Бартендаз Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Па мајке ми..Милански едикт нема никаквих веза са Нишом..Како нема? Где је рођен човек заслужан за едикт! Чекај јел,ае пошљи ми неки податак да постоји Милански едикт?Што се не зове Нишки едикт?А ако се зове Милански јер је тамо донешен,онда тамо нека га прославе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Станковић Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 A da oni organizuju u Vatikanu proslavu pa da mi idemo kod njih? И да поведемо Зукорлића,ал без повратне карте! 0409_feel Страх од Бога,почетак је мудрости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 "и то безуспешно" Дужност православне Цркве је да води дијалог увек,без разлога на успешност или не. Немам ништа против дијалога ако моја Мајка Црква инсистира на њему...само што лично ја,на основу неких закономерних историјских показатеља,како из прошлости тако и из садашњости,нисам претерани оптимиста по том питању...пошто ме не интересује само "дужност" већ ме примарно интересује суштинска сврсиходност,смисленост и надасве истински плодотврни резултат неког дијалога који се већ дуго,дуго води,а постојање резултата који прижељкујем барем мени није познат као постојећ,те такво постојеће стање,у коме свака страна суштински остаје при своме већ огроман временски период,тотално обесмишљава појам "дужност".Наравно,све је могуће у будућности (вероватно су и они из прохујалих времена мисли тако као и ми) али ја лично сумњам у позитиван исход поменутог.Моје мишљење. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Чекај јел,ае пошљи ми неки податак да постоји Милански едикт?Што се не зове Нишки едикт?А ако се зове Милански јер је тамо донешен,онда тамо нека га прославе?Ало пријатељу,рекао си да нема баш никакве везе Едикт и Ниш.Ја сам рекао у чему је веза,и то је то... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Чекај јел,ае пошљи ми неки податак да постоји Милански едикт?Што се не зове Нишки едикт?А ако се зове Милански јер је тамо донешен,онда тамо нека га прославе?Ало пријатељу,рекао си да нема баш никакве везе Едикт и Ниш.Ја сам рекао у чему је веза,и то је то... Да,рекао сам..али рекао сам Милански едикт 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Немам ништа против дијалога ако моја Мајка Црква инситира на њему...само што лично ја,на основу неких закономерних историјских показатеља,како из прошлости тако и из садашњости,нисам претерани оптимиста по том питању...пошто ме не интересује само "дужност" већ ме примарно интересује суштинска сврсиходност,смисленост и надасве истински плодотврни резултат неког дијалога који се већ дуго,дуго води,а постојање резултата који прижељкујем барем мени није познат као постојећ,те такво постојеће стање,у коме свака страна остаје при своме већ огроман временски период,тотално обесмишљава појам "дужност".Наравно,све је могуће у будућности (вероватно су и они из прохујалих времена мисли тако као и ми) али ја лично сумњам у позитиван исход поменутог.Моје мишљење.Ех бата Кане,па која је то логика...Ја не видим резултате у Црвеној звезди,па и даље навијам за њу... greengrin Уосталом,замислите на шта би то личилио,да се Православна Црква "затвори",и избегава дијалог са било ким на овом свету,ко не прихвата њихово учење. И још на свакој цркви да се завијори црна застава са лубањом и познатом крилатицом...православље или смрт (другима)" "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Неје то лошо да и папа једном у Србије дође, па треба валда да смо сви хришћани заједно противу ислама који ће Европу да поједе читкаву, а? “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Пустите више Папу, ће добије ћовек штуцавицу колико га спомињете, неће моћи ни Оче наш да очита без штуцања! А ја изгледа добијем трчкалицу од ових оваквих расправа, већ ме стомак заболе. Ко она игра што смо се играли ко деца: девет сати - вештице нема, десет сати - вештице нема, једанаест сати - вештице ИМААААА! Буаааааааа! Јујујују! Бежте децо, ће Папа римски да вас све пождере! Аааааааааааа! Да вам ја јавим једну добру вест, управо данас нама је успело разбит блокаду и пребродит коначно после пола године раскол у панславизму. Тамо смо се поцепали на неколико група од којих је свака анатемисала и изопштила све оне преостале друге групе из правоверног панславизма тако да смо се сви блокирали међусобно, узајамно и реципрочно! Сад коначно се поново састале јужна и западна грана а чекамо на ту источну с којом су највећи проблеми јер у њих на неку добу завладала царистичка диктатура. Иначе наше гесло је: Из летаргије у еуфорију, из еуфорије у анархију, из анархије у летаргију! То је тај словенски коловрат по којем се све код нас Словена обрће и окреће у истом том редоследу и ритму у таквом том "магичном" циклусу а без обзира на то о чему је реч: о држави, цркви, особном животу итд. greengrin Тако изгледа да свуда гдје су ти Словени некакви тамо ће увек бити летаргије, еуфорије, анархије и раскола на све стране и обилато! Ево један леп предлог славистичке једне групе на адање: Svi oni koji misle da je Gavrilo Princip ubio F. Ferdinanda iz principa =)) http://www.facebook.com/group.php?gid=388755935119&v=wall stupido Зар нијесам одлично савладао писати то екавштином, хахахаха?! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Немам ништа против дијалога ако моја Мајка Црква инситира на њему...само што лично ја,на основу неких закономерних историјских показатеља,како из прошлости тако и из садашњости,нисам претерани оптимиста по том питању...пошто ме не интересује само "дужност" већ ме примарно интересује суштинска сврсиходност,смисленост и надасве истински плодотврни резултат неког дијалога који се већ дуго,дуго води,а постојање резултата који прижељкујем барем мени није познат као постојећ,те такво постојеће стање,у коме свака страна остаје при своме већ огроман временски период,тотално обесмишљава појам "дужност".Наравно,све је могуће у будућности (вероватно су и они из прохујалих времена мисли тако као и ми) али ја лично сумњам у позитиван исход поменутог.Моје мишљење.Ех бата Кане,па која је то логика...Ја не видим резултате у Црвеној звезди,па и даље навијам за њу... Уосталом,замислите на шта би то личилио,да се Православна Црква "затвори",и избегава дијалог са било ким на овом свету,ко не прихвата њихово учење. И још на свакој цркви да се завијори црна застава са лубањом и познатом крилатицом...православље или смрт (другима)" ...а "позитиван" и искључиво "дијалошки орјентисан" став,подршка и љубав ревносних звездаша према свим осталим клубовима ми је више него добро познат,братац! Не брини ти за моју логику...има је и позитивна је више него што ти мислиш. greengrin Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 "Мислим да би требало да напишемо једно писмо папи, па кад швајцарска гарда умаршира у Србију да зна да је на пријатељској територији". greengrin Шалу на страну, не видим да ико зове папу, а и чисто сумњам да ће прослава бити у Нишу. Ми се за то чак ни не спремамо. Логичније је да то буду Никомидија и Милан. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Пустите више Папу, ће добије ћовек штуцавицу колико га спомињете, неће моћи ни Оче наш да очита без штуцања! А ја изгледа добијем трчкалицу од ових оваквих расправа, већ ме стомак заболе. Ко она игра што смо се играли ко деца: девет сати - вештице нема, десет сати - вештице нема, једанаест сати - вештице ИМААААА! Буаааааааа! Јујујују! Бежте децо, ће Папа римски да вас све пождере! Аааааааааааа! Да вам ја јавим једну добру вест, управо данас нама је успело разбит блокаду и пребродит коначно после пола године раскол у панславизму. Тамо смо се поцепали на неколико група од којих је свака анатемисала и изопштила све оне преостале друге групе из правоверног панславизма тако да смо се сви блокирали међусобно, узајамно и реципрочно! Сад коначно се поново састале јужна и западна грана а чекамо на ту источну с којом су највећи проблеми јер у њих на неку добу завладала царистичка диктатура. Иначе наше гесло је: Из летаргије у еуфорију, из еуфорије у анархију, из анархије у летаргију! То је тај словенски коловрат по којем се све код нас Словена обрће и окреће у истом том редоследу и ритму у таквом том "магичном" циклусу а без обзира на то о чему је реч: о држави, цркви, особном животу итд. 0110_hahaha Тако изгледа да свуда гдје су ти Словени некакви тамо ће увек бити летаргије, еуфорије, анархије и раскола на све стране и обилато! Ево један леп предлог славистичке једне групе на адање: Svi oni koji misle da je Gavrilo Princip ubio F. Ferdinanda iz principa =)) http://www.facebook.com/group.php?gid=388755935119&v=wall 0110_hahaha Зар нијесам одлично савладао писати то екавштином, хахахаха?! Ко каже да је Принцип терориста, запуцаћемо му се авионом у зграду! smej.gif smej.gif smej.gif Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Без обзира на исход свих тих разговора (а по мом скромном мишљењу Равенски документ видим као позитиван помак брате Соломоне), оно у чему се највећи део нас ипак ваљда слаже јесте да ћемо сваку одлуку СА САБОРА СП Цркве која је догматски заснована и на свеправославном нивоу подржана прихватити чак и ако нам не прија. Ту сада конкретно мислим на тај евентуални и "фамозни" долазак папе Бенедикта XVI 2013 у Ниш. Сигуран сам да се то многима не би допало - не би ни мени, ако се том приликом папа не би, једном за свагда, оградио од усташтва, унијаћења и одлучно осудио сва порицања и ревидирања злочина и учешће дела клера у њима - уз, наравно, и веома добру вољу за догматско усаглашавање. Једино што не сматрам да треба да га "гађамо каменом у главу" да би то урадио - али, сматрам да наша Црква ове ствари мора одлучно да захтева пре било какве могуће посете. Али, шта ако СА САБОР не буде имао овакав став? Да ли би посета папе која не би испунила ове, рекао бих, врло оправдане и умерене захтеве, била довољан изговор за одлазак у раскол било ког другог епископа, клирика или лаика? Мислим да је ово заправо најважније питање о коме у наредном периоду сви треба добро да размислимо? Где је граница? Шта је то за нас лично conditio sine qua non у еклисиолошком смислу? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Без обзира на исход свих тих разговора (а по мом скромном мишљењу Равенски документ видим као позитиван помак брате Соломоне)Интересантно...у тренутку ми је пао на памет Зенонов доказ о непостојању кретања....ко зна зашто....оно у чему се највећи део нас ипак ваљда слаже јесте да ћемо сваку одлуку СА САБОРА СП Цркве која је догматски заснована и на свеправославном нивоу подржана прихватити чак и ако нам не прија.Слажем се са овим...без обзира даљну присутност Зенона у мојој глави.Ту сада конкретно мислим на тај евентуални и "фамозни" долазак папе Бенедикта XVI 2013 у Ниш. Сигуран сам да се то многима не би допало - не би ни мени, ако се том приликом папа не би, једном за свагда, оградио од усташтва, унијаћења и одлучно осудио сва порицања и ревидирања злочина и учешће дела клера у њима - уз, наравно, и веома добру вољу за догматско усаглашавањеОсећам да ће се управо то десити.Једино што не сматрам да треба да га "гађамо каменом у главу" да би то урадио - али, сматрам да наша Црква ове ствари мора одлучно да захтева пре било какве могуће посете.Верујем да ће управо то неизоставно захтевати.Али, шта ако СА САБОР не буде имао овакав став? Да ли би посета папе која не би испунила ове, рекао бих, врло оправдане и умерене захтеве, била довољан изговор за одлазак у раскол било ког другог епископа, клирика или лаика? Мислим да је ово заправо најважније питање о коме у наредном периоду сви треба добро да размислимо? Где је граница? Шта је то за нас лично conditio sine qua non у еклисиолошком смислу?Слажем се. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Неје то лошо да и папа једном у Србије дође, па треба валда да смо сви хришћани заједно противу ислама који ће Европу да поједе читкаву, а? Сваки дијалог који иде "против" некога осуђен је на пропаст. Зато је и апсурдна она јевтина литература "Исповедање вере ПРОТИВ екуменизма" и сл. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 "Мислим да би требало да напишемо једно писмо папи, па кад швајцарска гарда умаршира у Србију да зна да је на пријатељској територији". 0102_laugh 0102_laugh stupido Шалу на страну, не видим да ико зове папу, а и чисто сумњам да ће прослава бити у Нишу. Ми се за то чак ни не спремамо. Логичније је да то буду Никомидија и Милан. Спремте се, спремте, ево већ у Ватикану врше велике тајне маневре и војне вјежбе! Опасна војска се на вас спрема! Хахахаха, сазовите још једну Gay Pride Paradu па нек се београдски гејеви с њима почупају, летиће перје свуда! Хахахаха! 1312_womens 1312_womens Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука