Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Сад ће отац Иван да одговори,ја лично пред причешће ујутру само водом плакнем уста и одмах испљунем.

Перите људи зубе (они који их још имају)!
Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

Оче, перем ја зубе, него не пушим и не једем ноћу, немам кварне зубе, па нема шта да "замирише" јутром.

Ако их переш, онда их пери и када одлазиш у Литургију. Неће прање зуба да нас поквари пред Богом.

Мислим, свака част за зуби...  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оче, перем ја зубе, него не пушим и не једем ноћу, немам кварне зубе, па нема шта да "замирише" јутром.

Ако их переш, онда их пери и када одлазиш у Литургију. Неће прање зуба да нас поквари пред Богом.

Мислим, свака част за зуби...  greengrin

Постављена слика

facenew22222222 319.gif 319.gif

перем зубе од како знам да их имам Постављена слика мада нису ми све на броју  stadaradim

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Важно је да ти се виде секутићи, сад тамо неке петице и шестице нису битне и онако временом очврсне вилица ко када имаш зубе- а заправо их немаш. Самим тим трошиш и мање пасте јер переш само тај предњи, чеони део устију, и за годину дана уштедиш на пасту једну завидну суму која за нпр. 70 година од почетка прања зуба може да догура до добране цифре да се нађе, што би бабе рекле, за "црне дане"...

Мислим да сам вам веома пластично објаснио све битно по питању теме прања зуба пре Литургије.  stadaradim

Подели на овим сајтовима

• Гости

Важно је да ти се виде секутићи, сад тамо неке петице и шестице нису битне и онако временом очврсне вилица ко када имаш зубе- а заправо их немаш. Самим тим трошиш и мање пасте јер переш само тај предњи, чеони део устију, и за годину дана уштедиш на пасту једну завидну суму која за нпр. 70 година од почетка прања зуба може да догура до добране цифре да се нађе, што би бабе рекле, за "црне дане"...

Мислим да сам вам веома пластично објаснио све битно по питању теме прања зуба пре Литургије.  stadaradim

оче , оче насмејао си ме само тако  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Видите шта сам нашао

КАНОНСКИ ОДГОВОРИ СВЕТОГ ТИМОТЕЈА, ЕПИСКОПА

АЛЕКСАНДРИЈСКОГ, ЈЕДНОГ ОД 150 ОТАЦА КОЈИ СУ БИЛИ

НА КОНСТАНТИНОПОЉСКОМ САБОРУ

16. питање: Ако неко пости да би се причестио, а онда перући зубе или приликом купања невољно попије мало воде, да ли се тај може причестити?

Одговор: Наравно да се може причестити јер ђаво, видевши у томе згодну прилику да га удаљи од причешћа, све ће чешће чинити исто.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/zbornik-kanona-pc.htm

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Видите шта сам нашао

КАНОНСКИ ОДГОВОРИ СВЕТОГ ТИМОТЕЈА, ЕПИСКОПА

АЛЕКСАНДРИЈСКОГ, ЈЕДНОГ ОД 150 ОТАЦА КОЈИ СУ БИЛИ

НА КОНСТАНТИНОПОЉСКОМ САБОРУ

16. питање: Ако неко пости да би се причестио, а онда перући зубе или приликом купања невољно попије мало воде, да ли се тај може причестити?

Одговор: Наравно да се може причестити јер ђаво, видевши у томе згодну прилику да га удаљи од причешћа, све ће чешће чинити исто.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/zbornik-kanona-pc.htm

Bas Vam hvala! Ovo me je uvek brinulo,da li cu progutati malo vode ili paste i da li se onda smem pricestiti.Inace sam i ja iz tog razloga samo na brzinu ispirala usta.

:291291291:

Подели на овим сајтовима

Ја сам ти ту још луђи, обавезно их оперем двапут! stadaradim stadaradim stadaradim stadaradim stadaradim

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Pa kako bi svestenik izdrzao nekoliko stotina zadaha na pricescu...  4chsmu1

I jos kad mu se unesu u lice, da ovi sto covjeku koji se ispovjeda disu za vrat, ne bi culi sta ispovjeda....

Ово је још један савршен, али савршен показатељ погрешности такве исповести.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...