Владан Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 зар издајник да буде онај што нам је мошти Светога Кнеза од "ломаче" сачувао, зар онај који је мноштво Срба каме спасио за мене НИКАД НИЈЕ НИТИ ЋЕ ТАКАВ ЧОВЈЕК БИТИ ИЗДАЈНИК!! издајник јесте по књигама које су ШКРАБАЛИ пензионисани пуковници ОЗНЕ!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 зар издајник да буде онај што нам је мошти Светога Кнеза од "ломаче" сачувао, зар онај који је мноштво Срба каме спасио за мене НИКАД НИЈЕ НИТИ ЋЕ ТАКАВ ЧОВЈЕК БИТИ ИЗДАЈНИК!! издајник јесте по књигама које су ШКРАБАЛИ пензионисани пуковници ОЗНЕ!!! Ma naravno brate. Staviti Nedica i Pavelica u istu recenicu je velika gadost. To cine samo ustasoidi koji tako zele da prikriju svoje za zlocin nad sizmaticima. Dakle, vratimo se temi. Svestenik koji je sa "oltara" proglasio Pavelica blazenim i rajskim kolonom ocigledno ostaje na svom mestu. Njegov nadlezni biskup (uzmimo da je biskup u pitanju, mozda gresim) nista ne preduzima. A i kako bi kada je njegov sef, papa, blagosiljao Pavelica, makar tri puta. Vezane su ruke tom nadbiskupu-biskupu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Hrvati slave svoje Hrvate u prepunim crkvama, neće sigurno da slave Nedića i Ljotića. Za njih su oni velikani i sa pravom to rade. Zakonom nije zabranjeno pa im se može. I eto prilike da nešto naučite od Hrvata. Kad je slavljena misa zadušnica Ljotiću i Nediću to je bilo 2008 došlo 10 ljudi. U Americi čitam kad je Draži Mihailoviću slavljena, bilo tačno 7 ljudi, uveče se kaže skupilo na klopu i piće pa se kaže orila pesma al na misi eto 7 parohijana, bunio se kažu paroh al ne vredi . Zato bi pametnije bilo da Srbi umesto što pišu i sblažnjavaju se što Hrvati slave ove koljače Srba i ubice, da se okrenu sebi i nauče kako se voli narod kome pripadate ba bio on i zločinački. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Етнофилетизам је јерес. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Ту треба наћи неку златну средину ,не треба запасти у национално лудило као Хрвати или незаинтересованст као Срби Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Па средина је Светосавски национализам Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Етнофилетизам је јерес. Етнофилетизам јесте јерес.Али није јерес молити се за било кога па ни Анта Павелића, ни Адолфа Хитлера. Заправо свети Силуан Атонски каже да је једини пут ка спасењу у љубави према непријатељима и молитви за њих. А приде нико нам не брани да се молимо за оне које не сматрамо непријатељима. Па средина је Светосавски национализамНе бих се сложио са тим. "Светосавски" национализам, "светосавско" православље и све то "светосавско" НЕ ПОСТОЈИ. Национална свест није постојала у време светог Саве, а није ни касније у средњем веку, већ се у свим народима јавља тек у 18. веку или касније. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Ту треба наћи неку златну средину ,не треба запасти у национално лудило као Хрвати или незаинтересованст као Срби Управо тако. Завиша, ако је за тебе рјешење за Србе да имитирају Хрвате у њиховом националистичком лудилу, нека хвала. Боље да нестанемо и као нација него да будемо нељуди. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Етнофилетизам је јерес. Sada mi je jasno zašto je za moleban za kosovo koji je služio patrijar došlo tako malo ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Ту треба наћи неку златну средину ,не треба запасти у национално лудило као Хрвати или незаинтересованст као Срби Управо тако. Завиша, ако је за тебе рјешење за Србе да имитирају Хрвате у њиховом националистичком лудилу, нека хвала. Боље да нестанемо и као нација него да будемо нељуди. Nemojte u ludilu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Не бих се сложио са тим. "Светосавски" национализам, "светосавско" православље и све то НЕ ПОСТОЈИ. Национална свест није постојала у време светог Саве, а није ни касније у средњем веку, већ се у свим народима јавља тек у 18. веку или касније.Колико сам видео постоји..Е сада, можда ниси упознат се делима: Св.Саве, Св.Николаја и Св.Јустина Српских.. Постојала је национална свест...та филсофија је постојала још у време РОМЕЈЕ...која се и распала због јаког Грчког национализма који је гушио остале.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Sada mi je jasno zašto je za moleban za kosovo koji je služio patrijarh došlo tako malo ljudi.Мени није. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Колико сам видео постоји.. Е сада, можда ниси упознат се делима: Св.Саве, Св.Николаја и Св.Јустина Српских.. Постојала је национална свест...та филсофија је постојала још у време РОМЕЈЕ...која се и распала због јаког Грчког национализма који је гушио остале. Колико ја видим драги брате, ти ниси добро видео...Јесам упознат. Изгледа си превише читао Николаја, а у то доба су ти националистички покрети били најјачи, па је он као представник интелектуализма свог времена исто радио што и други интелектуалци, промовисао национализам. Али очигледно је драги брате да ниси читао средњовековну историју. А Источно Римско Царство се распало због свега другог, Грчки национализам био је најмањи проблем. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Етнофилетизам је јерес. Етнофилетизам јесте јерес.Али није јерес молити се за било кога па ни Анта Павелића, ни Адолфа Хитлера. Заправо свети Силуан Атонски каже да је једини пут ка спасењу у љубави ... Једно је молити се за покојника, а друго је на мисном слављу величати покојника и његов злочин, где је А. Павелић у папинској-католичкој цркви у Хрватској именован -uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 1, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2011 Колико ја видим драги брате, ти ниси добро видео... Јесам упознат. Изгледа си превише читао Николаја, а у то доба су ти националистички покрети били најјачи, па је он као представник интелектуализма свог времена исто радио што и други интелектуалци, промовисао национализам. Али очигледно је драги брате да ниси читао средњовековну историју. А Источно Римско Царство се распало због свега другог, Грчки национализам био је најмањи проблем. Добро ваше височанство..Срби су у ствари проблем са својим национализмом у читавој Европи...Ја јесам читао средњевјековну историју и хисторију...само Србине нисмо читали исту очигледно.. Ја Бечку не читам.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука