oslonac Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Vidim mnogo citiranja ajeta po ovom pitanju pa me baš zanima stav hrišćanskih teologa u vezi sa ovim. Kako hrišćanstvo doživljava Allaha, subhanehu we teala, i Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem. Može se odgovoriti ukratko a i potkrijepiti nekim tekstovima crkvenih velikodostojnika, ako već ima (stav o tome). "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Dobra ali vruća, mogu reći vruća test-tema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 У самом почетку хришћани су сматрали да је у питању хришћанско исповедање вере, о томе имамо сведочанства од стране Александријске патријаршије (Етиопљани и Копти), а од наших од стране Дамаскина и можда још по неког, али пошто су то већ мало каснији оци, тај Дамаскин и други, они веру коју је заступао освајач мачем и ОГЊЕМ Ебу Бекр-Омер-Осман већ почињу да именују хришћанском јересју... Посреди је следеће - став према исламској вери је изграђен на основу реформе коју су спровели Ебу Бекер-Омер-Осман којом су искривили проповедану реч Мухамедову, и на основу њихових (не)дела тј. освајања хришћанских територија. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Не сматрам за непријатеље, али не сматрам Мухамеда Божијим послаником. Разлог? Говори супротно Христу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cvijet Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Dobra ali vruća, mogu reći vruća test-tema. Dobra tema! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Хришћани немају непријатеље. Једини непријатељ хришћана је грех. Људи нам нису непријатељи, јер је Господ заповедио да их све љубимо, без обзира шта нам мислили и чинили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 U kom smislu za neprijatelje ? Jedini istinski neprijatelj Hrišćana je greh i đavo.Dok sa druge strane kod muslimana neprijatelj može biti i drtugi čovek. Mi vas ne mrzimo niti mislimo da vas treba pobiti (kao što islam propoveda za Hrišćane i Jevreje) Ali ne verujemo u istog Boga .Vaš bog Alah je po nama jedan samac ,šta će samcu svet to ni vama nije jasno .Sa druge strane trojični Bog (ne tri Boga ) su punoća reči i smisla ja,ti,on.Taj trojični Bog nas uvodi u tu Crkvu Oca,Sina i Svetoga duha .Ovakva trojična zajednica želi i može da uvede svet u tu Crkvu . Sa druge strane samac nema tu želju ,mi takvog samca vidimo kao jedno isfrustrirano biće koje stvara ovaj svet da bi se iživljavao nad njim i da bi ga kažnjavao ili nagrađivao .Za nas je to jednostavno nepojmljivo Odatle razlika između vašeg i našeg Boga . Po velikoj većini pisica Hrišćanskog sveta Muhamed je bio đavoiman , sa druge strane islam je neka vrsta Nestorijanskog hrišćanstva (pisac kurana je episkop hrišćanski) I na kraju samom širenju Islama je doprinela uglavnom sila ,sem pre bi se moglo reći endemičkog misionarenja u podsaharskoj Africi i po nekim ostrvima sve ostalo je islamizirano silom i na silu (bar je tebi kao slovenskom muslimanu to jasno). Hrišćanstvo je uvek propovedalo mržnju na greh ne na čoveka ,za nas je čovek najveća vrednost kakav god da je Dok islam ume da mrzi čoveka . Tako da pitanje koje si postavio nije na mestu i verovatno potiče od tvog nerazumevanja dubine i različitosti ovoga problema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cvijet Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Не сматрам за непријатеље, али не сматрам Мухамеда Божијим послаником. Разлог? Говори супротно Христу. Najčešći Muhammedovi prigovori protiv hrišćana sastojali u odbacivanju vere u Sina Božijeg, kao drugog lica Svete trojice.Jer, po Muhamedu, to bi podrazumevalo Allahu pridodati “drugu suštinu”. Za Muhameda je neshvatljivo da Bog ima Sina. U Kuranu piše: “Bog nije rodio i rođen nije i niko mu ravan nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Сматрам само да не вјерујемо у истога Бога. Јер ако по браћи муслиманима Исус Христос није Богочовјек, онда и не вјерујемо у истога Бога, зар не? Мухамед је за мене човјек као и сваки други...ништа посебно. Дал мрзим муслимане- наравно да не мрзим. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Не сматрам за непријатеље, али не сматрам Мухамеда Божијим послаником. Разлог? Говори супротно Христу. Najčešći Muhammedovi prigovori protiv hrišćana sastojali u odbacivanju vere u Sina Božijeg, kao drugog lica Svete trojice.Jer, po Muhamedu, to bi podrazumevalo Allahu pridodati “drugu suštinu”. Za Muhameda je neshvatljivo da Bog ima Sina. U Kuranu piše: “Bog nije rodio i rođen nije i niko mu ravan nije. Када се мало проучи хришћанска теологија онда постане јасно да овакве примедбе нису на месту. Јер, једна је природа божанска (али, то сада није тема). Познање Бога није могуће само телесним мудровањем (зато Мухамеду није јасно). Потребан је Дух Свети, Дух Мудрости да човека озари, да божанске струје заструје човековим умом и срцем, да би се истине вере познале. Моја девиза је следећа: "Ко хоће једноставни веру нека иде у ислам, ко хоће Истину нека дође у православље." Ево једне лепе песме која пева о овоме о чему говорим: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=quiY84n8bq8&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Моја омиљена пјесма 0110_hahaha "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Tokom nesrećnih devedesetih ja sam "imao za neprijatelje muslimane" Moj,pradeda ,moj deda ,moj otac i ja smo pucali i ubijali muslimane ,ali ne zato što nam je to Crkva blagoslovila ili što je to u skladu sa pravoslavljem . Već zato što ja nisam dobar hrišćanin i Pravoslavac pa sam pucao na vas . Kao što su i muslimani pucali na mene . Iamo sam tu sreću ili nesreću da neko vreme živim Arabiji,Libiji i Egiptu ,istinske islamske zemlje .Znaš li koliko se tamo neprirodnih stvari čini ,znaš li da se tamo devetogodišnje devojčice udaju .Znaš li koliko je život malog muslimana jeftin ,a život verskih vođa raskošan i skup ? Znaš li koliko islamska inteligencija ,u tajnosti smatra da je islam devijacija? Ne dao nam Bog čisto islamske države . Međutim opet ponovljam moja Crkva me uči ,savetuje pa čak i kažnjava ako mrzim muslimane Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cvijet Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Не сматрам за непријатеље, али не сматрам Мухамеда Божијим послаником. Разлог? Говори супротно Христу. Najčešći Muhammedovi prigovori protiv hrišćana sastojali u odbacivanju vere u Sina Božijeg, kao drugog lica Svete trojice.Jer, po Muhamedu, to bi podrazumevalo Allahu pridodati “drugu suštinu”. Za Muhameda je neshvatljivo da Bog ima Sina. U Kuranu piše: “Bog nije rodio i rođen nije i niko mu ravan nije. Када се мало проучи хришћанска теологија онда постане јасно да овакве примедбе нису на месту. Јер, једна је природа божанска (али, то сада није тема). Познање Бога није могуће само телесним мудровањем (зато Мухамеду није јасно). Потребан је Дух Свети, Дух Мудрости да човека озари, да божанске струје заструје човековим умом и срцем, да би се истине вере познале. Моја девиза је следећа: "Ко хоће једноставни веру нека иде у ислам, ко хоће Истину нека дође у православље." Ево једне лепе песме која пева о овоме о чему говорим: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=quiY84n8bq8&feature=related Samo Allah istina je! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 "Ко хоће једноставни веру нека иде у ислам, ко хоће Истину нека дође у православље." Gospodine Milojkov u potpunom ste pravu .Molim vas da ovo objasnite širem auditorijumu . Inače kada muslimani počnu da proučavaju religisko filosofsku literaturu oni prelaze na Hrišćanstvo,poznat je primer naših dana oca Danila Sisojeva koji je oko pet stotina Tatara krstio u Pravoslavlje jedini odgovor islama je bio metak . Na žalost islam poznaje samo takav dijalog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Samo Allah istina je! Поштујем вашу слободу. 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука