Анастасија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 0212_rolleyes 0212_rolleyes “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 inache, ako nekog zanimaju ranohrishcjanski apokrifi, imam link ka jednom evionitskom tekstu, bash je femsi, pishe o preobracjanju klimenta rimskog, propovedanju apostola petra, i kako je imao debatu o veri sa simonom magom, i debata je naravno zapisana u tom spisu, zanimljiva knjizhica sve u svemu.. interested? enivan? cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Daj da vidim kaki ti je taj link,da nije opet mešavina svega i svačega. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 prvi hrishcjani, evioniti, su bili vegetarijanci. A može to da se kaži i ovako:"Vegetarijanci Evioniti su bili Hrišćani". Samo je pitanje ... priroriteta... Za njih ne znam šta su jeli (ako su bili Hrišćani, znam Kome su se molili i Koga slavili) a znam i da su prvovekovni hrišćani jeli meso pripremljeno na 'no-no' način, pa im je preporučeno da ne klopaju meso udavljene životinje. Koli©ko znam, i danas važi taj princip... Pitanje za hrišćane: da li ovo i dalje važi kao zapovest? Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 zapravo ima svega i svachega inache evioniti nisu nastavak hramovnog judazma, kao ostale vrste hrishcjanstva, vecj su nastavak esenskog judaizma, npr. ne veruju da je bog ikada naredio da se izgradi hram ili da se prinose zhrtve (ili uopshte ubijaju zhivotinje za hranu), ili da su hebreji chinili genocide, ili da su proroci se napijali, chinili incest, bili poligamni, sve to odbacuju. pa tako i evioniti, njihovi "novozavetni" naslednici. men se svidja u ovom spisu shto u debati sa simonom apostol petar zvuchi filosofski, sve lepo obrazlazhe 0212_rolleyes evo dva linka istog teksta, pa gde ti je preglednije, odatle chitaj http://www.compassionatespirit.com/Homilies/Homilies-TOC.htm http://www.newadvent.org/fathers/0808.htm cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 ako pritulimo životinjku pod anestezijom,je li to moralno "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 ako pritulimo životinjku pod anestezijom,je li to moralnoako pritulimo choveka pod anestezijom, jel to moralno? chovek, kao i svaka druga zhivotinjka, ima pravo na zhivot iz istog razloga- zato shto je vrsta koja osecja bol i koja ima volju za zhivotom. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 dešava se da umru ljudi pod anestezijom,znači li sad da je moralno "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Rogy,here we go again :cheesy: Hvala za link,pročitaću malo kasnije.Dakle,opet da li je moralno ubiti životinju ili nije.Ja kažem da jeste za ishranu i eventualno u samoodbrani.I tačka. :cheesy: :cheesy: Mada to moralno...moral je prmenjiva stvar u ovom svetu.Ne moralno,već normalno,potrebno i blagosloveno u slučajevima u kojima sam navela. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Ja kažem da jeste za ishranu Чак и онда ако нам нису потребне за исхрану, и ако имамо довољно услова да их не једемо? P.S. Штета што је нестало неколико страница ове расправе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Па ја мислим да подразумева животиње. Али по икономији је свашта допуштено, поготово када је нешто урађено разумно и из ваљаних разлога. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Dakle,opet da li je moralno ubiti životinju ili nije.Ja kažem da jeste za ishranu i eventualno u samoodbrani.vecj sam pokazao i pokazacju opet da je nemoralno ubijati zhivotinje za hranu.svi cjemo da se slozhimo da je loshe biti surov prema zhivotinjama. takodje svi mozhemo da se slozhimo da je nepotrebno (npr. iz uzhivanja) povredjivati i ubijati zhivotinje surovost prema njima. poenta je samo u tome da je ubijanje zhivotinja za ishranu nepotrebno, jer sasvim savrsheno mozhemo biti i zhivi i zdravi i jaki bez da jedemo ubijene zhivotinje. samim tim, ubijanje zhivotinja za hranu je nepotrebno ubijanje, i to josh ubijanje iz uzhivanja. jer ubijene zhivotinje se ne jedu ni za prezhivljavanje, ni za zdravlje, ni za snagu, jer sva ta tri mozhemo lako da imamo i bez mesa ubijenih zhivotinja- tako da onda kao razlog jedino ostaje to shto je meso ukusno- tj. ubijanje zhivotinja zbog ishrane je ubijanje zbog zadovoljstva. dakle, ubijanje zhivotinja za ishranu je surovo, dakle- ubijanje zhivotinja za ishranu je moralno loshe. prost silogizam, i najbitnije- neoboriv. eto, dokazao sam (po vecj neki put) da je nemoralno ubijati zhivotinje za ishranu. Mada to moralno...moral je prmenjiva stvar u ovom svetu.ja pricham o univerzalnom, apsolutnom moralu, bogom danim etichkm principica koji postoje u savesti ljudi, i koji su objektivno pokazivi i dokazivi (kao npr. ovaj etichki princip koji sam objektivno- logichki dokazao). cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Oh,tim rezonom onda uzimanje jednolike ishrane nije dobro,npr,pirinač izaziva beri-beri. Slijedi: uzimanje biljne hrane izaziva bolest Slijedi: bolest nije dobra,narušava zdravlje(cjelokupan psihofizički sistem),to je surovo prema ljudima Slijedi: biljke su surove prema ljudima Silogizmi tipa više rupa manje sira,neće upotpuniti rupe u zaključivanju. rezon,ono što je surovo nije moralno,ne paše "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Oh,tim rezonom onda uzimanje jednolike ishrane nije dobro,npr,pirinač izaziva beri-beri. Slijedi: uzimanje biljne hrane izaziva bolest vecj ti prvi zakljuchak ne valja. samim tim ne valjaju ni ostali.drugo, da si napravio neki silogizam da parira mom, to bi se opet svelo na logichku greshku lazhne analogije, i ne bi dotaklo moj silogizam, jer nije ni pokushano da se na njega odgovori. trecje, ovaj tvoj pokushaj silogizma je ochigledno ili humoristichki ili si stvarno neverovatno losh u osnovnom razmishljanju (na shta se u sushtini svode silogizmi), tako da tvoja poruka nimalo nije konstrukvitna, shto bi reko narod "nemash nishta pametno da kazhesh". e, dok ne budesh imao, zamolio bih te da se ne javljash. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 lijepo, može da ti se ne sviđa moj humor,tj ironija to je tvoje pravo ali treba i da dokažeš osnovnu postavku tvog rezona koja je na kraju na nju se nisi ni osvrnuo što se tiče javljanja,ostavi to meni na procjenu,ok? ps:za tvoj silogizam sam već stavio da je smiješan,poput onog sa sirom,slažeš se? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука