни да виде стране новинаре", написао је Ведемен. Он је испричао и живописне детаље о исповестима обичних људи о Гадафијевој владавини:

„Видите ли овај мотел? То је саградио Гадафијев син, и добро се уградио. Ова кућа тамо је отета од власника и поклоњена Гадафијевом сину. А ове експлозије на обзорју, то је официр лојалан Гадафију дигао у ваздух складиште муниције пре него што је побегао у Триполи", пренео је Ведемен речи једног младића.

Уништена писта

Писте на аеродрому у Бенгазију су уништене у насиљу које је потресло Либију, изјавио је јуче министар спољних послова Египта Ахмед Абул Гејт.

- Када је реч о истоку Либије, аеродромске писте у Бенгазију су уништене. Авиони не могу да слете на тај аеродром - изјавио је шеф дипломатије Египта на конференцији за новинаре у Каиру.

Египатска војска је послала гарду да ојача границу са Либијом, али је оставила отворен главни гранични прелаз Салум, како би дозволила болеснима и повређенима да уђу у Египат.

Постављена слика

Висока комесарка УН за људска права Нави Пилај упозорила је јуче власти Либије да се систематски напади против цивилног становништва у тој земљи могу сматрати „злочинима против човечности". Министар спољних послова Немачке Гидо Вестервеле изјавио је да ће санкције против Либије бити неизбежне ако режим настави насилно да се обрачунава са учесницима протеста у тој земљи.

Ко може да наследи пуковника Гадафија

Највећи политички противник Гадафија делује изван граница ове земље. У питању је Национална конференција либијске опозиције (НЦЛО), кровна организација под чијим окриљем делује неколико странака и покрета. Највећи члан ове коалиције је до 2008. године био Национални фронт спасења Либије, организација формирана још 1981. године.

Као једна од фигура које би могле да предводе обнову постгадафијевске Либије помиње се адвокат Хади Шалуф, веома угледни правник, који је побегао из Либије након што му је Гадафијев најстарији син убио оца.

прес

Подели на овим сајтовима

Као једна од фигура које би могле да предводе обнову постгадафијевске Либије помиње се адвокат Хади Шалуф, веома угледни правник, који је побегао из Либије након што му је Гадафијев најстарији син убио оца.

Strasno kakva je to monstrum porodica  smej.gif

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Strasno kakva je to monstrum porodica  smej.gif

ма да брате нигдје нема слика наводих покоља, убистава идт.. па наше људе тамо није пљачкао режим већ разјарена маса

Подели на овим сајтовима

Ustvari ima, gledao sam snimke iz amaterskih izvora.

I ignorisi ovog isfrustriranog komunistu iz Italije

не знам, иначе нисам неки заљубљеник  у теорије светских завјера али мало ми је чудно да иде ланчано Тунис,Египат, Либија ....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...