Justin Waters Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Primetices na tabeli da je mala razlika izmedju 6. mesta i mesta na kom se Peru nalazi... Uglavnom, i ovi poslednji bolje stoje od Srbije...Na zalost. Mozda i gresim, ali mislim da bih mogaoi poneti epitet ubice da sam trudnu zenu doveo u Srbiju da zivi. Ja bih nastavio da radim za 200 eura, ona ne bi nasla posao nikada, a jezik bi naucila malo juce. Ма наравно ако си школован добар је и Перу. Како си се снашао за посао тамо, кад си језик савладао? Знао си од раније шпански? Шта радиш сад у Перуу? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Jezik mi dobro ide, a ranije ga nisam govorio, nije tezak (ni priblizno kao nas), verovali ili ne ima dosta slicnih reci. Ima Srba, jednog upravo jurim (video sam nalepnicu na kolima ''SRB'' i resio sam da ga nadjem). U crkvu dolaze, ali trenutno nisu tu, jer je odmor pa su se svi rastrkali. Inace, upoznao sam Palestinca u crkvi, kao i jednog Peruanca koji ima dosta Inka krvi, ali je Pravoslavac od 2003 godine. Povod da krene u crkvu (tcnije, povod da upozna Grke) je bio film ''Moja velika mrsna Pravoslavna svadba'' (ili kako se vec zove) 0110_hahaha. Inace, zove se Lucho i peva u crkvi. Evo slika koje sam obecao. Posle Liturgije i Trpeze Ljubavi Lucho i ja prstgore Crkva Svete Trojice u Limi И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Поздрав за вас двоје! sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Hvala Ivice.... Koliko sam shvatio ti si mi komsija ovde??? Varam li se ili...? BAILA MORENAAAAAAAAA.... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Hvala Ivice.... Koliko sam shvatio ti si mi komsija ovde??? Varam li se ili...? Нисам, него ми је девојка из Колумбије. А тренутно смо на дивљем западу, у Тексасу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ijaoooooooooooo...Misionaris li??? Daj jos jednu Pravoslavku iz J. Amerike!!! И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ijaoooooooooooo...Misionaris li??? Daj jos jednu Pravoslavku iz J. Amerike!!! Хехе, нисам ти ја баш неки мисионар. Радије се трудим да волим. А и она није религиозна, а мени на памет не пада да роварим по њеној души и улазим на терен њене слободе. Дивна је и то ми је довољно. Ризикујући да ме погрешно схватиш, и ти и остали, преко главе ми је религиозних, укључујући и православне. Више сам се од ње научио и учим како да будем човек, него од свих ”Божијих чувара” заједно. И то баш у оном најдубљем православном значењу, шта значи жртвовати се за другог. А САД и онако имају већ превише мисионара свих фела, ја би му ту био тринаесто прасе. Религиозни мисионар у САД му више дође као неки продавац, менаџер, мора да зна да прода Христа, пардон, ”Џизуса”. Цркве су на тржишту и која понуди бољег и јефтинијег Џизуса, та ће да има више верника, пардон, потрошача. Не умем ти ја то, а ”мало” ми се и гади, морам да признам. Али што се тиче националног мисионарења, ту ствар сасвим другачије стоји. Иако нисам био нешто претерано нападан, она сама показује велику вољу да научи о нама и да буде наша. Вероватно игра улогу и то што сам и ја отворен у том смислу. А и некако смо слични, па прихватање једног никада не захтева одрицање од оног другог. Сасвим опуштено можемо да останемо оно што смо били и да оно ново само надограђујемо, без брисања старог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Postujem-BRAVO!!! Cim se interesuje za Srbiju, znaci da si dobar ambasador. To je patriotizam! U kontaktu smo, pa ako budes dolazio ovamo...Imas kod koga! Kako se upoznaste (ako smem da pitam) И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Ijaoooooooooooo...Misionaris li??? Daj jos jednu Pravoslavku iz J. Amerike!!! Хехе, нисам ти ја баш неки мисионар. Радије се трудим да волим. А и она није религиозна, а мени на памет не пада да роварим по њеној души и улазим на терен њене слободе. Дивна је и то ми је довољно. Ризикујући да ме погрешно схватиш, и ти и остали, преко главе ми је религиозних, укључујући и православне. Више сам се од ње научио и учим како да будем човек, него од свих ”Божијих чувара” заједно. И то баш у оном најдубљем православном значењу, шта значи жртвовати се за другог. А САД и онако имају већ превише мисионара свих фела, ја би му ту био тринаесто прасе. Религиозни мисионар у САД му више дође као неки продавац, менаџер, мора да зна да прода Христа, пардон, ”Џизуса”. Цркве су на тржишту и која понуди бољег и јефтинијег Џизуса, та ће да има више верника, пардон, потрошача. Не умем ти ја то, а ”мало” ми се и гади, морам да признам. Али што се тиче националног мисионарења, ту ствар сасвим другачије стоји. Иако нисам био нешто претерано нападан, она сама показује велику вољу да научи о нама и да буде наша. Вероватно игра улогу и то што сам и ја отворен у том смислу. А и некако смо слични, па прихватање једног никада не захтева одрицање од оног другог. Сасвим опуштено можемо да останемо оно што смо били и да оно ново само надограђујемо, без брисања старог. Interesantno je da se ja i Ivica u tako mnogo stvari slazemo; i da osecam da bi bili dobri drugari da smo negde blizu; ali ovde ja imam potpuno drugaciji pristup. Potrebno je da je pravoslavna; a patriotizam mi je nekako bilo nesto sto nikada nisam nesto posebno osecao; posebno se ponosoio. Vrlo cesto u svom gradu sretnem srbe kako pricaju ; ali mi ne padne napamet da ih zaustavim; popricamo jer ukapiram da ih ne znam iako imaju tri pravoslavne crkve u gradu. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Interesantno je da se ja i Ivica u tako mnogo stvari slazemo; i da osecam da bi bili dobri drugari da smo negde blizu; ali ovde ja imam potpuno drugaciji pristup. Potrebno je da je pravoslavna; a patriotizam mi je nekako bilo nesto sto nikada nisam nesto posebno osecao; posebno se ponosoio. Vrlo cesto u svom gradu sretnem srbe kako pricaju ; ali mi ne padne napamet da ih zaustavim; popricamo jer ukapiram da ih ne znam iako imaju tri pravoslavne crkve u gradu. Нисмо се разумели. Нисам рекао да ми је нација битна, а вера небитна. Него она није религиозна, али је из неког разлога привлачи нешто што ми као народ имамо. Нити ја знам шта је то тачно, нити сам инсистирао на томе. Једноставно је тако. А и мене баш брига да ли је неко Србин или није. Једино што ме, поред тога, још додатно није брига да ли је неко православан или није и да ли је уопште религиозан или није. Чак ми је некако много лакше де се разумем са нерелигиознима (свек док нису милитантни атеисти). Нека схвати ко како хоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Kako se upoznaste (ako smem da pitam) Студирамо заједно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Дивна је и то ми је довољно. Ризикујући да ме погрешно схватиш, и ти и остали, преко главе ми је религиозних, укључујући и православне. Више сам се од ње научио и учим како да будем човек, него од свих ”Божијих чувара” заједно. to that 4chsmu1 :cheesy: 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 21, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2011 Interesantno je da se ja i Ivica u tako mnogo stvari slazemo; i da osecam da bi bili dobri drugari da smo negde blizu; ali ovde ja imam potpuno drugaciji pristup. Potrebno je da je pravoslavna; a patriotizam mi je nekako bilo nesto sto nikada nisam nesto posebno osecao; posebno se ponosoio. Vrlo cesto u svom gradu sretnem srbe kako pricaju ; ali mi ne padne napamet da ih zaustavim; popricamo jer ukapiram da ih ne znam iako imaju tri pravoslavne crkve u gradu. Нисмо се разумели. Нисам рекао да ми је нација битна, а вера небитна. Него она није религиозна, али је из неког разлога привлачи нешто што ми као народ имамо. Нити ја знам шта је то тачно, нити сам инсистирао на томе. Једноставно је тако. А и мене баш брига да ли је неко Србин или није. Једино што ме, поред тога, још додатно није брига да ли је неко православан или није и да ли је уопште религиозан или није. Чак ми је некако много лакше де се разумем са нерелигиознима (свек док нису милитантни атеисти). Нека схвати ко како хоће. To nije iznenadjenje; brate zivis u texasu a ko je upoznao americke new age protestante, zgadi ti se sve sto sa tim ima veze; nesto kao nasi artemiti. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Фебруар 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 Zebe, gde si ti, pa kazes: ''Ja u svom gradu sretnem po nekog Srbina''... Kazes da imaju tri Pravoslavne crkve!? Da nisi u Buenos Airesu? И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука