Jump to content

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?   

118 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

• Да
      28
    • Не
      80
    • Нисам упућен
      10

Препоручена порука

Da oni su bili u Africi i nisu se sirili na druge kontinente. U Africi se dogodilo izolovanje hominida

od nizih primata ali njihov razvoj se tada odigravao samo na Africkom kontinentu.

Ок, сада ми је јасније, и она мапа ми је доста помогла, само ме годиште бунило.

А интересује ме како еволуција види непосредно деловање на људски организам у смислу промене? (То је оно питање око ког је запело прошли пут). Да преформулишем: Мени никако не иде у главу да не постоји нешто што је непосредна акција на коју ће да следи реакција - било каква врста промене, ма колико мала била. Не знам јесам ли сада добро формулисао? Дакле, удариш чекићем по наковњу, излети варница. Шта је тај "чекић" који онда постане окидач за неку промену која би могла постати еволутивна промена?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А како би еволутивно могао да објасни подједнак развој људи на свим континентима, ако се Пангеа раздвојила пре око 200 милиона година, а први људи настали пре 15 милиона година? Ако имамо у виду да до пре једно 800 година нису имали услова да плове са континента на континент?

Izgleda da mesas grupu homo sa homo sapiensom... homo sapiens nije evoluirao pre 15 miliona godina, vec pre oko 200.000 godina... takodje, smatra se da je pre manje od 100.000 godina homo sapiens doziveo drasticno smanjenje populacije (na oko 15.000 jedinki) tako da je pretio opstanak te je tada gene pool znatno suzen... jos uvek se naucnici spore kada je covek napustio Afriku ali nije bilo bas tako davno (pre 120.000 do 70.000 godina, zavisno od razlicitih teorija) ... a tek od tada pocinje genetska diversifikacija... pri cemu i nakon toga uglavnom ima dosta mesanja gena...

edit: izgleda da malo kasnim sa odgovorom... vec ste to presli...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da mesas grupu homo sa homo sapiensom... homo sapiens nije evoluirao pre 15 miliona godina, vec pre oko 200.000 godina... takodje, smatra se da je pre manje od 100.000 godina homo sapiens doziveo drasticno smanjenje populacije (na oko 15.000 jedinki) tako da je pretio opstanak te je tada gene pool znatno suzen... jos uvek se naucnici spore kada je covek napustio Afriku ali nije bilo bas tako davno (pre 120.000 do 70.000 godina, zavisno od razlicitih teorija) ... a tek od tada pocinje genetska diversifikacija... pri cemu i nakon toga uglavnom ima dosta mesanja gena...

А да ли то значи да је степен еволуције који се одиграо у неком организму могуће измерити?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако ниси трол, онда си стварно у озбиљном проблему. Нисам стручњак за еволуцију, далеко сам од тога, али понешто знам о Православљу. А оно што си ти причао одаје да имаш озбиљних проблема са самим основним поставкама Православља. И уместо да погледаш мало по форуму, биће времена да спашаваш заблуделе еволуционистичке или атеистичке душе, ти си почео да скачеш на људе који мисле другачије.

Разумем и да си вероватно млад, нико ти неће ни замерити, свима нам се то дешвало, али се себе ради смири, погледај прво теме које су битне за развој твоје Личности у правом смеру, па ћеш онда лако да спашаваш друге :)

Pobratime ako si citao postove prvo su oni skocili odma na mene te sta imam od skole,te sam seljak te ovo ono.Procitaj pa onda mi kazi.Ja sam normalno postavljao pitanja malo sam ih trolovao sa Ocom Joilom a svi skachu na mene sto ih pitam logicna pitanja u vezi te teorijie i odmah sam ispao Miroljub Petrovic.

to vise govori vise o clanovima ovoga foruma nego o meni i opsednutosti tim sektasem.

kazi mi ti brate ko je su to osnove Pravoslave vere ili moze i neki pravoslavni svestenik sta je u mojim odgovorima bilo nepravoslavno?

Подели на овим сајтовима

Ок, сада ми је јасније, и она мапа ми је доста помогла, само ме годиште бунило.

А интересује ме како еволуција види непосредно деловање на људски организам у смислу промене? (То је оно питање око ког је запело прошли пут). Да преформулишем: Мени никако не иде у главу да не постоји нешто што је непосредна акција на коју ће да следи реакција - било каква врста промене, ма колико мала била. Не знам јесам ли сада добро формулисао? Дакле, удариш чекићем по наковњу, излети варница. Шта је тај "чекић" који онда постане окидач за неку промену која би могла постати еволутивна промена?

Postoji rezultat neposredne akcije. Samo sto on, taj rezultat, iz jednog "udarca cekicem" nije vidljiv

na makro skali. Nego od jednog udarca je vidljim samo na molekularno i hemiskoj skali. Nece od

jedne mutacije nastati novi organ niti ce od jedne mutacije nastati novi gen ali moze nastati mutacijom

promena na genu tako da on mnogo intezivnije sintetise neki protein nego raniej a on daje slekivnu

prednost. E to moze u jednom "udarcu" ako pod udarcem podrazumevas jednu generacuju jedne

populacije.

Подели на овим сајтовима

Pobratime ako si citao postove prvo su oni skocili odma na mene te sta imam od skole,te sam seljak te ovo ono.Procitaj pa onda mi kazi.Ja sam normalno postavljao pitanja malo sam ih trolovao sa Ocom Joilom a svi skachu na mene sto ih pitam logicna pitanja u vezi te teorijie i odmah sam ispao Miroljub Petrovic.

to vise govori vise o clanovima ovoga foruma nego o meni i opsednutosti tim sektasem.

kazi mi ti brate ko je su to osnove Pravoslave vere ili moze i neki pravoslavni svestenik sta je u mojim odgovorima bilo nepravoslavno?

Гледај пријатељу, сајт је феноменалан. Не можеш да поверујеш просто чега све овде има и колико си у стању да научиш, за кратко време. Па онда људи које овде срећеш... Имаш прилике толико да напредујеш и толико тога да научиш.

Губити време на овакве расправе, где нешто покушаваш да доказујеш неком другом, а да сте и ти и они у старту закопани у своје ровове, је бесмислено, посебно поред толико душекорисних ствари које имаш овде. Дакле, теорија еволуције није уопште ни битна за живот тебе као хришћанина, нити те угрожава. Али те угрожава твоја незаинтересованост да искористиш ово благо у ком се тренутно налазиш.

Као да је Аладин ушао у ону пећину, препуну злата, дијаманата и свега, а онда кренуо да лупа главом о зид пећине, тако је оно што ти тренутно радиш.

Ево, направи експеримент: Одвој недељу дана да поразговараш мало са људима са сајта, прочитај по који текст, пун их је сајт, препоручујем ти онај са леве стране на главном индексу о почетницима у вери, а после, ако ти и даље буде до расправљања о еволуцији, ту ће и даље бити људи са којима ћеш моћи да расправљаш.

Подели на овим сајтовима

Postoji rezultat neposredne akcije. Samo sto on, taj rezultat, iz jednog "udarca cekicem" nije vidljiv

na makro skali. Nego od jednog udarca je vidljim samo na molekularno i hemiskoj skali. Nece od

jedne mutacije nastati novi organ niti ce od jedne mutacije nastati novi gen ali moze nastati mutacijom

promena na genu tako da on mnogo intezivnije sintetise neki protein nego raniej a on daje slekivnu

prednost. E to moze u jednom "udarcu" ako pod udarcem podrazumevas jednu generacuju jedne

populacije.

Не, то разумем, него ме је више интересовало шта је тај "чекић" :) Само што ми објашњење о природној околини која натера човека да некако промени ген у било ком смислу стварно не делује претерано логично. Дакле, има ли неки посебни, издвојени процес, који је тај чекић, а да је до сада уочен?

На пример, гледао сам неку емисију о томе да неки научници сада проверавају теорију о томе да су узрочници промена, па самим тим и еволуције, ретровируси, и да еволуција, у великој мери, није условљена простим фактором природе. То би ми већ било и прихватљиво.

Да ли сам сада јаснији у питању?

Подели на овим сајтовима

А да ли то значи да је степен еволуције који се одиграо у неком организму могуће измерити?

Da li mislis na ovo:

Darwin (unit)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Brate a sto sam ja trol?postavljao sam mu konkretna pitanja.na koja nije odgovorio.

Како се звао и ко је био твој чукун деда са мајчине стране? То је једно од лакших питања, а велика је вераватноћа да на то питање немаш одговор.

Можда на крају пронађемо гроб, и то би било то.

Наша еволуција траје већ пуно миленијума, док у почетним стадујумима милионима и милијардама година.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Da li mislis na ovo:

Darwin (unit)

Да, на тако нешто, али колико сам видео, она мери само појединачне карактеристике, ја сам више мислио на оно што се у овом чланку назива "lineage". Има ли тако нечега?

Подели на овим сајтовима

name='Milan Nikolic' timestamp='1332280412'

Како се звао и ко је био твој чукун деда са мајчине стране? То је једно од лакших питања, а велика је вераватноћа да на то питање немаш одговор.

Sve to stoji ali moj cukun dedovi su ljudi a ne neki majmuni.

Можда на крају пронађемо гроб, и то би било то.

Наша еволуција траје већ пуно миленијума, док у почетним стадујумима милионима и милијардама година

Ok.Na osnovu cega znas da je nasa evolucija trajala milijardama godina?Sta podupire tu pretpostavku?

.

Подели на овим сајтовима

Не, то разумем, него ме је више интересовало шта је тај "чекић" :) Само што ми објашњење о природној околини која натера човека да некако промени ген у било ком смислу стварно не делује претерано логично. Дакле, има ли неки посебни, издвојени процес, који је тај чекић, а да је до сада уочен?

На пример, гледао сам неку емисију о томе да неки научници сада проверавају теорију о томе да су узрочници промена, па самим тим и еволуције, ретровируси, и да еволуција, у великој мери, није условљена простим фактором природе. То би ми већ било и прихватљиво.

Да ли сам сада јаснији у питању?

Taj cekic nije uticaj okoline. Taj cekic je mutacija. Mutacija vrsi promene na genomu jedne populacija a prisitsak okoline favorise neki ili neke od tih promena.

Imas populaciju od 100 jedinki i mutacija na svakoj izazove neku promenu negde pozitivnu negde negativni a najvise neutralnu. E sad okolnosti se promene tako da samo 40% od tih jedinki imaju korist od te promene u smislu da je mogu koristiti za bolje prezivlavalje od ostalih 60% jedinki.

Tih 40% ce imati mnogo vecu sansu da prezivi i prenese te nove gene koje daju prednost na potomke. U sledecoj generaciji

ako se pojacaju pritiski od tih 40% ce opet biti favorizovani oni koji mogu najintezivnije da

iskoriste promene (ako je hladno duza dlaka etc).

Dakle cekic je mutacija a kanal je selekcija.

Da retroviralni tranfer je odigrao znacajnu ulogu u dodavanju novih informacija u genomu ali on nije

jedini nacin.

Подели на овим сајтовима

Taj cekic nije uticaj okoline. Taj cekic je mutacija. Mutacija vrsi promene na genomu jedne populacija

a prisitsak okoline favorise neki ili neke od tih promena.

Imas populaciju od 100 jedinki i mutacija na svakoj izazove neku promenu negde pozitivnu negde negativni a najvise neutralnu. E sad okolnosti se promene tako da samo 40% od tih jedinki imaju korist od te promene u smislu da je mogu koristiti za bolje prezivlavalje od ostalih 60% jedinki. Tih

40% ce imati mnogo vecu sansu da prezivi i prenese te nove gene koje daju prednost na potomke. U sledecoj generaciji ako se pojacaju pritiski od tih 40% ce opet biti favorizovani oni koji mogu najintezivnije da iskoriste promene (ako je hladno duza dlaka etc).

Dakle cekic je mutacija a kanal je selekcija.

А мутација је случајна или као резултат спољног утицаја? Разумем после за селекцију, али да ли је мутација случајна?

Подели на овим сајтовима

А мутација је случајна или као резултат спољног утицаја? Разумем после за селекцију, али да ли је мутација случајна?

Jeste ali slucajnost je samo rec koju koristimo za one procese koje ne mozemo predvideti u realnom

vremenu. Slucajnost u smislu nekog haosa u nasem kosmosu ne postoji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...