Jump to content

Актуелна дешавања у Либији

Оцени ову тему

Владан

Да ли ће Америка војно интервенисати?  

17 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Америка војно интервенисати?

• Да
      10
    • Не
      4
    • Сигурно
      1
    • Превише ризично
      2

Препоручена порука

• Одговори 754
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Saif Gadafi: Pregovaramo sa teroristima

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija izjavio je da se nada da bi pregovori mogli dovesti do primirja, možda već danas.

Saif al Islam Gadafi (u sredini) sa braćom

Sainf al-Islam Gadafi, smatran za Moamerovog naslednika, rekao je da njegove snage neće napadati pobunjenike na zapadu Libije.

On je rekao stranim novinarima u Tripoliju da se u gradovima Misrata i Zavija bore teroristi i da to predstavlja problem, prenosi Rojters.

"Mi smo suočeni sa teroristima, armija je odlučila da ih ne napada već da se pruži šansa pregovorima", poručio je Gadafijev sin.

Istovremeno SAD su saopštile da uvode sankcije Libiji i da su suspendovale diplomatske odnose sa tom zemljom.

Portparol Bele kuće Džej Karni rekao je da SAD prekidaju rad ambasade u Tripoliju, kao i da će povući osoblje, prenosi Rojters.

Karni je takođe naveo da Vašington uvodi jednostrane sankcije, u koordinaciji sa svojim saveznicima i drugim državama, ne precizirajući koje se sve mere pod tim podrazumevaju.

On je dodao da je legitimitet Moamera Gadafija "sveden na nulu" i da je libijski lider izgubio poverenje svog naroda.

http://www.mondo.rs/s198799/Svet/Saif_Gadafi-_Pregovaramo_sa_teroristima.html

Подели на овим сајтовима

A ni Gadafi nije toliko tema koliko su vam to razne teorije zavera, i CIA, i Amerika i njena nepravda i tako dalje.. Dakle, umesto logične argumentacije koje može svako da proveri, vi se poslužujete spekulativnih teorija koje niko ne može da proveri, pošto su one samo spekulacije, ali rezultat treba da bude svima: Amerika je kriva, Amerika je đavo. I ovo mislim da nije pravedno. Da su SAD pravile greške, da su činile nepravdu, zla i ostalo, ovo je jasno - ali ljudi, druge države su činile veća zla i veću nepravdu, ali vi znate da kritikujete jedino Ameriku.. te i zbog toga rekoh: to vas ne čini objektivnim sudijama. Jer očigledno da vama onda nije do pravde, nego do osvete, dakle želja za revanšizam, pošto su nas SAD napale 1990-ih. Okej, optužujte SAD za njenu politiku prema nama 1990-ih, ali nemojte dozvoliti da vam se zbog toga vaša pravda pokvari. Jer ako sam protiv jednoga samo zato što imam neki otvoreni račun sa njim, onda u pitanju ne može da bude pravda.. Da podsetim da smo mi Hrišćani, za nas dakle ne važi formula "osveta je sveta", nego "osveta je Božija", jer Bog nam govori u Jevanđelju: "osveta je moja, ne vaša!"

0442_feel

Одлично речено. Показујеш колико људи изгубе осећај за правду, када се слепо ограде од једног зла, и што кажеш онда би подржали и црног ђавола, само нека је против САД.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Синоћ је била на РТСу емисија Да можда не Оливере Ковачевић, где је тема била Либија. Имала је добре госте. Моје мишљење је да је у ову побуну дебело умешана САД, и стране силе. А то се види и по њиховој реакцији, санкцијама Либији. Шаљу и дезинфорамције да српски пилоти бомбардују Либију, да би наше фирме изгубиле добре позиције које тамо имају, и да би улетеле неке друге фирме у изградњу, по завршетку ратних сукоба. Када кажем САД, ту мислим и на њихове тајкуне, мултинационалне компаније којима истиче концесија на искоришћавање либијских природних ресурса (нафте), и оне треба да се врате држави. Ако поставе своју власт, добиће много повољније те концесије, него да на власти остане Гадафи.

Подели на овим сајтовима

Ja lično ne znam šta se dole u Libiji sve dešava, jer desinformacija se ima sa svih strana; svako kuva svoju čorbu u nadi da dobije što veći kolač torte. I Gadafijeva vlada sigurno da nije idealna, ali isto nije sigurno da li će posle njega da dođe nešto bolje.

