Jump to content

Da li igrate kompjuterske igrice i koje?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Daj neke linkove za neke zanimljivije i kompleksnije.

Koliko vidim Skyrim si igrala... Fallout serijal je super... Wasteland 2 mi se dopao od novijih (jer je old school)... kažu da je Pillars of Eternity dobar ali nisam ga igrao... možda mlađa ekipa može da ti preporuči neke novije dobre...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Paradoksologija рече

Kada igrate igrice, da li i kako vam se osećaj za moral razlikuje u odnosu na svakodnevni život?

Наравно, само снајпером у главу... Ништа покварено оно у колена и сл. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Kada igrate igrice, da li i kako vam se osećaj za moral razlikuje u odnosu na svakodnevni život?

Malo. Neke stvari mogu u igrici uraditi koje ne mogu u stvarnosti jer a) znam da nije stvarno i pod b) situaciju je lakse sagledati u igrici jer je gledam kao trece lice.

Doduse, u RPG koji su dobro uradjeni ( kao Witcher ) lako projektujem svoju moralnost bez prepreka, dok se teze izdvojim iz lika ( jer je to i smisao RPG - role playing game ). Doduse tu je i zanimljivo sagledati i RPG igre gdje stvaras sopstvenog lika od pocetka koji je "blank slate" ( kao Elder Scrolls igre ) za razliku od vec oformljenih likova u Witcheru ili Gothicu. Drugacije se ponasam jer mi valjda daju beskrajne opcije kao "open world" igre.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Koliko vidim Skyrim si igrala... Fallout serijal je super... Wasteland 2 mi se dopao od novijih (jer je old school)... kažu da je Pillars of Eternity dobar ali nisam ga igrao... možda mlađa ekipa može da ti preporuči neke novije dobre...

Aha, to sve igramo, no sam mislila da si mislio na nešto konkretno drugo, ne standardni RPG...

Ne vredi, u svemu ovome, koliko god birali suprotni pol, blesavu rasu, totalno drugačiju priču, završimo sa totalnim osećanjem odgovornosti za svoj lik, koji ne sme biljčicu da uzbere ako to nije potrebno joooj

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Paradoksologija рече

Daj neke linkove za neke zanimljivije i kompleksnije.

Witcher, sve tri igre. Najbolji Role-play od svih ( a govorim kao Skyrim fanboy ). Ako zelis, mogu te izdasno upoznati i sa najprefinjenijim finesama RPG igara ( koje bi jedine bile relevantne za proucavanje moralnosti. FPS nisu podobni jer ne rade sa moralistickim in-game mehanikama ).

No, pored njih zanimljivo bi bilo pogledati i u simulacije, poput Sims igara, takodje.

A da ti ne spominjem DnD alignment sistem koji se koristi u igrama poput Baldurs Gate i sl.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Paradoksologija рече

Recimo da sam uvek ekstremno svetao&pravedan lik... :stadaradim: ili potpuno ignorisem moralne norme... Oscilujem zavisno od raspolozenja.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Ne vredi, u svemu ovome, koliko god birali suprotni pol, blesavu rasu, totalno drugačiju priču, završimo sa totalnim osećanjem odgovornosti za svoj lik, koji ne sme biljčicu da uzbere ako to nije potrebno joooj

Само замисли да се бориш против патријархата...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

PoE odlican. 4/5. Borbe su jako zanimljive i takticki zahtjevne dok ne prokljuvis fazone. Preporucujem i Banner Saga. Umjetnicko djelo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Aha, to sve igramo, no sam mislila da si mislio na nešto konkretno drugo, ne standardni RPG...

Covek mora da prepozna i prigrli momente u kojima je potrebno biljcicu uzbrati. Zato imamo igre.

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Само замисли да се бориш против патријархата...

Je l' stvarno moram da naglašavam da to nigde i nikako ne uključuje nikakvo nasilje prema konkretnim ljudima?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Je l' stvarno moram da naglašavam da to nigde i nikako ne uključuje nikakvo nasilje prema konkretnim ljudima?

Супер, лакше ћемо да вас средимо... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

8a72aab5b447cd9b8fa60938898b092d.jpg

Ovo je jasno, doziva sama :D

Jeste, i imam pun dzak svega sto sam ikada ubrao u celoj provinciji... :/

To je, valjda, neko moje blago, sta li?! :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Nemaš dovoljno mašte... :P

Fora sa RPG je da napraviš lik koji je potpuno drugačiji od tebe i da ga "odglumiš" dobro...

Čak i kad igram Blood Bowl 2... koji je pa recimo nešto kao sportska igra (mešavina šaha i ragbija :) u fatasy setting-u Warhammer-a)... dakle nije role-play... i otprilike je normalno da pozdraviš drugog igrača sa hi, good luck, have fun... a ja se i tu često zezam, recimo igram sa Orcima i naiđe protivnik sa Elfovima, kaže "hi gl hf" a ja mu odgovorim "Die elven scum!" :)))

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...