Jump to content

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?   

118 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

• Да
      28
    • Не
      80
    • Нисам упућен
      10

Препоручена порука

name='Milan Nikolic' timestamp='1332280412'

Sve to stoji ali moj cukun dedovi su ljudi a ne neki majmuni.

Ok.Na osnovu cega znas da je nasa evolucija trajala milijardama godina?Sta podupire tu pretpostavku?

.

https://www.pouke.org/forum/topic/16769-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%83-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8/

Ово је генијална тема, коју би требало свако да прочита одмах по доласку на сајт.

Уживај, ово ћеш да прочиташ себе ради, а лако ћеш после да расправљаш о неким великим темама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Jeste ali slucajnost je samo rec koju koristimo za one procese koje ne mozemo predvideti u realnom

vremenu. Slucajnost u smislu nekog haosa u nasem kosmosu ne postoji.

Е, то ме интересује. Има ли негде нешто да прочитам о томе шта је случајност по ТЕ, да не бих теме малтретирао, пошто капирам да је та тема повећа?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А мутација је случајна или као резултат спољног утицаја? Разумем после за селекцију, али да ли је мутација случајна?

Postoje spontane i indukovane mutacije. Ime objašnjava.

A mutacija je u suštini slučajna ali različiti geni imaju i različitu stopu mutacija, tako npr. najveću stopu mutacija ima jedan lokus (gensko mesto) na X hromozomu.

Подели на овим сајтовима

Postoje spontane i indukovane mutacije. Ime objašnjava.

A mutacija je u suštini slučajna ali različiti geni imaju i različitu stopu mutacija, tako npr. najveću stopu mutacija ima jedan lokus (gensko mesto) na X hromozomu.

А шта би се онда подразумевало под индукованим? Не мислим на име, то ми је јасно, него неки пример ако може?

Подели на овим сајтовима

Е, то ме интересује. Има ли негде нешто да прочитам о томе шта је случајност по ТЕ, да не бих теме малтретирао, пошто капирам да је та тема повећа?

Da evo ovako:

Randomness has somewhat differing meanings as used in various fields. It also has common meanings which are connected to the notion of predictability (or lack thereof) of events.

Randomness is important if an animal is to behave in a way that is unpredictable to others. For instance, insects in flight tend to move about with random changes in direction, making it difficult for pursuing predators to predict their trajectories

http://en.wikipedia.org/wiki/Randomness

kao odsustvo mogucnosti predvidjanja u realnom vremenu.

Подели на овим сајтовима

name='Milan Nikolic' timestamp='1332280412'

Sve to stoji ali moj cukun dedovi su ljudi a ne neki majmuni.

Ok.Na osnovu cega znas da je nasa evolucija trajala milijardama godina?Sta podupire tu pretpostavku?

.

Мени је то разјашњено Библијски када су Адам и Ева били у почетку - наглашавам - ,,палог стања'', где су међу њима постојала друга племена. Та племена нису другачије настала до еволуцијом како наука објашњава.

Период Адама и Еве у нашем искуству јесте пре око 10 хиљада година, док племена пре њих датирају много уназад; полако су се развијала, еволуирала - постепено. Много пре 10 хиљада година, тј. пре појаве Адама и Еве у палом стању, постојала су племена постепено претварајући се у људска.

Ако не верујеш мени, веруј Библији. Тамо пише да је Кајин, убивши брата и морајући да оде у даљње место, пронашао себи жену.

Реци ти мени, какву је то жену Кајин пронашао, ако она није била из еволутивних племена? Зар је Бог створио те људе на разним местима исто као Адама и Еву?

Хајде реци мени шта је уствари од тога у супротности са Библијом? Библија пре свега потврђује идентитете Адама и Еве као првостворене, док о последицама пада, тј. о условима палог стања сведочи да постоје многа племена пре него што су Адам и Ева родили прву децу.

Савремена наука све занимљивије унапређује перспективе које теологија може да употреби. И треба да их употреби јер је то дато стање.

Немој да се чудиш ако се у почетку нађеш као изгубљен у лавиринту појмова и идеја. Сувише смо ниско пали као бића да бисмо олако савладали егзистенцијална питања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Da evo ovako:

Randomness has somewhat differing meanings as used in various fields. It also has common meanings which are connected to the notion of predictability (or lack thereof) of events.

Randomness is important if an animal is to behave in a way that is unpredictable to others. For instance, insects in flight tend to move about with random changes in direction, making it difficult for pursuing predators to predict their trajectories

http://en.wikipedia....wiki/Randomness

kao odsustvo mogucnosti predvidjanja u realnom vremenu.

Хвала пуно на труду.

Пробао сам, али је тема компликована, а ја превише уморан сада, али ћу свакако прочитати сутра када нађем времена.

Свако добро!

Подели на овим сајтовима

Мени је то разјашњено Библијски када су Адам и Ева били у почетку - наглашавам - ,,палог стања'', где су међу њима постојала друга племена. Та племена нису другачије настала до еволуцијом како наука објашњава.

Период Адама и Еве у нашем искуству јесте пре око 10 хиљада година, док племена пре њих датирају много уназад; полако су се развијала, еволуирала - постепено. Много пре 10 хиљада година, тј. пре појаве Адама и Еве у палом стању, постојала су племена постепено претварајући се у људска.

Ако не верујеш мени, веруј Библији. Тамо пише да је Кајин, убивши брата и морајући да оде у даљње место, пронашао себи жену.

Реци ти мени, какву је то жену Кајин пронашао, ако она није била из еволутивних племена? Зар је Бог створио те људе на разним местима исто као Адама и Еву?

Хајде реци мени шта је уствари од тога у супротности са Библијом? Библија пре свега потврђује идентитете Адама и Еве као првостворене, док о последицама пада, тј. о условима палог стања сведочи да постоје многа племена пре него што су Адам и Ева родили прву децу.

Савремена наука све занимљивије унапређује перспективе које теологија може да употреби. И треба да их употреби јер је то дато стање.

Немој да се чудиш ако се у почетку нађеш као изгубљен у лавиринту појмова и идеја. Сувише смо ниско пали као бића да бисмо олако савладали егзистенцијална питања.

Потом рече Бог: нека врве по води живе душе, и птице нека лете изнад земље под свод небески.

21

И створи Бог китове велике и све живе душе што се мичу, што проврвјеше по води по врстама својим, и све птице крилате по врстама њиховијем. И видје Бог да је добро;

22

И благослови их Бог говорећи: рађајте се и множите се, и напуните воду по морима, и птице нека се множе на земљи.

23

И би вече и би јутро, дан пети.

24

Потом рече Бог: нека земља пусти из себе душе живе по врстама њиховијем, стоку и ситне животиње и звијери земаљске по врстама њиховијем. И би тако.

25

И створи Бог звијери земаљске по врстама њиховијем, и стоку по врстама њезинијем, и све ситне животиње на земљи по врстама њиховијем. И видје Бог да је добро.

Dakle Bog jasno govori o vrstama koje stvara i da se u svojim vrstama razmnozavaju sto vidis i danas svuda oko tebe.

Ptice radjaju ptice kitovi radjaju kitove i sve ostalo. Dakle nema EVOLUCIJE NIKAKVE.vec sve po vrstama svojim a evolucija te uci da iz jedne vrste nastaju druge a to nema veze ni sa naukom ni sa Biblijom.

Mozda Biblija ne spominje vezano za ostale ljude ali kao sto znas proslo je 130 god pre nego sto se Adamu rodio Sit.dakle u periodu od 130 mogli su Adam i Eva da imaju jos dece a da to nije zapisano koja su za taj period raselila po citavom kopnu.

Ne vidim elemente za evoluciju nikako.upravo je najveci naglasak na vrstama i na razmnozavnju unutar njih sto je u potpunosti u skladu sa onim sto vidimo danas.

Подели на овим сајтовима

И створи Бог звијери земаљске по врстама њиховијем, и стоку по врстама њезинијем, и све ситне животиње на земљи по врстама њиховијем. И видје Бог да је добро.[/i]

Dakle Bog jasno govori o vrstama koje stvara i da se u svojim vrstama razmnozavaju sto vidis i danas svuda oko tebe.

Ptice radjaju ptice kitovi radjaju kitove i sve ostalo. Dakle nema EVOLUCIJE NIKAKVE.vec sve po vrstama svojim a evolucija te uci da iz jedne vrste nastaju druge a to nema veze ni sa naukom ni sa Biblijom.

Mozda Biblija ne spominje vezano za ostale ljude ali kao sto znas proslo je 130 god pre nego sto se Adamu rodio Sit.dakle u periodu od 130 mogli su Adam i Eva da imaju jos dece a da to nije zapisano koja su za taj period raselila po citavom kopnu.

Ne vidim elemente za evoluciju nikako.upravo je najveci naglasak na vrstama i na razmnozavnju unutar njih sto je u potpunosti u skladu sa onim sto vidimo danas.

Sto je LAZ!!!!

Zato sto nove vrste nastaju danas pred nasim ocima!!

Подели на овим сајтовима

Zato sto nove vrste nastaju danas pred nasim ocima!!

Dzaba ti kad ce on da kaze da to nisu nove vrste... ali ti nece dati definiciju vrste, niti kriterijume po kojima ocenjuje da li dve jedinke pripadaju jednoj vrsti ili dvema vrstama... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Dzaba ti kad ce on da kaze da to nisu nove vrste... ali ti nece dati definiciju vrste, niti kriterijume po kojima ocenjuje da li dve jedinke pripadaju jednoj vrsti ili dvema vrstama... :)

Ma nije bitan on uopste, bitni su oni sa strane koji umeju da misle pa citaju ovo a inace nisu upuceni.

Подели на овим сајтовима

Библија сведочи једну круцијалну ствар. Наиме, Адам и Ева су пали у ,,пало стање'', при чему је и остала творевина доживела извесну промену у ,,пало стање''.

Мени је то изузетно важно у Библији. Не могу ни креационисти ни еволуционости да заобилазе то, а управо то и раде, зато би требало имати нормалнији приступ тим питањима.

И шта сад, можемо некако доћи до сагласности да је творевина целокупно доживела пад, али опет нешто не штима у нашим погледима. То је зато што не разумемо како постоји наша творевина, тј. не разумемо да је творевина истовремено простор и време, те када кажемо да је она пала скоро увек не подразумевамо простор и време.

Зашто је то тако, данас у сред експанзије савремене науке, не бих знао објаснити. Кунемо се у доследност науци а заправо је не узимамо у обзир како треба.

Тако пази сада шта ћу рећи. Ако се сагласимо да је целокупна творевина доживела пад у ,,пало стање'', онда морамо узети у обзир и категорије простор-времена.

Како ћемо разумети ту чињеницу не бих знао образложити, јер свако има неку логичку степеницу коју мора сам да савлађује. За почетак, замишљајмо како то време и простор падају у ,,пало стање'', при том не заборављајући да се све садржи од простора и времена.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...