Благовесник Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Најобичније Ћоровићеве измишљотине. Било је сасвим супротно, јер је св. Милутин веома поштовао она је имала велику љубав према њему и поштовање и након његове смрти, често долазећи на његов гроб... А западни мрзе Светог краља и зато јер је правио њихов новац у Србији, само узимајући на тај начин отето. Па га је чак Данте сместио и у пакао због тога мајкл Могу само они да пукну од муке. Светог краља више поштују Бугари и многи други православни него сами Срби. Тужно bliss jeeee ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Koj Đorđević je napisao ovaj tekst? Kako se zove? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Невероватно,покушавате изједначити св Милутина и степинца. Као прво,истина је да за живота св краљ није био цвећка,али оно што га је начинило светим је његово покајање (чак нећу ни споменути 40-ак манастира који су саграђени за његово време),за разлику од алојза који пред крај живота каже да му је савест чиста... Што се Ћоровића тиче,мислим да тај податак није његов,сад ћу погледам... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Невероватно,покушавате изједначити св Милутина и степинца. Као прво,истина је да за живота св краљ није био цвећка,али оно што га је начинило светим је његово покајање (чак нећу ни споменути 40-ак манастира који су саграђени за његово време),за разлику од алојза који пред крај живота каже да му је савест чиста... Naravno,šta onda tek reći za cara Davida. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Једно ми само није јасно.Откуда толика потреба да се пљује по свему што је нама свето? Људи су се ухватили за Степинца, а не знају ништа ни о њему ни о томе шта је чинио, осим из комунистичке фабрике лажи. Е сад, иста ствар је у Хрватској са Дражом. Одговара нам да аболирамо своје говорећи да је то комунистичко подметанје, а са супротне стране, гле чуда, комунисти су говорили сушту истину! Степинца је Тито толерисао и са њим преговарао до тренутка кад је схватио да Степинац ни под разно не жели да одваја Цркву и прави некакву комунистичку католичку цркву у хрватској. Зато је заглавиуо на робији, али пошто су рачунали на паре запада јер су их руси шутнули, морали су то да запакују у некакву лаж и - ето ти -сарадња са Павелићем, који је иначе жарко желео да га скрати за главу али није смео, као ни Тито. Дакле, да те мука ухвати од назови хришћана и њихове слепе мржње и заглупљености. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 http://www.mangup.net/doku/Istina_o_rimskim_papama.pdf Прочитајте,па коментар!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Најобичније Ћоровићеве измишљотине. Било је сасвим супротно, јер је св. Милутин веома поштовао она је имала велику љубав према њему и поштовање и након његове смрти, често долазећи на његов гроб... А западни мрзе Светог краља и зато јер је правио њихов новац у Србији, само узимајући на тај начин отето. Па га је чак Данте сместио и у пакао због тога мајкл Могу само они да пукну од муке. Светог краља више поштују Бугари и многи други православни него сами Срби. Тужно bliss jeeee Ћоровић није једини који је о томе говорио. Знаш, још је горе бранити неодбрањиво. Димензија обраћења је драгоцена, па зато то није резервисано само за Српсле свеце који су били пре тога грешници. Ваљда и други имају ту прилику. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Када се Римокатолицизам буде одрекао догмата о папској непогрешивости тада неће бити опасности поистовећења римокоталока са Папом, а самим тим и са Хрватима и са овако крупним грешкама које римокатолицизам у личности папе чини. Римокатолицизам је евидентно много шири и не може се свести на једну нацију, но римокатолицизам ће увек имати овај проблем. У Православљу нема тог проблема нити ће га бити- јер се Православље не поистовећује са једним Патријархом или нацијом. Katolicanstvo se nema cega odreci...jer oni ne citaju i tumace tu nepogresivost Pape...kao vi.. Na iljadu puta je to pisano ovdje sa strane KC...ali vi ostajete i dalje,da tvrdite svoje.. Ali...BOGU HVALA...da ste vi ,makar netko..pravi ..vernici...! Права вера јесте структура Царства Небеског и Литургија као Његова икона на замљи. Морамо признати да је ово што сам навео једна од највећих препрека за литургијско јединство. Зар не увиђате проблем? Шта значи што се ми мазимо и пазимо ако немамо јединства у Литургији? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Невероватно,покушавате изједначити св Милутина и степинца. Као прво,истина је да за живота св краљ није био цвећка,али оно што га је начинило светим је његово покајање (чак нећу ни споменути 40-ак манастира који су саграђени за његово време),за разлику од алојза који пред крај живота каже да му је савест чиста... Што се Ћоровића тиче,мислим да тај податак није његов,сад ћу погледам... А шта ако му је заиста била чиста? Откуд ти то можеш да знаш? И шта то значи? Ако имаш пара да саградиш 40 манастира, то је довољно да постанеш светац? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Апропо светог Краља Милутина: Ми не знамо његово покајање и зато не можемо ми говорити оно што је он радио. Покајање је мајка спасења. Исто тако и са Степинцем, исто тако и са разбојником на крсту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Syd: "А сада нешто озбиљно. Ти си католик, али ти није баш стало (фак!) до папе? За filioque да те и не питам?" U biti je to tačno tako, kad dotjeram mak na konac uopće se ne zanimam o to šta Pape rade i kakvi su, da li su grešni ili negrešni ili dokonce bezgrešni. Ja imam sam sa sobom i previše problema i sa svojim grijesima sam tako zabavljen da mi na nešto takvo kakav je Papa zaista ne preostaje mnogo vremena. Jedino se možda lišimo u toj jednoj takvoj malenkosti što ja a to bez ogledu na to kakvim Papa jeste ili nije smatram ga namjesnikom Kristovim na zemlji i priznajem sve njegove prerogative s kojima se potpisuje, smatram ga vidljivom glavom Crkve i nastupcem svetog Petra na Rimskoj katedri a s takvim tim ovlastima prema tome kako je to napisano u Pismu svetom : Ti si Petar stijena...itd.itd." A podijeljenost Crkve smatram hijerarhijskim i jurisdikcijskim kanonsko-pravnim problemom koji sa našom osobnom vjerom pravoslavaca ili katolika običnih vjernika nema nikakve dublje veze, uticaj ni značaj. Nijednim od nas ni katolicima ni pravoslavcima ta aktualna podijeljenost Crkve koja može jednog dana biti prevaziđena samo tamo gdje je i nastala, dakle među poglavarima Crkve, ne može biti izgovorom za grješan nekršćanski život protiv Božjim zapovjedima. Niti će tko od nas gore odgovarati za to, odgovaraće svako ispred sebe i za ono što je sam učinio ili nije učinio u skladu sa Božjim zakonima i Isusovim naukom. A nas obične vjernike kao što nitko nije pitao ni tada kad su se papa Leon IX i patrijarh carigradski Kerularios zavadili tako teško da će nas tko za šta pitati ni kada se oni budu ponovo mirili i pomirili. Isto tako niko od nas običnih vjernika nije bio pitan za mišljenje kad su papa Pavao VI i carigradski patrijarh Atenagora skinuli međusobno bačene anateme imaju li to tako učiniti ili još za to nije došlo i sazrelo vrijeme. Tko želi jedinstvo traži načine, tko to ne želi traži izgovore! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Апропо светог Краља Милутина: Ми не знамо његово покајање и зато не можемо ми говорити оно што је он радио. Покајање је мајка спасења. Исто тако и са Степинцем, исто тако и са разбојником на крсту. Bravo! To je to... Čestitke i i Zayronu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 А шта ако му је заиста била чиста? Откуд ти то можеш да знаш? И шта то значи? Ако имаш пара да саградиш 40 манастира, то је довољно да постанеш светац? Видиш,православним светитељима савест никад није била чиста,увек су се сматрали највећим грешницима,иако су за живота живели светим животом...А овај мртав ладан изјављује,"савест ми је чиста" ,да је бар рекао,могао сам и морао више учинити, ил бар осудити фрањевачки ред,значи његове подређене,који су клали ,бре!!! Ја сам подвукао,шта је код Милутина било пресудно,мада је вероватно био и повлашћен код тадашњег клира,због изузетног доприноса Цркви и црквеној архитектури ,тог времена. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 smatram ga vidljivom glavom Crkve i nastupcem svetog Petra na Rimskoj katedri a s takvim tim ovlastima prema tome kako je to napisano u Pismu svetom : Ti si Petar stijena...itd.itd." Ако римокатолицизам гради своју теологију на светом Петру, а не НА ЊЕГОВОЈ ВЕРИ, како је јасно Христос рекао (цитирајте цео одељак и то ћете јасно видети) онда римокатолички теолози имају велики проблем са егзегезом. Но, чудило би ме то, јер имамо одличних римокатоличких егзегета. Зато, слободно напиши то што пише под итд..итд... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2010 Једно ми само није јасно.Откуда толика потреба да се пљује по свему што је нама свето? Људи су се ухватили за Степинца, а не знају ништа ни о њему ни о томе шта је чинио, осим из комунистичке фабрике лажи. Е сад, иста ствар је у Хрватској са Дражом. Одговара нам да аболирамо своје говорећи да је то комунистичко подметанје, а са супротне стране, гле чуда, комунисти су говорили сушту истину! Степинца је Тито толерисао и са њим преговарао до тренутка кад је схватио да Степинац ни под разно не жели да одваја Цркву и прави некакву комунистичку католичку цркву у хрватској. Зато је заглавиуо на робији, али пошто су рачунали на паре запада јер су их руси шутнули, морали су то да запакују у некакву лаж и - ето ти -сарадња са Павелићем, који је иначе жарко желео да га скрати за главу али није смео, као ни Тито. Дакле, да те мука ухвати од назови хришћана и њихове слепе мржње и заглупљености.Ne znam,crkva u Hrvata sve opravdava komunizmom.A gle čuda,u vreme nacionalističkog ludila Stepinac postade blaženi. Samo nešto ga srpski episkopi koji su postradali u drugom svetskom nešto nisu voleli. Biće da je to ta potreba da se pljuje po svemu što je vama sveto 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука