Зосима Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Свиђало се то нама или не , број ових пребега ће се повећавати, и клира и мирјана . Рукумијски,овчарско-кабларски и неки други регрутни центри,за сада тактизирају,мада је питање времена,када ће се изјаснити по овом питању... У сваком случају,мислим да је добро за Цркву,да се прочисти... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 16, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Свиђало се то нама или не , број ових пребега ће се повећавати, и клира и мирјана . Рукумијски,овчарско-кабларски и неки други регрутни центри,за сада тактизирају,мада је питање времена,када ће се изјаснити по овом питању... У сваком случају,мислим да је добро за Цркву,да се прочисти... Ко је решио да иде из Цркве- шта треба радити? Ово је велика страхота што се дешава, лично ме сваки дан убија у појам чињенца да су мени много драги људи отишли путем раскола али знам да морамо да будемо уз своју Цркву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 У сваком случају,мислим да је добро за Цркву,да се прочисти...брате мој, да смо фирма или странка па још и да разумем шта написа. :cheesy2:а пошто смо Црква, а у расколу нема спасења, не могу да замислим нити један хришћански разлог да не помислиш на покајање ближњег а не да се надаш ''чистки''. 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Расколи и мирења су се дешавала..и биће их на жалост још... Али за сада још није раскол... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Ово је веома битно канонско питање. Да ли за ово зна Владика Никанор и шта је урадио по овом питању? Он се клео у о. Нешу и ето...Не би ме чудило да је +Никанор то благословио... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 иначе овај попо је био код Епископа Јована у Епархији па је тамо у селу бунио народ јер се "новотари".. ево снимци... УПОЗОРЕЊЕ: ВИДЕО СЕКТАШКОГ КАРАКТЕРА http-~~-//www.youtube.com/watch?v=1KJRWGnbKU4 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=TRmb387Bm0U&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Отац Небојша од пре неколико дана више није клирик Банатске епархије...Нити је побегао нити је најурен,у његовој парохији је извршена примопредаја у присуству архијерејског намесника и он се са својом породицом одселио из Гаја где је неколико година био парохијски свештеник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Отац Небојша од пре неколико дана више није клирик Банатске епархије...Нити је побегао нити је најурен,у његовој парохији је извршена примопредаја у присуству архијерејског намесника и он се са својом породицом одселио из Гаја где је неколико година био парохијски свештеник. да није случајно добио "грамату епископа" на мјесто Пароха Првог љуљачког или ће пак бити духовник "стјеничког сестринства"??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 да није случајно добио "грамату епископа" на мјесто Пароха Првог љуљачког или ће пак бити духовник "стјеничког сестринства"??? Мислиш да си духовит..? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 да није случајно добио "грамату епископа" на мјесто Пароха Првог љуљачког или ће пак бити духовник "стјеничког сестринства"??? Нема шансе - писмен је... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 У сваком случају,мислим да је добро за Цркву,да се прочисти...брате мој, да смо фирма или странка па још и да разумем шта написа. а пошто смо Црква, а у расколу нема спасења, не могу да замислим нити један хришћански разлог да не помислиш на покајање ближњег а не да се надаш ''чистки''. Сигурна сам у то да се Макс не злурадује нити прижељкује чистке а на погуб свих тих људи.Мало си га површно оценио :bla: Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Nisam prije imao prilike vidjeti ovaj snimak...Ali on mnogo više govori od hiljadu riječi. Ako se pažljivo pogleda ko tu šta i na koji način govori, pametnom čovjeku će biti dosta. Riječi vladikine: "Ja sam više godina u manastiru nego što ti imaš godina" ne znam kako da shvatim. Da li se po broju godina u manastiru stiče istovremeno i sposobnost da se u svemu bude u pravu. Da li to znači da je vladika Artemije više u pravu od vladike Jovana jer je duže bio u manastiru? Ne slažem se takođe ni sa vladikinim mišljenjem da je narod izmanipulisan od strane svog sveštenika. Da se radi o našim intelektualcima, možda bih mu i povjerovao. Ali s obzirom da se radi o srpskom seljaku, ne vjerujem. Tom dijelu našeg naroda ne možete tako lako prodavati maglu. Pogotovo mi čudno izgleda ta priča o kanonima, nadležnosti Sabora, crkvenom pravu okupljenom narodu. Ko je god bio imalo među našim seljacima zna da ta priča ne pije vode. Zbog toga je naravno sve mnogo lakše pripisati jednom čovjeku, u ovom slučaju svešteniku, nego cijelom narodu. Jer mnogo je lakše reći da je jedan sveštenik pogriješio nego čitavo selo. Da se red mora znati svugdje pa i u Crkvi, to stoji, ali ne može biti selektivnog reda tj. reda tamo gdje nama odgovara, a na nered gdje nam ne odgovora da zažmirimo. Zar je puno od crkvenih velikodostojnika očekivati i taj minimum dosljednosti? Zar u protivnom neće vjerni narod posumnjati u pastire koji se na jednom mjestu pozivaju na kanone, a u drugom ih krše? Ili će opet za sve biti kriv pop Neša, ili vladika Artemije ili možda treći neko? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Отац Небојша од пре неколико дана више није клирик Банатске епархије...Нити је побегао нити је најурен,у његовој парохији је извршена примопредаја у присуству архијерејског намесника и он се са својом породицом одселио из Гаја где је неколико година био парохијски свештеник. Нешо, надам се да схваташ да ово није шала. Ако већ владаш информацијама, мада све то није проверено, да ли је он предавши парохију добио за то благослов свог надлежног Владике? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 да није случајно добио "грамату епископа" на мјесто Пароха Првог љуљачког или ће пак бити духовник "стјеничког сестринства"??? Мислиш да си духовит..? не мислим ЗНАМ да јесам ... или је данас и то јерес, папизам свејерес итд? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Nisam prije imao prilike vidjeti ovaj snimak...Ali on mnogo više govori od hiljadu riječi. Ako se pažljivo pogleda ko tu šta i na koji način govori, pametnom čovjeku će biti dosta. Riječi vladikine: "Ja sam više godina u manastiru nego što ti imaš godina" ne znam kako da shvatim. Da li se po broju godina u manastiru stiče istovremeno i sposobnost da se u svemu bude u pravu. Da li to znači da je vladika Artemije više u pravu od vladike Jovana jer je duže bio u manastiru? Ne slažem se takođe ni sa vladikinim mišljenjem da je narod izmanipulisan od strane svog sveštenika. Da se radi o našim intelektualcima, možda bih mu i povjerovao. Ali s obzirom da se radi o srpskom seljaku, ne vjerujem. Tom dijelu našeg naroda ne možete tako lako prodavati maglu. Pogotovo mi čudno izgleda ta priča o kanonima, nadležnosti Sabora, crkvenom pravu okupljenom narodu. Ko je god bio imalo među našim seljacima zna da ta priča ne pije vode. Zbog toga je naravno sve mnogo lakše pripisati jednom čovjeku, u ovom slučaju svešteniku, nego cijelom narodu. Jer mnogo je lakše reći da je jedan sveštenik pogriješio nego čitavo selo. Da se red mora znati svugdje pa i u Crkvi, to stoji, ali ne može biti selektivnog reda tj. reda tamo gdje nama odgovara, a na nered gdje nam ne odgovora da zažmirimo. Zar je puno od crkvenih velikodostojnika očekivati i taj minimum dosljednosti? Zar u protivnom neće vjerni narod posumnjati u pastire koji se na jednom mjestu pozivaju na kanone, a u drugom ih krše? Ili će opet za sve biti kriv pop Neša, ili vladika Artemije ili možda treći neko? Шта прост народ зна шта су канони ,еклисиологија и сличне ствари.Народ зна само за страдање и патњу и ратове онда виче тамо као је све то америка крива. А неко му је напунио главу глупостима. Ако нечији стаж у манастиру не значи да је у праву зашто би нечије занимање,у овом случају сељак,значило да се са њим не може манипулисати? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука