Jump to content

Актуелна дешавања у Либији

Оцени ову тему

Владан

Да ли ће Америка војно интервенисати?  

17 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Америка војно интервенисати?

• Да
      10
    • Не
      4
    • Сигурно
      1
    • Превише ризично
      2

Препоручена порука

U pitanju je, brate, obični anti-amerikanizam. Da Putin zapreti intervencijom, svi ovi ovde što sada napadaju Ameriku skočili bi onda na Gadafija. I ovo ih naravno ne čini objektivnim.

Brate Dragi, ovo smatram za licnu uvredu... pre nego sto odvalis nesto ovako razmisli malo, nije na odmet...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 754
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ili drugim rečima: u koliko vrednosti US$ su oružje izvezli Rusi, ili Kinezi, i druge države..?

Русија у периоду од 1988-1992 је извезла оружије у вредности од 43,7 милијарди долара или 26,9%!Наравно тај извоз опада 1992.године! Док је Кина имала свега 7,445 милијарди долара. ( Међународно тржиште оружија, Београд 1994)
Подели на овим сајтовима

U pitanju je, brate, obični anti-amerikanizam. Da Putin zapreti intervencijom, svi ovi ovde što sada napadaju Ameriku skočili bi onda na Gadafija. I ovo ih naravno ne čini objektivnim.

Brate Dragi, ovo smatram za licnu uvredu... pre nego sto odvalis nesto ovako razmisli malo, nije na odmet...

Emocijalna argumentacija, brate? "Uvredio si me -i to lično mene, zamisli- zato nisi u pravu", ili "uvredio si me, zato ne smeš više da govoriš"?

Ne, nego si ti uzeo da sudis pomislima, i sve si nas lepo strpao u dzak... nece biti da to ide tako...

Razumnom coveku je jasno da nije svako ko govori nesto konkretno protiv ovakve politike - "antiamerikanista"... to bi neki nazvali demokratijom, drugi slobodom misljenja, itd...

(tako da si ti zapravo time otkrio jednu skrivenu stranu svoje licnosti - da si u stvari ti zapravo amerikanista... :))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nemam potrebu da Amerima sada nešto "vraćam" jer su mi oni učinili nepravdu pre desetak godina, jer time jedino nastavljamo našu odiseju vraćanja dugova jednim drugima. I dokle ćemo da se "vraćamo", dok se konačno ne istrebimo?

To tako funkcionise. Tako rezonuju amerikanci, italijani , britanci, svi redom. A ko ne rezonuje tako osudjen je da gubi.

Nikada ne zaboraviti i znati ko ti je neprijatelj. Kao sto znas da je vatra opasna i to znas uvek, celoga zivote, trebas znati i ko ti je neprijatelj i cuvati ga se.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Нормално је да будем анти-американиста! То је исто као да подржавам Римљане а да сам рецимо Трачанин или Дачанин!  sHa_sarcasticlol

Америчка политика прихвата сваку демократску власт коју може да контролише, и то је нормално ништа то није ново , свака империја хоће да се одржи, али се не заборавите и свака империја урушила  и распала сама од себе!

Само хоћу да кажем да Либију руше други тј. САД и хоће да постави демократски режим који ће моћи да контролише!

Да вас подсетим како је САД поступао према режимима који су непослушни!

1.Гватемала, ЦИА је 1954.године извела пуч у Гватемали под изговором ,,Гватемала представља све већу опасност по стабилност Хондураса и Салвадора.Њене аграрне реформе су опасне по велепоседнике у Никарагви, а социјални програми угрожавају интересе виших слојева друштва у земљама Средње Америке'', салдо-150.000 жртава

2.Кореја 1946.године 100.000 жртава

3.Доминикансак Република 1963.године

4. Бразил 1964.године итд.

1995.године било је 35 ратних дејстава, САД учествује у свим ратним сукобима не само у разбуктавању, него и у смиривању путем ,,мировних мисија''!

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Мени никако, али никако није јасно како било ко са трунком морала и здравог рфазума може да има једну једину помисао, а не реч у одбрану овог лудака. Потпуно извитоперење свести и потпуна амнезија се шири међу људим као епидемија. То што је нама сад лоше са овим кловновима, то не значи да нам је било добро под оним лудаком. А овај је, изгледа, гори од њега. Може Америка да има милијарду интереса у Либији, то не мења чињеницу да имамо посла са тешким психопатом. Па он мртав ладан тамани свој сопствени народ ко ништа.  0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':(' /> По којој то логици је непријатељ мог непријатеља (без улажења у дискусију ко су заиста наши непријатељи, а ко пријатељи и постоји ли тако нешто у политици) мој пријатељ, па макар био и сам ђаво?

Подели на овим сајтовима

Мени никако, али никако није јасно како било ко са трунком морала и здравог рфазума може да има једну једину помисао, а не реч у одбрану било које идеологије, и да сматра да се ствари дешавају спонтано и случајно.

Гадафи је диктатор, али овде се ради о рушењу било какве независности једне земље на начин на који су срушене толике до сада.

Чуј Гадафијев син има милионе, а чији то синови од богаташа и било каквих лидерчића немају милионе?

Подели на овим сајтовима

Мени никако, али никако није јасно како било ко са трунком морала и здравог рфазума може да има једну једину помисао, а не реч у одбрану овог лудака. Потпуно извитоперење свести и потпуна амнезија се шири међу људим као епидемија. То што је нама сад лоше са овим кловновима, то не значи да нам је било добро под оним лудаком. А овај је, изгледа, гори од њега. Може Америка да има милијарду интереса у Либији, то не мења чињеницу да имамо посла са тешким психопатом. Па он мртав ладан тамани свој сопствени народ ко ништа.  0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':(' /> По којој то логици је непријатељ мог непријатеља (без улажења у дискусију ко су заиста наши непријатељи, а ко пријатељи и постоји ли тако нешто у политици) мој пријатељ, па макар био и сам ђаво?

Znas kako je govorio Winston? Protiv Hitlera i sa crnim djavolom.

Sada nije amerika hitler ali nije ni Gadafi djavo. Ne valjaju ni jedni ni drugi. Ko je gori to bi trebalo videti. Jer, onako pausalno, mislim da je vlada USA ubila vise ljudi u zadnjih godinu dana nego Gadafi za 40 godina svoje vladavine.

Подели на овим сајтовима

Brate, pročitaj šta je Ivica napisao. Dakle, zar trebam i sotonu da podržavam ako je protiv Amerike ili Amerika napadne na njega? Možda da postanem sotonista jer je oko 80% Amerikanaca hrišćanske vere? Znači, negde moramo da imamo granicu i dokle ćemo i kada ćemo nekoga da podržavamo.

Trebalo bi samo videti ko je blizi sotoni. Prebrojati zrtve jedne i druge strane pa videti gde djavo bolje prolazi.

Подели на овим сајтовима

Moze li neko ovde da mi ukaze na neki Gadafijev zlocin?

osim ovih pausalnih ocena o njemu kao diktatoru i slicno da vidimo mi sta je to on uradio?

Za amere znamo. Samo u Iraku 100 000 civilnih zrtava u zadnjih nekoliko godina. A sta imamo za gadafija zna li ko?

Подели на овим сајтовима

Нормално је да будем анти-американиста! То је исто као да подржавам Римљане а да сам рецимо Трачанин или Дачанин!  319.gif

Америчка политика прихвата сваку демократску власт коју може да контролише, и то је нормално ништа то није ново , свака империја хоће да се одржи, али се не заборавите и свака империја урушила  и распала сама од себе!

Само хоћу да кажем да Либију руше други тј. САД и хоће да постави демократски режим који ће моћи да контролише!

1.Гватемала, ЦИА је 1954.године извела пуч у Гватемали под изговором ,,Гватемала представља све већу опасност по стабилност Хондураса и Салвадора.Њене аграрне реформе су опасне по велепоседнике у Никарагви, а социјални програми угрожавају интересе виших слојева друштва у земљама Средње Америке'', салдо-150.000 жртава

1995.године било је 35 ратних дејстава, САД учествује у свим ратним сукобима не само у разбуктавању, него и у смиривању путем ,,мировних мисија''!

Sovjetska politika i širenje komunizma odnela je malo više žrtva nego ta američka kapitalistička, zar ne..

Pomenuti anti-amerikanizam koji sam pomenuo je leglo komunističke propagande, dakle nabroji sve moguće i izmišljene krivice "neprijatelja" a sopstvene prećuti. Samo što evropska i internacionalna levica danas nimalo ne podržava Gadafija, a isto ne rade ni Muslimani, tako da ste vi sa vašim pro-Gadafi-stavovima malo jedan jedinstveni, izolovani slučaj, jer nemate partnere ni u komuniste, ni u islamiste, ni u nacionaliste, ni u demokrate, ni u monarhiste, ni u republikance, ni u pro-istočnjake ni u pro-zapadnjake... I zato i rekoh da sudite emocionalno, jer prvo govorite o zaveri Amerike, koja jednostavno postoji jer "mi smo rekli", i onda ispovedate anti-amerikanizam a time i jednu pro-Gadafi-poziciju. I sad zamislimo situaciju: svi u svetu su direktno ili indirektno protiv Gadafija, samo su se (doduše pojedini) Srbi našli da govore: a, Gadafi je super, kriva je Amerika!

Ljudi, mi danas nemamo 1971. ili 1981. godinu, danas imamo 2011. godinu. Vreme se promenilo.. SSSR više ne postoji, a ne postoji ni ona SFRJ.

Значи шим је неко против САД-а онда је комуниста!? Супер!! ахахахха

Осправаш ли ти ово што сам ја написао или ти то само тако...демантуј ме ако сам нешто погрешно написао!!!

Подели на овим сајтовима

Osim sto pije kamilje mleko, zivi u satoru, ima zensku gardu i malo je lud ima li jos sta o njemu da se zna. A da nije samo napamet ponavljanje Gadafi diktator, Gadafi zlikovac, Gadafi ovo-ono?

Подели на овим сајтовима

Нормално је да будем анти-американиста! То је исто као да подржавам Римљане а да сам рецимо Трачанин или Дачанин!  319.gif

Sovjetska politika i širenje komunizma odnela je malo više žrtva nego ta američka kapitalistička, zar ne..

Pomenuti anti-amerikanizam koji sam pomenuo je leglo komunističke propagande, dakle nabroji sve moguće i izmišljene krivice "neprijatelja" a sopstvene prećuti. Samo što evropska i internacionalna levica danas nimalo ne podržava Gadafija, a isto ne rade ni Muslimani, tako da ste vi sa vašim pro-Gadafi-stavovima malo jedan jedinstveni, izolovani slučaj, jer nemate partnere ni u komuniste, ni u islamiste, ni u nacionaliste, ni u demokrate, ni u monarhiste, ni u republikance, ni u pro-istočnjake ni u pro-zapadnjake... I zato i rekoh da sudite emocionalno, jer prvo govorite o zaveri Amerike, koja jednostavno postoji jer "mi smo rekli", i onda ispovedate anti-amerikanizam a time i jednu pro-Gadafi-poziciju. I sad zamislimo situaciju: svi u svetu su direktno ili indirektno protiv Gadafija, samo su se (doduše pojedini) Srbi našli da govore: a, Gadafi je super, kriva je Amerika!

Ljudi, mi danas nemamo 1971. ili 1981. godinu, danas imamo 2011. godinu. Vreme se promenilo.. SSSR više ne postoji, a ne postoji ni ona SFRJ.

Значи шим је неко против САД-а онда је комуниста!? Супер!! ахахахха

Осправаш ли ти ово што сам ја написао или ти то само тако...демантуј ме ако сам нешто погрешно написао!!!

То је покренуто из истог центра моћи.  Ко стоји иза бољшевичке октобарске револуције и убиства царске породице ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...