Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Не желим да звучим грубо, али мислим да је мало безобразно да неко ко не припада Цркви и ко је изван ''држи лекције'' хришћанима. Не видим због чега толика жеља да се хришћани исправе, када сте, очигледно незадовољни, напустили исто то хришћанство. Ако више нисте у њему, јер Вам очигледно нешто није одговарало, зашто сада нама ''попујете''? Постоји ли нека намера или је у питању чиста зловоља?

Kao i obično, kradeš mi reči iz ustature.

:cheesy:

dada

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо то!  :)

Пронашао сам ово на сајту СПЦ до тада нисам знао!  :)

stadaradim

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

U molitvenicima manastira, tj. u onima koje koristimo kada pojemo Liturgiju ima ovo pravilo, moj molitvenik je drugačiji i nema ove molitve, tj. razlikuju se. Gledam da ovih dana isprintam sebi ovo molitveno pravilo, predivno je.

:291291291: 0110_hahaha 0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

U molitvenicima manastira, tj. u onima koje koristimo kada pojemo Liturgiju ima ovo pravilo, moj molitvenik je drugačiji i nema ove molitve, tj. razlikuju se. Gledam da ovih dana isprintam sebi ovo molitveno pravilo, predivno je.

0110_hahaha 0110_hahaha :cheesy:

Важно је да си чистог срца...  :huh:

Блажени чисти серцем, јако тији Бога узрјат!  :nene:

:291291291: 0110_hahaha 0110_hahaha

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Читајући православну литературу и одговоре свештеника на интернету у вези причешћа, морам да признам да сам помало збуњен кад је дозвољено причестити се. Наиме, углавном у светоотачкој литератури се наводи да је за достојну причест неопходно постити седам дана на води, у суботу се исповедити и онда у недеље после Литургије причестити се. Али, понеки одговор, понеког свештеника одудара од овога. Молим вас за савет.

Хвала!

Подели на овим сајтовима

Читајући православну литературу и одговоре свештеника на интернету у вези причешћа, морам да признам да сам помало збуњен кад је дозвољено причестити се. Наиме, углавном у светоотачкој литератури се наводи да је за достојну причест неопходно постити седам дана на води, у суботу се исповедити и онда у недеље после Литургије причестити се. Али, понеки одговор, понеког свештеника одудара од овога. Молим вас за савет.

Хвала!

Нађи ми Светог Оца који је овако нашето изустио и ја ћу попити сву воду овога света (да квазидуховници не би више измишљали овакве небулозе).

Подели на овим сајтовима

Хвала!

Нађи ми Светог Оца који је овако нашето изустио и ја ћу попити сву воду овога света (да квазидуховници не би више измишљали овакве небулозе).

kod ruske crkve to isto ima ,da subotom se ipovijede a u nedelju pricesce  ,sto to nije dobro
Подели на овим сајтовима

Извињавам се ако рекох нешто што не важи. Остало ми је у памћењу да је за причешће потребна припрема коју наведох. Али као што рекох, могуће да сам погрешно прочитао или нешто помешао. Није ми намера да било кога увредим нити да улазим у расправу. Стога, праштајте. Но, волео бих да ми помогнете око дилеме. Захвалан!

Подели на овим сајтовима

Најпре, добро нам дошао  0110_hahaha

Знаш, и сама сам збуњена правилима око причешћивања, и сама сам прочитала у разним црквеним књигама различита правила, па те разумем зашто си збуњен  :D

Мислим да је најбоље да питаш свог парохијскох свештеника, па како ти он каже, тако и да поштујеш.

Подели на овим сајтовима

Извињавам се ако рекох нешто што не важи. Остало ми је у памћењу да је за причешће потребна припрема коју наведох. Али као што рекох, могуће да сам погрешно прочитао или нешто помешао. Није ми намера да било кога увредим нити да улазим у расправу. Стога, праштајте. Но, волео бих да ми помогнете око дилеме. Захвалан!

dobro doso ,nisi ti ovdje nikoga uvrijedio  ,pa pripremu valjda svi koji idu na pricesce imaju bar  se umiju ,oprosti  na sali,aleksandre  ce nama objasniti sta je on mislio i sto hoce vodu piti  :group111: algabacaju мајкл
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Родовјерство? Феноменално.

pa otprilike, da. hrishcjanstvo kada se uporedi sa onim u shta ja verujem dodje otprilike kao neko rodnoverje..
hahaha...ovaj decko je humor zivi smej.gif

treba nam i ovakav da nas malo nasmeje.. 0110_hahaha

hrishcjanstvo je daleko blizhe magiji i charoliji (akcenat na i) nego moja vera.

Родовјерство? Феноменално.

Ово је већ други дан у којем ми твоје величанствене изјаве поправљају расположење.

319.gif

rogozub (rogi)  не би требало сада ни разговарати,

по њему, јер је исти гордо и ребнитељски био против дијалога са неправославним хришћанима,

а он сада не да није православан, него је антихришћанин prst ka dole

(расколнички сајт)

http://forum.ihtus.org/viewtopic.php?t=1055&start=30&sid=d7cd455e7fa060ecad5fe36deab0e3d3

На мој коментар да дијалог нема алтернативу,

ставља мајмуна испод, исмева се таквом ставу, негодује.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

лична препуцавања оставите за пп или друге форуме, овде је прича о далеко озбиљнијој теми:

ПОГРЕШНОЈ пракси ретког причешћивања.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...