Јанко Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Vjerujete li vi u proživljenje poslije smrti?ako vjerujete gdje će vam mjesto biti u Raju , ili paklu? Ми верујемо у васкрсење у телу после смрти, а "рај" ће нам бити Царство Христово где ћемо сви заједно бити за Очевом трпезом, "у наручју Авраамовом", и где ћемо сви гледати лице Божије и пребивати у непрестаном најприснијем односу са Њим, али такође и лицем у лице свако са сваким, једни са другима. Знамо сви мање више исламски опис раја (плодне долине, мед и млеко, девице, итд. итд.). Али да ли у вашој традицији ико помиње однос лицем у лице са Алахом у рају? Да ли ћете ви видети лице Божије? Najveća nagrada za vjernika u Raju je gledanje u lice Uzvišenog Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред.O Isusu kažemo samo ono što nam je prenešeno u Kuranu ili u hadisu.Vjeruiemo da je Isus Poslanik, to eli bio oženjen ili nije neznamo jer o tome nije nas naša kniga obavjestila.A ono što je sigurno jete to da Isus nikada kao ni bilo koji drugi poslanik ni u jednom momentu nije moralno posrnuo.Hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред.O Isusu kažemo samo ono što nam je prenešeno u Kuranu ili u hadisu.Vjeruiemo da je Isus Poslanik, to eli bio oženjen ili nije neznamo jer o tome nije nas naša kniga obavjestila.A ono što je sigurno jete to da Isus nikada kao ni bilo koji drugi poslanik ni u jednom momentu nije moralno posrnuo.Hvala! cekaj zar muhamed nije imao zenu????? (pisem malim slovima nemoj da mislis da omalovazavam ili tako nesto) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред.O Isusu kažemo samo ono što nam je prenešeno u Kuranu ili u hadisu.Vjeruiemo da je Isus Poslanik, to eli bio oženjen ili nije neznamo jer o tome nije nas naša kniga obavjestila.A ono što je sigurno jete to da Isus nikada kao ni bilo koji drugi poslanik ni u jednom momentu nije moralno posrnuo.Hvala! cekaj zar muhamed nije imao zenu????? (pisem malim slovima nemoj da mislis da omalovazavam ili tako nesto) poslanik je imao 11 žena...e,sad,šta je moralno posrnuće?imati ili nemati ženu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред.O Isusu kažemo samo ono što nam je prenešeno u Kuranu ili u hadisu.Vjeruiemo da je Isus Poslanik, to eli bio oženjen ili nije neznamo jer o tome nije nas naša kniga obavjestila.A ono što je sigurno jete to da Isus nikada kao ni bilo koji drugi poslanik ni u jednom momentu nije moralno posrnuo.Hvala! cekaj zar muhamed nije imao zenu????? (pisem malim slovima nemoj da mislis da omalovazavam ili tako nesto) poslanik je imao 11 žena...e,sad,šta je moralno posrnuće?imati ili nemati ženu? pa zar nije moralno posrnuce imati 11??? zar se islam ne bazira na starom zavetu u kome su proroci bili devstvenici (sem jednog cini mi se) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред.O Isusu kažemo samo ono što nam je prenešeno u Kuranu ili u hadisu.Vjeruiemo da je Isus Poslanik, to eli bio oženjen ili nije neznamo jer o tome nije nas naša kniga obavjestila.A ono što je sigurno jete to da Isus nikada kao ni bilo koji drugi poslanik ni u jednom momentu nije moralno posrnuo.Hvala! cekaj zar muhamed nije imao zenu????? (pisem malim slovima nemoj da mislis da omalovazavam ili tako nesto) poslanik je imao 11 žena...e,sad,šta je moralno posrnuće?imati ili nemati ženu? pa zar nije moralno posrnuce imati 11??? zar se islam ne bazira na starom zavetu u kome su proroci bili devstvenici (sem jednog cini mi se) David,Solomon,Avram,Noje...devstvenici? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ако смем да питам...(јуче су ми неки обећали поклонити Куран, али док га не добијем) - интересује ме да ли ви, Енизе, поштујете Исуса као пророка који се женио???, имао тајно наложницу(Марију Магдалину, по неким апокрифним јеванђељима), или девственика? Интересује ме због поменута три начина упражњавања телесних односа. Хвала унапред.O Isusu kažemo samo ono što nam je prenešeno u Kuranu ili u hadisu.Vjeruiemo da je Isus Poslanik, to eli bio oženjen ili nije neznamo jer o tome nije nas naša kniga obavjestila.A ono što je sigurno jete to da Isus nikada kao ni bilo koji drugi poslanik ni u jednom momentu nije moralno posrnuo.Hvala! cekaj zar muhamed nije imao zenu????? (pisem malim slovima nemoj da mislis da omalovazavam ili tako nesto) poslanik je imao 11 žena...e,sad,šta je moralno posrnuće?imati ili nemati ženu? pa zar nije moralno posrnuce imati 11??? zar se islam ne bazira na starom zavetu u kome su proroci bili devstvenici (sem jednog cini mi se) David,Solomon,Avram,Noje...devstvenici? ok, ko je od njih imao vise zena????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Da li Bog nepravedno kažnjava? Bog ne kaznjava...Tko kaze da ON KAZNJAVA... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Полигамије је било и у Старом Завету. Не код свих старозаветних личности, али је било код неких. Међутим, питање је да ли је полигамија нешто што је Божија воља или је нешто што Бог допушта због тадашњег стања људске свести? Хришћанима, једнако као и данашњем европском човеку (било он верник или атеиста) ван сваке памети је говорити да је полигамија нешто нормално. Није нормално, а нека сваки муслиман то провери тако што ће да пита своју жену да ли би волела да има супарнице (под условом да му искерно одговори). Многоженство није природно, јер одакле онда љубомора у природи жена, када им се помене полигамија? Они који желе да оправдају полигамију, свесно или несвесно оправдавају само свој мушки егоцентризам и болесне страсти. Мислим да и муслимански теолози полигамију треба да схвате као инфериорну прошлост и стање људске свести које је добри Бог трпео и допуштао због људске глупости и слабости, а не да је узимају као позитивну норму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A,muska posla...sta ce muskarac ,nego o zeni...( i ne jednoj...nego..) hm..ja ne vidim niki problem u tome.. Pa,nije to odlucujuce za spasenje ..Ako je to u islamu prihvatljivo i tako islam uci...zasto nama krscanima bi to trebalo smetati...a,dobro je da pitamo,da znamo nesto i o tome.. To je kod njih,i drzavnim zakonom uredjeno tako..(Ne znam da li je i u bosni tako?) Vjerojatno snose odgovornost za to..Pa,koliko imaju prednosti u tome, toliko imaju i odgvornosti..( a mozda i mana) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Не говоримо о томе да ли нам то смета код њих. Њихова вера - њихова ствар. Дискутујемо какве то везе има са човеком и Богом, па свако нек изнесе своје мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Koji je odgovor vaše vjere kada se desi veći broj žena nego muškaraca u svijetu? Nemože svakoj po jedan doći, ostaje žena viška.Da li ostale sterilizovati, da li ih zatvoriti, da li dozvoliti lezbo brakove ili? Молим!? Какав је ово нонсенс! А шта код вас нема нико ко не жели да живи брачно? Значи свака мора да нађе удомљење.А какав је одговор ваше вере на то да имаш 5 ташти? Gospodine Marko, to nije odgovor.Odgovori a ne svađaj se brate nismo na ratištu.Ja na svako pitanje odgovaram iako su mi neki vaši odgovorni neshvatljivi nisu plastični ja to doživljavam kao vjerovanje u jednoj vjeri a ne ismijavam se.Zato bih te zamolio odgovori! Нема потребе да се нервирате и хистеришете... Јасно ми је да не можете појмити хришћанску поруку, због њене узвишености и ослобођености приземних и телесних категорија. А када је писан Куран Мухамед је знао да има више жена или да ће их у двадесет првом веку бити више од мушкараца па је то предупредио датим упутствима? Заиста врло лоша реклама ислама. Као што рекох, а и пре мене су Вам одговорили код нас су жена и мушкарац равноправни (симболично је да Ева настаје од Адамовог ребра које се налази на средини тела, те и то указује на једнакост њихову). Код нас жена нема више да би могле да задовоље телесне потребе људске. А и сасвим природно и научно доказано да је моногамија здравија. Наравно, ако имамо у виду то да је жена само ту да задовољи телесно потребе мушкарца, а не да њих двоје живе у заједници љубави и посвећености једно другом, онда је јасно о чему се ради. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Не само хришћани, већ НИКО у цивилизованом свету неће се сложити са ставом да је полигамија нормална. За данашњег човека то је дивљаштво. Погледајмо и наше комшије муслимане, имају ли они једну или више жена? Наравно, једну. И то су нормални људи. Кривица је код оних муслиманских теолога који покушавају да обичеје код Арапа у седмом веку пројектују као Божији закон. Доказ да нису у праву јесу све ове наше комшије мислимани који живе у моногамним браковима и не пада им на памет полигамија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 не пада им на памет полигамија. Мислиш? 0110_hahaha 1405_love Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука