Boba Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 moj suprug je jutros procitao u mineju da je razreseno na sve-t.j. nema posta.Pise da je razreseno na ribu,jaja,sir i vino a mirjani mogu jesti i meso. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелица Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Sem toga svestenik je moje rodjake obavestio dasutra postavljaju posno,uoci slave,a na dan Sv.Jovana mrsno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Danas na Krstovdan se posti na vodi, sutra na Bogojavlje se ne posti razreseno je moze da se jede mrsno. Данас је на води са разрешњем једном чашом вина...тако у мом подсетнику за пост пише :cheesy: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Sem toga svestenik je moje rodjake obavestio dasutra postavljaju posno,uoci slave,a na dan Sv.Jovana mrsno... nije im dobro rekao,mrsno je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10478.msg342642.html#msg342642 Православни подсјетник. Издавач је "Знамење" мисионарско-издавачка установа манастира Светог Димитрија, Дивљана, са благословом Патријарха српског Иринеја. По овоме данас на води са разрјешењем на једну чашу вина, сутра се не пости. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Od Božića do Bogojavljanja uključujući i Bogojavljanje se ne posti,razrešeno je na sve!Jedini posni dan u ovom periodu je Krstovdan. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Nije zgoreg da se podsetimo svake godine...i onako je to jednom godišnje pa tko će upamtiti...zato imamo sveskice i knjige... ..i računjala naravno.. :cheesy: Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 То је универзални календар за сваку годину. И то је неко узео минеје па је дан по дан за сваки дан у години гледао и написао још пре најмање шест-седам година да би људи на интернету могли да за сваки дан пронађу како да посте. Уопште није компликовано снаћи се у том календару и нема грешке само треба да се прочита реченица изнад календара: Осим предходно наведених разрешења током године у колико се догоди празновање неких од у табели наведених дана, средом, петком или у току поста, такође разрешавамо пост на начин како је у табели наведено. Дакле, када се Свети Јован падне у среду или петак онда је на риби. Из овог текста су највероватније сви ти издавачи које сте навели извукли правило и само ископирали. Сајт Светосавље је један од првих православних сајтова на интернету и има много корисних ствари. Само Житије Светих је посао ихаха. Не разумем Ибрахиме Стјепане зашто си се наоштрио. Или ниси? Мало ти је она порука о забрани посете шифрована... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Ma oče đakone malo provociram da bi se ljudi raspisali..ništa više, niti manje... Nekad to donese dobrog, a nekad loše.. Na ovom dunjaluku uvijek je dato i jedno i drugo, a samo od nas će zavisiti da li će biti nako il vako.. Ali na stranu, mislim stvarno da nije to kalendar koji je baš dobar za mirjane.. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелица Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 U kalendaru pise da je razreseno od Bozica do Krstovdana 18.januara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Богојављење је увек разрешено поста. Дакле сутра се мрси. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Približavamo se Velikom Postu, pa reko' da obnovimo temu. Ovako se posti u manastiru gdje ja idem: Pravoslavni kalendar Dakle, postoji objašnjenje kako se posti u koji dan po mjesecima za 2011 godinu. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Ovako se posti u manastiru gdje ja idem: Лепо речено,у манастиру,њихов монашки типик,а не мирјански!Дакле,без наметања лаицима ... Успут,ова недеља је трапава... prstgore "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Милева, ово ти је супер! 0110_hahaha 0110_hahaha prstgore ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Презвитер Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Лепо речено,у манастиру,њихов монашки типик,а не мирјански! Дакле,без наметања лаицима ... Ово је пун погодак prstgore 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука