Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

93_sv_jovan_krstitelj_v.jpg

Свети Јоване, Пророче, Претечо и Крститељу Господњи моли бога за нас.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

МОЛИТВА ЗА СРПСКИ НАРОД

Спаси, Господе, народ свој, и спаси мене. 

Ако не спасеш народ Твој и мој, а спасеш мене, ја ћу се у Рају осећати у туђини.

Услиши, Господе, молитву праведника Твојих Саве и Немање, те грешни народ спаси Твој, иако је грешан.

Како си спасавао Јерусалим од незнабожаца и кривоклетника, тако спаси и Београд од безверника, да се гласи спасење од Тебе, а не од људи. 

Изнеможе народ Твој од чекања, не кушај до краја стрпљење његово, Господе.  Господе, изнеможе народ Твој од чекања.

Сва се земља покри труповима верних Твојих, не можемо да копамо, а да мотика не звекне о кости сродника наших и не одјекне болно у душама нашим.

Нема њиве која није гробље, нити дрвета које није надгробни споменик. Сва је српска земља гробље.

Смилуј се, Господе и спаси народ свој, са мном или без мене.

Амин.

Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Св. Симеон Метафраст

О Ти који си ми слободно дао Твоје Тело за моју храну, Ти који си Ватра која сажеже недостојне. Сажести ме немој, О мој Творче, него уђи у делове мога тела, у моје зглобове, моје вене, моје срце. Спали трње мојих сагрешења, Очисти и испразни моје мисли. Ојачај ми колена, такође и моје кости, просветли мојих пет чула као једно, Закуј ме у страху од Тебе. Увек ме чувај, одбрани и удаљавај од душепогубних речи и дела. Очисти ме, избистри ме и украси ме. Даруј ми разумевање и просвећење. Покажи ми како да будем  као храм Твога Духа јединога, а никако дом многих сагрешења. Нека од мене, Твога обитавалишта, кроз Св. Причешће, Свако зло и свака телесна страст  бежи као до ватре. Као посредник, доводим Ти све Свете, Анђеоске Прваке, Бестелесне Силе, Твога Претечу, мудре апсотоле и Твоју пречисту и неокаљану Матер. Прими њихове молитве у Твојој љубави, О Христе мој, и направи од мене, Твога слуге, дете светлости. Јер Ти си једини Просветитељ и Светлост наших душа, О Једини Добри,  и Теби, нашем Гсподару и Богу, достојно узносимо славу из дана у дан.

Амин

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Владико Господе, Који си створио човека и знаш оно што му се догађа од ђаволског дејства и смутње, док очигледно услужује потребе природе; Ти Сам, Владико, и овог слугу Твога који Ти рабољепно прилази, као цариника и као блудницу плачућу; и као што су они добили опроштај и отпуштење (греха), тако и овоме, који се сада приклонио, остави, отпусти, опрости и удостоји да се неосуђено причести Божанских Твојих Тајни, благодаћу и милосрђем Јединородног Сина Твог, са Којим си благословен, са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Мислим,да је идеална молитва Госоде Пастиру и Јагње...

мој супруг је редовно чита људима пред Причешће,наравно,и редовне молитве,и могу рећи да људи заиста побожно приступају Светоме Причешћу,чак и они сирови сеоски људи који се Причешћују,једном,два пута годишње.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Мисли се на оне који се ријетко причешћују(њима је оваква молитва намијењена), а није ријеч о молитви за ријетко причешћивање.

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

On 5. 9. 2011. at 18:24, Pravnik рече

Мисли се на оне који се ријетко причешћују(њима је оваква молитва намијењена), а није ријеч о молитви за ријетко причешћивање.

надам се, пошто због недовољне речитости наслова и молитве може и сасвим другачије да се схвати ...

Подели на овим сајтовима

On 5. 9. 2011. at 18:24, Pravnik рече
Наравно.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Uh imala sam istu dilemu kao i Medo, gledaću da promijenim naslov da bude jasnije.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

МОЛИТВА ПРИ УПАДУ НЕПРИЈАТЕЉА

Господе сила, буди с нама, јер другога помоћника у тузи немамо, изван Тебе, Господе сила, помилуј нас.

Суди, Господе, онима који нам чине зло, обори оне који хоће да нас оборе.

Узми оружје и штит и устани у помођ нашу.

Пресвета Богородице, за време живота мога не остави мене, не повери ме суду људскоме, већ сама заступи и помилуј ме.

Сву наду моју полажем на Тебе, Мати Божја, сачувај ме под окриљем Твојим.

Да васкрсне Бог и да се расточе непријатељи Његови и да побегну од лица Његовог мрзитељи Његови.

Господе, Боже сила, Боже спасења нашег, Боже Који сам чиниш чудеса, погледај милостиво и снисходљиво на Своје смирене слуге, и чуј нас човекољубиво, и помилуј. Ево, наши се непријатељи скупише против нас, да нас униште и да разоре светиње наше. И Ти, који све знаш, знаш да су неправедно устали на нас и да се не можемо одупрети Њиховом мноштву ако нам Ти не помогнеш. И овако грешни и недостојни, кајући се, са сузама Ти се молимо: помози нам Боже, Спаситељу наш, и избави нас ради салеве Имена Твог, да не би рекли непријатељи наши: гле, оставио их је Бог, и нема онога ко их избавља и спасава, већ да познају сви народи да си Ти Бог наш, а ми деца Твоја, увек заштићавана Твојом влашћу. Покажи нам, Господе, Твоју милост, да би се примениле на нас речи које је Мојсије рекао Израиљу: “Будите одважни, стојте и видећете спасење Господње, јер ће се Господ борити зѕ вас.” Дај нам добро знамење, да виде сви који мрзе Православну веру нашу и нас, да се посраме и смире. О Господе, Боже, Спаситељу, Снаго и Надо и Заступништво наше, не помени безакоња и неправду народа Твог и не окрени се од нас у гневу Своме, него милостиво и снисходљиво посети Своје смирене слуге. Дођи нам у помоћ и разруши лукаве савете оних што нам зло мисле;суди онима који нас вређају и покори оне који се против нас боре; обрати њихову нечисту дрскост у страх и бекство. Опрости грехе онима којјима си доделио да у борби положе своје животе зѕ веру и отаџбину и дај им нераспадљиве венце у дан Праведног Суда Твог. Јер си Ти Заступник, Победа и Спасење свих оних који се надају у Тебе, и Тебе славимо, Оца, Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА У ВЕЛИКИМ СТРАДАЊИМА И МУКАМА

Праведни, дуготрепељиви и многомилостиви

Боже, Ти си из љубави допустио ова моја

страдања. Ти нас рањаваш, али и лечиш ране, Ти

нас обараш и Ти нас подижеш; Ти кажњаваш

своја чеда, али их смрти не предајеш. Оче

небесни, као пример трпљења дао си нам Сина

Твога љубљенога, да сви следимо Његов пример.

Укрепи ме да идем за Њим, по овоме путу туге и

да узиђем у Царство небесно. He допусти да

искушења истргну реч Твоју из мога срца, да

ослабе моју веру и да утуше моју молитву, да

изазову нетрпељивост и да ме наведу на роптање

и негодовање против Тебе. Немојме оптеретити

са превеликим старадањима. Опомени се да сам

прах и пепео. Укрепи моје раслабљене руке, и

оснажи моја уздрхтала колена. Твоја воља је да

страдам и да будем ожалошћен,

али Ти ми дарујтрпљење и укрепи ме да победим зло. Претвори

моју тугу у радост, моја страдања овенчајчашћу,

а моје понижење са славом; Јер Ти си једини

истинито укрепљење и сила раслабљених, Ти си

пристаниште витланих буром, и Теби славу

узносим кроза све векове. Амин.

Подели на овим сајтовима

Добих ове молитве пре неки дан... мало су ми поједине реченице чудне, али у глобалу - симпатичне молитвице... 301

МОЛИТВА ПРЕ ПОЈАЊА

Молитвама Светога Јована Дамаскина, преподобног Романа Слаткопојца, преподобног Јована Кукузеља и свих светих отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш помилуј нас.

Молимо те, отвори нам и освети и духовни и телесни слух и подари нам снагу да својим недостојним устима и срцима сведочимо и благовестимо Твоја бескрајна савршенства у пуноти истине, доброте и лепоте.

Помози нам да целомудрено и трезвено, смиреним духом и чистим срцем појући Тебе, очистимо духовно и телесно себе и оне који нас слушају, и да се кроз појање обучемо у светлост љубави и живота, у заједници са Тобом и свим светима.

Помози нам да Те кроз појање достојно хвалимо и славимо, усрдно молимо и неизмерно благодаримо за ничим заслужене дарове којима си нас обасуо, и да нам појање не буде на гордост и осуду, већ да се преображени у Теби, појањем придружимо ангелским хоровима који непрестано славе Тебе, са беспочетним Твојим Оцем и пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова.

АМИН

МОЛИТВА ПОСЛЕ ПОЈАЊА

Благодаримо ти Христе Боже наш, што си нас удостојио да се кроз појање, приближимо тајни силе и славе Твоје.

Не одбаци нас грешне, него и убудуће прими као скупоцено миро хвалу коју Ти узносимо.

Молимо Те да даром духовног слушања све дубље разумемо смисао светих речи које појемо, како би нам садржина просветљеног ума постала садржина срца.

Молимо Те да се појући све више испуњавамо духом, како би Те благодатно обитавајући у Твојој неприступној и нествореној светлости, исказали неизрецивим речима, јер си Ти истинита светлост која просвећује и освећује све и свја и Тебе поје сва твар кроза све векове.

АМИН

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Господе,

ја сам Твој сасуд! Испуни ме даровима Духа Светога јер сам без Тебе

празан и никаквог добра у себи немам, или, што је још горе, пун сам

разних грехова. Господе, ја сам Твој брод - напуни ме товаром добрих

дела. Господе, ја сам Твоја шкриња - напуни је љубављу према Теби и

према човеку као живој икони Твојој, а не среброљубљем и варљивим

уживањима.