Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

...а није ли сваки грех који чинимо, клин у Христовој руци и не пролива ли се тада крв Његова, а тај грех који чинимо је могао да се не учини по слободи човековој а жена по природи крвари а не по слободи избора?

...не верујем да је предивни отац Лука рекао то на тај начин на који си пренео.

Јер ово САМО "Не посјетујте Православне форуме, јер они служе само да вас саблажне." искључује сваку могућност да православни форум може неком и добро донети и Христу га привести а сами смо сведоци да су се поједини чланови овог форума крстили након редовног учешћа у дискусијама (не кажем да је то било пресудно), а неки и венчали а многи и доста научили... на крају крајева шта тражиш на форуму ако ти је саблазан...

да не помињем "љубав" коју си исказао према икони Христовој на почетку одговора а тежиш светитељство преподобне...

а ти причекај... има времена...

Са сваки грех ми поново разапињамо Господа, то некад радимо свесно, а некад несвесно. Али светој чаши морамо свесно приступити. И зар не треба да се трудимо да не лијемо Крв Христову, било избегавајуќи грев било избегавајуќи да се лије Крв Његова која нам се на Литургији даје?

Не сеќам се у коју емисију „Питајте свештеника“ (моја омиљена православна емисија) је било питање о Православним форумима. И можда сам речи извитоперио, али суштина је та. Да веќина православни људи се саблажавају читајуќи разне размишљања. Ево овде ќу да прочитам како ваља да се сви ми причешчујемо без икакве подготовке (осим да зинимо и наредимо се пред свети Путир), а мој духовник каже да Крв и Тело Христови нису играчка, веќ Тајна изнад свих Тајне, да они који недостојно једу Тело и пију Крв умиру (за Христа) духовно, душевно и телесно. И сутра ја идем код мог попа и почнем да му држим предавања?

Кад су духовне ствари у питању, ја ќу да слушам само мог духовника и парохиског свештеника (у случај да они нису иста личност).

Сви смо позвани да будемо свети, али ја сам сигуран, со цело моје срце да никад неќу се удостојити са таквог звање без милост Божија.

Забегали смо са теме.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

То што си ТИ прочитао не значи да је и неко други тако прочитао. Боље би било да нам не извитоперујеш тему да не би био банован са форума јер одавно радиш на томе а све под велом невероватне побожности. Овде нико не говори да не треба да се припремамо за Свето причешће! Одакле ти то? Па управо ти радиш на обмањивању људи а ова тема је и те како уродила плодом и људима појаснила како ствари стоје. Разумем ја тебе да ти не одговара један православни форум који брани Владику Јована Вранишковског који је безразложно у затвору због дириговане македонске власти али то не мора да показујеш на оваквим темама.

Не мешај бабе и жабе. То што каже о. Лука, њему свака част. Има право да каже шта год жели. То свакако не значи да смо сви дужни по инерцији да прихватимо шта он мисли. Дела ЖРУ-а говоре нешто сасвим другачије.

Подели на овим сајтовима

• Гости

А кад смо већ код о. Луке, које је велики духовник и архимандрит, морам истаћи да му уопште није страно сукобљавање мишљења а то можемо потврдити и овим текстом овде

https://www.pouke.org...82%D0%B5%D1%80/

Зашто онда говори да су форуми лоши? Можда је он под тим "лошим" форумима подрзумевао ове ништавне расколничке сајтове типа Ихтус, борба за веру....

Но, нећемо више о овоме, вратите се на тему ако има шта још да се каже

Подели на овим сајтовима

izvinite,ko je otac Luka...

mislim,ko je on u smislu interneta i koliko je njegov stav o internet misionarenju relevantan

mislim realno-ne za njegova duhovna čada

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

55 min i 27 sekundi tačnije- za vreme kliknite na ZNAK PITANJA

ako misliš na komentar o sajtovima i forumima... mogu samo da kažem- dno dna...

evo šta se kaže u razgovoru-šTO BISMO UČESTVOVALI U PRAZNOM NADMUDRIVANJU PO TIM FORUMIMA

onog momenta kad vernik počne da učestvuje na forumu-NIšTA MU NEĆE BITI JASNO-SAVETUJEM DA SE PRAVOSLAVCI U SRBIJI MANU SAJTOVA I FORUMA,ŽIVELI SMO LEPO U HRIšĆANSTVU 2000 GODINA (LOL) BEZ SAJTOVA I FORUMA I POBOŽNOST JE STALNO RASLA

TI SAJTOVI MORAJU DA POSTOJE JER TAKVO JE SAD VREME...

kakva gomila predrasuda čoveka koji treba druge da uči da ne rasudjuju na osnovu istih

braneći ovakve nastupe svojih duhovnika,često u stvari branimo SEBE

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

inače,živeli su ljudi lepo i bez struje i bez automobila i bez toalet papira,bez higijenskih uložaka, bez mobilnih telefona... prilično sam siguran da autor ovih reči koristi veći deo potrepština koje sam pomenuo (tačnije sve osim uložaka) pa ne vidim da je to pomenuo

šokiran sam... gde je ovde osnovno monaško načelo da ništa nije ni dobro ni loše samo po sebi već je loša samo zloupotreba tj. loša ili naopaka upotreba...

• Волим 1

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

inače,živeli su ljudi lepo i bez struje i bez automobila i bez toalet papira,bez higijenskih uložaka, bez mobilnih telefona... prilično sam siguran da autor ovih reči koristi veći deo potrepština koje sam pomenuo (tačnije sve osim uložaka) pa ne vidim da je to pomenuo

šokiran sam... gde je ovde osnovno monaško načelo da ništa nije ni dobro ni loše samo po sebi već je loša samo zloupotreba tj. loša ili naopaka upotreba...

Trbea videti kontekst u kojem je to on rekao. Kolik znam jos sa verujem.org. O.Luka je imao velikih problema sa ljudima koji su mu dolazili sa pitanjima o Artemiju o ovom onom jednostavno kontekst u kojem je to izgovoreno je vazan.

Kad se setim samo raspleta o Artemiju o pljuvacinama na Ihtiusu mogu totalno da shvatim rezon o.Luke.

Sa boldovanim nacalom se slazem u potpunosti!!

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...