Viktor Ljvovic Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Добар рат је ратовао, трку је завршио, веру је одржао, а сад га чека венац правде(2. Тим. 4, 7--8). За вечни спомен оца Радована, доброг учитеља. kirios1, Саша од Москве, Ел Нињо and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Има ли људи са форума који ће ићи на Свету Литургију у Земун и на сахрану драгог о. Радована Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Планирам да идем,ако да Бог. Још једном ВЕЧНИ ПОМЕН драгом и предрагом оцу Радовану- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Не могу да верујем. Јако ми је жао. Нека га Господ удостоји Царства Небеског. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Добар рат је ратовао, трку је завршио, веру је одржао, а сад га чека венац правде(2. Тим. 4, 7--8). За вечни спомен оца Радована, доброг учитеља. Amin није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Mnogo me rastuzila ova tema jutros kad sam je procitala, a citala sam je nekoliko puta jer nisam mogla da poverujem u prvi mah. O. Radovana sam upoznala kad me krstio i vise ga znam sa TVa nego uzivo, ali mi se svidjao taj covek. Iako je smrt sastavni deo zivota, zao mi je sto je otisao. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Pokoj mu duši, Bog da mu dušu prosti. Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Ja bih da idem bar na Liturgiju, a na sahranu, toliko mi je krivo, necu moci, sve mi se nesto u ponedeljak skrklo, tri stvari koje ne mogu da se pomere Kako se inace ide prevozom do te crkve i do groblja (ako budem mogla bar u utorak da odem na grob)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 То је апсолутно небитна ствар, али пошто доста вас пита, ја сам чуо да је преминуо од срчаног удара. Наравно, то не мора да буде тачно, али се тако прича. Да. Срце је у питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Професор кога смо прво срели на факултету, код кога са полагао пријемни....и који нас је учио од првог предавања да је Бог љубав, и да онај ко жели да буде теолог мора да стекне ту љубав, јер је управо та љубав- теологија. Нека га Господ упокоји оца Радована у Царству своме, где сија светлост неприступна и незалазна Лица Његовог. Много ми је жао. tuzansmajli8904 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Студентски парламент ПБФ-а поводом смрти проф. др Радована Бигoвића Нека ти је вечан помен, оче и учитељу наш, Радоване! Дана 31. маја упокојио се отац наш и професор, протојереј-ставрофор Радован Биговић, дугогодишњи професор Православног богословског факултета и старешина манастира Светог архангела Гаврила у Земуну. Родио се у брдима Његошеве Црне Горе, одакле се напајао вером и љубављу према своме роду, да би животом посвећеним служењу Богу био на понос целог родног краја. Потичући из скромне и благочестиве породице, одојен под благословом светога Василија Острошкога, поучавао се богословљу и животу у Цркви на училиштима наше свете Цркве. После вишегодишњег школовања у ком је стекао свестрано знање, прихватио се служења Цркви. Његово служење је било служење у љубави, због чега је остао у срцима многих људи, а пре свега нас студената, као јединствена личност. Својим чувеним предметом „Увод у богословље“ новопридошле студенте на Православни богословски факултет, отац Радован је упознавао са тајнама живога Бога и његове живе Цркве, и примером љубави, који се у њему пројављивао на потпуно другачији начин, био вољени професор. Оно што је нама студентима остало као пример за цео живот јесте његово изгарање зарад изграђивања заједнице, заједнице људи које је учио да је живот у Богу живот у Љубави. По овоме је чувена у нашој Српској православној цркви његова светоархангелска заједница окупљена у манастиру Светога архангела Гаврила. Она је пример парохијског живота какав је данас најпотребнији нашој Мајци Цркви. Отац Радован је то осећао и то је као своју задужбину оставио за пример како треба изграђивати парохију. Ово нама студентима, његовој духовној деци, представља најузвишенији узор у богословском поучавању, јер смо видели да је теологија живот, и да се теологија живи једино у Цркви. Управо су по овоме била јединствена његова предавања, јер су представљала богато животно искуство црквеног човека који се није штедео да га подели са богочежњивим душама које су му притицале. Да је однос са човеком нешто најважније у Цркви, и да кроз однос са човеком ступамо у однос са Богом и тако се зближујемо и упознајемо, била је једна од основних тема. Ово је остало као аманет генерацијама богослова, да своје богословље живе, управо онако како је то чинио и наш професор и отац. Овим му исказујемо најискренију захвалност на љубави и старању које је чинио нама, својим студентима, стављајући не себе него Христа у центар наших живота. Овим је успео да побуди и нашу љубав да се разгорева и ставља у службу Цркви, на чему смо му неизмерно захвални. Узносимо захвалност и молитве Господу што смо познавали и имали таквог професора и духовног оца, који ће свагда остати у блаженој успомени у срцима нашим. Нека ти је вечан помен, оче наш, Радоване! Обрад Карановић Миланка Тешовић Гост, Ел Нињо, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Цео дан ми је у нерасположењу. Познавао сам оца Радована,полагао пријемни код њега и испит касније.Велики губитак за Цркву.Молим свештенике да сутра одслужимо парастос. Вечни спомен добром оцу Радовану. Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Губитак? За нас,да.За њега добитак. А да се наша туга преобрази у радост,као код о. Шмемана. Најрадоснији дан,дан његове сахране,по казивању његове супруге. Скопљанац, bgpj and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Отац Радован Биговић је МОРНАР НЕБА! То име му дајем по његовој дивној књижици која обогаћује и остаје за сведочанство... Јел нас речи Христове теше? Да... Онда, пошто је тако, сећамо ли се речи: Бог није Бог мртвих, него живих (Мт. 22,32). Драшко, Јефимија Крунић, Viktor Ljvovic and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Pokoj mu duši, neka ga Gospod nastani u Carstvu Nebeskom, neću zaboraviti njegova predavanja na PBF.... "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука