Eniz Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Мухамед је, такође, на жалост, и канонизовао одређене ВЕРСКЕ праксе, које православни као такве никако не би могли да прихвате. Срећом, од преко милијарде муслимана колико данас живи у свету, постоји значајан број оних који те, за нас спорна места, тумаче на прихвативији начин - тачније, не практикују их, сматрајући да им вероватно није место изван шеријатски уређене државе. Eniz је подвукао да камо среће да се тај закон примењује, да је то најбољи закон, и да је то закон од Бога. Нормално је да Ениз, као верујући муслиман, жели такво друштво - али, заиста сам уверен да брат Ениз, управо зато што јесте искрено верујући, никоме не би наметао ни шеријат ни ислам на силу. Нити би очекивао да било која држава у којој муслимани нису убедива већина треба да га прихвати. А свакако му, као муслиману, треба допустити да му због тога буде жао. Аутентични шеријат је ствар која се ИСКЉУЧИВО добровољно прихвата. Brate Andrej, ne samo da nebi nikome nametao nego po islamu nema na to ni pravo! Управо тако... Важно је да ово разумемо. Знам Енизе да би се сваки верујући муслиман који је заиста упућен у своју веру (тј. који познаје Часни Кур`ан и Хадисе) сигурно сложио с тобом по овом питању. Dovoljan je ajet:Ko hoće da vjeruje neka vjeruje a ko neće nemora! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 @OUK Po islamskom pravu dozvoljen je brak između muslimana i inovjernice, s tim da muž ni u kom slučaju ne smije da joj nametne islam kao vjeru, nego je to čisto stvar njene odluke i prihvatanja. Dakle, brak između muslimana i ehli kitabijke, (kršćanke/jevrejke), je dozvoljen u svakoj islamskoj pravnoj školi/mezhebu. Muhammed, sallallahu alejhi we sellem, je bio oženjen koptkinjom/kršćankom.Samo, po islamskim propisima nije dozvoljen brak između muslimanke i muškarca ehli kitabije,(jevreja/krščanina), dakle obrnut slučaj. "Od sada vam se dozvoljavaju sva lijepa jela; i dozvoljavaju vam se jela onih kojima je data Knjiga, i vaša jela su njima dozvoljena; i čestite vjernice su vam dozvoljene, i čestite kćeri onih kojima je data Knjiga prije vas, kad im vjenčane darove njihove dadete s namjerom da se njima oženite, a ne da s njima blud činite i da ih za priležnice uzimate.“ Kur´an, Sura/Poglavlje,El-Maide, 5. Na osnovu pomenutog, možemo kazati da nije dozvoljeno vjerniku-muslimanu da se oženi nevjernicom sve dok ona ne prihvati islam, osim ako je u pitanju ehlul- kitabijka(kršćanka/jevrejka), kada je dozvoljeno vjerniku da se oženi njom, bez obzira da li prihvatila islam prije sklapanja braka ili ne, i bez prisile da poslije sklapanja prihvati islam. Ako neće, pod uvjetom da je čestita i naravno pod uvjetom da postoji ozbiljna namjera braka sa budućom suprugom sa namjerom muža da to bude skladan brak do kraja života oba supružnika ! Oni kojima je data Knjiga i čija su jela (naravno izuzev svinjskog mesa i alkohola) dozvoljena , i brak sa njihovim čestitim kćerima je dozvoljen, su naravno kršćani i jevreji... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E sada mi je jasno zaista nisam znao da žena može da zadrži veru i da bude u braku sa muslimanom .Znači ako se Jevrejka uda za muslimana ,pa izrodi decu ta deca imaju pravo ostati na Judejstvu ne moraju preći na islam ?Pošto je kod Jevreja žena nosilac etničkog identiteta Kod Hrišćana nije tako brak između Hrišćanina /Hrišćanke i bilo koje druge vere nije dozvoljen.Dakle mi smo totalitarni po ovom pitanju . Međutim nije mi jasno zašto muslimankama nije dozvoljeno da se udaju za Hrišćanina a obrnuto je dozvoljeno ,nije li ovde u pitanju jedna vrste nepravde? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Darko je doktor Islama i učio je u Kairu .(1) Dakle on je Doktor ,a vi ako ste naučnik kako to Enize da niste upoznati sa Evropskom istorijom i ne znate vaše poreklo .Pa valjda znate da su vam preci islamizirani Sloveni .(2) Još nešto Enize nas dvojica bi sutra u rat krenuli jedan na drugoga .!(3) Vidiš Enize to je naše prokletstvo ,samo se delimo i ratujemo ,mi vam ne možemo oprostiti zločine i nečoveštvo ,vi nama ne možete oprostiti to što postojimo da vas podsećamo da ste velika većina vas primila Islam pod pretnjom noža.(4) I mi ćemo lakše oprostiti sve nego vi ,vas to muči i to mnogo .Muči vas i to kada u Kairu osetite da ne pripadate tamo ,da vam ni jezik ni koža ,ni kultura ni misao nisu isti .(5) Boli to jako .(6) Inače da te razuverim moj čukundeda Kurdet i moja čukun baba Mensura su se vratili sa islama na veru pradedovsku i to negde oko 1880.(7) Imam krst i ikonu u kući iz 13 veka i dokle smo pod silom bili muslimani čuvali smo u kući ovo imam i sa hadza donet suvenir ,i kur˝an na Turskom ali na arapskom pismu .Jedan od predaka moj Enize je spasao umnogome Islam u zemlji u kojoj živiš. Moji su bili trgovci ,i zato su uzeli Islam da bi putovali bez problema ,i to sam saznao Enize .(8) Problem je Enize kao što vidiš u tome što je meni Islam jasan kao dan ,a tebi Hrišćanstvo nije . Uzmi izučavaj pa će doći do ovoga do čega sam i ja došao .(9) Inače mom temparamentu mom biću ,pa čak i mojoj strukturi ličnosnoj bliži je Islam nego Pravoslavlje . Ali je istina samo jedna i svaki put kada spoznam bar delićem sebe tu lepotu vere Pravoslavne znam ,intuitivno da ne grešim .10) Ja te pozivam da ti razjasnim Pravoslavlje i ja i kolege sa foruma 11) (1)Koju diplomu ima i na koju temu mu je bila disertacija (2)Problem je brate podaci izgleda koje ja imam a koje ti imaš.I jedan i drugi izgleda imamo svoju historiju.Meni je historija draga i volim puno čitati iz nje.A zavolio sam historiju zbog nastavnice historije Marije koja je bila fenomenalan predavač.Kada bih osnovao islamsku školu nju bih zaposlio kao nastavnika historije.Međutim u onom sistemu historija o islamskom svijetu je bila napisana na tri četiri lista dok su nas prisiljavali da naučimo sve manastire,kada su građeni gdje se načlaze itd.Ne sikiraj se ti za poznavanje moje historije naših naroda.Čitao sam o tome mnogo ponešto :huh: 3)Ako bi krenu da ugroziš moju čast, porodicu, prag , vjeru, domovinu, brate, nebih ti to dopustio pa makar me to i života koštalo.Nadam se da mi ovo nečeš uzeti za zlo, jer ove ljudske vrijednosti neće braniti samo jehovin svjedok i budala! 4)Jako bezobrazna konstatacija, vi nama nemožete oprostiti nečoveštvo ko mi vas ubijali ko zečeve a vi sada oplakujete Srebrenicu .Nemoj brate da me vučeš za jezik ova ti konstatacija neide na čast.Ovdje si pokazao koliko si spreman biti objektivan.Nemoj da ti nabrajam masovna ubistva koja ste činili u proteklih dvijestotine godina. :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: . 5)Ako je ono što historija bilježi vaše praštanje onda ste jako licemjerni u praštanju.Tj nikada nikome niste iskreno oprostili a i samim time ste jako loši kao hriščani jer licemjerstvo je kod vas zabranjeno ili nije! 6) Licemjerje! 7)Svako sebi bira put spasa ili propasti ali nemoj mi reći da nije bilo nasilnog pokrštavanja muslimana. 8)Pitam se odakle ti toliko licemjerje u govoru i odakle ti toliki iskrivljeni podaci, sve mi je jasno! 9)Ovim što si pokazao dajemi za pravo da islam poznaješ kao ja kinesku umjetnost ali nema veze pažlčjivo te pratim.A što se tiče mog poznavanja hriščansta ono iako je skromno ja te nudim da mi ga prezentuješ ako znaš! 10)Ma čini ti se, eto prezentuj tu istinu da vidim koliko si iskren u njoj! 11)Samo ti pozivaj i misionari mi imao sam ja i tvrđe orahe od tebe ali kako su na kraju postali meki!Eto dozvoljavam ti da mi otvoreno misionariš , samo da znaš da nisi bio ovdje prvi , ja te pozivam ali spremi se na otvorena kontrapitanja i budi molim te iskren bez licemjerja u odgovaranju! Nisi mi konkretno odgovorio na pitanje broj dva moj brate Enize ako mi dozvoljavaš da te tako zovem. Dakle jesi li ili nisi Sloven?Koja to istorija kaže da si Turčin ,ja sam dugo razgovarao sa genetičarima i radio neke testove (zbog islamske istorije u porodici) definitivno sam Sloven ,kao i ti Enize .Ako ti imaš nešto novo da uneseš u istoriju javi ,nepoznata su Turska i Arapska plemena na područjima Bosne i Hercegovine pre okupacije sredinom i krajem petnestog veka . To je svetska i jedina poznata istorija . Dr Darko Tanasković je doktorirao na raskolima u islamu doktorat je odbranio u Kairu na tvom fakultetu (ako si pohađao univerzitete Al Azhar) inače je šef katedre za Orjentalistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu soba 310 . Tečno govori Arapski ,Persiski i Turski jezik . Ponovo ti ponavljam da su Turci ubijani kao okupatori ,i ti sam kažeš da bi ubijao okupatore ,ubijani su i kvinslizi ,peta kolona i izdajnici . Zato ti stalno postavljam pitanje koje izbegavaš jesi li Sloven ili nisi ? Ovo nije Turska zemlja ,okupacija je završena shvataš . Pa kako misliš da su Turci otišli odavde milom ili silom . Srebrenica ,a Jasenovac? A Gradiška Stara ? A danak u krvi ?A Turski zulum? Misliš da se Srebrenica desila iz čista mira ? Eto tako ? Pa ljudi mi se bijemo generacijama ,znate da ste mačem došli da šta očekujete mir? Nije mi jasno ,zar misliš da na otetom sada treba da živite u miru i slozi sa Srbima i Hrvatima ? Opet te pitam jesi li Sloven? To da vam nismo oprostili Turski zulum i to što ste prišli okupatoru grdno grešiš . Šta bi ti uradio da su te vekovima terali u zbegove da su palili ,silovali ,uzimali decu ,terali na kuluk ,tretirali kao stoku šta bi radio tom okupatoru kada bi se oslobodio njemu i njegovim trabantima ?Jel bi ih ostavio da žive sa tobom u miru kao ludi Srbi pa su dočekali i prvi a Bogami i drugi svetski rat .Jedino ako su Bosanski muslimani bili na strani saveznika ? Pošto je opšte poznata činjenica da su Bosanski muslimani bili "ustaško cvijeće". Mi smo vas ostavili u životu ,pustili vas da živite kao ljudi među nama . Koliko puta traba da vam oprostimo da ne bismo bili licemerni koliko puta ? Dozvoljavam i ja tebi da misionariš spreman sam da pređem na islam ,služim se Arapskim jezikom ,poznajem Arapsku kulturu ,imam prijatelje islamologe izvoli privoli me na islam .Potpuno sam otvoren . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E sada mi je jasno zaista nisam znao da žena može da zadrži veru i da bude u braku sa muslimanom .Znači ako se Jevrejka uda za muslimana ,pa izrodi decu ta deca imaju pravo ostati na Judejstvu ne moraju preći na islam ?Pošto je kod Jevreja žena nosilac etničkog identiteta Kod Hrišćana nije tako brak između Hrišćanina /Hrišćanke i bilo koje druge vere nije dozvoljen.Dakle mi smo totalitarni po ovom pitanju . Međutim nije mi jasno zašto muslimankama nije dozvoljeno da se udaju za Hrišćanina a obrnuto je dozvoljeno ,nije li ovde u pitanju jedna vrste nepravde? Ovako.Čovjek koji želi da oženi jevrejku ili hriščanku mora znati sljedeće, a ona koja je pripadnica jedne od ove dvije nebeske vjere: 1)Ona ima pravo ostati na svojoj vjeri. 2)Ukoliko joj je potrtebna pratnja da ode do njene bogomolje njen muž je dužan da je odvede do vrata njene bogomolje 3)Djeca koja se rode u tom braku su muslimani 4)Mora poštovati vjerska osječanja svoje supruge, tj ne smije je vrijeđati 5)Djeci se daju islamska imena. Ženi muslimanki nije dozvoljeno da se uda osim za muslimana zato što je ona slabija i niko joj ne garantuje da će biti poštovana ili da neće na indirektan ili direktan način na nju biti vršen pritisak da ostavi islam i da uđe u vjeru svoga muža. U muslimankinoj materici se ne smije začeti osim djete muslimana. Stoga savjetujem svakog i muslimana i hriščanina i jevreja neka se žene sa pripadnicama svoje vjere.Svako dobro! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E vidiš ovako islam je tu u pravu moj lični primer ,moja snaja nije od mog brata trpila pritisak ali od mene jeste i tu sam pogrešio .Jer sam intelektualno inferiorniji i potkovaniji od nje . Hrišćanstvo je ovde fundamentalno ne dozvoljava brak sa muslimanima ili jevrejima čak ne dozvoljava brak sa bilo kojim hrišćanima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 ...Jer sam intelektualno inferiorniji i potkovaniji od nje ....мало је контрадикторна ова изјава,зар не? Када се у сленгу каже "поткован" управо се мисли на поседовање неког квалитета који други нема,а не обратно,зар не? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Uvažavam primedbu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Darko je doktor Islama i učio je u Kairu .(1) Dakle on je Doktor ,a vi ako ste naučnik kako to Enize da niste upoznati sa Evropskom istorijom i ne znate vaše poreklo .Pa valjda znate da su vam preci islamizirani Sloveni .(2) Još nešto Enize nas dvojica bi sutra u rat krenuli jedan na drugoga .!(3) Vidiš Enize to je naše prokletstvo ,samo se delimo i ratujemo ,mi vam ne možemo oprostiti zločine i nečoveštvo ,vi nama ne možete oprostiti to što postojimo da vas podsećamo da ste velika većina vas primila Islam pod pretnjom noža.(4) I mi ćemo lakše oprostiti sve nego vi ,vas to muči i to mnogo .Muči vas i to kada u Kairu osetite da ne pripadate tamo ,da vam ni jezik ni koža ,ni kultura ni misao nisu isti .(5) Boli to jako .(6) Inače da te razuverim moj čukundeda Kurdet i moja čukun baba Mensura su se vratili sa islama na veru pradedovsku i to negde oko 1880.(7) Imam krst i ikonu u kući iz 13 veka i dokle smo pod silom bili muslimani čuvali smo u kući ovo imam i sa hadza donet suvenir ,i kur˝an na Turskom ali na arapskom pismu .Jedan od predaka moj Enize je spasao umnogome Islam u zemlji u kojoj živiš. Moji su bili trgovci ,i zato su uzeli Islam da bi putovali bez problema ,i to sam saznao Enize .(8) Problem je Enize kao što vidiš u tome što je meni Islam jasan kao dan ,a tebi Hrišćanstvo nije . Uzmi izučavaj pa će doći do ovoga do čega sam i ja došao .(9) Inače mom temparamentu mom biću ,pa čak i mojoj strukturi ličnosnoj bliži je Islam nego Pravoslavlje . Ali je istina samo jedna i svaki put kada spoznam bar delićem sebe tu lepotu vere Pravoslavne znam ,intuitivno da ne grešim .10) Ja te pozivam da ti razjasnim Pravoslavlje i ja i kolege sa foruma 11) (1)Koju diplomu ima i na koju temu mu je bila disertacija (2)Problem je brate podaci izgleda koje ja imam a koje ti imaš.I jedan i drugi izgleda imamo svoju historiju.Meni je historija draga i volim puno čitati iz nje.A zavolio sam historiju zbog nastavnice historije Marije koja je bila fenomenalan predavač.Kada bih osnovao islamsku školu nju bih zaposlio kao nastavnika historije.Međutim u onom sistemu historija o islamskom svijetu je bila napisana na tri četiri lista dok su nas prisiljavali da naučimo sve manastire,kada su građeni gdje se načlaze itd.Ne sikiraj se ti za poznavanje moje historije naših naroda.Čitao sam o tome mnogo ponešto :cheesy: 3)Ako bi krenu da ugroziš moju čast, porodicu, prag , vjeru, domovinu, brate, nebih ti to dopustio pa makar me to i života koštalo.Nadam se da mi ovo nečeš uzeti za zlo, jer ove ljudske vrijednosti neće braniti samo jehovin svjedok i budala! 4)Jako bezobrazna konstatacija, vi nama nemožete oprostiti nečoveštvo ko mi vas ubijali ko zečeve a vi sada oplakujete Srebrenicu .Nemoj brate da me vučeš za jezik ova ti konstatacija neide na čast.Ovdje si pokazao koliko si spreman biti objektivan.Nemoj da ti nabrajam masovna ubistva koja ste činili u proteklih dvijestotine godina. 4chsmu1 bandit prst ka dole . 5)Ako je ono što historija bilježi vaše praštanje onda ste jako licemjerni u praštanju.Tj nikada nikome niste iskreno oprostili a i samim time ste jako loši kao hriščani jer licemjerstvo je kod vas zabranjeno ili nije! 6) Licemjerje! 7)Svako sebi bira put spasa ili propasti ali nemoj mi reći da nije bilo nasilnog pokrštavanja muslimana. 8)Pitam se odakle ti toliko licemjerje u govoru i odakle ti toliki iskrivljeni podaci, sve mi je jasno! 9)Ovim što si pokazao dajemi za pravo da islam poznaješ kao ja kinesku umjetnost ali nema veze pažlčjivo te pratim.A što se tiče mog poznavanja hriščansta ono iako je skromno ja te nudim da mi ga prezentuješ ako znaš! 10)Ma čini ti se, eto prezentuj tu istinu da vidim koliko si iskren u njoj! 11)Samo ti pozivaj i misionari mi imao sam ja i tvrđe orahe od tebe ali kako su na kraju postali meki!Eto dozvoljavam ti da mi otvoreno misionariš , samo da znaš da nisi bio ovdje prvi , ja te pozivam ali spremi se na otvorena kontrapitanja i budi molim te iskren bez licemjerja u odgovaranju! Nisi mi konkretno odgovorio na pitanje broj dva moj brate Enize ako mi dozvoljavaš da te tako zovem.1) Dakle jesi li ili nisi Sloven?Koja to istorija kaže da si Turčin ,ja sam dugo razgovarao sa genetičarima i radio neke testove (zbog islamske istorije u porodici) definitivno sam Sloven ,kao i ti Enize .Ako ti imaš nešto novo da uneseš u istoriju javi ,nepoznata su Turska i Arapska plemena na područjima Bosne i Hercegovine pre okupacije sredinom i krajem petnestog veka . To je svetska i jedina poznata istorija . Dr Darko Tanasković je doktorirao na raskolima u islamu doktorat je odbranio u Kairu na tvom fakultetu (ako si pohađao univerzitete Al Azhar) inače je šef katedre za Orjentalistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu soba 310 .3) Tečno govori Arapski ,Persiski i Turski jezik . Ponovo ti ponavljam da su Turci ubijani kao okupatori ,i ti sam kažeš da bi ubijao okupatore ,ubijani su i kvinslizi ,peta kolona i izdajnici . Zato ti stalno postavljam pitanje koje izbegavaš jesi li Sloven ili nisi ? Ovo nije Turska zemlja ,okupacija je završena shvataš . Pa kako misliš da su Turci otišli odavde milom ili silom . Srebrenica ,a Jasenovac? A Gradiška Stara ? A danak u krvi ?A Turski zulum? Misliš da se Srebrenica desila iz čista mira ? Eto tako ?4) Pa ljudi mi se bijemo generacijama ,znate da ste mačem došli da šta očekujete mir? Nije mi jasno ,zar misliš da na otetom sada treba da živite u miru i slozi sa Srbima i Hrvatima ? Opet te pitam jesi li Sloven? To da vam nismo oprostili Turski zulum i to što ste prišli okupatoru grdno grešiš . Šta bi ti uradio da su te vekovima terali u zbegove da su palili ,silovali ,uzimali decu ,terali na kuluk ,tretirali kao stoku šta bi radio tom okupatoru kada bi se oslobodio njemu i njegovim trabantima ?Jel bi ih ostavio da žive sa tobom u miru kao ludi Srbi pa su dočekali i prvi a Bogami i drugi svetski rat .Jedino ako su Bosanski muslimani bili na strani saveznika ? Pošto je opšte poznata činjenica da su Bosanski muslimani bili "ustaško cvijeće".5) Mi smo vas ostavili u životu ,pustili vas da živite kao ljudi među nama . Koliko puta traba da vam oprostimo da ne bismo bili licemerni koliko puta ? Dozvoljavam i ja tebi da misionariš spreman sam da pređem na islam ,služim se Arapskim jezikom ,poznajem Arapsku kulturu ,imam prijatelje islamologe izvoli privoli me na islam .Potpuno sam otvoren .(5) 1)Što ti nebih dozvolio da mi se obračaš načinom poštovanja 0409_feel2) Lično si mene pitao za moje porijeklo i odgovoriti ću ti.Moje porijeklo je iz Hercegovinwe negdje iz okoline Trebinja.Istraživao sam i vidio da mog prezimena ima i među muslimanima i među srbima.Tako da je vjerovatno neko od mojih predaka bio srbin.To za mene ne predstavlja nikakav problem.Znam samo da je veliki broj mojih predaka muslimana ubijen, kroz zadnjih nekoliko stotina godina.Je4dan moj predak je se nastanio u Srednjoj Bosni iz njemu poznatih razloga.Znam da je moj predak napravio džamiju.znam da ovaj moj preak danas ima oko 400 potomaka, visokih, hrabrih i neustrašivih gorštaka.Nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom. 3)Klanjam se učenim ljudima.Ja sam završio fakultet na kraljevskom univerzitetu primjenjivih znanosti Belka u Saltu,-drevnom gradu Jordana.Odsjek koji sam završio je misionarstvo, dogme i komparacija religija. 4) Sramim se zločina koje je neko bilo kada u ime moje vjere učinio i smatram to njegovom ličnom odgovornošću pred Bogom.Ja bih razumio tvoj odgovor da si rekao eto Enize kad smo turke protjerivali sa područja Srbije dešavalo je se da su iz afekta neki Srbio ubijali turke.to bih razumio jer ljudi smo a nismo andželi.ali ne mogu razumjeti da nas ubijate deseti ili jedanesti puta od odlaska turaka.Kakavi ste vi hriščani i u koju ljubav vi pozivate kada ste na divlji način učinili ono što ste učinili.Znmaš li bolan da je silovano preko 50000 muslimanki.Po kojem je to pravilu učinjeno.Po čijoj direktivi.Gdje je tu odgovornost vjerskih lidera koji su odgajali u ckvenim predavanjima i liturgijama vaše vojnike?Razumijem ja zašto vi vjerujete u Isusovo žrtvovanje radi tuđih grijeha.Zar ste možda tom logikom ubijali bosance zbog grijeha koje nisu učinili.Kako sada ja kao musliman da prihatim vaše argumente i kažete mi nismo mi srbi krivi krivi su pojedinci, kako da prihvatam ovaj odgovor kada vi niste smogli snage u ljubavi kojoj pozivate da oprostite ljudima grijehe koje oni nisu učinili nego pojedinci od njihovih predaka.Molim da mi se ovo ne uzme za zlo jer zaista iz srca i iskreno vam govorim bez i trna osječaja mržnje i prema kome od vas a pogotovo prema vašoj vjeri. To ustaško cviječe , Allah dao Džehennem Anti Paveliču kao i draži Mihajloviću koji su zlo ogromno učinili i pobili preko deset posto muslimanskog stanovništva u drugom svj,ratu.Moj jedan kolega koji je tamo negdje kofd slavonskog broda stanovao, svjedoči da su ustaše oblačili fesove i dozivali muslimanskim imenima se i ubijali časne srbe i namjerno bi ostavi nekoliko srba živih da bi mogli prenijeti srbima da su ih muslimani pali.Ja lično ustaše i četnike na jednu ravan stavljam stim da četnike manje malo mrzim jer njihova mržnja je otvorena i iskrena dok ustaše gledaju samo svojku korist. Da bilo je muslimana u ustašama , oni su otišli samo iz želje da zaštite muslimane mjesta u kojima žive kao što je bilo oko 4000 muslimana i u četnicima.Mi muslimani u drugom svjetskom ratu nismo imali maticu kojoj smo se mogli prikloniti kao vi ili hrvati.Bili smo žrtve velikosrpskih i velikohrvatskih apetita iz drugog svjetskog rata. 5)Koliko ste nas puta ubijali kad god ste imali priliku, zar nije moje osnovno pravo da živim ko si ti da me ostaviš u životu ili da mi život uskratiš?Zar da mi to daješ kao dokaz da bi ti bio zahvalan.Moje je pravo da živim i da imam život a to da sam živ zbofg toga što si mi ti ostavio život ili što želiš da živim nekako kada god odem u Potočare ili Hambarine , to mi pada u vodu.Drago mi je da imam sugovornika koji poznaje arapsku kulturu arapski jezik a eto i ja govorim jezikom koji nam je obojici maternji srpskim-bosanskim, nadam se da ćemo imati dosta toga jedan drugom što da kažemo.Stim da bih zamolio moderatore da se među nas dvojicu ne mješaju.Uvažavajući tebe kao sugovornika i nemajući ništa protiv tvog izbora da budeš pripadnik hriščanske vjhere počni misionariti ali i ja ću otvoreno misionariti tebi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E vidiš ovako islam je tu u pravu moj lični primer ,moja snaja nije od mog brata trpila pritisak ali od mene jeste i tu sam pogrešio .Jer sam intelektualno inferiorniji i potkovaniji od nje . Hrišćanstvo je ovde fundamentalno ne dozvoljava brak sa muslimanima ili jevrejima čak ne dozvoljava brak sa bilo kojim hrišćanima Cjenim objektivnost u govoru.Znači taj islamski stav smatraš za ok.Eto korak si bliži islamu!Idemo dalje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Što se tiče islama ja sam biću vrlo iskren i otvoren jednom u Arabiji bio vrlo blizu da pređem na islam ,a objasniću ti zašto nisam . Elem valjda se moderatori neće mešati,i valjda će mo moći i na jednom čisto islamskom forumu da vodimo ovakav razgovor . Vidi ovako Hrišćanstvo je religija ,vera ,dogma istina kako god želiš ,nije imuna na politiku u kadrovskom smislu uglavnom ,sa druge strane islam je sastavni deo politike ili politika je sastavni deo islama . Zato mi je bilo važno tvoje poreklo ne zbog nekog drugog razloga . Pazi ti si kao što si sam napisao Srbin po poreklu musliman po veroispovesti ,u nekom trenutku vremena uglavnom u 20 veku Bosanski muslimani su izmanispulisani politikom svoj etos svoj narod ostavili i "izmislili " neki drugi tu je ključ problema . Zamisli da ste ostali Srbi muslimani misliš da bi rat bio tako težak i strašan i sa jedne i sa druge strane ? Ovako vi ste dali legitimitet najpre sebi a nakon toga i Srbima da vas posmatraju kao drugi etos ,što niste. Ipak ste nam vi braća po krvi sviđalo se to nama i vama ili ne mi smo braća . Tokom devedesetih učestvovao sam kao vojno lice u ratu i video da Srbi siluju žene ,takođe to isto sam video i kod muslimana .U mojoj jedinici toga bilo nije ali kod drugih jeste uključen sam u nekoliko sudskih procesa i svedočim kao svedok optužbe o manijacima koji su silovali tu nema priče ,to su ljudi koji zaslužuju Libijski šerijat . Takođe svedočio sma i protiv muslimana koje sam uhvatio na delu kako siluju i pucaju po Srpskoj deci . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Što se tiče islama ja sam biću vrlo iskren i otvoren jednom u Arabiji bio vrlo blizu da pređem na islam ,a objasniću ti zašto nisam . Elem valjda se moderatori neće mešati,i valjda će mo moći i na jednom čisto islamskom forumu da vodimo ovakav razgovor . Vidi ovako Hrišćanstvo je religija ,vera ,dogma istina kako god želiš ,nije imuna na politiku u kadrovskom smislu uglavnom ,sa druge strane islam je sastavni deo politike ili politika je sastavni deo islama . Zato mi je bilo važno tvoje poreklo ne zbog nekog drugog razloga . Pazi ti si kao što si sam napisao Srbin po poreklu musliman po veroispovesti ,u nekom trenutku vremena uglavnom u 20 veku Bosanski muslimani su izmanispulisani politikom svoj etos svoj narod ostavili i "izmislili " neki drugi tu je ključ problema . Zamisli da ste ostali Srbi muslimani misliš da bi rat bio tako težak i strašan i sa jedne i sa druge strane ? Ovako vi ste dali legitimitet najpre sebi a nakon toga i Srbima da vas posmatraju kao drugi etos ,što niste. Ipak ste nam vi braća po krvi sviđalo se to nama i vama ili ne mi smo braća . Tokom devedesetih učestvovao sam kao vojno lice u ratu i video da Srbi siluju žene ,takođe to isto sam video i kod muslimana .U mojoj jedinici toga bilo nije ali kod drugih jeste uključen sam u nekoliko sudskih procesa i svedočim kao svedok optužbe o manijacima koji su silovali tu nema priče ,to su ljudi koji zaslužuju Libijski šerijat . Takođe svedočio sma i protiv muslimana koje sam uhvatio na delu kako siluju i pucaju po Srpskoj deci . Ja sam ti rekao za svoje projeklo ne za porijeklo Bosanaca.Tu brate si morao napraviti razliku a ne odmah generalizirati.Što se tiče moga i vašeg bratstva taman da je po krvi ono nije poo vjeri .A vjera je brate osnov.Da i ja se slažem da svi zločinci trebaju kažnjeni biti kaznama koje i zaslužuju.Eh konačno da se negdje složimo.a iskreno žo mi je što nisi postao musliman . šteta ali među nama ne sme bitri mržnji zbog toga što si ti pravoslavan a ja musliman. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Zbog politike smatram da islam nema tu dogmatsku ili ideološku snagu kao Hrišćanstvo sem toga ma koliko neki lupali gluposti mi ne verujemo u istog Boga i ako smo monoteisti to su dva centra kojima smo okrenuti . Jedan islamski Bog Aristotelov i Arijev Bog jedno kao celina nedeljivo . Jedan Hrišćanski trolični Bog ne tri Boga već tri lica jedna priroda nedeljiva cela ne slivena a ista algoritamska nelogičnost 1=3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Allah dao Džehennem Anti Paveliču kao i draži Mihajloviću koji su zlo ogromno učinili i pobili preko deset posto muslimanskog stanovništva u drugom svj,ratu[/color].Moj jedan kolega koji je tamo negdje kofd slavonskog broda stanovao, svjedoči da su ustaše oblačili fesove i dozivali muslimanskim imenima se i ubijali časne srbe i namjerno bi ostavi nekoliko srba živih da bi mogli prenijeti srbima da su ih muslimani pali.Ja lično ustaše i četnike na jednu ravan stavljam stim da četnike manje malo mrzim jer njihova mržnja je otvorena i iskrena dok ustaše gledaju samo svojku korist. 1. Шта значи ријеч Џехенем? 2. И муслимани су имали своју јединиу...Ханџар СС трупе. 3. Видиш да нисмо сви исти, ја рецимо не мрзим муслимане, и надам се да ми вјерујеш. 4. Оне Четнике данашње са Равне Гори који се опијају и неморал врше са плесачицама, ја не сматрам ни ч од четника. 5. Четник је начин ратовања, ткз. четовање...није то војска. Не постоји четничка војска, пости ЈВУО (иначе једина официјална и легална војска на простору Краљевине Југославије) 6. И 90-тих је било муслимана који су били чланови Равногорских покрета...а и данас, 2010, Равногорски покрет РС има чланове муслиманске вјероиспвјести. 7. ЈВУО је била у савезу са Енглезима и Америма (што лично жалим) члан антифашистичке коалиције. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ja sam ti rekao za svoje projeklo ne za porijeklo Bosanaca.Tu brate si morao napraviti razliku a ne odmah generalizirati.Što se tiče moga i vašeg bratstva taman da je po krvi ono nije poo vjeri .A vjera je brate osnov.Da i ja se slažem da svi zločinci trebaju kažnjeni biti kaznama koje i zaslužuju.Eh konačno da se negdje složimo.a iskreno žo mi je što nisi postao musliman . šteta ali među nama ne sme bitri mržnji zbog toga što si ti pravoslavan a ja musliman. Која је разлика између нас и вас по крви?Нема разлике. Ми смо по крви сви једно, и Срби и Хрвати и Бошњаци. Наравно да је вјера много важнија и ја на томе инсистирам, такође. Као што је теби сигурно Турчин ближи, тако је и мени Рус ближи (мада Руси су и твоја браћа по крви...словенска браћа). Као што би ти желео да је цјели свијет муслимански, тако и ми желимо да је цјели свијет хришћански. Али требамо поштовати слободу вјероисповјести, свакако. 0212_rolleyes "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука