Jump to content

Заповест ,,Не убиј" подразумева и животиње?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Схватам, морално је све што Роги каже да је морално, а неморално свешто Роги каже да је неморално. Реци, Роги, да ли си сигуран да је кокошка сагласна да ти поједеш њено јаје? Није га она снела теби за храну већ себи за потомство. Такође, да ли су краве, козе и овце сагласне да их музу и узимају им млеко, да их укрштају па стварају сорте које дају по 60л мелка дневно и да их држе затворене као робље? Ето како си ти моралан, ти не убијаш животиње и не једеш месо, али зато иза твоје конзумације млека и јаја стоји читава месна индустрија. Када крава више не даје довољно мелка за тебе, убију је и направе месни нарезак. Исто тако заврше и кокошке кад не носе довољно јаја. Лицемеран је твој морал.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 465
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Схватам, морално је све што Роги каже да је морално, а неморално свешто Роги каже да је неморално.

pa ochigledno neshvatash. moralno je ono shto se dokazhemo kao moralno, a nemoralno je ono shto se dokazhe kao nemoralno.

Реци, Роги, да ли си сигуран да је кокошка сагласна да ти поједеш њено јаје? Није га она снела теби за храну већ себи за потомство.

jedem samo neoplodjena jaja.

Такође, да ли су краве, козе и овце сагласне да их музу и узимају им млеко, да их укрштају па стварају сорте које дају по 60л мелка дневно и да их држе затворене као робље?

zato sam prestao da uzimam mleko i mlechne proizvode dok nebudem mogao da nabavim mleko sa hare krishna ili sik farmi, gde maze i paze krave i uzimaju im samo po malo mleka i ne ubijaju ih.

Ето како си ти моралан, ти не убијаш животиње и не једеш месо, али зато иза твоје конзумације млека и јаја стоји читава месна индустрија.

eto koliko si ti nemocjna, da moj argument nemozhesh da oborish pa si preshla na ad hominem napade.

Лицемеран је твој морал.

samo u tvojoj zabludi da si prozorljiva pa mislish da znash kako ja zhivim. a chak i da je "licemeran" moral, opet bolje nego nemoral koji ti propagirash. i chak i da sam ja licemeran i ko zna kakav, i dalje je nemoralno ubijati zhivotinje za hranu.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

итат

Схватам, морално је све што Роги каже да је морално, а неморално свешто Роги каже да је неморално.

pa ochigledno neshvatash. moralno je ono shto se dokazhemo kao moralno, a nemoralno je ono shto se dokazhe kao nemoralno.

Чудно, овде се нико не слаже са тиме што ти сматраш за општеприхваћено.

Цитат

Реци, Роги, да ли си сигуран да је кокошка сагласна да ти поједеш њено јаје? Није га она снела теби за храну већ себи за потомство.

jedem samo neoplodjena jaja.

4chsmu1  smej.gif  smej.gif

Цитат

Такође, да ли су краве, козе и овце сагласне да их музу и узимају им млеко, да их укрштају па стварају сорте које дају по 60л мелка дневно и да их држе затворене као робље?

zato sam prestao da uzimam mleko i mlechne proizvode dok nebudem mogao da nabavim mleko sa hare krishna ili sik farmi, gde maze i paze krave i uzimaju im samo po malo mleka i ne ubijaju ih.

0102_laugh  4chsmu1  4chsmu1

Цитат

Ето како си ти моралан, ти не убијаш животиње и не једеш месо, али зато иза твоје конзумације млека и јаја стоји читава месна индустрија.

eto koliko si ti nemocjna, da moj argument nemozhesh da oborish pa si preshla na ad hominem napade.

Карактеристика твојих аргумената је да су прихваћени искључиво од тебе самога, бар што се овог форума тиче. Нисам прешла у напад већ у спрдачину јер твоји аргументи ништа боље не заслужују.

Цитат

Лицемеран је твој морал.

samo u tvojoj zabludi da si prozorljiva pa mislish da znash kako ja zhivim. a chak i da je "licemeran" moral, opet bolje nego nemoral koji ti propagirash. i chak i da sam ja licemeran i ko zna kakav, i dalje je nemoralno ubijati zhivotinje za hranu.

Постављена слика

Одустани, ми смо безнадежно неморални.  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

0102_laugh 4chsmu1 4chsmu1 neoplođena jaja,mleko od krava gde ih maze i paze,rekoh ja,Hare Krišna,plus jedan ili dva filosofa plus još neka dalekoistočna filisofosko - religijsko - moralistička grupa plus Rogijevo umovanje i dobiješ...Hare Krišnu?  :huh: Pitam se koliko će to mleko sa Hare Krišninih milosrdnih polja krava da košta Rogija?A neoplođena jaja? 4chsmu1 4chsmu1 smej.gif Nemoralni su i oni koji nemaju to da plate,pa se uvate za svinjsku butkicu. smej.gif

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Схватам, морално је све што Роги каже да је морално, а неморално свешто Роги каже да је неморално. Реци, Роги, да ли си сигуран да је кокошка сагласна да ти поједеш њено јаје? Није га она снела теби за храну већ себи за потомство. Такође, да ли су краве, козе и овце сагласне да их музу и узимају им млеко, да их укрштају па стварају сорте које дају по 60л мелка дневно и да их држе затворене као робље? Ето како си ти моралан, ти не убијаш животиње и не једеш месо, али зато иза твоје конзумације млека и јаја стоји читава месна индустрија. Када крава више не даје довољно мелка за тебе, убију је и направе месни нарезак. Исто тако заврше и кокошке кад не носе довољно јаја. Лицемеран је твој морал.

У, Нина, свака част!

Подели на овим сајтовима

Ево мало да се информишете о реалном животу и погледате неке чињенице:

Да не буде да је моја прича само прича и ништа више...

вала баш тужно и патетично да наседнеш на овај маркетинг  0102_laugh 4chsmu1 4chsmu1

све време ти је сиромаштво проблем и узрок све глади, дефорестације и емисије непожељних гасова а не једење меса  smej.gif

Баш не желиш да видиш неке ствари, зар не?
јеееееееееееесте, ослепео сам од једења меса  4chsmu1 4chsmu1 smej.gif
Очигледно...
Подели на овим сајтовима

Чудно, овде се нико не слаже са тиме што ти сматраш за општеприхваћено.

nisam ni rekao da je opshteprihvacjeno. da je opshteprihvacjeno ne bi morao da bi objashnjavam da ste nemoralni, jer biste u tom sluchaju bili moralni.

Карактеристика твојих аргумената је да су прихваћени искључиво од тебе самога, бар што се овог форума тиче. Нисам прешла у напад већ у спрдачину јер твоји аргументи ништа боље не заслужују.

ne, nego drugo nemash da kazhesh. kada si suochena sa razumnim argumentima, a svoj bogom-dani razum ne koristish, naravno da cjesh krenuti da lupetash i da se podsmevash, bolje ne znash. a strashno je to shto ni ne zhelish da nauchish.

neoplođena jaja,mleko od krava gde ih maze i paze,rekoh ja,Hare Krišna,plus jedan ili dva filosofa plus još neka dalekoistočna filisofosko - religijsko - moralistička grupa plus Rogijevo umovanje i dobiješ...Hare Krišnu?

ja sam deista, chak sam i napisao, al ovde pored toga shto ne razmishljate, izgleda da ni ne chitate. ja ovde ne pricham ni o jednom filosofu i njegovim lichnim pogledima, jer su pogledi svakog mislioca dobri onoliko koliko su u skladu sa univerzalnim i vechnim ispravnim nachelima. a ta nachela mozhemo da prepoznamo u onome shto se da neoborivo dokazati, a ja sam vam vishe puta dokazao da je nemoralno ubijati zhivotijne za hranu. to su prepoznali milioni i milioni ljudi u razmim filozofijama i religijama shirom sveta. to shto vi to necjete da prihvatite ne govori o tim nachelima, nego o vama.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Па и те Харе Кришна краве, како да знамо да желе да буду ту где их држе и да желе да нам дају мало млека. Можда желе да иду на Хаваје, да се купају и сунчају, можда их нервира то што их неки кретен мази. Те кокошке, зашто им та јаја нису оплођена? Ко им је ускратио петла? Згрожена сам над толиким злостављањем животиња.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR0K9o1mIcokPJkGbYRdwhCj14z3N79DfXrV07bRJde-C4Byq_d

Мора да је ово фарма о којој Роги прича. Види се на лицима ових животиња да су срећне.

Подели на овим сајтовима

Згрожена сам над толиким злостављањем животиња.

ja sam zgrozhen (samo ne ironichno) ne samo tvojim nerazmishljanjem, nego chak i tvojom nemogucjnoshcju za minimum makar instinktivne odbojnosti prema ubijanju i nanoshenju bola. nego se josh i podsmevash tome shto neko ubija druga svesna bicja za hranu. bash bi me zanimalo da li bi ti bilo do humora da ti neki kanibalistichki serijski ubija pobije i pojede roditelje i decu. roditelji matori i senilni (bez razuma) deca mala (bez razvijenog razuma), beslovesna bicja, da iskoristim termin koji ste koristili, shta ima veze..

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

klapklap dada 0110_hahaha neoplođena jaja,mleko od krava gde ih maze i paze,rekoh ja,Hare Krišna,plus jedan ili dva filosofa plus još neka dalekoistočna filisofosko - religijsko - moralistička grupa plus Rogijevo umovanje i dobiješ...Hare Krišnu?  :huh: Pitam se koliko će to mleko sa Hare Krišninih milosrdnih polja krava da košta Rogija?A neoplođena jaja? 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Nemoralni su i oni koji nemaju to da plate,pa se uvate za svinjsku butkicu. greengrin

Да, неоплођена јаја од гарантовано невиних пилица... па ово прелази у педофилију, бре...А ако се која кока ипак искрала код петла? Јер ипак је неморално мучити животињу која има природне нагоне за размножавање АПСТИНЕНЦИЈОМ??? Дакле, или мучите животиње да добијете неоплођена јаја, или имате пилећи боом на тој фарми јер се коке брзо расквоцају, па им морате дати петла, па проблем пренасељености фарме и економске нерентабилности таквог одгоја... Имаш брдо моралних и економских проблема у тој причи..
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

ja sam zgrozhen (samo ne ironichno) ne samo tvojim nerazmishljanjem, nego chak i tvojom nemogucjnoshcju za minimum makar instinktivne odbojnosti prema ubijanju i nanoshenju bola. nego se josh i podsmevash tome shto neko ubija druga svesna bicja za hranu. bash bi me zanimalo da li bi ti bilo do humora da ti neki kanibalistichki serijski ubija pobije i pojede roditelje i decu. roditelji matori i senilni (bez razuma) deca mala (bez razvijenog razuma), beslovesna bicja, da iskoristim termin koji ste koristili, shta ima veze..

Rogi sad već udaraš na emocije,misliiiim,baš si ono ... argumentovan i dokaziv

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Имаш брдо моралних и економских проблема у тој причи..

mislish' date=' vi imate brdo intelektualno manjkavih izgovora za svoj nemoral? to jeste.

Rogi sad već udaraš na emocije' date='misliiiim,baš si ono ... argumentovan i dokaziv[/quote']

ja sam vam vecj 10 puta sigurno izneo dokaz. niste ga oborili, a mislim da ni nemozhete. to shto ovde nekima smeta istina pa krecju da bezveze lupetaju kao da su neka beslovesna stvorenja, to nije moj problem.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

klapklap dada 0110_hahaha neoplođena jaja,mleko od krava gde ih maze i paze,rekoh ja,Hare Krišna,plus jedan ili dva filosofa plus još neka dalekoistočna filisofosko - religijsko - moralistička grupa plus Rogijevo umovanje i dobiješ...Hare Krišnu?  :huh: Pitam se koliko će to mleko sa Hare Krišninih milosrdnih polja krava da košta Rogija?A neoplođena jaja? 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Nemoralni su i oni koji nemaju to da plate,pa se uvate za svinjsku butkicu. greengrin

Да, неоплођена јаја од гарантовано невиних пилица... па ово прелази у педофилију, бре...А ако се која кока ипак искрала код петла? Јер ипак је неморално мучити животињу која има природне нагоне за размножавање АПСТИНЕНЦИЈОМ??? Дакле, или мучите животиње да добијете неоплођена јаја, или имате пилећи боом на тој фарми јер се коке брзо расквоцају, па им морате дати петла, па проблем пренасељености фарме и економске нерентабилности таквог одгоја... Имаш брдо моралних и економских проблема у тој причи..

И, то је све у реду јер је Роги, коришћењем властитог ума, дошао до закључка да коке тако воле.

Подели на овим сајтовима

Ти ако верујеш да си животиња, разумна животиња, Роги, то је проблем, огроман проблем. Не могу да разумем да тако размишљаш.

ogroman problem su predrasude koje ti imash (kao i ostali ovde), shto prema odredjenim ideja, shto prema odredjenim terminima. potpuno je nebitno kako definishemo rech "zhivotinja", da li tu podpada chovek ili ne, ono shto je bitno da i mi i zhivotinje (ili "i mi i nerazumne zhivotinje") jesmo svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom i samim tim nas (sve nas) je moralno/ etichki loshe neopravdano povredjivati i ubijati.

Боголико биће - човека, у било каквом контексту називати животињом је незамисливо, и недопустиво. Разумем шта желиш да кажеш, све време разумем твоје настојање, али се не слажем са њим.

Свети Григорије Ниски каже да је човек животиња позвана на обожење.

кад би га тако као ти Црква схватила буквално, био би јеретик а не светитељ.  klapklap
Како сам ја (јеретик) то схватио, а како ти? Молим да ми објасниш.
брате, ниси ти јеретик, нити сам ти то ни инсинуирао.  dada

као што се ни Свето Писмо не схвата буквално, тако ни свети Григорије није човека некрштеног назвао животињом.

Пре свега сам одговорио на ово:

Боголико биће - човека, у било каквом контексту називати животињом је незамисливо, и недопустиво.

, а тебе сам замолио да објасниш шта је тиме хтео да каже, јер је и теби изгледа незамисливо да се човек стави у било какав контекст са животињом.
Подели на овим сајтовима

И, то је све у реду јер је Роги, коришћењем властитог ума, дошао до закључка да коке тако воле.

pa neznam, mogli bi da nam otkrijesh jel vole. poshto su ti proshlih par poruka na tom novou, kao da kokodachesh umesto da prichash, jer nishta smisleno i vezano za temu nisi rekla.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...