Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Da vas pitam da li će čovjek poslije proživljena koji vjeruje u Isusa kao što vi vjerujete u Raj? Не разумем... prstgore Čovjek je pravoslavni hroiščanin i umre u takvom stanju.Biva proživljen(u to vjerujete) da li će uči u Raj, zbog toga što je vjerovao u Isusa onako kako vi vjerujete.Pitanje je jasno! Аха. Ми кажемо - васкрсење. Одговор је: ДА. Али, не само вера, већ активан литургијски живот. "Неће свако ко ми говори Господе, Господе, ући у Царств небеско", каже Христос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A onaj , koji je kao ja , musliman koji nevjeruje u Isusa kao Boga već kao muslimana i kada budem proživljen da li ću ući u Pakao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A onaj , koji je kao ja , musliman koji nevjeruje u Isusa kao Boga već kao muslimana i kada budem proživljen da li ću ući u Pakao? Ја знам да је оно прво сигурно. Ово друго зна само Бог. Ја ти желим да се спасиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 ako ubijas ljude zbog toga sto se ne slazu sa tvojom verom i cak je ismevaju, tesko da ces uci brate Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Цела наша реалност у којој живимо, феноменологија којом се бавимо, јесте једна КАЗНА.dakle, bog kazhnjava. tenk ju veri mach. neznam zashto nemozhete jednostavno da prihvatite da pishe to shto pishe, nego morate da se zavlachite u neke moderne konstrukcije. ako kazhnjava, kazhnjava i cjao. jel tolki bauk to recji, da nemozhe da izdrzhi da moderna liberalna svest a da skache sa hipi matrom "bog ne krazhnjava". Не можемо то да кажемо из простог разлога - јер то није истина (да Бог кажњава). Но, не травба ти замерити. Свети оци, међу њима и Свети Максим, уче о три стадијума у односима човека и Бога: роб-најамник-син, те сразмерно томе мотиви општења са Богом и, уопште, разумевање Бога: страх од казне-нада на добру плату-љубав. Достићи ово задње значи не схватати више Бога као казнену експедицију нити као газду код кога идеш у надницу. Rogi ti još malo pa musliman! prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A onaj , koji je kao ja , musliman koji nevjeruje u Isusa kao Boga već kao muslimana i kada budem proživljen da li ću ući u Pakao? Ја знам да је оно прво сигурно. Ово друго зна само Бог. Ја ти желим да се спасиш. Aleksandre ja po tvojoj vjeri sam nevjernik, da li ću ući u pakao jer nisam prihvatio Isusa i njegovo spasenje u obliku kako vi vjerujete?To što ti želiš meni isto ja tebi želim kao i svakom čovjeku, da bude spasen ,ali pitanje je direktno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 ako ubijas ljude zbog toga sto se ne slazu sa tvojom verom i cak je ismevaju, tesko da ces uci brate Pustimo sud o tome Bogu.Ali da znaš ja nemam ruke krvave! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 ne radi se tu samo o pukom verovanju nego se pre svega radi o delima Edit: nemas ruke krvave ali kazes u onoj drugoj temi da podrzavas ubistvo po toj osnovi i hvalis Alaha za to, ne trabunjaj vise leba ti, prevrsio si svaku meru Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Цела наша реалност у којој живимо, феноменологија којом се бавимо, јесте једна КАЗНА.dakle, bog kazhnjava. tenk ju veri mach. neznam zashto nemozhete jednostavno da prihvatite da pishe to shto pishe, nego morate da se zavlachite u neke moderne konstrukcije. ako kazhnjava, kazhnjava i cjao. jel tolki bauk to recji, da nemozhe da izdrzhi da moderna liberalna svest a da skache sa hipi matrom "bog ne krazhnjava".A ko je odgovoran za Pad?Čovek ili Bog?Sv.Pismo bez Sv.Predanja je mrtvo slovo na papiru.To da Bog ne kažnjava nije nikakva moderna konstrukcija,već svetootačko učenje(ti reče da su svetitelji izvori božanskog otkrovenja,sad izgleda više nisu ili šta?). Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A onaj , koji je kao ja , musliman koji nevjeruje u Isusa kao Boga već kao muslimana i kada budem proživljen da li ću ući u Pakao? Ја знам да је оно прво сигурно. Ово друго зна само Бог. Ја ти желим да се спасиш. Aleksandre ja po tvojoj vjeri sam nevjernik, da li ću ući u pakao jer nisam prihvatio Isusa i njegovo spasenje u obliku kako vi vjerujete?To što ti želiš meni isto ja tebi želim kao i svakom čovjeku, da bude spasen ,ali pitanje je direktno! Ти сада од мене тражиш да будем судија, а мој Господ ми је рекао: Не суди и неће ти бити суђено. Не могу ја Енизе датеби пресуђујем. Могу само да ти посведочим да је Христос рекао: "Ја сам Пут, Истина И Живот." И да те позовем: Дођи и види! А суд, суд остављам Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 ne radi se tu samo o pukom verovanju nego se pre svega radi o delima Edit: nemas ruke krvave ali kazes u onoj drugoj temi da podrzavas ubistvo po toj osnovi i hvalis Alaha za to, ne trabunjaj vise leba ti, prevrsio si svaku meru Da, taj što je ubijen hvala allahu ubijen je!Nauči se koristiti kulturne izraze.Riječ trabunjanje, jako je nekulturna.Zato prizemlji se radi samog sebe. sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Цела наша реалност у којој живимо, феноменологија којом се бавимо, јесте једна КАЗНА.dakle, bog kazhnjava. tenk ju veri mach. neznam zashto nemozhete jednostavno da prihvatite da pishe to shto pishe, nego morate da se zavlachite u neke moderne konstrukcije. ako kazhnjava, kazhnjava i cjao. jel tolki bauk to recji, da nemozhe da izdrzhi da moderna liberalna svest a da skache sa hipi matrom "bog ne krazhnjava".A ko je odgovoran za Pad?Čovek ili Bog?Sv.Pismo bez Sv.Predanja je mrtvo slovo na papiru.To da Bog ne kažnjava nije nikakva moderna konstrukcija,već svetootačko učenje(ti reče da su svetitelji izvori božanskog otkrovenja,sad izgleda više nisu ili šta?). Čovjek je odgovoran a ko ga je protjerao iz Raja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 no comment Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A onaj , koji je kao ja , musliman koji nevjeruje u Isusa kao Boga već kao muslimana i kada budem proživljen da li ću ući u Pakao? Ја знам да је оно прво сигурно. Ово друго зна само Бог. Ја ти желим да се спасиш. Aleksandre ja po tvojoj vjeri sam nevjernik, da li ću ući u pakao jer nisam prihvatio Isusa i njegovo spasenje u obliku kako vi vjerujete?To što ti želiš meni isto ja tebi želim kao i svakom čovjeku, da bude spasen ,ali pitanje je direktno! Ти сада од мене тражиш да будем судија, а мој Господ ми је рекао: Не суди и неће ти бити суђено. Не могу ја Енизе датеби пресуђујем. Могу само да ти посведочим да је Христос рекао: "Ја сам Пут, Истина И Живот." И да те позовем: Дођи и види! А суд, суд остављам Богу. Mudro odgovoreno.Cjenim te kao sugovornika koji sasvim ozbiljno prilazi tematici.Da vas pitam prije prvog grijeha kada je Adam živio sa Evom gdje su oni živjeli? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 no comment sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука