Trad Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ma ne treba mnogo mistifikovati i komplikovati gluposti koje su napravili. Jednostaavno Episkopi mogu menjati eparhije nisi de dozivotno vezali za eparhiju pa ni Artemije za Rasko Prizrensku, drugo njima je kao da ih je neko izbacio na ulicu i grizu za opstanak kao zivotinje koje podivljaju i tako izmisljaju u svoju odbranu razne zavere i drugo mislim da bi se oni isto poneli i da su im zamenili Ovu eparhiju a neku bez infrastrukture mozda hvostansku i tu bi se i oni oglednuli u onome sto ih je zadesilio vlastoljublje nad drugima i nad ostatkom mozda ih tako i treba vratiti sebi kroz glas koji je zabludelog sina nagovorio da se vrati ocu svome jer su i sluge njegove bolje zivele od njegaZapravo ne mogu. Mala zanimljivost: Promena eparhije je protivkanonska, tako da je i sam ustav SPC (kojem je ruku na srce i inace podhitno potrebna promena, a to tvrde i veci ekdperti od mene npr. episkop Atanasije Jeftic) i nacin izbora patrijarha protivkanonski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ima po neki put, kad procitam sta napises, pitam se jesmo li mi u istoj Crkvi ili ne... Погрешно си ме разумео. Нисам мислио буквално. Оно што си подвукао је значило - шансе за то скоро да су равне нули. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Погрешно си ме разумео. Нисам мислио буквално. Оно што си подвукао је значило - шансе за то скоро да су равне нули. Pa nekako mi u tome i jeste stos. Bas u takvim, za nas ljude beznadeznim slucajevima Bog obicno pokaze koliko je nedostizno vest u rukovanju Crkvom i ljudima uopste... Скопљанац, Apis and Макрина је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 У почетку, када се све то збило, владика Атанасије је говорио оно његово чувено: Нек' иде с' милом Богом! - када год би неко помињао ту болну тему, или када би му поставио питање у вези тога. А сада, последња његова предавања која сам пратио, не. Сада са неком тугом говори, нарочито када помене да му је брат Артемије болестан. Када владика Атанасије каже да су обојица стари и да је крај земаљског живота близу. Страшне су то ствари! Мислим да њима двојици није лако када се изјутра пробуде, па када се сете један другога, и када више не могу да се виде у Литургији... То је оно најстрашније! Замислите да имате брата којег немате! Ето, то је то... Даље, многи чине неке чудне ствари. Бришу Артемија као да га никада у Цркви нашој није било. Ја сматрам да је то грешка... Скоро сам разговарао са једном сестром у Христу, и она помиње, пазите, духовну децу Светог оца Јустина. А они су: владика Атанасије, владика Амфилохије, Владика Иринеј. Нико више не помиње Артемија! Људи, то што је човек погрешио и што је духовно пао, сигурно ме неће натерати да гневно говорим о њему, или да га потискујем, бришем, ниподаштавам... Не! И то је погрешно! Чак, напротив! Молитва, молитва и само молитва. А оно што је било, то је било и остаје за сведочанство! А ето, уочио сам, то се ради... Фотографије заједничке се на ружан начин секу где је Артемије, па се одрађују у фотошопу. То су фотографије којих никад није било!!! Те слике не постоје! Постоје неке друге, које нису и не могу бити грешне зато што је Артемије на њима! Не знам, заиста је ово болна тема. Макрина, sleki, Марио Токовић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ја рекох шта рекох... Његово враћање у Цркву ће бити мучеништво. А Црква ће му сигурно вратити епископски чин... само мислим да ће веома тешко ићи са његовим враћањем јер се бојим да је у питању уцена...и то од онога у кога је он имао највише поверерња, који му је све ово и закувао и чији лик стоји у средина на сајту расколнике епархије. RYLAH, Скопљанац and Марио Токовић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ја рекох шта рекох... Његово враћање у Цркву ће бити мучеништво. А Црква ће му сигурно вратити епископски чин... само мислим да ће веома тешко ићи са његовим враћањем јер се бојим да је у питању уцена...и то од онога у кога је он имао највише поверерња, који му је све ово и закувао и чији лик стоји у средина на сајту расколнике епархије. Tell us more... :D http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Pa nekako mi u tome i jeste stos. Bas u takvim, za nas ljude beznadeznim slucajevima Bog obicno pokaze koliko je nedostizno vest u rukovanju Crkvom i ljudima uopste... Ја тако видим ствари - то је моје предвиђање, а не аксиом... Наравно, не морам ни ја увек да будем у праву, и око оваквих ствари бих највише и волео да се једног дана покаже да нисам био у праву... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Даље, многи чине неке чудне ствари. Бришу Артемија као да га никада у Цркви нашој није било. Ја сматрам да је то грешка... Скоро сам разговарао са једном сестром у Христу, и она помиње, пазите, духовну децу Светог оца Јустина. А они су: владика Атанасије, владика Амфилохије, Владика Иринеј. Нико више не помиње Артемија! Људи, то што је човек погрешио и што је духовно пао, сигурно ме неће натерати да гневно говорим о њему, или да га потискујем, бришем, ниподаштавам... Не! И то је погрешно! Чак, напротив! Молитва, молитва и само молитва. А оно што је било, то је било и остаје за сведочанство! А ето, уочио сам, то се ради... Фотографије заједничке се на ружан начин секу где је Артемије, па се одрађују у фотошопу. То су фотографије којих никад није било!!! Те слике не постоје! Постоје неке друге, које нису и не могу бити грешне зато што је Артемије на њима! Не знам, заиста је ово болна тема. На жалост, иако су такве мере јако непријатне, изгледа да је и то мање зло када у обзир узмеш да у Цркви има још подоста људи који заиста верују да је Артемије још увек владика, и да се раскол није ни десио. Мора се заузети јасан став - јер лако се деси да и из таквих баналних ствари као што су заједничке слике људи извуку погрешне закључке. Кад се већ није проблем лечио на време - сада спасавамо што се спасти може. Превише је људи већ отишло у пропаст. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Добро, брате. Сложићемо се око овог што си написао. Али (узимам као пример ону слику над гробом оца Јустина), увек може да се напише: Са леве на десну: Епископ умировљени Захумско-Херцеговачки Атанасије, бивши Епископ Рашко-Призренски Артемије, итд... Само избацивање њега и његове слике сигурно неће помоћи да верници схвате о чему се ради. Треба да се прича, прича, прича. И да се, по оној Јеванђелској, проповеда с' кровова. Баш треба да се говори, не би ли се такве ствари спречиле у будућности (не дао Бог више никад)... Макрина, Марио Токовић and nishizawa је реаговао/ла на ово 3 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragan Radomirovic Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 U svakom slucaju privlacan je sa svojim uvredama onima koji imaju uvredljiv stav ili odnos prema SPC , a to je starija populacijaa narocito onih koji su to preneli iz komunizma , tu oni mogu da se potvrdjuju kroz njega a mozda je to i jedini nacin da se i njima pruzi jos jedna sansa koja ce se pokajanjem Artemija pridruziti Crkvi ili kroz ljubav Crkve prema neprijateljima preobraziti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Као што је Буда био корак до атеизма, тако је Артемије корак до најгорег секташког протестантизма. Што то збориш о мени ти мали "мраву" човјечији, плијену свеприсутне Маје! Кад мислиш да сам кораком до атеизма не видиш пропаст над којом се скланим као мост како би ти био корак до Нирване! tanning Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Тема је добра и животна и опасна.Говоримо о човеку,иза кога стоје следбеници,можда и хиљаде! И говоримо о човеку којим су манипулисала браћа!ДОК ЈЕ БИО ЕПИСКОП! Свети Бог зна број оних који искрено верују у ЊЕГА. И број "браће". Опасна,јер сваки разговор о Артемију је разговор о Епископима.А то је крајње ОПАСНА ТЕМА. Ја нисам свештеник,и могу да избегавам МОГ епископа до 101 и назад. Он у Лазарицу,ја у Покров.Он у Покров ја у св.Ђорђе.Ја не морам да се додворавам. Али...Артемије је 20 година био епископ на рањеном Косову. 20 година је био е.Артемије.Исти као што је сада! Шта се то променило,преко ноћи?Новац,лагодан живот...Артемије...? Тај исти је 20 година забрањивао причешће,чак и после-6 дана на води и исповести!ЗАБРАЊИВАО. И да ли су шмемановци реаговали.НЕ.А када попа не причести,само што га не распну,шмемановци. И шта имамо-Виловског.Тј. нека виси Педро. Артемије је проблем и себи и другима.И "браћи" и послушницима. Тај човек је Гордијев чвор,не Милоје,Виловски,Николај..."браћа"! Он је опрелешћен.И болестан и глава заразе. ОН је изгонио Христа из Путира,њега ја изгнао Христос из Цркве,упркос "браћи". На њему је одлука.Он је ИЗГОНИО ХРИСТА ИЗ ЕВХАРИСТИЈЕ.Нека га врати у Путир.И биће довољно. "Браћа" ће га презрети,послушници ће га презрети,али тврдо верујем... Атанасије,Давид,Митрополит ... би му ноге ОПРАЛИ. Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Тема је добра и животна и опасна.Говоримо о човеку,иза кога стоје следбеници,можда и хиљаде! И говоримо о човеку којим су манипулисала браћа!ДОК ЈЕ БИО ЕПИСКОП! Свети Бог зна број оних који искрено верују у ЊЕГА. И број "браће". Опасна,јер сваки разговор о Артемију је разговор о Епископима.А то је крајње ОПАСНА ТЕМА. Ја нисам свештеник,и могу да избегавам МОГ епископа до 101 и назад. Он у Лазарицу,ја у Покров.Он у Покров ја у св.Ђорђе.Ја не морам да се додворавам. Али...Артемије је 20 година био епископ на рањеном Косову. 20 година је био е.Артемије.Исти као што је сада! Шта се то променило,преко ноћи?Новац,лагодан живот...Артемије...? Тај исти је 20 година забрањивао причешће,чак и после-6 дана на води и исповести!ЗАБРАЊИВАО. И да ли су шмемановци реаговали.НЕ.А када попа не причести,само што га не распну,шмемановци. И шта имамо-Виловског.Тј. нека виси Педро. Артемије је проблем и себи и другима.И "браћи" и послушницима. Тај човек је Гордијев чвор,не Милоје,Виловски,Николај..."браћа"! Он је опрелешћен.И болестан и глава заразе. ОН је изгонио Христа из Путира,њега ја изгнао Христос из Цркве,упркос "браћи". На њему је одлука.Он је ИЗГОНИО ХРИСТА ИЗ ЕВХАРИСТИЈЕ.Нека га врати у Путир.И биће довољно. "Браћа" ће га презрети,послушници ће га презрети,али тврдо верујем... Атанасије,Давид,Митрополит ... би му ноге ОПРАЛИ. Е стварно причаш ко Херкул Поаро ! Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 I reče: Jedan čovek imaše dva sina, I reče mlađi od njih ocu: Oče! Daj mi deo imanja što pripada meni. I otac im podeli imanje. I potom do nekoliko dana pokupi mlađi sin sve svoje, i otide u daleku zemlju; i onamo prosu imanje svoje živeći besputno. A kad potroši sve, postade velika glad u onoj zemlji, i on se nađe u nevolji. I otišavši pribi se kod jednog čoveka u onoj zemlji; i on ga posla u polje svoje da čuva svinje. I željaše napuniti trbuh svoj roščićima koje svinje jeđahu, i niko mu ih ne davaše. A kad dođe k sebi, reče: Koliko najamnika u oca mog imaju hleba i suviše, a ja umirem od gladi! Ustaću i idem ocu svom, pa ću mu reći: Oče! Sagreših Nebu i tebi, I već nisam dostojan nazvati se sin tvoj: primi me kao jednog od svojih najamnika I ustavši otide ocu svom. A kad je još podaleko bio, ugleda ga otac njegov, i sažali mu se, i potrčavši zagrli ga i celiva ga. A sin mu reče: Oče, sagreših Nebu i tebi, i već nisam dostojan nazvati se sin tvoj. A otac reče slugama svojim: Iznesite najlepšu haljinu i obucite ga, i podajte mu prsten na ruku i obuću na noge. I dovedite tele ugojeno te zakoljite, da jedemo i da se veselimo. Jer ovaj moj sin beše mrtav, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se. I stadoše se veseliti A sin njegov stariji beše u polju, i dolazeći kad se približi kući ču pevanje i podvikivanje. I dozvavši jednog od slugu zapita: Šta je to? A on mu reče: Brat tvoj dođe; i otac tvoj zakla tele ugojeno, što ga je zdravog video. A on se rasrdi i ne htede da uđe. Tada iziđe otac njegov i moljaše ga. A on odgovarajući reče ocu: Eto te služim toliko godina, i nikad ne prestupih tvoje zapovesti, pa meni nikad nisi dao jare da bih se proveselio sa svojim društvom A kad dođe taj tvoj sin koji ti je imanje prosuo s kurvama, zaklao si mu tele ugojeno. A on mu reče: Sine! Ti si svagda sa mnom, i sve je moje tvoje. Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se. Pomolimo se da se ovako nesto desi i sa Artemijem...Amin. Макрина and Скопљанац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ако се врати Црква ће увек бити његова Мајка. Све оно ружно и лоше ће бити заувек заборављено, а онда идемо даље, са свим нашим разликама... ка Царству Небеском! Apis and Скопљанац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука