Владан Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 АКО СТЕ ТОЛИКО ИСПАВНИ ГДЈЕ СУ ВАМ ДВЕРИ?! ЈЕЛ КОНТАШ САДА КРУВА ТИ?! :229229229: prstgore 4chsmu1 и да обавезно се жали да ми изрекну опомену!!! Да ли Литургија може да се служи и ван цркве ? МОЖЕ али са оним чега ви немате и због чега вам је "Епископу" забрањен улаза на СВ Гору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 ...а то тада при богослужењу се треба држати Ви се можете држати за руке у тој вашиј секти и да играте ринге ринге раја дошо деда паја. :229229229: Baš ovakav sam odgovor očekivao. Kad ponestane argumenata, kreće vređanje. Već viđeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Није тачно да светогорци служе исто као владика Јован ! Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику ! О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора ! Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ? Е, Нешто, не брукај се више, живота ти. Јеси и ти од оних који кажу како је црквенословенски "свети" језик? Имам кући снимак славе из манастира Хиландара са све отвореним дверима читаву службу, и? Шта ћемо сад? Или рецимо, да ли знаш да све и један неумски запис не познаје онај наставак на "Достојно и праведно"? Јел нека грешка у питању? Боље ћути. Види се да човек није упознао некадашњег игумана Хиландара сатрца Пајсија. ја познајед доста његове духовне деце и знам како мишљење имају о свему овоме. Зато драги нешо, не брукај се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Није тачно да светогорци служе исто као владика Јован ! Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику ! О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора ! Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ? Е, Нешто, не брукај се више, живота ти. Јеси и ти од оних који кажу како је црквенословенски "свети" језик? Имам кући снимак славе из манастира Хиландара са све отвореним дверима читаву службу, и? Шта ћемо сад? Или рецимо, да ли знаш да све и један неумски запис не познаје онај наставак на "Достојно и праведно"? Јел нека грешка у питању? Боље ћути. Види се да човек није упознао некадашњег игумана Хиландара сатрца Пајсија. ја познајед доста његове духовне деце и знам како мишљење имају о свему овоме. Зато драги нешо, не брукај се. Zar nekadašnji iguman Hilandara nije bio starac Mojsije. Uzgred, oče Ivane, ne odgovoriste na pitanje da li je u redu da se ne poštuje odluka Sabora o služenju liturgije po starom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Није тачно да светогорци служе исто као владика Јован ! Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику ! О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора ! Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ? Е, Нешто, не брукај се више, живота ти. Јеси и ти од оних који кажу како је црквенословенски "свети" језик? Имам кући снимак славе из манастира Хиландара са све отвореним дверима читаву службу, и? Шта ћемо сад? Или рецимо, да ли знаш да све и један неумски запис не познаје онај наставак на "Достојно и праведно"? Јел нека грешка у питању? Боље ћути. Види се да човек није упознао некадашњег игумана Хиландара сатрца Пајсија. ја познајед доста његове духовне деце и знам како мишљење имају о свему овоме. Зато драги нешо, не брукај се. Отац Пајсије је дошавши са Свете Горе у Србију обновио монаштво у Врањској епархији...знам оче шта хоћете рећи и у праву сте служио је по новом али сам сигуран да није тако било док је био у Хиландару ! Уосталомкакве везе сад има отац Пајсије са мојом тврдњом да владика Јован не служи исто као светогорци (хиландарци) ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 мени није јасно како Артемије може бити монах, а да се облачи у епископске одежде и рукополаже монахе. Па зато што сматра да је једино он оличење пуноће православне духовности и истине,тј.јер живи у илузији да је он сам Црква.Помесна Црква којој припада га је саборском одлуком рашчинила а он и даље живи у уобразиљи да је епископ...то више него речито говори у каквој прелести живи и сасвим довољно сведочи о његовом потпуном занемаривању чињенице,која му је добро позната као епископу,о начину постојања Цркве,апсолутно свесном занемаривању погубности самоодсецања од Ње,од Њене природе и духа...шта да се ради...његов избор. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Човече, Владика служи онако како је он устројио у својој Епархији а да то не задире у догмате и богослужбену праксу Цркве. Ево, мени се уопште не допада што има Владика и свештеника који не причешћују када је време (после "Са страхом Божијим, са вером и љубављу приступите..."), већ када се Литургија заврши, што нема ама баш никаквог утемељења у богослужбеној пракси, али има који тако раде... и шта ћемо сада? Владика је тако благословио, даће Бог да промени и да врати како треба. Како служи Владика Јован је потпуно православно и никако не подлеже суду оног акта, који рекох, ти не знаш да протумачиш. Владика је само приближио људима оно што им је било удаљено због разних чиниоца. Уместо да се радујемо томе, поједини које је самим тим погодила сопствена сујета (ко ће мени да каже како треба, ја сам у цркви толико и толико...) су устали против Епископа. Сада јасно видимо да је наш Владика потпуно исправно поступио по питању свештеника Небојше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Није тачно да светогорци служе исто као владика Јован ! Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику ! О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора ! Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ? Е, Нешто, не брукај се више, живота ти. Јеси и ти од оних који кажу како је црквенословенски "свети" језик? Имам кући снимак славе из манастира Хиландара са све отвореним дверима читаву службу, и? Шта ћемо сад? Или рецимо, да ли знаш да све и један неумски запис не познаје онај наставак на "Достојно и праведно"? Јел нека грешка у питању? Боље ћути. Види се да човек није упознао некадашњег игумана Хиландара сатрца Пајсија. ја познајед доста његове духовне деце и знам како мишљење имају о свему овоме. Зато драги нешо, не брукај се. Zar nekadašnji iguman Hilandara nije bio starac Mojsije. Uzgred, oče Ivane, ne odgovoriste na pitanje da li je u redu da se ne poštuje odluka Sabora o služenju liturgije po starom. Одговорио сам брату Неши, не морам да понављам милион пута једно те исто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Staro-novo, staro-novo; kada cete prestati sa tim glupostima drugovi artemiti? Ono sto vi nazivate je starije ; a Svetom Savi niko od vas nije drzao svecu dok sluzi; pa je bolje da cutite. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Оче Иване можда ја нисам разумео одлуку Сабора о томе како треба да се служи Света Литургија , али ако је тако онда ни сам владика Јован није то разумео....његов акт после Сабора то потврђује. Још нешто...не тврдим ја да је владика повредио догмате али јесте он и сви који служе тако нарушио богослужбени поредак и саборску одлуку ! Уосталом као што задњих месеци видимо нашу Цркву потресају много већи проблеми од начина служења...нека је Бог на помоћи нашем србском роду ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Оче Иване можда ја нисам разумео одлуку Сабора о томе како треба да се служи Света Литургија , али ако је тако онда ни сам владика Јован није то разумео....његов акт после Сабора то потврђује. Још нешто...не тврдим ја да је владика повредио догмате али јесте он и сви који служе тако нарушио богослужбени поредак и саборску одлуку ! Уосталом као што задњих месеци видимо нашу Цркву потресају много већи проблеми од начина служења...нека је Бог на помоћи нашем србском роду ! Ја сам ти рекао шта је намера мог Епископа и Богу хвала многима је помогло да схвате зашто се уопште служи Литургија. Надам се да ћеш да схватиш да није исто време како је билопре 50-60 гдина и како је сада. Црква иде напред и не стаје. Ако ти је заиста стало до српског народа и српске Цркве онда треба да разумеш и литургијску обнову, тј. обнову лирургијског живота без кога смо само прапорац који свечи. Већ сам рекао да ми испред свих проблема у нашемнароду, имамо духовни проблем. када њега решимо, лако ћемо да решимо и све остале проблеме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 "Устаљена пракса" значи управо да свако служи како је навикао, све док јасну слику о литургичким праксама не донесе Литургијска комисија. Тако су схватили СВИ Епископи СПЦ, тако то схвата и свако нормалан ко има за циљ мир у нашој Светој Цркви. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Не разумем се баш у ова питања.Али једно сигурно видим,да Артемијевци немају баш добре говорнике... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 17, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 "Устаљена пракса" значи управо да свако служи како је навикао, све док јасну слику о литургичким праксама не донесе Литургијска комисија. Тако су схватили СВИ Епископи СПЦ, тако то схвата и свако нормалан ко има за циљ мир у нашој Светој Цркви. Оно што је свакако грешка јесте управо нефункционисање те комисије. Шта је комисија конкретно урадила? Ништа. Но, расколницима неће бити довољан ни суд комисије, јер су га донели "паписти, унијати, блабла-трућтрућ...". Ко је кренуо путем раскола он је већ дубоко у сатанским канџама. Но, то је његова воља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 "Устаљена пракса" значи управо да свако служи како је навикао, све док јасну слику о литургичким праксама не донесе Литургијска комисија. Тако су схватили СВИ Епископи СПЦ, тако то схвата и свако нормалан ко има за циљ мир у нашој Светој Цркви. A to li je...E baš ti hvala na razjašnjenju koje vrijeđa inteligenciju svakog razumnog čovjeka. Ne, stvar je mnogo prostija. Pojedine vladike su odlučile da ne poštuju odluku Sabora i nijedna akrobacija ma kako je vješto izveli ne može poreći tu činjenicu. To je podjednako bespredmetno kao kad bi tvrdili da je crno bijelo. U tim postavkama: Ne želiš mir našoj Crkvi ako misliš drugačije od nas, zaista ne bih da učestvujem. Ako trebam da progutam i najmanju laž radi mira u kući, ipak biram istinu umjesto mira. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука