Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Smisao stvari (ili foruma u ovom slučaju) nema nikakve veze sa njenom strasnom upotrebom,to jest sa padom ili otudjenošću,zloupotrebom ili pogrešnom njenom upotrebom.

Sav rat monaha protiv demona jeste da odvoji strasti od značenja stvari JER JE DRUGAČIJE NEMOGUĆE STVARI GLEDATI BESTRASNO... UM BOGOLJUBIVOG ČOVEKA SE NE BORI PROTIV STVARI NITI PROTIV ZNAČENJA KOJE ONE IMAJU NEGO PROTIV STRASTI KOJE SE SA ZNAČENJIMA I FANTAZIJAMA SPAJAJU.

protoprezviter Mihail Kardamakis,Pravoslavna duhovnost,str.157.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

a šta je lakše reći- ne idi na forum ili idi ali budi pažljiv šta čitaš,ne vredjaj sagovornika, ne primaj se na prvu loptu (kao mocart lol) i uvek sačuvaj svoj MIR

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

a šta je lakše reći- ne idi na forum ili idi ali budi pažljiv šta čitaš,ne vredjaj sagovornika, ne primaj se na prvu loptu (kao mocart lol) i uvek sačuvaj svoj MIR

Pa vidi za Mir moras stvari da razumes, da znas o cemu pricas. Ti si teolog ja sam djakon mi mozemo da ispratimo sta i kako u Crkvi ide po mnogim pitanjima. A kako to da objasnis ljudima koji svog duhovnika vide kao GURUA?? I sta on kaze to je zadnja.

Onda je nekad bolje reci ljudima NE IDI tamo jer ces izgubiti MIR.

A taj mir je vazan prvenstveno za pojedinca pa onda i za zajednicu.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

Pa vidi za Mir moras stvari da razumes, da znas o cemu pricas. Ti si teolog ja sam djakon mi mozemo da ispratimo sta i kako u Crkvi ide po mnogim pitanjima. A kako to da objasnis ljudima koji svog duhovnika vide kao GURUA?? I sta on kaze to je zadnja.

Onda je nekad bolje reci ljudima NE IDI tamo jer ces izgubiti MIR.

A taj mir je vazan prvenstveno za pojedinca pa onda i za zajednicu.

izem ti mir koji prebiva u neznanju

taj mir često ume da bude i sebičnost a mislim da nekad treba i da ga izgubimo iz ljubavi prema drugom umesto što ga samo čuvamo...

ovde ne mislim na forum već uopšte

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Можда форум сматра лошом употребом интернета.

u tom slučaju je trebalo da kaže koja je DOBRA upotreba interneta a kolko sam shvatio- nje nema

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

A kako to da objasnis ljudima koji svog duhovnika vide kao GURUA?? I sta on kaze to je zadnja.

kako objasniti guruu... to je pitanje lol

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

izem ti mir koji prebiva u neznanju

taj mir često ume da bude i sebičnost a mislim da nekad treba i da ga izgubimo iz ljubavi prema drugom umesto što ga samo čuvamo...

ovde ne mislim na forum već uopšte

...reče čovjek kojem piše 13941 poruka :D

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Наравно.

Ух, ја никако нисам за таква ускраћивања. Чему то?

То има секташки тон.

Као да некоме кажеш - немој на улицу јер може да те убије ауто. Може - али ја ћу да се трудим да пазим.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Можда форум сматра лошом употребом интернета.

Форум не може да буде лоша упореба интернета али постоји лоша употреба форума, тј. злоупотреба форума као начина комуникације. Тога има и понекад то видимо код нас. Опет, то је свакако показатељ и нашег живота и окружења у коме живимо.

А ово на снимку да говори да хје хришћанство живело без интернета 2000 година без интернета па може и сад, не бих да коментаришем јер је неозбиљно. Можда се човек шалио када је то рекао.

Подели на овим сајтовима

''Стога одврати се од празних речи, о жено, и сећај се увек Бога који те је створио , и моли му се, јер је твој и свију Господ.И учи Његове законе не обзирући се ништа на физичко чишћење..., ни порођај, ни побачај(ненамерни), ни нечистоту телесну, јер су оваква обзирања проналасци глупих људи који немају ума.Јер нити сахрана човека, нити мртве кости, нити гроб, нити какво јело, нити ноћно истечење може испрљати људску душу, него само непобожност и безакоње према Богу , и према ближњем неправда, тј.отмица,велим, или насиље,или нешто против праведности , прељуба и блуд.''

стари хришћански спис високог ауторитета - Апостолске Установе ( из кнјиге Љ.Ранковића, Жена икона цркве и благо света)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Створени од Бога, ми немамо у себи ничега нечистога, него се само тада прљамо када чинимо грех који је гори од сваког смрада. А кад се без наше воље догоди какво природно истечење, ми морамо, по природној неопходности трпети поред другог и ово.''

Свети Атанасије Велики

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...