Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

a šta ćemo sa sveštenicima i monasima koji puše 0409_feel

pa sa onima koji poste telom ali ne duhom 0409_feel

auuu koliko omda nas ne bi smelo nikada da se wpričesti

Можда би смо тек тада схватили колико смо далеко од Бога.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

a šta ćemo sa sveštenicima i monasima koji puše 0409_feel

Питали су једном старца Клеопу - Је ли грех пушити?

Он каже - Нисам нашао у Светом Јеванђељу: "немој пушити", али сам нашао "Немој судити!" (уп. са Мт 7,1)

Пушење, међутим, јесте грех.

Подели на овим сајтовима

Нисам чула да постоји овисност о свињетини  0409_feel! Шалим се наравно, мислим Лазаре да се те двије ствари не могу поредити. По овоме што сам ја схватила из постова 80% људи не треба да се причешћује никако и никад док се из коријена не промијени.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Mnogo toga što činimo je mnogo veći greh od samog pušenja

na kraju krajeva sveštenik je taj koji odlučuje, ponoiću još jednom priču koju stari članovi znaju

moj sin je imao 6 godina kada je odlučio da posti ceo post, poslednje nedelje  je pojeo ćevape

otišli  smo na ispovest, sveštenik je bio mlad, rekla sam mu da kaže svešteniku a ja sam se ispred preznojavala

izleteo je urlajući na sav glas

m- mama pitao me sveštenik koji je sine bio dan, rekao sam mu utorak, rekao je može sine idi se pričesti...

Ljubav, opraštanje, prilika za pokajanje, to je ono što će nas privesti Bogu

sveštenik je "greh" preuzeo na sebe i ja ću mu biti zahvalnma do kraja svoga života i da mu Bog podari Ljubavi onoliko koliko je on jednom detetu

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Нисам чула да постоји овисност о свињетини  0409_feel! Шалим се наравно, мислим Лазаре да се те двије ствари не могу поредити. По овоме што сам ја схватила из постова 80% људи не треба да се причешћује никако и никад док се из коријена не промијени.

Па имаш овисност од алкохола и од дроге.Да ли смеју да се Причесте,а да се за време поста дрогирају и алкохолишу?

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Па имаш овисност од алкохола и од дроге.Да ли смеју да се Причесте,а да се за време поста дрогирају и алкохолишу?

Колико непотребних јуридичких поимања код тебе. Управо је то фарисејство! Није сваки наркоман иста личност. Шта ако се неко скида са дроге па му је потребна Божија подршка кроз Причешће? Или, ако је неко алкохоличар па пожели себи исцељење - зар ће му Бог рећи: "Иди од Мене, ниси достојан!".

Ужасна прича са твоје стране...

Подели на овим сајтовима

Одбијање грешника од Причешћа је супротно овим Христовим речима:

"Ходите к Мени сви који сте натоварени и уморни и ја ћу вас одморити..."

Као и са овим речима:

"Нисам дошао да зовем праведнике већ грешнике на покајање..."

Између осталог, Причећујемо се ради "отпуштања грехова и живота вечног".

Подели на овим сајтовима

Краљ Милутин се ПЕТ  пута женио, па поста светац, а неко не сме нафору да узме због своје слабости. То је фарисјештина!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Још нешто. НИКО, до лично епископ, НЕМА ПРАВО да вас одлучи од Причешћа.

Може свештеник илити духовник. Дешавало се у пракси. Осим ако нећеш да послушаш па се онда жалиш епископу.
Подели на овим сајтовима

Још нешто. НИКО, до лично епископ, НЕМА ПРАВО да вас одлучи од Причешћа.

Може свештеник илити духовник. Дешавало се у пракси. Осим ако нећеш да послушаш па се онда жалиш епископу.

У пракси се свашта дешава. Међутим, канони говоре нешто друго.

Подели на овим сајтовима

Колико непотребних јуридичких поимања код тебе. Управо је то фарисејство! Није сваки наркоман иста личност. Шта ако се неко скида са дроге па му је потребна Божија подршка кроз Причешће? Или, ако је неко алкохоличар па пожели себи исцељење - зар ће му Бог рећи: "Иди од Мене, ниси достојан!".

Ужасна прича са твоје стране...

Нисам чуо да се неко скида са дроге тако што се дрогира  winter

Бог ће сигурно многима рећи:"Идите од мене, проклети, у огањ вечни који је припремљен ђаволу и анђелима његовим" или можда неће?Многи ће се тада покајати,али да ли ће их Бог исцелити?Или ће им можда поновити "Иди од Мене, ниси достојан!"

Подели на овим сајтовима

Када би Бог судио као отац Јоил, то би тако било. На сву срећу, Бог неће тако судити. Аман људи, па има ли ко да је без греха? Па ако ћемо по томе, онда нико не сме прићи Причешћу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...