Trebamo da budemo kritični, suprotno oni koji imaju vlast, novac, uticaj itd., mogu uvek da nas lažu; ali ne trebamo da budemo ideološki predubeđeni, jer to je isto slediti lažima. Amerika na primer nije moj neprijatelj. Sa obzirom da nam je Bog rekao kako da postupamo sa našim neprijateljima, tj. da ih volimo i da se molimo za njih.

Možda je ova ili ona vlada, ili ovaj ili onaj političar meni neprijateljski raspoložen, u redu, ali oni nisu Amerika. Kako reče George Bernard Shaw: "rat je stanje gde se ljudi ubijaju koji se ne poznaju, po naređenju ljudi koji se poznaju ali se ne ubijaju". Dakle, zbog nepravde pojedinih ljudi ja sebi ne želim da dozvolim da mrzim sve druge ljude. Pa prema tome Amerika mi je draga i mila, a zbog onih Amerikanaca koji su ustali na mene, tu ćemo naći rešenje u dobrobit svih nas, Bog će dati.

Постављена слика

Pa zar ti je ovo neprijatelj, o veliki Srbine? Ako ti je ovo neprijatelj, onda je problem, o veliki Srbine, u tebi, ne u drugima...

Овде кад неко каже Америка не мисли на народ и да је против америчког народа, таман посла!

Кад кажем Америка мислим на њену администрацију и њену политику која је империјалистичка и која није добронамерна, небулозно ми је да је Америка већи пријатељ Либије од Гадафија и да је више воли од Гадафија!!! Она ће бити добра према теби док испуњаваш услове које ти постави! Наравно да Гадафи није златан и да је класичан диктатор али овакво мешање и утицање на унутршњу политику неке земље је безобразно! Принцип којима се води у медијском рату је исти, Гебелсов :,,Три пута изречена лаж постаје истина''

То ми је исто као кад мало истучеш дете и дође ти комшија да брани твоје дете од тебе, са причом ,,е не смеш да га бијеш, он је добар и он зна шта хоће'' а вамо оно узима јаја из фижидера и разбија о паркет или гура руку у штекер! 4chsmu1

ЈА бих волео да се мирно реши и да се договоре са демонстрантима па лепо на избор!!!

Подели на овим сајтовима

Sukobi u Zagrebu

Više od 10.000 ljudi protestvuje u Zagrebu protiv premijerke Jadranke Kosor i vlade

Oko 12 sati na Trgu Bana Jelačića okupilo se nekoliko stotina branitelja, da bi u narednih sat i po broj narastao na više hiljada. Skupom dominiraju brojni transparenti, patriotske pesme, ljudi u uniformama i fotografije sa haškim optuženicima generalima. Skupu se obratio i potom zapevao Marko Perković Tompson.

Oko 14.30, kada se okupljenima obraćao Tompson, grupa od nekoliko stotina protestanata, koji su se organizovali preko fejsbuka, krenula je prema Markovom trgu gde se nalaze sedišta Vlade i Sabora. Policija je pripremila barikade i ne dozvoljava prolaz.

Po dolasku na barikade nastao je opšti haos u kome protestanti gađaju policiju bakljama i kamenicama, a policija uzvraća pendrecima i suzavcem.

Prema informacijama medija iz Hrvatske do 16.30 privedeno je više od 30 ljudi, dok je povređeno petoro protestanata.

ХРТ

Подели на овим сајтовима

Овде кад неко каже Америка не мисли на народ и да је против америчког народа, таман посла!

Кад кажем Америка мислим на њену администрацију и њену политику која је империјалистичка и која није добронамерна, небулозно ми је да је Америка већи пријатељ Либије од Гадафија и да је више воли од Гадафија!!! Она ће бити добра према теби док испуњаваш услове које ти постави! Наравно да Гадафи није златан и да је класичан диктатор али овакво мешање и утицање на унутршњу политику неке земље је безобразно! Принцип којима се води у медијском рату је исти, Гебелсов :,,Три пута изречена лаж постаје истина''

То ми је исто као кад мало истучеш дете и дође ти комшија да брани твоје дете од тебе, са причом ,,е не смеш да га бијеш, он је добар и он зна шта хоће'' а вамо оно узима јаја из фижидера и разбија о паркет или гура руку у штекер! 4chsmu1

ЈА бих волео да се мирно реши и да се договоре са демонстрантима па лепо на избор!!!

Ja sam u jednom od predhodnih postova napisao ovo:

Kongres, senat, vojska, policija, drzavne ustanove SAD je najobicnija razbojnicka banda i nista drugo.

Ne pominje se devojcica sa fotografije gore nigde.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

I kada uporedite rezultate rada te vlade i rezultate rada Gadafija , i ako posteno prosudjujete o tome videcete da je americka administracija prolila vise nevine krvi za zadnjih godinu dana nego Gadafi za 40 godina svoje vladavine.

Подели на овим сајтовима

I kada uporedite rezultate rada te vlade i rezultate rada Gadafija , i ako posteno prosudjujete o tome videcete da je americka administracija prolila vise nevine krvi za zadnjih godinu dana nego Gadafi za 40 godina svoje vladavine.

greengrin  prstgore
Подели на овим сајтовима

SAD imaju drugu poziciju od Libije. Da je Libija jedna sila SAD, verovatno bi drugačije izgledalo.. Samo što nisi foteljaš ne znači da ne bi manje krao da si na njegovom mestu. Recimo da je Srbija velesila a ja da imam vlast, srpska zastava bi već viorila po severnom i južnom polu, i čik da neko hoće da mi zabrani. A narod da nema šta da mi jede, no problem, drugi imaju da dadnu.. Sorry, ali ovako funkcioniše politika, svako brani svoje, ne kao u Srbiji u poslednjih pola veka, poklanjaj svakome, i svoje bogatstvo, kulturu, nauku, zemlju, narod, i onda na kraju budi ovan i ljuti se na svakog zato što si bio glup... Pametni su Ameri, inače ne bi bili svetska sila.

A da nije bilo Amera, Libija bi danas bila jedna italijanska kolonija, a Gadafi bi negde čuvao kamile ako bi uopšte živeo. Ili bi komunjare zavladali celom svetom i svuda zabranili Crkvu.. Nisu Ameri doneli samo loše stvari, jer što kaže sv. apostol Pavle: svaka vlast dolazi od gore, dakle ima odobrenje od Boga.

Bože Gospode, hvala ti Ameriku! (i učini da jednom dođe čas i jedne velike, hrišćanske, demokratske i ljudskopravaške Srbije greengrin) Amin.

Ovo boldovano vazi i za Gadafija.

A za ostalo. U svemu ima istine. Ima amerika svojih zasluga i ucinila je i dosta korisnih stvari i za svet i za sebe naravno. Ali te korisne i dobre stvari nisu alibi za lose. Jer i Gadafi je sigurno ucino i nesto dobro za Libiju i Libijce inace ga ne bi trpeli 40 god. Sto ga naravno ne opravdava za lose sto je ucinio. Niti bilo koga drugog.

Подели на овим сајтовима

nisam pratio ovu temu ali evo za one koji prate dogadjaje u Libiji.Sajt opozicije rezimu M. el Gadafija:

http://www.libyafeb17.com/

баш ме занима из које земље добише  домен и хост? greengrin

Подели на овим сајтовима

Либија је племенска држава којој је Гадафи покушао дати идентитет. Народ генерално нема никакве радне навике, што му није препрека да добро живи. Да држава не располаже резервама нафте вјероватно не би било ових проблема. Сви ови који им од неки дан уводе санкције до задње нове године продали су им гомиле оружја које се сад користи на улицама.

А гдје то на свијету САД немају своје прсте?

Подели на овим сајтовима

Možda je ova ili ona vlada, ili ovaj ili onaj političar meni neprijateljski raspoložen, u redu, ali oni nisu Amerika. Kako reče George Bernard Shaw: "rat je stanje gde se ljudi ubijaju koji se ne poznaju, po naređenju ljudi koji se poznaju ali se ne ubijaju". Dakle, zbog nepravde pojedinih ljudi ja sebi ne želim da dozvolim da mrzim sve druge ljude. Pa prema tome Amerika mi je draga i mila, a zbog onih Amerikanaca koji su ustali na mene, tu ćemo naći rešenje u dobrobit svih nas, Bog će dati.

Где нађе Shaw-a да њиме поткрепљујеш љубав према Америци?  greengrin

Подели на овим сајтовима

Shaw je bio internacionalan.. greengrin

Да, да. Можда је баш зато ”волео” Американце.

"England and America are two countries separated by a common language."

"An asylum for the sane would be empty in America."

"Americans adore me and will go on adoring me until I say something nice about them."

klapklap

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...