Jump to content

Ваша искуства у раду са ђацима - улазна тема

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

Moze da ih upisuje u napomene, pa bi onda trebalo da dobiju ukor od razrednog staresine. U mojoj skoli je veroucitelj neke ostavljao neocenjene za kaznu, pa onda moraju da se pojave na razrednom ispitu.

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2012. at 21:38, w.a.mozart рече

mene zanima šta se dešava ako neko ometa čas, ne sluša i posle 3-4 upozorenja nastavlja da se ponaša bahato

Ja ga posaljem kod pedagoga (suptilniji nacin za izbacivanje sa casa), upisem ga kao odsutnog i u napomenu. Jedino sto ja mogu da otvorim dnevnik i ispitam nkoliko zrtvenih jarica, podelim par ocenica i mirni kao bubice :).

Подели на овим сајтовима

тема је само за вероучитеље?

сори! 

ја се упецо :D

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

deadpoetssociety04.jpg

razmišljam o ovome pa rekoh da razmenimo mišljenje

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2012. at 21:59, w.a.mozart рече

razmišljam o ovome pa rekoh da razmenimo mišljenje

Ima i toga, ako neko ima snage i strpljenja :).

Подели на овим сајтовима

Mada se generalno oseti duh raspada sistema, tesko je raditi sa decom. Kad ne pokupe osnovno vaspitanje i autoritet iz kuce, bude muka ziva objasniti im bilo sta, pa vrlo cesto zasnivam siledzijski autoritet pod pretnjom, uglavnom zato sto nemam snage i strpljenja za njih.

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2012. at 21:55, Katarina N рече
Jedino sto ja mogu da otvorim dnevnik i ispitam nkoliko zrtvenih jarica, podelim par ocenica i mirni kao bubice

Који предмет Ви предајете ?
Подели на овим сајтовима

Средњошколци су супер за рад.  :)

Ко хоће да учествује седи напред, ко омета час ја га сместим напред.  indijanac

Ко неће да учествује а не омета седи позади и куцка понеку поруку "у потаји". s.o.s.

Средина ми је главна циљна група и њој се највише обраћам.

Ако хоћу квалитетан рад на часу-дођем припремљен. 8084.gif

Ако хоћу да се подвизавам-дођем неприпремљен.   4chsmu1

Избегавам записивање у дневник. То ми је грубо и лако одбије децу од предмета али и ствара лични анимозитет. Лепо их упишем у свеску и покажем шта сам записао, уз наглашавање да ако се не поправе већ на часу текст иде у дневник :pravilaa:. Увек пали.

А од како је у ПП служби лепа Ивана (као из модног магазина-плава, кварцована, тип-топ у сваком елементу са све осмехом од ува до ува) ни не помињем да бих их могао тамо послати. Техничка школа, већином мушки-просто би се утркивали ко ће пре да заради казну :D

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2012. at 21:30, w.a.mozart рече

da li veroučitelji na neki način kažnjavaju djake... i kako (ne mislim na bičevanje)

Define "kaznjavanje"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dragi moji profesori, nemojte se uvrediti, ali iz mog iskustva, mnogo ste dosadni. A što slušam iz priče sestričine mog momka, koja ide u prvi gimnazije, ništa se ni do sada nije promenilo. A često ste i potpuno smoreni  i nezainteresovani za taj posao, pošto vam svira radio uvek :) Postoji gomila seminara o aktivnom učenju i mnoštvo radionica koje mnogo bolje rade posao od klasičnog, "katedraškog" pristupa.

Mada, bilo je i nekih profesora koji su prosto bili zanimljivi i umeli su da unesu živost na časove. Uglavnom su u pitanju nekonvencionalne osobe, koje su mi u adplescenciji jako prijale. Bata Sokić, koji je predavao informatiku, je čak i Pascal činio zanimljivim. A tražio je više od drugih profesora, na polugodištu i kraju godine je bio "veliki" test celokupnog gradiva, ali sam ga ja baš gotivila. Ili Ćulum istoričar, koji je pričao najzanimljivije priče o raznim ličnostima, tražio referate, dodatnu literaturu i dr. Ili Mirko, koji nam je držao ruski, a govorio je još nekoliko jezika. Divan čovek...

žkad razmislim, najbolji su bili oni profesori koji su puno tražili, ali su mnogo više nudili učenicima...    

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2012. at 9:33, DankaM рече

Dragi moji profesori, nemojte se uvrediti, ali iz mog iskustva, mnogo ste dosadni. A što slušam iz priče sestričine mog momka, koja ide u prvi gimnazije, ništa se ni do sada nije promenilo. A često ste i potpuno smoreni  i nezainteresovani za taj posao, pošto vam svira radio uvek :) Postoji gomila seminara o aktivnom učenju i mnoštvo radionica koje mnogo bolje rade posao od klasičnog, "katedraškog" pristupa.

Mada, bilo je i nekih profesora koji su prosto bili zanimljivi i umeli su da unesu živost na časove. Uglavnom su u pitanju nekonvencionalne osobe, koje su mi u adplescenciji jako prijale. Bata Sokić, koji je predavao informatiku, je čak i Pascal činio zanimljivim. A tražio je više od drugih profesora, na polugodištu i kraju godine je bio "veliki" test celokupnog gradiva, ali sam ga ja baš gotivila. Ili Ćulum istoričar, koji je pričao najzanimljivije priče o raznim ličnostima, tražio referate, dodatnu literaturu i dr. Ili Mirko, koji nam je držao ruski, a govorio je još nekoliko jezika. Divan čovek...

žkad razmislim, najbolji su bili oni profesori koji su puno tražili, ali su mnogo više nudili učenicima...    

мени су проблем биле две ствари:

гомила градива, гомила непотребног градива, просто гомила информација које сам заборављао чим добијем оцену

вишечасовно седење, на шпер-плочи званој ,,столица”, у малим клупама које криве кичму (што је био нарочити проблем у средњој школи кад смо сви порасли изнад 180цм, a клупе за вртић), а пуни енергије, само сам чекао кад ће да звони да излетим напоље (а био сам добар ђак). 

Замисли да мораш неколико сати сваки дан да седиш и да ћутиш, мислим да би то и за нас одрасле био подвиг.

А професори морају да предају по програму. Хтео не хтео, мора да ти испредаје све.

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2012. at 22:07, Katarina N рече
Mada se generalno oseti duh raspada sistema, tesko je raditi sa decom. Kad ne pokupe osnovno vaspitanje i autoritet iz kuce, bude muka ziva objasniti im bilo sta, pa vrlo cesto zasnivam siledzijski autoritet pod pretnjom, uglavnom zato sto nemam snage i strpljenja za njih.

Млада си још па је клинцима тешко да те озбиљно схвате - малкице док не испробају шта све може да им прође. После буде неупоредиво лакше, просто да се зачудиш претераној дисциплини и одговорности :)

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2012. at 21:56, Драшко рече
тема је само за вероучитеље? сори! ја се упецо :D

Неки од нас су се умешали, на силу :)

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2012. at 9:33, DankaM рече
Postoji gomila seminara o aktivnom učenju i mnoštvo radionica koje mnogo bolje rade posao od klasičnog,

Претпостављам да схватам шта си хтела да кажеш - да треба превазићи  неинтересантан приступ. Међутим, не треба ни спуштати  све на ниво забаве. Једноставно: мора да се поседује знање из неке области да би се касније прешло  и на његову примењивост. Е, сад је друга ствар што  се нема времена за све, а ни услова.

С обзиром да смо се сви у просвети наслушали разних семинара - један је закључак: очајни су. Баш ништа конкретно и паметно. Нека уопштена шупља причица која углавном потцењује ниво саговорника. Деци да почнеш тако да држиш часове - мислили би да си благо ретардирана.

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2012. at 1:17, Јанко рече
А од како је у ПП служби лепа Ивана (као из модног магазина-плава, кварцована, тип-топ у сваком елементу са све осмехом од ува до ува) ни не помињем да бих их могао тамо послати. Техничка школа, већином мушки-просто би се утркивали ко ће пре да заради казну

дођи да ти тета очита буквицу хехехех :D

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...