Jump to content

Успеси српских спортиста - понос Србије

Оцени ову тему

pokajnik83

Препоручена порука

Inače ja sam u četvrtom setu Novakovog meča jasno "vidio" da je on htio što prije da klisne sa terena,vjerovatno imajući na umu svoju vjernu ljubu,

ma mu se nije dalo. E sada može li se to gledati iz ugla : u slabostima se Moja sila pokazuje savršena- ne znam

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Нпр. у данашњем мечу између Новака и Надала нисам себи допустио да навијам за било кога - управо зато што мислим да је то страст, а једна од хришћанских идеала је бестрашће...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Нема Бог никакве везе са побједама наших и било којих других спортиста. Нажалост, разни гестови понајвише Новака, који се повремено прекрсти на терену или погледа на небо, злоупотребљавају се како би се вјера политикантски рекламирала од стране одређених клирика. Дјеле му се ордења и пропагира ето како је он искрен вјерник који се узда у Бога када игра, па ето јел видиш свијете какви см ми православци...То уопште није фер према Новаку, јер његова вјера је његова вјера и само он зна какав има однос са Богом по питању тениса.

Оно што ми споља видимо је да је Новак све што је учинио учинио је својим напором, трудом, посвећеношћу и вјежбом. И то је оно прво што треба сви да уочимо када оцјењеујемо и њега ис ве друге спортисте. Није Новак једни који побјеђује, а религиозан је, па да сад ту изводимо неке закључке. Многи други разни атеисти су били шампиони у тенису, па не видим зашто би њихове успјехе третирали као Божији благослов.

Христове ријечи гдје каже иштите и даће вам се не треба схватати буквално, да све што тражимо то и добијемо, јер на другом мјесту каже да не празнословимо као незнабожци, који за многе ствари бивају не услишени, него да најприје иштемо Царство Божије, а све остало ће се додати. Од тога нам не треба ништа више, кад је у питању помоћ од Бога.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

možda sam hteo (ali nisam uspeo) da razgovor usmerim ka činjenici da kroz ovakve dogadjaje ispoljavamo iskrenu želju za jedinstvom na kvazi-autentičan način a rekoh već na temi NOLE- lakše nas objedini Nole nego Bog

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Hm.Prije ili kasnije u tom slučaju bi pobijedili.

Дакле молитва Алаху за вријеме спортског догађаја је сигуран рецепт да се обезбједи побједа?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Е, па - ја сам навијала за Новака.

Знааааам да спорт нема националност, знаааам да треба да победи онај ко је бољи, знаааам да је бестрашће хришћански идеал, знаааам да треба да волим све људе на свету подједнако ......, али....ето, нисам савршена...радујем се победи Ђоковића и наших ватерполиста, честитам данским рукометашима, иако сам навијала за српску екипу.

• Волим 1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@Јустинијан:

И ако сам "лајковао" Твоју поруку мислим да си начинио једну грешку. Ако си мислио на црквени орден који је Црква доделила Новаку, то је најпре урађено јер Новак несебично помаже наше светиње. Знаш и сам да је он био донатор за земљиште на Косову поред једног манастира које је могло да дође у посед Албанаца. И наравно, многе друге хуманитарне акције он је подржао. У сваком случају, човек је и верник и тога се не стиди. Такође, целом нашем народу је на дику. Не видим ни један једини разлог зашто би му се оспоравао орден.

Сада, да ли Бог има везе са резултатима спортиста је свакако веома занимљиво питање и потребно је навести разне примере. Мислим да има али не на начин како се то код неких представља, нарочито када се наш народ поистовећује са "небеским народом".

Е, сад... има и то да се поједини клирици ките Новаком у смислу: ето, он верује и Бог му дао да победи...

наравно да на тај начин не треба размишљати. То се коси са главним принципом вере, слободом... али да не дужим...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Dancima samo cestitka.... a za Srbe navijas.... gde ce ti dusa....

Рекох већ - нисам савршена. :(Волим ја све људе на свету, али не подједнако. :10500: На пример - свог мужа волим више него неког туђег :P

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Сви се ми молимо Алаху. Алах, колико знам, на арапском значи Бог?

Allah je lično ime onoga koji nas je stvorio.

Riječ ilah znači Bog.

Arapski krščani kada spominju boga kažu Allah.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...