Paradoksologija Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 1 минут, Avocado рече role-play igre gde igraš nekog ko nisi ti, ko može imati sasvim drugačiji karakter Daj neke linkove za neke zanimljivije i kompleksnije. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 4 минута, Paradoksologija рече Daj neke linkove za neke zanimljivije i kompleksnije. Koliko vidim Skyrim si igrala... Fallout serijal je super... Wasteland 2 mi se dopao od novijih (jer je old school)... kažu da je Pillars of Eternity dobar ali nisam ga igrao... možda mlađa ekipa može da ti preporuči neke novije dobre... Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 12 минута, Paradoksologija рече Kada igrate igrice, da li i kako vam se osećaj za moral razlikuje u odnosu na svakodnevni život? Наравно, само снајпером у главу... Ништа покварено оно у колена и сл. drvce, Аурор, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 10 минута, Paradoksologija рече Kada igrate igrice, da li i kako vam se osećaj za moral razlikuje u odnosu na svakodnevni život? Malo. Neke stvari mogu u igrici uraditi koje ne mogu u stvarnosti jer a) znam da nije stvarno i pod b) situaciju je lakse sagledati u igrici jer je gledam kao trece lice. Doduse, u RPG koji su dobro uradjeni ( kao Witcher ) lako projektujem svoju moralnost bez prepreka, dok se teze izdvojim iz lika ( jer je to i smisao RPG - role playing game ). Doduse tu je i zanimljivo sagledati i RPG igre gdje stvaras sopstvenog lika od pocetka koji je "blank slate" ( kao Elder Scrolls igre ) za razliku od vec oformljenih likova u Witcheru ili Gothicu. Drugacije se ponasam jer mi valjda daju beskrajne opcije kao "open world" igre. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 5 минута, Avocado рече Koliko vidim Skyrim si igrala... Fallout serijal je super... Wasteland 2 mi se dopao od novijih (jer je old school)... kažu da je Pillars of Eternity dobar ali nisam ga igrao... možda mlađa ekipa može da ti preporuči neke novije dobre... Aha, to sve igramo, no sam mislila da si mislio na nešto konkretno drugo, ne standardni RPG... Ne vredi, u svemu ovome, koliko god birali suprotni pol, blesavu rasu, totalno drugačiju priču, završimo sa totalnim osećanjem odgovornosti za svoj lik, koji ne sme biljčicu da uzbere ako to nije potrebno drvce је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 9 минута, Paradoksologija рече Daj neke linkove za neke zanimljivije i kompleksnije. Witcher, sve tri igre. Najbolji Role-play od svih ( a govorim kao Skyrim fanboy ). Ako zelis, mogu te izdasno upoznati i sa najprefinjenijim finesama RPG igara ( koje bi jedine bile relevantne za proucavanje moralnosti. FPS nisu podobni jer ne rade sa moralistickim in-game mehanikama ). No, pored njih zanimljivo bi bilo pogledati i u simulacije, poput Sims igara, takodje. A da ti ne spominjem DnD alignment sistem koji se koristi u igrama poput Baldurs Gate i sl. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 18 минута, Paradoksologija рече Kada igrate igrice, da li i kako vam se osećaj za moral razlikuje u odnosu na svakodnevni život? Recimo da sam uvek ekstremno svetao&pravedan lik... ili potpuno ignorisem moralne norme... Oscilujem zavisno od raspolozenja. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 2 минута, Paradoksologija рече Ne vredi, u svemu ovome, koliko god birali suprotni pol, blesavu rasu, totalno drugačiju priču, završimo sa totalnim osećanjem odgovornosti za svoj lik, koji ne sme biljčicu da uzbere ako to nije potrebno Само замисли да се бориш против патријархата... Аурор and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 10 минута, Avocado рече Koliko vidim Skyrim si igrala... Fallout serijal je super... Wasteland 2 mi se dopao od novijih (jer je old school)... kažu da je Pillars of Eternity dobar ali nisam ga igrao... možda mlađa ekipa može da ti preporuči neke novije dobre... PoE odlican. 4/5. Borbe su jako zanimljive i takticki zahtjevne dok ne prokljuvis fazone. Preporucujem i Banner Saga. Umjetnicko djelo. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 3 минута, Paradoksologija рече Aha, to sve igramo, no sam mislila da si mislio na nešto konkretno drugo, ne standardni RPG... Ne vredi, u svemu ovome, koliko god birali suprotni pol, blesavu rasu, totalno drugačiju priču, završimo sa totalnim osećanjem odgovornosti za svoj lik, koji ne sme biljčicu da uzbere ako to nije potrebno Covek mora da prepozna i prigrli momente u kojima je potrebno biljcicu uzbrati. Zato imamo igre. Paradoksologija and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 Управо сада, Grizzly Adams рече Само замисли да се бориш против патријархата... Je l' stvarno moram da naglašavam da to nigde i nikako ne uključuje nikakvo nasilje prema konkretnim ljudima? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 1 минут, drvce рече Covek mora da prepozna i prigrli momente u kojima je potrebno biljcicu uzbrati. Ovo je jasno, doziva sama Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 Управо сада, Paradoksologija рече Je l' stvarno moram da naglašavam da to nigde i nikako ne uključuje nikakvo nasilje prema konkretnim ljudima? Супер, лакше ћемо да вас средимо... Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 пре 1 минут, Paradoksologija рече Ovo je jasno, doziva sama Jeste, i imam pun dzak svega sto sam ikada ubrao u celoj provinciji... :/ To je, valjda, neko moje blago, sta li?! Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 5, 2017 Пријави Подели Написано Мај 5, 2017 Управо сада, Paradoksologija рече Aha, to sve igramo, no sam mislila da si mislio na nešto konkretno drugo, ne standardni RPG... Ne vredi, u svemu ovome, koliko god birali suprotni pol, blesavu rasu, totalno drugačiju priču, završimo sa totalnim osećanjem odgovornosti za svoj lik, koji ne sme biljčicu da uzbere ako to nije potrebno Nemaš dovoljno mašte... :P Fora sa RPG je da napraviš lik koji je potpuno drugačiji od tebe i da ga "odglumiš" dobro... Čak i kad igram Blood Bowl 2... koji je pa recimo nešto kao sportska igra (mešavina šaha i ragbija u fatasy setting-u Warhammer-a)... dakle nije role-play... i otprilike je normalno da pozdraviš drugog igrača sa hi, good luck, have fun... a ja se i tu često zezam, recimo igram sa Orcima i naiđe protivnik sa Elfovima, kaže "hi gl hf" a ja mu odgovorim "Die elven scum!" Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука