NinaD Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Kao sto govore neki turski spisi taj danak u krvi nije bio prisilan nego dobrovoljan,slali su svoju decu na skolovanje,kao sto danas salju na Kembridz,Oksford,... Kao sto je rekao dr. reis Ceric manastiri i crkve su ostali 500 godina pod islamskom vladavinom,ali nisu mogli da prezive nekoliko godina Zapadne vladavine... Svako dobro!! prst ka doleНајсмешније и истовремено најбизарније тумачење и правдање које сам чула. Људи су секли деци по прст да би их спасли од одвођења у јањичаре. Кад су нам тако чували манастире и цркве што нам не сачуваше и мошти Светог Саве? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Kao sto govore neki turski spisi taj danak u krvi nije bio prisilan nego dobrovoljan,slali su svoju decu na skolovanje,kao sto danas salju na Kembridz,Oksford,... Mi smo tolerantan forum ali ovliku dozu bezobrazluka zaista ne možemo da otrpimo tako da ti izričem treću opomenu I cime sam zaradio opomenu?Samo sam izneo drugo misljenje ,bez psovki,vredjanja,...Zar ne sme ni da se navede drugo misljenje?Gde je pravda?Kako cemo da razgovaramo i polemisemo,ako ne smemo ni da navedemo drugo misljenje? Sa istim misljenjem i uverenejm ne moze da se polemise i ne moze da se dodje to istine... Izgleda da sam ostao jedini muslman na forumu... Svako dobro! Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Kao sto govore neki turski spisi taj danak u krvi nije bio prisilan nego dobrovoljan,slali su svoju decu na skolovanje,kao sto danas salju na Kembridz,Oksford,... Kao sto je rekao dr. reis Ceric manastiri i crkve su ostali 500 godina pod islamskom vladavinom,ali nisu mogli da prezive nekoliko godina Zapadne vladavine... Svako dobro!! prst ka doleНајсмешније и истовремено најбизарније тумачење и правдање које сам чула. Људи су секли деци по прст да би их спасли од одвођења у јањичаре. Кад су нам тако чували манастире и цркве што нам не сачуваше и мошти Светог Саве? Mnoge stavri koje smo citali i koje su nam, prezentovali su samo price bez dokaza,dokumenata,spisa,.... sa mnogo osecanja,preuvelicavanja,izmisljanja,...za razno razne potrebe... Svako dobro! Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Kao sto govore neki turski spisi taj danak u krvi nije bio prisilan nego dobrovoljan,slali su svoju decu na skolovanje,kao sto danas salju na Kembridz,Oksford,... Kao sto je rekao dr. reis Ceric manastiri i crkve su ostali 500 godina pod islamskom vladavinom,ali nisu mogli da prezive nekoliko godina Zapadne vladavine... Svako dobro!! 0409_feelНајсмешније и истовремено најбизарније тумачење и правдање које сам чула. Људи су секли деци по прст да би их спасли од одвођења у јањичаре. Кад су нам тако чували манастире и цркве што нам не сачуваше и мошти Светог Саве? Mnoge stavri koje smo citali i koje su nam, prezentovali su samo price bez dokaza,dokumenata,spisa,.... sa mnogo osecanja,preuvelicavanja,izmisljanja,...za razno razne potrebe... Svako dobro! Свако добро и теби, али занимљиво како су сви склони да преувеличавају, измишљају, без доказа са много осећања свашта пишу и причају осим кад се ради о вашим изворима. Како да не. Родитељи децу добровољно слали на школоваље. Па да је тако Србија би у то доба била земља са најобразованијим становништвом, а не ојађена, опустошена и углавном неписмена. Све саме лажи и измишљотине, али читав ислам почива на лажи и измишљотинама па није ни чудо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Tekst sam objavio samo da bi se cula druga strana,i ako sam protiv nekih stvari koje stoje u tekstu... Znaci neki se protive obelazavanju Svetog Save u vecinskim nesrpskim skolama zbog toga sto Sveti Sava proklinje Islam,muslimane,Qur'an,... Slazem se Vladane,to sto je on upotrebio taj izraz nije pristojno niti islamski,nemam pojma ni kako je uvreda,...ne znam ni sta znaci...i zbog cega bi bila uvreda... Po nekima danasnji muslimani su potomci Ilira,bogumila,patarena,...so se tice mene nema problema ni da su potomci Srba,Hrvata,Amerikanaca,Rusa,... Sto se tice RS,bilo je ubijanja,proganjaja,...muslimana u ratu...Osudujem svaki zlocin ne zavisno od toga sa koje strane dolazi!!! I ja se izvinjavam svima koje se mogu naci uvredjenima! Svako dobro i sve najbolje!! Моно пријатељу да ли ти сматраш за другу страну "исламбосну" каква друга страна па тамо су ти највише исламски секташи вехабије и екстремисти то ти је исто ко да ја поставим податке са СТОРМФРОНТА о Јеврејима и наведем их као другу страну тј да дам вјеродостојност њиховим текстовима. Молим админе да Мона оставе на форуму, долази нам наш Св Сава нека му је просто што је цитирао екстремисте рецимо да није био злонамјеран. .....К небу главе подигните Саву тамо угледајте САВУ СРПСКУ СЛАВУ пред предстолом Творца... Слава Богу на висини и на Земљи мир МЕЂУ ЉУДИМА ДОБРА ВОЉА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Неће ти Моно одговарати једно време. Нека мало одмори и охлади главу. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Od sebe se ne može pobjeći, zato im i smeta Sveti Sava - pametnom dosta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vecavjestica Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Jesu, opstali su NEKI manastiri i crkve 500 godina pod islamskom vladavinom...tu je u pravu, samo ne navodi KAKO su opstali.... Kao Aja Sofija koju su "pretvorili" u dzamiju ili Manastir Sumela u Turskoj u kojem je sad tek nakon skoro 100 godina odrzana liturgija i sad im dozvoljavaju jednom godisnje..... hm.....kad malo bolje razmislim i ovo sagledam i izanaliziram rijeci Mone, ako je islam ono sto on govori i opisuje, onda im je taj islam mnogo dvolican..... citajuci njegove rijeci sam samo jos vise uvjerena da je samo jedna vjera prava-nasa PRAVOslavna 0205_whistling)) A to sto nase svece stavljaju pod navodnike....pa nek se malo raspitaju.....u dzamiji u Damasku se nalazi odsječena glava Svetog Jovana, kojem se i muslimani klanjaju (kazu "glava sveca koja svijetli neobicnim sjajem")..... postovanje Ise (tj. Isusa), pocast Sv. Jovanu ukazuje da se klanjaju kome treba, samo jos da izbace to licemjerstvo, pedofiliju, osvetu, ubistva i slicne stvari.... mi smo voljni da im pomognemo na tom putu, ako su oni voljni da se vrate korijenima tj. na pravi put...... (zao mi je ako sam "skrenula sa teme" ali mislim da je vazno da neko ko procita njegove nebuloze, moze da ih opovrgne tako sto sam moze provjeriti pa ako jos sumnja i posjetiti ova mjesta koja sam nabrojala).... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Изјава Вечерњим новостима поводом иступа ефендије Муамера Зукорлића против прослављања Светог Саве у школама у Србији Зукорлићева интерпретација ислама највећу штету наноси самом исламу. Нехотично, али убитачно, она потврђује основне тезе заступникâ исламофобичних покрета и организација, по којима је ислам увек и неизоставно, по самој својој природи, нетолерантан и насилан. Ја лично, међутим, међу муслиманима имам довољан број познаника и, што је важније, искрених пријатеља, који нису ни најмање нетолерантни, а поготову нису силеџијски расположени. Штавише, неки од њих су људи тананије савести и већег човекољубља него поједини идеологизовани и екстремистички настројени надобудни хришћани, од којих једни сматрају себе православнијима од свих источних патријараха, а други виде себе као веће католике од римскога папе. У том кључу, ваљало би проверити и како Зукорлић замишља своју врлу личност у контексту знаменитих исламских теоретичара. Као практичар већ је проверен. Библијским речником казано, измерен је - и нађе се лак. Однос Светога Саве, просветитеља српског рода, према исламским духовним вођама његова времена довољно је познат. Египатски султан је, по сусрету са њим, изразио жаљење што неки други челници хришћанскога света не личе на њега. У личности Светога Саве и његовој духовности, а посебно његовом просветном и просветитељском подвигу, пронаћи опасност за било кога или за било шта - то може само крајње острашћен човек. Препознати пак у прослављању Светога Саве као просветитеља, као оца националне просвете и културе, тенденцију ка „покрштавању" и асимилацији - то може, ваистину, само крајње недобронамеран човек (а и то је најблажа могућа реч у овом случају). Замислите само шта би значило кад би неки хришћански епископ - примера ради, потписник ових редака - одрицао Корану било какву духовну вредност, а поготову ишчитавао из њега смисао који он нема, само зато што је то света књига муслиманских верника, или кад би стављао под знак питања удео муслиманâ у европској и светској култури или кад би из историје Српске Цркве и српског народа покушао да због Зукорлића избрише Мехмед-пашу Соколовића и још понеког, а да се овде не упуштам у историјску судбину заборављених Срба муслимана - песника Османа Ђикића, на пример, или, ако баш хоћете, Меше Селимовића. Што је премного, премного је, па и када долази од ефендије Зукорлића, политичара на привременом раду у верској сфери, од којег нас одавно ништа није изненађивало, а овај најновији иступ и наступ ипак јесте. Епископ бачки Иринеј Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Изјава Вечерњим новостима поводом иступа ефендије Муамера Зукорлића против прослављања Светог Саве у школама у Србији Зукорлићева интерпретација ислама највећу штету наноси самом исламу. Нехотично, али убитачно, она потврђује основне тезе заступникâ исламофобичних покрета и организација, по којима је ислам увек и неизоставно, по самој својој природи, нетолерантан и насилан. Ја лично, међутим, међу муслиманима имам довољан број познаника и, што је важније, искрених пријатеља, који нису ни најмање нетолерантни, а поготову нису силеџијски расположени. Штавише, неки од њих су људи тананије савести и већег човекољубља него поједини идеологизовани и екстремистички настројени надобудни хришћани, од којих једни сматрају себе православнијима од свих источних патријараха, а други виде себе као веће католике од римскога папе. У том кључу, ваљало би проверити и како Зукорлић замишља своју врлу личност у контексту знаменитих исламских теоретичара. Као практичар већ је проверен. Библијским речником казано, измерен је - и нађе се лак. Однос Светога Саве, просветитеља српског рода, према исламским духовним вођама његова времена довољно је познат. Египатски султан је, по сусрету са њим, изразио жаљење што неки други челници хришћанскога света не личе на њега. У личности Светога Саве и његовој духовности, а посебно његовом просветном и просветитељском подвигу, пронаћи опасност за било кога или за било шта - то може само крајње острашћен човек. Препознати пак у прослављању Светога Саве као просветитеља, као оца националне просвете и културе, тенденцију ка „покрштавању" и асимилацији - то може, ваистину, само крајње недобронамеран човек (а и то је најблажа могућа реч у овом случају). Замислите само шта би значило кад би неки хришћански епископ - примера ради, потписник ових редака - одрицао Корану било какву духовну вредност, а поготову ишчитавао из њега смисао који он нема, само зато што је то света књига муслиманских верника, или кад би стављао под знак питања удео муслиманâ у европској и светској култури или кад би из историје Српске Цркве и српског народа покушао да због Зукорлића избрише Мехмед-пашу Соколовића и још понеког, а да се овде не упуштам у историјску судбину заборављених Срба муслимана - песника Османа Ђикића, на пример, или, ако баш хоћете, Меше Селимовића. Што је премного, премного је, па и када долази од ефендије Зукорлића, политичара на привременом раду у верској сфери, од којег нас одавно ништа није изненађивало, а овај најновији иступ и наступ ипак јесте. Епископ бачки Иринеј [/quote 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Zamislite u Sremskoj Mitrovici u vrticima NEMA obelezavanja Svetog Save zbog Zukorlica!!! 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 http://radiosvetigora.wordpress.com/2011/01/27/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%85%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%BB%D0%BE/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Zamislite u Sremskoj Mitrovici u vrticima NEMA obelezavanja Svetog Save zbog Zukorlica!!! 0102_laugh шалиш се, па није ваљда стварно?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 27, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2011 Zamislite u Sremskoj Mitrovici u vrticima NEMA obelezavanja Svetog Save zbog Zukorlica!!! 0102_laugh шалиш се, па није ваљда стварно?! ne salim se,stvarno je...bila je zakazana priredba pa su je otkazali...zbog Zukorliceve zalbe 0442_feel mislim da je to na nivou cele drzave,u svim vrticima u SVrbiji... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука