Jump to content

Протојереј - ставрофор Радован Биговић

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Кратак животопис: Проф. др Радован Биговић рођен је 17. јануара 1956. у Никшићу. Богословију је завршио у манастиру Крка. Дипломирао је на два факултета у Београду: на Православном богословском и Филозофском (група за философију). На првом је докторирао 1993. На истом факултету је изабран за асистента 1986, доцента 1993, ванредног професора 2000. и редовног 2010. У два мандата био је декан тог факултета. Члан је Удружења књижевника Србије. Уредник је филозофско-теолошке библиотеке „Службеног гласника" Републике Србије. Поред књига објавио је око сто студија, чланака и есеја у разним часописима у земљи и иностранству. Посебно се бавио односима Цркве и друштва. Ожењен је, отац двоје деце. У свештеничкој служби има звање протојереј-ставрофор. Вршилац је дужности старешине манастира Светог Архангела Гаврила у Земуну. Један је од оснива.а Хришћанског културног центра и његов вишегодишњи председник. Добитник је Златне значке Културно-просветне заједнице Србије, Златног беочуга Културно-просветне заједнице Београда и плакете заслужног грађанина Земуна.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сад сам дошао и уз пут сам пре петнаестак минута добио СМС о смрти о.Радована и просто ми било невероватно!

Нека му Господ подари Рајско насеље!

Подели на овим сајтовима

Какво изненађење.

Да га Господ помене!

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...