Jump to content

Заповест ,,Не убиј" подразумева и животиње?

Оцени ову тему

Препоручена порука

SUPERSOUL CONNECTION -- No to Violence

"You have one unread message."

(You want me to silence? Let me show you. Let me write it down for you.)

Thirty little rabbits killed for one single coat,
not to mention dead animals passing daily down your throat.
The fifth commandement says: "Thou shalt not kill."
And still you get a thrill from the suffering? That's ill!

If we're having carcasses for our meals,
our bodies become graveyards -- it can't be concealed.
The words in this song are meant to make you start thinking.
At this very moment someone's bleeding and screaming:

No to violence.
Non a violence.
Nein zur gewalt.
Bouriyoku wo kiyohi suru.
Niet nasilji.
No a la violencia.
Ahimsa.

We are executing the innocent and helpless.
Fear transmits in nature, wars and nervousnes.
Eight kilos of wheat equals one kilo of meat.
Eight times more food would stay for people to eat.
Beat.

Grains are fed to animals to build up their fat,
while three quarters of the world fights for food like rats.
If we distribute all this food accordingly and fast
we could end all starvation, geldofs could finally rest.

And humane killing, please, someone explain:
What kind of a murder is humane?
Silent bullets in the heads -- that's a death full of pain.
Just to satisfy your tongues? No excuse, no gain!
Sain.

Teachings in the holy Bible we should all follow,
where compassion is explained -- Bible isn't hollow.
Hello? In Genesis, first page, God is talking to us
about foodstuffs -- meat isn't mentioned. Why don't we trust?

Ignorance is bliss, we prefer to stay blind:
"Soul doesn't exist. I don't see it, I don't mind."
Living entety's not a body, chemical substance
or something you can even see, for instance:

Street shops, restaurants, smelly places,
kitchen crematories, slaughterhouses, mortuaries.
If you are a consumer, you're part of that chain.
To blame and claim the game's not the same is insane.
Insane.

Enough of blood and mass misguidance --
silence about violence.
"What goes around comes around."
We could be found in a bloody compound.

Actions bring reactions -- that's the law of nature.
If we're cause for a murder, we'll meet a bad future.
You can act and think that goodness is useless,
but if death's the end then life is meaningless.

Am I hurting someone? I'm just using my rights.
I'm shooting verbal bullets -- bang-bang when I fight.
I dare to shout loudly and I apologize.
Those words are for the ignorant who need some advice.

No to violence.

Our special prayers go especially for all the poor cows.
Please, spare them from the slaughterhouse.
And if you don't agree with the words in this song,
we'll pray for you too, 'cause violence is wrong!

Шта мислите о ставовима изнетим у овом клипу?
Подели на овим сајтовима

• Одговори 465
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

месождери се боље крешу. 0110_hahaha

кад су већ за вербалне метке  0110_hahaha

злоупотреба туђе светиње, наметање статова, притисак ''медицинским дијагнозама'' и емотивно-психолошким полугама, манипулација усномицањем, изједначавање човека са животињом, уображеност праведништва и ''просветљења'', а укинуо би право на мужу мајчиног млека набеђеним вегетеријанским паровима који се моле кравама.

јелда сам агресиван.  0110_hahaha smej.gif greengrin

Подели на овим сајтовима

злоупотреба туђе светиње, наметање статова, притисак ''медицинским дијагнозама'' и емотивно-психолошким полугама, манипулација усномицањем, изједначавање човека са животињом, уображеност праведништва и ''просветљења'', а укинуо би право на мужу мајчиног млека набеђеним вегетеријанским паровима који се моле кравама.

јелда сам агресиван.  smej.gif greengrin greengrin

smej.gif smej.gif 0110_hahaha greengrin dada
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

јелда сам агресиван.  0110_hahaha smej.gif greengrin

Dupla motivacija. greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

Значи одосмо сви у пакао!

мрава колико сам утепао као клинац, немам ни појма...како да се исповедим..

паукова, буба шваба, жохара, глиста итд...риба....  0110_hahaha још у посту!

0110_hahaha

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

da, toliko ruzhnih u svetu, ali mi cjemo se ismevati stavu da treba poshtovati zhivot i drugih bicja..  :)-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' />

патетика.

Медо, умири се  мало молим те,

не вређај, не користи ружне речи.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

da, toliko ruzhnih u svetu, ali mi cjemo se ismevati stavu da treba poshtovati zhivot i drugih bicja..  0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prst ka dole' />

патетика.

Медо, умири се  мало молим те,

не вређај, не користи ружне речи.

изволи, покажи ми ружну једну ружну реч коју сам написао на форуму и вређање а ја ћу ти показати шта јесте уствари увреда, пошто сам и администрацији послао, како изгледа патетичан одговор који сам примио на пп од дотичног корисника којег браниш:

patetichna ti mama .i. 319.gif

Милице, патетично је вући полугу емотивно-психолошке болећивости на животиње за регрутовање случајног пролазника и  зоофила као што си ти а више ми је него јасно да ћеш ти прва на њу реаговати свом снагом, с обзиром на то колико времена бацаш бавећи се животињама.

мени је само жао што се људима не бавиш са подједнаким жаром, толико баченог времена и труда. smej.gif

већ сам ти једном објаснио да ће ми човек, у СВАКОМ случају, бити испред животиње и да нећу презати да јој прекратим живот у трену па да сам је 20 година гајио ако ће се њен живот косити са потребом или слободом једног човека, па да ми је највећи пријатељ или непријатељ на свету. то је залог моје жртвене љубави да ћу убити драго створење ако треба да би другом човеку стомак напунио или га одбранио. сматрај то жртвом коју је био спреман да Аврам поднесе кад је довео своје рођено дете Исака да га прекоље пред олтаром јер је тако Бог тестирао његову веру. наравно, не би ми пало на памет да убијем човека од осећаја сопствене ''праведности'', а више него разумем зашто је Аврам тако болно и слепо послушао Бога. између осталог, зато и не држим животињу јер гледам како умиру од недостатка слободе и не зовем је љубимац јер ми онда то није ако је убијам у појам.

једноставно, не желим да жртвујем ни слободу креације ако не морам.

изволи, буди веган или вегетеријанац или љубитељ животиња, воли животиње исто као људе и поистовећуј их са њима или стављај на пиједестал дивљења бесловесној љубави наспрам пале људске (што је погрешно за мој појам), ал немој мене правити мрзитељем или слепим лудаком већ дуго времена по форуму само зато што трошиш толико времена на њих.

а до тад, СВЕ је благословено да се једе - многоножно и без ногу, са крилима или перајима.

то што се може и живети са животињом у односу који је христолики, као што је то лепо отац Угрин показао у пра наврата, то нисам нити једном оспорио, ал то исто тако не мења и чињеницу да су храна. оно што ти константо оспораваш својим писањем је да је СВАКИ човек више него вредан животињиног живота, уколико до тога дође.

а оне папазјаније са протезама као оних животиња за народну забаву и дресуру по циркусима и зоо вртовима су ми поражавајуће и пре бих прекратиo муку животињи него је терао да обитава у таквом јадном постојању, па још и скупљање политичких поена са осакаћеном животињом ...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

изволи, покажи ми ружну једну ружну реч коју сам написао на форуму и вређање а ја ћу ти показати шта јесте уствари увреда

nazvao si moje mishljenje i stav patetichnim, s namerom da vredjash i to si uradio na forumu, shto je zabranjeno pravilima, a ja sam ti, da nebi krshio pravila, odgovorio privatnom porukom. a ti shto si ti drukara, pa morash da kukumachesh javno o privatnoj poruci koju ti neko poshalje, to je tvoj problem. a kad bacish uvredu u mom pravcu, vraticju naravno, to u tvojoj religiji ima okretanja drugog obraza, u mojoj je malo drugachije.

Милице, патетично је вући полугу емотивно-психолошке болећивости на животиње

onda se ochigledno nisi meni ni obracjao (iako si pokushao) vecj po ko zna koji put pravish "strawman" logichku greshku. poshto sam ja pominjao iskljuchivo etichke razloge za ne ubijanje zhivotinja, a ne emotivne ili psiholoshke.

већ сам ти једном објаснио да ће ми човек, у СВАКОМ случају, бити испред животиње и да нећу презати да јој прекратим живот у трену па да сам је 20 година гајио ако ће се њен живот косити са потребом или слободом једног човека, па да ми је највећи пријатељ или непријатељ на свету. то је залог моје жртвене љубави да ћу убити драго створење ако треба да би другом човеку стомак напунио или га одбранио.

poenta je da bi pochinio nemoralno delo da bi napunio stomak, da prevedem onima koje zanima sushtina, a ne tvoje nepotrebno shirenje priche.

сматрај то жртвом коју је био спреман да Аврам поднесе кад је довео своје рођено дете Исака да га прекоље пред олтаром јер је тако Бог тестирао његову веру.

to je sad druga tema- koliko je normalan taj chovek koji je spreman da zakolje svoje dete kao zhrtvu, i koliko je istinit "bog" koji tako neshto trazhi.

а до тад, СВЕ је благословено да се једе - многоножно и без ногу, са крилима или перајима.

nije blagosloveno. nemoralno je ubijati zhivotinje za hranu.

оно што ти константо оспораваш својим писањем је да је СВАКИ човек више него вредан животињиног живота, уколико до тога дође.

naravno da jeste. a kada "do toga dodje", chovek treba da u samoodbrani ubije zhivotinju koja napada njega ili nekog drugog. jer je to situacija kada je "do toga doshlo".

a nepravedno je i okrutno da se uzima zhivot bicjima samo da bi ugodilo svojoj prozhdrljivosti.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Nemoralno je ubijati životinje za hranu?Znaš...ovo je pravoslavni forum,pa ćeš uglavnom čuti ono što pravoslavlje kaže o tome.A kaže da je sasvim normalno ubijati životinje ne radi proždrljivosti,već radi ishrane.Dakle,to tvoje lično mišljenje šta je moralno i ne moralno,sa pravoslavljem nema mnogo veze.A i nikom nećeš dokazati ništa. 0110_hahaha

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Nemoralno je ubijati životinje za hranu?

da.

Znaš...ovo je pravoslavni forum,pa ćeš uglavnom čuti ono što pravoslavlje kaže o tome.

na kom su i moderatori pripadnici ne-hrishcjanskih vera, pa i ateisti.

kaže da je sasvim normalno ubijati životinje ne radi proždrljivosti,već radi ishrane.

ista stvar. choveku nisu potrebne ubijene zhivotinje u ishrani ni radi zhivota, ni radi zdravlja, ni radi snage. samim tim, jedenje ubijenih zhivotinja nije nikako iz potrebe, nego iz sladostrashcja i chrevougodija.

a ubijati svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom je nemoralno i okrutno.

Dakle,to tvoje lično mišljenje šta je moralno i ne moralno,sa pravoslavljem nema mnogo veze.

to nije moje lichno mishljenje, to je etichka hipoteza koju sam potkrepio sam tri argumenta koja kazhu da je takvo delo nemoalno, i nijedan od njih od tih argumenata niko nije oborio.

A i nikom nećeš dokazati ništa.

naravno kad ne zhelite da vam se dokazhe, zato shto ionako verujete u stvari bez dokaza, tj. uopshte nemate nekog obzira prema pojmu dokaza. da ste rodili u porodici chija religija propoveda da je svemocjni nevidljivi jednorog rekao da je u redu ubijati ljude za hranu, verovatno biste verovali i u to.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...