Crveni Baron Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 међу Ескимима који су принуђени да живе од меса mogu uvek da se odsele. 1000000001010 0442_feel klapklap klapklap Car si Rogi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 1000000001010shta je tu za lajk? da sam ja napisao takvu poruku bio bi banovan. Нема јачег аргумента од тога.daleko od toga. to ne da nije najjachi, nego uopshte nije ni jak argument, jer je subjektivan. kada uspesh objektivno da dokazhesh da je biblija "bozhija rech", onda mozhesh to da koristish kao validan argument. do tada...Не би било лоше мало изучити биологију.choveku nije potrebno da jede meso da bude zhiv, zdrav ili jak. to je sva biologija koja mi je potrebna u ovom sluchaju. 0442_feel cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 1000000001010shta je tu za lajk? da sam ja napisao takvu poruku bio bi banovan. Човек ти је дао критику која би могла да ти буде на корист, ако будеш хтео да о њој размислиш. Нема јачег аргумента од тога.daleko od toga. to ne da nije najjachi, nego uopshte nije ni jak argument, jer je subjektivan. kada uspesh objektivno da dokazhesh da je biblija "bozhija rech", onda mozhesh to da koristish kao validan argument. do tada... Сад не знам да ли да се klapklap или да 0442_feel . Не би било лоше мало изучити биологију.choveku nije potrebno da jede meso da bude zhiv, zdrav ili jak. to je sva biologija koja mi je potrebna u ovom sluchaju. klapklap Рекла сам ти на шта да обратиш пажњу. Прочитај наслов теме. Не ради се о томе да ли јести или не јести месо, а лично уопште не зависим од једења меса. Какве ципеле или патике носиш? Не ради се ни о томе, али чисто ме занима, ако можеш да будеш искрен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 daleko od toga. to ne da nije najjachi, nego uopshte nije ni jak argument, jer je subjektivan. kada uspesh objektivno da dokazhesh da je biblija "bozhija rech", onda mozhesh to da koristish kao validan argument. do tada... Kad ti budes u stanju da dokazes da je moralno seliti Eskime (Staljinov pristup) zato sto tamo gore ne uspeva salata onda mozes da koristis to kao argument, do tada ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Rogi ja mislim da je nemoralno ubijati biljke jer i one su ziva bica. I skroz je nemoralno sto tamo nekakve koze brste lisce. 1000000001010 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Човек ти је дао критику која би могла да ти буде на корист, ако будеш хтео да о њој размислиш.da, vredjanje je uvek na korist 0442_feelРекла сам ти на шта да обратиш пажњу.a ja sam ti rekao shta je dovoljno znati "iz biologije" za ovu raspravu.Прочитај наслов теме. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=xacRTqk5QFM Какве ципеле или патике носиш? Не ради се ни о томе, али чисто ме занима, ако можеш да будеш искрен.normalne patike, od veshtachke kozhe. poshto pretpostavljam chemu ovo pitanje, da pomenem-skoro nijedna firma ne pravi patike od zhivotinjskih kozha/ preradjevina, samo neke fensi artikle, a za takvu obucju i kad bi hteo da nosim, ne bi imao para. zheljko prestani da spamujesh. klapklap-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' /> cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Пресељење Ескима? Хе,хе...знајући те,нисам ни сумњао да ћеш то рећи..толико о"озбиљности и објективности" твојих ставова. Можда да се ти преселиш код њих? Ако не на њихову срећу,задовољство и корист,оно барем на твоју...научио би нешто од животне реалности. Још нешто треба рећи,независно од свих нас...ова тема је толико излишна и непотребна,да ја немам речи. Ако се некоме не свиђа конзумација меса те своје критике и аргументе,на рачун оних који нису гадљиви на месо,проналазе у билогији,далекоисточним учењима,савременим "мулти-култи" покретима или "стоичком менију",кога ће увек радо претпоставити хришћанском погледу на поменуто,тај једноставно не треба да обраћа пажњу на ову,уопштено не много смислену тему,и да не улази у дискусију која нема,нити ће икада имати исход какав они прижељкују.Са друге стране, ми, "хришћански варвари" и "примитивци" који су "прелешћени" хришћанским Богом и учењем,и који живимо у заблуди "биолошки апсурдног" и "философски сулудог" конзумирања меса,не би требали уопште да обраћамо пажњу на "ветаријанскo-философски-фићфирић ноблес" и да останемо то што јесмо према њиховом схватању...илити што каже народ:"Пуца ми прслуче за њихове приче".Ово је,посебно ова тема,овако како је названа и шта као таква имплицира,најобичнија дечија игра,те није ми јасно зашто се уопште покренула ова тема,шта ту има да се расправља и са ким,да ли треба уоште да нас интересује ишта више од онога што је Бог у Кога верујемо рекао у вези са исхраном? А о трофејном убијању животиња,нећу ни да причам...бесмисленост тога је.чини ми се,јасна сама по себи,барем у логици коју ја поседујем. Ова тема треба да се затвори и тачка! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 dada dada facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 потписујем :cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Пресељење Ескима? Хе,хе...знајући те,нисам ни сумњао да ћеш то рећи..толико о"озбиљности и објективности" твојих ставова. Можда да се ти преселиш код њих? Ако не на њихову срећу,задовољство и корист,оно барем на твоју...научио би нешто од животне реалности.shto je to zhivotna realnost? ako neko pleme zhivi na stanishtu gde nema zhivotinja, pa "moraju" da ubijaju ljude da bi prezhiveli, to ne znachi da je to postalo moralno, vecj da treba da se presele. pa je onda slichno i u ovom sluchaju eskima. a inache se ionako sve vishe i vishe eskima seli sa svog stanishta, zato shto upoznaju civilizaciju pa odluche da njoj i pripadaju. Још нешто треба рећи,независно од свих нас...ова тема је толико излишна и непотребна,да ја немам речи.kako mozhe etichka tema da bude izlishna? ova tema je npr. najuzhe povezana sa temom "da li je moralno muchiti zhivotinje", a ta tema je daleko od izlishne. naravno da postoje moralne obaveze prema zhivotinjama, jer su to bicja koja imaju svest i osecjaju bol.Ако се некоме не свиђа конзумација меса те своје критике и аргументе,на рачун оних који нису гадљиви на месо,проналазе у билогији,далекоисточним учењима,савременим "мулти-култи" покретима или "стоичком менију"ako bi ovde trebalo da potpadam i ja, to nije tachno. ako neshto volim da jedem to je przheno belo meso u marinadi. ali ga nejedem, jer ne se ne vodim svidjanjima, niti uopshte pricham o svidjanjima vecj o etici.Са друге стране, ми, "хришћански варвари" и "примитивци" који су "прелешћени" хришћанским Богом и учењем,и који живимо у заблуди "биолошки апсурдног" и "философски сулудог" конзумирања меса,не би требали уопште да обраћамо пажњу на "ветаријанскo-философски-фићфирић ноблес" и да останемо то што јесмо према њиховом схватању...profesore, sad ste krenuli sa demagogijom malo.. ironichno negativno karakterisanje sebe da bi se docharao nekakav moj zli, subjektivni i neopravdani antagonizam prema drugoj strani kao ni ponovno omalovazhavanje i etiketiranje nemaju bash veze sa raspravom o kojoj se radi. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 shto je to zhivotna realnost? ako neko pleme zhivi na stanishtu gde nema zhivotinja, pa "moraju" da ubijaju ljude da bi prezhiveli, to ne znachi da je to postalo moralno, vecj da treba da se presele. pa je onda slichno i u ovom sluchaju eskima. a inache se ionako sve vishe i vishe eskima seli sa svog stanishta, zato shto upoznaju civilizaciju pa odluche da njoj i pripadaju. Ovo boldovano za sada nema a Eskima na vecitom snergu i ledu ima. Pa da se manemo hipotetickih "ako, kad bi " i slicno vec da vidimo sta ima moralno u preseljavanju Eskima? Ljudima se svidja jed ali tamo nema biljaka. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 На Новом Зеланду нема птица. Сву су аборигени појели.Последњи случај канибализма 50-их. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 shto je to zhivotna realnost? ako neko pleme zhivi na stanishtu gde nema zhivotinja, pa "moraju" da ubijaju ljude da bi prezhiveli, to ne znachi da je to postalo moralno, vecj da treba da se presele. pa je onda slichno i u ovom sluchaju eskima. a inache se ionako sve vishe i vishe eskima seli sa svog stanishta, zato shto upoznaju civilizaciju pa odluche da njoj i pripadaju. Ovo boldovano za sada nema a Eskima na vecitom snergu i ledu ima. Pa da se manemo hipotetickih "ako, kad bi " i slicno vec da vidimo sta ima moralno u preseljavanju Eskima? Ljudima se svidja jed ali tamo nema biljaka. У крајњој линији и да им се не свиђа лед, можда нису у могућности да се преселе, и кад би желели то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 а твоја паралела човек=животиња је равно канибализму upravo. to shto se zalazhete za ubijanje svesnih i osetnih bicja da biste ih jeli je nemoralno' date=' a kanibalizam je takodje nemoralan (zamisli, e, etichka norma, a ima veze sa ishranom). [/quote'] :drugarstvo: 0110_hahaha 0110_hahaha algabacaju 0102_laugh 0102_laugh па ти си бре дечко неморалан до сржи јер су ти словесни људи исто што и животиње. иди живи у зоолошком врту, међу својима а нас пусти да жваћемо шта нам се жваће ekstra ekstra :mad: bleh bleh убијање животиња ради исхране је благословено и неопходно за све предаторе. a po chemu su ljudi predatori? ти си брате жив доказ да је човек предатор и да не мора да се једе месо да би се пила крв. confused а тек ми није јасна рогијева логика, јер човека поистовећује са животињом и онда ми није јасно како ће лаву, медведу, вуку и осталим предаторима да објасни шта је морал ... i ti poistovecjujesh retardiranog sa ostalim ljudima, i smatrash da on ima pravo na zhivot kao i ostali ljudi. objasni mi kako cjesh nekome ko je najtezhe retardiran da objasnish shta je to moral (npr. kad ubije neku osobu zato shto ga ova pipnula po ramenu, a on to bash ne voli). врло чудан закључак за једног моралисту. не поистовећујем врх креације - разумног човека - са неразумном животињом. мене брига за морал, а савест није ствар ни морала ни менталне заосталости. објасни ти лепо животињи шта је морал, па можемо да причамо о поистовећивању са човеком и даље. Ja ovu temu' date='kao i svaku prvenstveno posmatram kao Hrišćanka.Ako neko ne želi da jede meso iz bilo kog razloga,volja mu,ali to ne znači da je ne "ne moralno"da, životinje pate time što ih ubijamo i koristimo u ishrani.[/quote']znachi to shto si ti hrishcjanka ti daje izgovor da bespotrebno donosish patnju i smrt svesnim bicjima? i mudzhahedini misle da im je "bog blagoslovio" tvoj zhivot i tvoj imetak, al opet je nemoralno da ti sutra raznesu dete na nekoj javnom mestu. to shto oni misle da imaju bozhiji blagoslov ima vrednosti samo u njihovih glavama i onima koji pripadaju njihovoj zajednici. ајде кад ти се философира confused confused confused то што је човек даје јој слободу да уради шта оће, кад оће, како оће. животиња ни приближно нема такву слободу. а ти као роб својих уверења немаш такву слободу, чак ни у размишљању. дакле, твоја логика је јасна - не постоји у овом случају. уствари је трзај зомбификоване личности која обитава у стазису солипсизма покушавајући својим мртвилом убеђења да умртви све око себе. једини је парадокс што немаш додира са реалношћу и паралишеш самог себе својим пристанком на ропство које си сам себи поставио. пошто се декларишеш као теиста, то имплицира (пошто реалност ван тебе не постоји јер немаш контакта са њом и једини си становник своје илузије) да си сам себи бог. што је још горе, ускраћујући себи месо, а понашаш се као канибал људских умова, испада да се храниш сурогат начином. врло неморално од тебе, драги дечаче. према томе, ти ниси теиста јер си сам себи довољан, приде је морал апсолутна категорија у твојим очима а ти уствари и не причаш са нама као јединственим и слободним личностима већ са пројекцијама једне копиране перспективе дела твоје личности која се сама себи обраћа тиме и расправља о моралу сопствених поступака. само ме живо занима где спава твоја савест, с обзиром на то да си кркао месо пре почетка пристанка на такво ропство ... 4chsmu1 једноставно, живиш у мехуру од сапунице. само још остаје да те питам јел патиш од халуцинација клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Ovo boldovano za sada nema a Eskima na vecitom snergu i ledu ima. Pa da se manemo hipotetickih "ako' date=' kad bi " i slicno vec da vidimo sta ima moralno u preseljavanju Eskima? Ljudima se svidja jed ali tamo nema biljaka.[/quote']pa uskoro necje imati ni eskima na snegu i ledu, pa necje ubijati svesna bicja zbog svog svidjanja. У крајњој линији и да им се не свиђа лед, можда нису у могућности да се преселе, и кад би желели то. mozhda u juzhnoamerichkoj dzhungli negde postoji neotkriveno kanibalistichko pleme. neznaju da ulove ishta sem choveka, i "nisu u mogucjnosti" da se presele. shta sad da se radi, izgleda da bi onda bilo moralno i etichki dobro da ubijaju ljude i jedu ih. па ти си бре дечко неморалан до сржи јер су ти словесни људи исто што и животиње. nigde nisam rekao da su razumne zhivotinje (ljudi) isto shto i nerazumne zhivotinje' date=' vecj da imamo isto pravo na zhivot, jer smo i jedni i drugi svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom. a ti si taj koji je nemoralan jer insistirash na opravdanosti ubijanja svesnih bicja zbog zadovoljstva i uzhivanja. не поистовећујем врх креације - разумног човека - са неразумном животињом.мене брига за морал, а савест није ствар ни морала ни менталне заосталости. објасни ти лепо животињи шта је морал, па можемо да причамо о поистовећивању са човеком и даље. objasni ti lepo najtezhe retardiranom choveku shta je moral, pa onda mozhemo da prichamo o objashnjavanju zhivotinjama shta je moral. zakljuchak da je moralno jesti zhivotinje jer im se nemozhe objasniti shta je moral je nevalidan, jer kad bi ga primenili dosledno (da je moralno jesti one kojima se nemozhe objasniti shta je moral), onda bi doshli do toga da je moralno ubijati za hranu retardirane, potpuno senilne, psihichki bolesne i slichne ljude, shto je ochigledno pogreshno. то што је човек даје јој слободу да уради шта оће, кад оће, како оће. pa i mudzhahedinu to shto je chovek daje slobodu da uradi shta hocje, kad hocje i kako hocje, i to neznachi da je sve shto uradi dobro. npr. neki retardirani chovek nema takvu slobodu jer nije razuman, i to shto mudzhahedin ubije tog retardiranog choveka zato shto misli da mu je bog to blagoslovio ne znachi da je to moralno. а ти као роб својих уверења немаш такву слободу, чак ни у размишљању chemu sad uvodjenje ovih glupavih ateistichkih floskula kojima oni pljuju svaku religiju? chim si prihvatio neki stav ili verovanje- ti si rob toga. mani me уствари је трзај зомбификоване личности која обитава у стазису солипсизма покушавајући својим мртвилом убеђења да умртви све око себе. једини је парадокс што немаш додира са реалношћу и паралишеш самог себе својим пристанком на ропство које си сам себи поставио. пошто се декларишеш као теиста, то имплицира (пошто реалност ван тебе не постоји јер немаш контакта са њом и једини си становник своје илузије) да си сам себи бог. mnogo prichash a nishta nisi rekao. smej.gif kad smislish neshto shto ne sluzhi samo da bi prichao besmisleno unaokolo i dobijao tapshanja po ramenu od svojih istomishljenika, javi se. према томе, ти ниси теиста јер си сам себи довољан ne krecji sa nekim svojim proizvoljnim definicijama. definicija teiste je osoba koja prihvata da postoji bog. cjao zdravo :cheesy: приде је морал апсолутна категорија у твојим очима а ти уствари и не причаш са нама као јединственим и слободним личностима већ са пројекцијама једне копиране перспективе дела твоје личности која се сама себи обраћа тиме и расправља о моралу сопствених поступака. ma idi 0102_laugh a to te nauchio frojd da psihoanalizirash tako dobro ili si naprasno postao prozorljiv? pa posle ovo shto si uzeo da meljesh o meni, ochigledno da ti patish od nekih halucinacija, pa imash neke zablude da imash imalo pojma ko sam ja, kako ja razmishljash i zashto tako razmishljam.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука