Jump to content

Шта би било са м. Артемијем када би преумио и вратио Цркви?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Молим Администрацију да дупли налог члана који сада користи и налог "вепар" угасе. Ово је смешно... озбиљна тема захтева и озбиљне саговорнике а не оне који користе дупле налоге.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат

U crkvi ne postoje nikakvi zakoni i pravila oni su dati ne za nanovo rodjene nego za one koji nisu preporodjeni za novi život u kome vlada zakon ljubavi.Kanoni ne postoje u zajednici izabranih.

У Цркви је Света Тајна, а не тајна безакоња.

У Цркви треба да влада ред, а не безакоње!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

U crkvi ne postoje nikakvi zakoni i pravila oni su dati ne za nanovo rodjene nego za one koji nisu preporodjeni za novi život u kome vlada zakon ljubavi.Kanoni ne postoje u zajednici izabranih.

Tako zaključuju oni koji nisu razumeli jevandjelje i informacije o veri crpu iz istorijskog hrišćanstva a ne iz apostolskih poslanica posebno pavlovih u kojima Pavle nastoji da oslobodi hrišćane od zakonske uslovljenosti ukazujući na milost u Hrostovoj žrtvi. Bezakonje se ne ograničava u zajednici nanovorodjenij zakonima starozavetnim i ili novozavetnim,To je svojstveno starozavetnim ljudima i neznabožcima a ne hrišćanima.zato brate pročitaj i razumi poslanicu galatima i rimljanima.
Подели на овим сајтовима

То како ти схваташ нити је у духу љубави, нити у духу смирења,

него у духу тајне безакоња.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

шта би било кад би било...

ја бих их у руку љубио и блогослов тражио, када би само Господ дао да тако буде, да очисти срца њихова...

како би то лијепо било...  Рођење Христово би још радосније чекао... кад би само тако било...

Али и даље не увиђате проблем да то сада њима никако није лако! Око себе имају фанатике који би их разапели...

Сећате се да је скоро било у новинама како је, наводно, м. Артемију  неко припремао атентат? Знате оно да су на колима били одвијени неки шрафови који само могу да се ручно одвију? Бар су тако песали његове присталице. Ја мислим да ово уопште није шала. Они, заправо, то хоће да свале на људе који се не слажу са Артемијем,да су они ти који хоће да Артемија убију. Али ко има приступ ауту Артемија? Говори ли вам то нешто?

да га фанатичне психички лабилне особе окружују то је сигурно... али сто тако мислим да, тешко ми је што ово морам рећи, сада назад нема, јер по мом мишљењу м. Артемије и да се "врати" под окриље Цркве истог секунда би за њих био оно све што им је данас  Преосвећени +Иринеј Бачки или + Атанасије.. могу само замислити каква би објашњења дао "Љубиша Правдић"..... бојим се да оно  што је м АРтемије покренуо сада нико не може да заустави... душа ме боли али раскол имамо и постојаће јер са друге стране нису разумне особе већ  фанатици, тешко да може да се превазиће...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Јасно сам видео да му ово више не одговара и да види куда то иде, али нема назад. Једино што може је да смањи интезитет. Но, то ствара и друге проблеме о којима ћу касније.

dešava se da se ljudi nađu u situaciji gdje im se čini besmislenim da učine sledeći korak, ali isto tako prezaju da odustanu od stvari za koju se zalažu, jer misle da će tako izgubiti još više. ili misle da će izgubiti sve i tako se i osjećaju. međutim, taj osjećaj ne mora biti stvaran. često je u pitanju i ono što nazivamo prelest, pa čovjek bez obzira na neugodan osjećaj gubitka, bez obzira što se "obrukao",  trebao bi, po meni, prestati ići u pogrešnom pravcu.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Tako zaključuju oni koji nisu razumeli jevandjelje i informacije o veri crpu iz istorijskog hrišćanstva a ne iz apostolskih poslanica posebno pavlovih u kojima Pavle nastoji da oslobodi hrišćane od zakonske uslovljenosti ukazujući na milost u Hrostovoj žrtvi. Bezakonje se ne ograničava u zajednici nanovorodjenij zakonima starozavetnim i ili novozavetnim,To je svojstveno starozavetnim ljudima i neznabožcima a ne hrišćanima.zato brate pročitaj i razumi poslanicu galatima i rimljanima.

Kao i obicno u ovakvim situacijama - balansira se od-do, krije se iza zamrsenih recenica...

Ja na moja direktna pitanja ne dobih odgovore...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Kao i obicno u ovakvim situacijama - balansira se od-do, krije se iza zamrsenih recenica...

Ja na moja direktna pitanja ne dobih odgovore...

Pa rodi se nanovo i eto ti odgovora.
Подели на овим сајтовима

NAJ VEROVATNIJE BI MU VRATILI SVA DOSTOJANSTVA I TO JE TO,NEGO IMA TU NESTO DRUGO MNOGO OPASNIJE A TO JE NJEGOVI SLEDBENICI KOJI SU FANATIZOVANI I PRELESCENI AKO SE ON POKAJE I NJEGA CE SE ODRECI I PROGLASITI GA ZA PAPISTOM DA NE DUZIM POZDRAV SVIMA

Bojan Pavlovic

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

NAJ VEROVATNIJE BI MU VRATILI SVA DOSTOJANSTVA I TO JE TO,NEGO IMA TU NESTO DRUGO MNOGO OPASNIJE A TO JE NJEGOVI SLEDBENICI KOJI SU FANATIZOVANI I PRELESCENI AKO SE ON POKAJE I NJEGA CE SE ODRECI I PROGLASITI GA ZA PAPISTOM DA NE DUZIM POZDRAV SVIMA

Мислим да не би било само пуког одрицања. Такође, то исто мислим и за оне који јесу у Цркви а раде Епископу о глави, а самим тим и целој црквеној заједници. Замисли када би о. Симеон обрнуо причу и коначно признао да је у заблуди, као и да не познаје православну теологију. Не спорим његов подвиг али то није довољно, јер он овде не прича о подвигу већ о теологији коју не познаје.

Подели на овим сајтовима

Цитат

On je u Crkvi, tako da vam je tema nebulozna!

Он је у Цркви свакако пошто је монах, само је мало непослушан је не слуша Сабор који га је једногласно разрешио епископског чина. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

On je u Crkvi, tako da vam je tema nebulozna!

Тема је веома добра, али ти не желиш да видиш шта је поента ње, јер многима одговара што је овако стање у Цркви. Многи од овога имају и одличну финансијску корист а све у име одбране Православља. Само још да се наседне на ту причу и колај-работа.

Подели на овим сајтовима

Неће се тако лако вратити. Поготово не до Божића. А питање је да ли и жели да се врати. Исто тако и остали. Што се народа тиче, не верујем да би убили било ког од њих. Можда би се само разочарали и вратили у Цркву. И то било то. Мада има тврдоглавих који вероватно не би лако пристали. Али баш да га убију, не верујем...

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Када би монах Артемије одлучио да се врати Цркви и да је више не руши, он би аутоматски био искључен из своје садашње парасинагоге због потпадања под утицај Ватикана и папе, папских бискупа унутар СПЦ који га је поткупио (или испрао мозак...). Људи око њега се никада не би одрекли ''привилегија и елитизма'' који су тако дуго градили и док су као мртво ткиво нагризали организам Цркве, тј. док су још били у канонском поретку, а не одметници као данас.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...