Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Пушачи могу да се причешћују.

Уз сво поштовање оца Јоила, испада да се све врти око пушења. Па ко о чему, баба о уштипцима...

e vala istina potpuna winter

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Чуш, не да нафору пушачима. А јел дао гневљивим непушачима? Биће да јесте. Па како то? Ако су сви грешни, зашто нечије грехе трпети а нечије осуђивати. Ја би му једном отаишао и никада ме више видо не би (иако сам непушач). Мука ми је од таквих духовника.

Подели на овим сајтовима

Када би Бог судио као отац Јоил, то би тако било. На сву срећу, Бог неће тако судити. Аман људи, па има ли ко да је без греха? Па ако ћемо по томе, онда нико не сме прићи Причешћу.

Ово прво вам је веома неукусно.Ово друго си у праву и наравно да нема никог без греха,али да се неко Причести,а неће да се суздржи од греха,то ми неиде у главу.И ја сам као и сви грешан и мене вуку многе ствари као пушаче,али кад је пост онда брате и пости!Зашто се онда зове пост,ако се несуздржаваш од греха?

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Можете ви новотарци Јоилу само под прозор да пљунете.  winter

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Lazo moze otac Joil da prica i propoveda sta hoce, ali vrata Raja nisu u njegovoj nadleznosti.....

Подели на овим сајтовима

Када би Бог судио као отац Јоил, то би тако било. На сву срећу, Бог неће тако судити. Аман људи, па има ли ко да је без греха? Па ако ћемо по томе, онда нико не сме прићи Причешћу.

Ово прво вам је веома неукусно.Ово друго си у праву и наравно да нема никог без греха,али да се неко Причести,а неће да се суздржи од греха,то ми неиде у главу.И ја сам као и сви грешан и мене вуку многе ствари као пушаче,али кад је пост онда брате и пости!Зашто се онда зове пост,ако се несуздржаваш од греха?

Значи, ти си у посту безгрешан?

Подели на овим сајтовима

Lazo moze otac Joil da prica i propoveda sta hoce, ali vrata Raja nisu u njegovoj nadleznosti.....

:) klapklap klapklap

А пази да и њега нешто не приупита Господ на Суду. Није нафора нити Причешће Јоилова прћија па да њоме господари.

Подели на овим сајтовима

:) klapklap klapklap

А пази да и њега нешто не приупита Господ на Суду. Није нафора нити Причешће Јоилова прћија па да њоме господари.

da da popovi mogu da se pricescuju kako oce i kad hoce a vernima zavrnuti cemu po licnom nahodjenju....

Подели на овим сајтовима

Два човјека уђоше у храм да се моле Богу, један непушач а други пушач.

11. непушач стаде и мољаше се у себи овако: Боже, хвала ти што нисам као остали људи: наркомани, пијанице, прељубници или као овај пушач.

12. Постим двапут у седмици; дајем десетак од свега што стекнем.

13. А пушач издалека стајаше, и не хтједе ни очију уздигнути небу, него се бијаше у прса своја говорећи: Боже, милостив буди мени грјешноме!

14. Кажем вам, овај отиде оправдан дому своме, а не онај. Јер сваки који себе узвисује понизиће се, а који себе понизује узвисиће се.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Е, и мени та прича нешто паде на памет. А и она о блудном сину, када се онај уштогљени и испеглани син буни зашто отац коље  теле блуднику и пропалици.

Подели на овим сајтовима

da da popovi mogu da se pricescuju kako oce i kad hoce a vernima zavrnuti cemu po licnom nahodjenju....

То ти је тако. Поповима причешће, а верни на Литургији служе да метну паре у тас.

Подели на овим сајтовима

Или што се фарисеји буне што им Исус није дозволио да каменују блудницу...."Који од вас није грешан, нека приђе и узме нафору а успут и камен да се баци на овог пушача што служи ђаволу..."

Подели на овим сајтовима

Можете ви новотарци Јоилу само под прозор да пљунете.  0703_read

Брате, искрено, боље ти је да пропушиш, него овако да пишеш. Ко је теби дао право, и на основу чега, да људе делиш на "новотарце" и оне који то нису? Ко је поменуо "новотарце", и у ком контексту?

Мани се параноје.

При томе он није Јоил, него отац Јоил.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...