Лидија Миленковић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Ovde, u Kragujevcu, ima skola u kojoj odlicno saradjuju veroucitelj i profesor koji predaje gradjansko. Sta vise, jedan drugog zamenjuju i drze casove spojeno. Zajednicki obradjuju teme,ne iskljucuju jedni druge. Pre nekoliko godina su zajedno pisali neki projekat, i dobili nekakvo nagradno putovanje u Brisel ( sa jos nekim profesorima iz cele Srbije ). Natasa., Paradoksologija, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Broken рече Јел'могуће да је разлог то што они усмерени на веронауку за коју баш нису заинтересовани и да ту лежи проблем ? Ништа ми друго не пада на памет. Šta te briga, odradi posao, primi platu, šta se brineš oko grupice dečurlije koju uskoro nećeš videti. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 14 minutes ago, Natasa. рече Šta te briga, odradi posao, primi platu, šta se brineš oko grupice dečurlije koju uskoro nećeš videti. Ma ne ... Treba da udje u ucionicu i da pocne da vice na tu jadnu decu ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 20 minutes ago, Човек Жоја рече Па да, овако како си описао велика је вероватноћа да је то у питању. Е сад... Ово ме интересује. Како то функционише, јел одељенски само предложио или је "предложио" уз могућност неких санкција? Затим, шта је алтернатива? Ако је грађанско, постоји ли неки анимозитет на релацији одељенски-наставник грађанског? Где је ту директор у причи? И на крају где си ти у тим односима? Samo je predlozio, bez sankcija. OS je smatrao da bi im bilo korisno posle dve godine gradjanskog malo upoznaju i sa verskom nastavom. Tako je meni predoceno. Gradjansko vaspitanje poceli su da predaju mnogi profesori kojima nedostaje neki cas da bi imali punu normu...u ovoj skoli je 6-7 takvih kolega. Nazalost, mnogi se ne snalaze ili ne zele da se snadju u tom predmetu pa neke odeljenske staresine, zeleci bolje za ucenike, sugerisu prelazak na alternativni predmet - veronauku. Taj prelazak je (po jednom tumacenju zakona) omogucen pri upisu u svaki razred srednje skole. Znaci, nije nista nelegalno. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Arsenija рече Ma ne ... Treba da udje u ucionicu i da pocne da vice na tu jadnu decu ... Ma kakvo vikanje, to tek crpi energiju. I što su deca jadna? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Natasa. рече Ma kakvo vikanje, to tek crpi energiju. I što su deca jadna? Niko im ne posvecuje dovoljno paznje ... Deca su . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 19 minutes ago, Лидија Миленковић рече Ovde, u Kragujevcu, ima skola u kojoj odlicno saradjuju veroucitelj i profesor koji predaje gradjansko. Sta vise, jedan drugog zamenjuju i drze casove spojeno. Zajednicki obradjuju teme,ne iskljucuju jedni druge. Pre nekoliko godina su zajedno pisali neki projekat, i dobili nekakvo nagradno putovanje u Brisel ( sa jos nekim profesorima iz cele Srbije ). Super je to ako postoji obostrano interesovanje. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Arsenija рече Niko im ne posvecuje dovoljno paznje ... Deca su . ... ga, ali to je do roditelja, ne do profesora. Da dobijaju pažnju u kući, ne bi divljali napolju. Sve potiče iz kuće. Ja ne mogu da ima budem psiholog, psihijatar, roditelj, prijatelj, nemam ni želju ni volju, niti je to moja uloga. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Natasa. рече ... ga, ali to je do roditelja, ne do profesora. Da dobijaju pažnju u kući, ne bi divljali napolju. Sve potiče iz kuće. Ja ne mogu da ima budem psiholog, psihijatar, roditelj, prijatelj, nemam ni želju ni volju, niti je to moja uloga. Postoji citav jedan kriterijum za vrednovanje rada nekog profesora ... Ozbiljni nastavnici i profesori bi sami mogli da procene gde se nalaze u odnosu na neku normu ... I trebali bi da se interesuju kako da se usavrsavaju u tom pogledu ... Ja o tome ne znam puno ... Nisam prosvetni radnik ... Ali znam iz iskustva koliko propusta prave nastavnici ... pogotovu veroucitelji ... prema kojima bi djaci trebali da imaju najvise slobode ... buduci da ih oni ne ocenjuju ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Arsenija рече Postoji citav jedan kriterijum za vrednovanje rada nekog profesora ... Ozbiljni nastavnici i profesori bi sami mogli da procene gde se nalaze u odnosu na neku normu ... I trebali bi da se interesuju kako da se usavrsavaju u tom pogledu ... Ja o tome ne znam puno ... Nisam prosvetni radnik ... Ali znam iz iskustva koliko propusta prave nastavnici ... pogotovu veroucitelji ... prema kojima bi djaci trebali da imaju najvise slobode ... buduci da ih oni ne ocenjuju ... Joj Arso, za te pare, koga briga za usavršavanje. Prosveta je totalno nestimulativna i profesori se usavršavaju jer moraju, a kad bi to neko dodatno plaćao, ohoho, da vidiš trud i uspeh. Nego to ljudi shvataju emotivno, kao radiš sa decom, to moraš da voliš i da ti nije teško da se iscimaš za džabe, a ne shvataju da je to posao kao i svaki drugi i da profesori rade za novac, ljubav je tu samo bonus...ako je uopšte ima. Kad odem na šalter da platim račune, niko ne pita za ljubav, samo daj koliko piše na priznanicama, plus provizija. Juanito је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 16 minutes ago, Natasa. рече Joj Arso, za te pare, koga briga za usavršavanje. Prosveta je totalno nestimulativna i profesori se usavršavaju jer moraju, a kad bi to neko dodatno plaćao, ohoho, da vidiš trud i uspeh. Nego to ljudi shvataju emotivno, kao radiš sa decom, to moraš da voliš i da ti nije teško da se iscimaš za džabe, a ne shvataju da je to posao kao i svaki drugi i da profesori rade za novac, ljubav je tu samo bonus...ako je uopšte ima. Kad odem na šalter da platim račune, niko ne pita za ljubav, samo daj koliko piše na priznanicama, plus provizija. Nije sve u novcu ... Mi sada govorimo iz neke hriscanske perspekive ... a to je perspektiva vecnosti ... Nas ne stimulise novac ... Tj ... Ne znam ... Bice bolje kad i mi budemo bolji . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Arsenija рече Nije sve u novcu ... Da je tako ... Zasto bi neko zbrinjavao one pacijente za koje zna da ce da umru ... Zasto da ih leci , kad su neizlecivi ... ? Svi bi se slozili da je to humano ... Mi sada govorimo iz neke hriscanske perspekive ... a to je perspektiva vecnosti ... Nas ne stimulise novac ... Arso, ti si tipičan primer emotivnog shvatanja prosvete. Posao, da se plate računi, treba i ovaj život preživeti. Mene novac vala stimuliše i opet - niko me na kasi gde kupujem hranu, niti u pošti gde plaćam račune ne pita za ljubav, samo traže pare. Ako neko hoće kvalitetnu prosvetu, onda neka plati, večnost ostavimo za Liturgiju, treba preživeti mesec, a pomalo i uživati, a to košta. Prosveta je posao, kao i svaki drugi. Što se tiče zbrinjavanja pacijenata na samrti, i to je plaćen posao. Ne zbrinjava ga iz ljubavi, za to služi porodica, sigurno ne radi volonterski. Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, Natasa. рече Arso, ti si tipičan primer emotivnog shvatanja prosvete. Posao, da se plate računi, treba i ovaj život preživeti. Mene novac vala stimuliše i opet - niko me na kasi gde kupujem hranu, niti u pošti gde plaćam račune ne pita za ljubav, samo traže pare. Ako neko hoće kvalitetnu prosvetu, onda neka plati, večnost ostavimo za Liturgiju, treba preživeti mesec, a pomalo i uživati, a to košta. Prosveta je posao, kao i svaki drugi. Što se tiče zbrinjavanja pacijenata na samrti, i to je plaćen posao. Ne zbrinjava ga iz ljubavi, za to služi porodica, sigurno ne radi volonterski. Emotivna sam ... Sta da radim ... Ne mogu protiv sebe . Novac je sporedan . Plata je neophodna . Ali ne radimo mi samo zbog plate , samo da bismo lepo ziveli ... da bismo bili dame i gospoda ... Ne znam zasto sam pomenula te nesrecne ljude ... Sigurno su opet neke emocije u pitanju ... Postoje poslovi koje covek obavlja po svojoj savesti ... a novac sa tim nema nikakve veze ... Dakle , nije problem samo u novcu , samo u malim platama ... Problem je u tome sto ljudi ne zele da daju neki svoj maksimum ... Дијана. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 13 minutes ago, Arsenija рече Emotivna sam ... Sta da radim ... Ne mogu protiv sebe . Novac je sporedan . Plata je neophodna . Ali ne radimo mi samo zbog plate , samo da bismo lepo ziveli ... da bismo bili dame i gospoda ... Ne znam zasto sam pomenula te nesrecne ljude ... Sigurno su opet neke emocije u pitanju ... Postoje poslovi koje covek obavlja po svojoj savesti ... a novac sa tim nema nikakve veze ... Dakle , nije problem samo u novcu , samo u malim platama ... Problem je u tome sto ljudi ne zele da daju neki svoj maksimum ... Jesi vala emotivna, kao neko dete...bez uvrede...a možda to shvatiš i kao kompliment, ali zaista zvučiš kao devojčica. Šta je plata nego novac? Malo me plaćaš, ali nije problem u novcu? Ne žele da daju maximum, jer to ume da iscrpi ako nema feedback. Ljudima je to uglavnom novac, ako nema novca nema ni stimulacije za maximumom. To možda pali kod početnika koji ubrzo shvate da će nepotrebno sagoreti ako stalno daju sve od sebe nizašta. Deca su uglavnom nezahvalna, i što im se više daješ više će i očekivati misleći da je to tvoja dužnost...sad ćeš da se cimaš oko tudje dece za sitne novce bez ikakve karijere, napretka, povišice...idi begaj . Kvalitet košta, prosveta nije nikakav izuzetak. Daj mi 40K dinara u najboljem slučaju da nadglasam 30 tinejdžera po času i daj mi 40K dinara za jedno dete da ga podučavam individualno, par dece u toku meseca - da vidiš tu stimulaciju i razliku u tretmanu , što je prirodno. Jedino ne bih nikad trpela skorojevićku bahatost, po sistemu - ja te plaćam, radim šta hoću, jer dostojanstvo ipak nema cenu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Postoje brojni problemi ... No covek ipak treba u startu da rascisti ... Kome sluzi i za sta zivi ... Ali da ne odemo predaleko . Kasno je . Laku noc ... P.s. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука