Дидим Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 1. "Логички доказ". Постојање Бога логички није доказиво јер не постоји логичка дефиниција Бога. 2. "Информација". Ово такође није доказ, то што се неко збуни над нечим на шта не зна одговор није доказ да Бог постоји. 3. "Биолошки". Еволуција НЕ каже да је живот настао из неживе материје, него то каже абиогенеза а која је још увек научна теорија у повоју која још није доказана (еволуција јесте доказана и она се бави искључиво настанком "живог од живог"). 4. "Математички". Све и да је тачно, то опет није доказ да постоји Бог. Ово је уједно најглупља ставка од свих седам. 5. "Лингвистички". Библија НЕ даје одговор на питање настанка језика, ко буде дао одговор на то питање постаће најпознатија личност у науци свих времена. 6. и 7. Разлог за веру у Бога мора да дође из срца и истинске унутрашње потребе за Богом. Свако до тога дође на свој јединствен начин, неко не дође никада (или свесно окреће главу од свега), за то не постоји рецепт. Мени је лично бесмислено да неко поверује у Бога због тога што се збуни пред логичким бесмислицама или зато што се у 21. веку разуме у науку као пећински човек, али ако некога то доведе Богу, ко сам ја да му судим... Само се на његовом месту не бих тиме хвалио. Иначе, кажу људи да је разлог за веру у Бога сећање на јединство са мајком у мајчиној утроби. Тада беба осећа савршено јединство са над-бићем кога не види, не разуме нити може да појми, али га осећа, осећа да је у њему и осећа се заштићено. Кажу да је потрага за Богом потреба зрелог и формираног човека да се врати у то стање блаженства, јединства и ушушканости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lukić137 Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Свака част брате Ne zahvaljuj se meni. Zahvali se onome koji je postavio video sa takvim argumentima na you tube http://youtu.be/5C02bGRle6oPrepisivao sam sa tog videa na you tubu. Tu su vam nabrojani praznici i malo je detaljnije objašnjeno. Znao sam to i prije, ali na tom snimku je najbolje objašnjeno. Zamolio bih sve ateiste da ga pogledaju Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lukić137 Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 1. "Логички доказ". Постојање Бога логички није доказиво јер не постоји логичка дефиниција Бога. 2. "Информација". Ово такође није доказ, то што се неко збуни над нечим на шта не зна одговор није доказ да Бог постоји. 3. "Биолошки". Еволуција НЕ каже да је живот настао из неживе материје, него то каже абиогенеза а која је још увек научна теорија у повоју која још није доказана (еволуција јесте доказана и она се бави искључиво настанком "живог од живог"). 4. "Математички". Све и да је тачно, то опет није доказ да постоји Бог. Ово је уједно најглупља ставка од свих седам. 5. "Лингвистички". Библија НЕ даје одговор на питање настанка језика, ко буде дао одговор на то питање постаће најпознатија личност у науци свих времена. 1. Nisam pominjao nikakvu definiciju Boga, već sam logički zaključio da mora postojati kazna za zle i nagrada za dobre poslije ovog života. Naravno život poslije smrti ne može postojati bez Boga. Logički se može zaklučiti da postoji neko Vječan i ko je stvorio svijet.2. Jedini razuman odgovor je da postoji neko u čijem umu je nastala informacija. 3. Evolucija je povezana sa abiogenezom. Ova pitanja sam postavio ateistima da objasne kako to da živo nastaje od živog. Biogenezu je dokazao Luj Paster. 4. Pogledaj knjigu "Matematička Biblija Ivana Papina". Ljudi čak ni u ovo vrijeme nisu u stanju da napišu knjigu u kojoj je svako poglavlje po broju imenica, pridjeva itd djeljivo sa brojem 7. Niko nije u stanju da napiše takvu knjigu 5. Upravo si dokazao da nikada nisi pročitao Postanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 1. Nisam pominjao nikakvu definiciju Boga, već sam logički zaključio da mora postojati kazna za zle i nagrada za dobre poslije ovog života. Naravno život poslije smrti ne može postojati bez Boga. Logički se može zaklučiti da postoji neko Vječan i ko je stvorio svijet. 2. Jedini razuman odgovor je da postoji neko u čijem umu je nastala informacija. 3. Evolucija je povezana sa abiogenezom. Ova pitanja sam postavio ateistima da objasne kako to da živo nastaje od živog. Biogenezu je dokazao Luj Paster. 4. Pogledaj knjigu "Matematička Biblija Ivana Papina". Ljudi čak ni u ovo vrijeme nisu u stanju da napišu knjigu u kojoj je svako poglavlje po broju imenica, pridjeva itd djeljivo sa brojem 7. Niko nije u stanju da napiše takvu knjigu 5. Upravo si dokazao da nikada nisi pročitao Postanje. 1. Логички доказ је немогућ без логичке дефиниције основних појмова. То што "ниси поменуо никакву дефиницију Бога" а говориш о логичком закључивању, значи да не знаш шта је логичко закључивање, а оно о чему се не зна о томе се ћути. 2. ДНК није информација, она је податак. У људском уму постаје информација. 3. По други пут, еволуција се НЕ бави настанком живота из неживе материје. Бркаш основне појмове и тражиш да ти неко "објасни" врло комплексне ствари где се из авиона види да ћеш их разумети као што би неко ко није савладао таблицу множења и мисли да је највећи број 1000 разумео интеграле. 4. Бог се не доказује јефтиним мађионичарским триковима. Нумерологија је осуђена заједно са астрологијом, гатањем и сличним стварима и тим мистичним пребројавањем речи се баве кабалисти, а не правоверни хришћани. 5. Не разумеш, прика, шта су докази а стално о њима говориш (вероватно си хтео да кажеш "показао" или "делујеш"). Ти нпр. делујеш као да си Постање први пут прочитао пре пола сата па си још под утиском, а да си за лингвистику чуо као што си чуо за кратере на Марсу. Поента је, немој се ненаучен градити учитељем другима. Лепо је што верујеш у Бога, али ако сам себе без благослова проглашаваш за мисионара који ће затворених очију другима да отвара очи, пропашћеш. Ово ти кажем као православни верник и брат по вери, а ти схвати како хоћеш, од мене толико. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 . Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lukić137 Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 1. Логички доказ је немогућ без логичке дефиниције основних појмова. То што "ниси поменуо никакву дефиницију Бога" а говориш о логичком закључивању, значи да не знаш шта је логичко закључивање, а оно о чему се не зна о томе се ћути. 2. ДНК није информација, она је податак. У људском уму постаје информација. 3. По други пут, еволуција се НЕ бави настанком живота из неживе материје. Бркаш основне појмове и тражиш да ти неко "објасни" врло комплексне ствари где се из авиона види да ћеш их разумети као што би неко ко није савладао таблицу множења и мисли да је највећи број 1000 разумео интеграле. 4. Бог се не доказује јефтиним мађионичарским триковима. Нумерологија је осуђена заједно са астрологијом, гатањем и сличним стварима и тим мистичним пребројавањем речи се баве кабалисти, а не правоверни хришћани. 5. Не разумеш, прика, шта су докази а стално о њима говориш (вероватно си хтео да кажеш "показао" или "делујеш"). Ти нпр. делујеш као да си Постање први пут прочитао пре пола сата па си још под утиском, а да си за лингвистику чуо као што си чуо за кратере на Марсу. Поента је, немој се ненаучен градити учитељем другима. Лепо је што верујеш у Бога, али ако сам себе без благослова проглашаваш за мисионара који ће затворених очију другима да отвара очи, пропашћеш. Ово ти кажем као православни верник и брат по вери, а ти схвати како хоћеш, од мене толико. 1. Samo želim da ateisti pogledaju ove argumente, nije potrebna nikakva definicija Boga. Ovo što sam naveo pod brojem 1 jeste samo jedan od razloga zašto ja vjerujem u Boga. Pogledaj ovo: http://youtu.be/iNI2sA6CIBE2. Netačno!! Nisam rekao da je DNK informacija već da se u molekulu DNK nalazi informacija što je tačno. 3. Nigdje nisam ni rekao da se evolucija bavi nastankom života. Sve što sam naveo su pitanja za ateiste a ne za vjernike. 4. Numerologija osudjena? Ovo pod 4 ustvari dokazuje Božiju mudrost. Alo! To je čudo iz Biblije a ne iz Kur'ana. 5. U Postanju jasno piše da su ljudi gradili "Babilonsku kulu", zatim je Bog stvorio jezike koje imamo danas. Nigdje nisam sebe proglasio misionarom. Ovo su argumenti protiv ateizma. Samo sam naveo argumente protiv ateizma. Ovo su argumenti protiv ateista a ne protiv vjernika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lukić137 Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 ja sam pravoslavac. Naveo sam argumente protiv ateista a ne protiv vjernika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 da se u molekulu DNK nalazi informacija što je tačno. Nije tacno. Nema informacije ni u molekulima ni u knjigama ni na flesh memorijama ima ih samo u svesti posmatraca. Jedina svest za koju znamo da postoji je ljudska. A o njoj samoj ne znamo skori nista, ni kako ni kada nastaje i da li i kako nestaje. Ni da li je derivat biologije ili je od nje nezavisna. Tako da je sama cinjenica da se informacije nalaze samo u svesti potpuno beskorisna u pokusaju argumentacije protiv fizikalizma. Дидим је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lukić137 Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Nije tacno. Nema informacije ni u molekulima ni u knjigama ni na flesh memorijama ima ih samo u svesti posmatraca. Znaš li ti uopšte šta je informacija? U knjigama se ne nalaze informacije? U molekulima DNK se ne nalaze informacije? Jesi li čuo za genetski kod? Informacija se nalazi u umu pisca. Kada pisac piše knjigu on prenosi informacije u knjigu. U molekulima DNK se itekako nalaze informacije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Pozdrav Где си бре, Ивана? Упс, сори...Марко. Нема те сто година, баш се забрину шта се дешава... Дидим је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Ovdje ću navesti sedam razloga za vjerovanje u Boga 1. ... Zašto da ne učinim zlo kad je smrt kraj i poslije smrti nema ničega? Ovaj dokaz se može svesti na rečenicu Dostojevskog "bez Boga sve je dozvoljeno". Svetovni zakon i dobra forenzika, a ako pogledamo zatvorske statistike, videćemo da je preko 90% baš tih verujućih kojima je sve bilo dozvoljeno i pored Boga. Vjernik: u molekulu DNK svakog čovjeka se nalazi informacija koja je složenija od informacije u bilo kojoj knjizi. Gdje je ona nastala? Flu je nakon 9 mjeseci zaključio da Bog postoji. Prirodna selekcija i mutacije. 3. Biološki: osnovni biološki zakon je zakon biogeneze glasi "Živo nastaje od živog". Znači da evolucija griješi kad kaže da je život nastao iz nežive materije. Po logici nešto u svemiru mora biti Vječno. Kada ne bi bilo morali bi smo postavljati pitanje "a šta je bilo prije toga". Kada bi materija bila vječna onda nikada ne bi nastao život jer živo nastaje od živog! Postoji nešto što se zove abiogeneza. Vrati se na biologiju za 5. osnovne. 4. Šta taj matematički dokaz dokazuje? Pravi Bog se ne bi zamajavao sedmicom i prostim brojevima, nego bi radio sa stepenima dvojke. 5. Lingvistički: ono što svakog čovjeka odvaja od životinja je moć govora. Životinje nikada neće steći tu moć. Biblija daje odgovor na pitanje nastanka jezika. Ko ti kaže da neće? I naši preci nekada nisu umeli da govore, nego su se sporazumevali kricima i pokretima ruku. 6. Novorodjenče: u Bibliji je zapisano da postoji 7 Božijih praznika. Da li ste znali da se datumi tih praznika podudaraju sa razvojnim fazama fetusa u stomaku majke? Ja na poslu koristim jedan program koji se zove Maven i koji prevodi Java kod u izvršni. Jednom sam pratio faze prevođenja DSpace platforme i video tačno 9 koraka između kojih trajanje pravilno raste i u istom poretku opada. Posle toga sam bio na Zlatiboru i video 9 ovčijih brabonjaka "ispuštenih" u liniji i savršeno su se poklopli sa trajanjem faza Mavenovog prevođenja DSpace platforme. To mora da je dokaz da um autora DSpace-a radi isto kao i ovčiji digestivni sistem - kakva divna zakonitost. 7. Lično iskustvo sa Njim. Idite u Crkvu pomolite mu se iz srca i iskreno. Život će vam se promijeniti I Vaso Pelagić je imao to lično iskustvo, bio arhimandrit i direktor Bogoslovije, pa je shvatio da je to obmana i objavio ovaj tekst: http://ateisti.com/nauka/umovanje-zdravog-razuma-1879/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 1. Samo želim da ateisti pogledaju ove argumente, nije potrebna nikakva definicija Boga. 2. Netačno!! Nisam rekao da je DNK informacija već da se u molekulu DNK nalazi informacija što je tačno. 3. Nigdje nisam ni rekao da se evolucija bavi nastankom života. Sve što sam naveo su pitanja za ateiste a ne za vjernike. 4. Numerologija osudjena? Ovo pod 4 ustvari dokazuje Božiju mudrost. Alo! To je čudo iz Biblije a ne iz Kur'ana. 5. U Postanju jasno piše da su ljudi gradili "Babilonsku kulu", zatim je Bog stvorio jezike koje imamo danas. Nigdje nisam sebe proglasio misionarom. Ovo su argumenti protiv ateizma. Samo sam naveo argumente protiv ateizma. Ovo su argumenti protiv ateista a ne protiv vjernika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Где си бре, Ивана? Упс, сори...Марко. Нема те сто година, баш се забрину шта се дешава... Исти утисак и овде... Мислим да сам се упецао што уопште одговарам. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 Исти утисак и овде... Мислим да сам се упецао што уопште одговарам. troll.gif Добро сте препознали. То је иста особа. Тренутно јој је ускраћена могућност да вам одговори али мислим да нема ни сврхе потребе за дописивањем... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Септембар 19, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2015 I Vaso Pelagić je imao to lično iskustvo, bio arhimandrit i direktor Bogoslovije, pa je shvatio da je to obmana i objavio ovaj tekst: http://ateisti.com/nauka/umovanje-zdravog-razuma-1879/ На страну ово "доказно" троловање, које је мени као вернику малко ужасавајуће, а неверујућег може само још даље да отера, мени се нешто ипак чини, колико сам читао, да је Пелагић на положај директора Богословије и на монашки чин пристао силом прилика, да би могао да настави свој рад, а да је и пре и после (а и за време - зато је рашчињен) наступао с исте позиције с које је и овај текст писао. Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука