marko_13 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Da li vaša sveta knjiga ponižava ženu?Свето Писмо Старог и Новог Завета се на најафирмативнији начин изражава о жени чинећи је равноправној мушкарцу, а не претмету његовог уживања, па макар биле и ''оперисане'' од љубоморе. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Vjerujete li vi u proživljenje poslije smrti?ako vjerujete gdje će vam mjesto biti u Raju , ili paklu?Шта значи ''проживљење''? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Занима ме шта ове две религије кажу о васкрсењу односно оживљавању мртвих? И примери кроз историју. Брате Шангај хришћанство верује у опште васкрсење мртвих и живот после смрти. Можда најпрецизније говори о томе свети апостол Павле у својој другој посланици Солуњанима - ''Нећу вам пакзатајити, браћо, за оне који су умрли, да не жалите као и остали који немају наду; Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе, тако ће Бог и оне који су умрли у Исусу довести с Њим. Јер вам ово казујем речју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи оне који су помрли. Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђела, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре; А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узнети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.'' (1.Сол 4, 13-17). Што се тиче примера кроз историју од Господњег времена (сам Христос је васкрсао ћерку јеврејског свештеника Јаира, Лазара...), потом кроз апостолско и светоотачко време имамо сведочанстав о васкрсењу појединих упокојених, али то се не може мерити са свеопштим васкрсењем које очекујемо. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Vjerujete li vi u proživljenje poslije smrti?ako vjerujete gdje će vam mjesto biti u Raju , ili paklu? Ми верујемо у васкрсење у телу после смрти, а "рај" ће нам бити Царство Христово где ћемо сви заједно бити за Очевом трпезом, "у наручју Авраамовом", и где ћемо сви гледати лице Божије и пребивати у непрестаном најприснијем односу са Њим, али такође и лицем у лице свако са сваким, једни са другима. Знамо сви мање више исламски опис раја (плодне долине, мед и млеко, девице, итд. итд.). Али да ли у вашој традицији ико помиње однос лицем у лице са Алахом у рају? Да ли ћете ви видети лице Божије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Koji je odgovor vaše vjere kada se desi veći broj žena nego muškaraca u svijetu? Nemože svakoj po jedan doći, ostaje žena viška.Da li ostale sterilizovati, da li ih zatvoriti, da li dozvoliti lezbo brakove ili? Молим!? Какав је ово нонсенс! А шта код вас нема нико ко не жели да живи брачно? Значи свака мора да нађе удомљење.А какав је одговор ваше вере на то да имаш 5 ташти? Gospodine Marko, to nije odgovor.Odgovori a ne svađaj se brate nismo na ratištu.Ja na svako pitanje odgovaram iako su mi neki vaši odgovorni neshvatljivi nisu plastični ja to doživljavam kao vjerovanje u jednoj vjeri a ne ismijavam se.Zato bih te zamolio odgovori! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Енизе, сексуалност није једини атрибут који одређује човека као биће. Ово што си написао је логика којом постоје животиње, бесловесне звери а не човек. Много је људи који нису упражњавали сексуалност, а ипак су остали велики људи - ЛИЧНОСТИ. Поменућу ти, рецимо, једног Николу Теслу. Да ли је он промашио живот тиме што се није женио? Човек је, мој Енизе, много више него полни акт, секс и уживање у њему. Морам ти признати да си ме мало разочарао са оним горњим ставом. Не могу да верујем да тако сагледаваш стварност и човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Енизе, сексуалност није једини атрибут који одређује човека као биће. Ово што си написао је логика којом постоје животиње, бесловесне звери а не човек. Много је људи који нису упражњавали сексуалност, а ипак су остали велики људи - ЛИЧНОСТИ. Поменућу ти, рецимо, једног Николу Теслу. Да ли је он промашио живот тиме што се није женио? Човек је, мој Енизе, много више него полни акт, секс и уживање у њему. Морам ти признати да си ме мало разочарао са оним горњим ставом. Не могу да верујем да тако сагледаваш стварност и човека. Naravno u nemogučnosti odgovora vaše vjere na mnoga pitanja najlakše je brate ovamo govoriti tvrdnje koje ste gore izrekli.Čovjek upražnjava seksualnost na tri načina kao životinja ukoliko prelazi Božije granice, kao normalna osoba brakom i kao osoba koja u sebi ubija ono što je prirodno u srcu svakog čovjeka a to je potreba za porodicom.to dobrim djelom preporučujući svojim sljedbenicima da se ne žene čini ona vjera koja tome poziva! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Da li Bog nepravedno kažnjava? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Da li Bog nepravedno kažnjava?Po islamu nikada Bog nije nepravedno nikoga kaznio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Енизе, сексуалност није једини атрибут који одређује човека као биће. Ово што си написао је логика којом постоје животиње, бесловесне звери а не човек. Много је људи који нису упражњавали сексуалност, а ипак су остали велики људи - ЛИЧНОСТИ. Поменућу ти, рецимо, једног Николу Теслу. Да ли је он промашио живот тиме што се није женио? Човек је, мој Енизе, много више него полни акт, секс и уживање у њему. Морам ти признати да си ме мало разочарао са оним горњим ставом. Не могу да верујем да тако сагледаваш стварност и човека. Naravno u nemogučnosti odgovora vaše vjere na mnoga pitanja najlakše je brate ovamo govoriti tvrdnje koje ste gore izrekli.Čovjek upražnjava seksualnost na tri načina kao životinja ukoliko prelazi Božije granice, kao normalna osoba brakom i kao osoba koja u sebi ubija ono što je prirodno u srcu svakog čovjeka a to je potreba za porodicom.to dobrim djelom preporučujući svojim sljedbenicima da se ne žene čini ona vjera koja tome poziva! Да, само што су у твом случају "Божије границе" заправо Мухамедове границе. Фојербах је у критици религије заиста био у праву. По теби је значи Никола Тесла био ненормална особа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Da li Bog nepravedno kažnjava?Po islamu nikada Bog nije nepravedno nikoga kaznio. Интересантно питање. Знамо ли уопште шта је Божија правда? Не ради ли се и овде само о нашем умишљању? Како објашњаваш рађање болесне деце? Како смрт невине деце? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Енизе, сексуалност није једини атрибут који одређује човека као биће. Ово што си написао је логика којом постоје животиње, бесловесне звери а не човек. Много је људи који нису упражњавали сексуалност, а ипак су остали велики људи - ЛИЧНОСТИ. Поменућу ти, рецимо, једног Николу Теслу. Да ли је он промашио живот тиме што се није женио? Човек је, мој Енизе, много више него полни акт, секс и уживање у њему. Морам ти признати да си ме мало разочарао са оним горњим ставом. Не могу да верујем да тако сагледаваш стварност и човека. Naravno u nemogučnosti odgovora vaše vjere na mnoga pitanja najlakše je brate ovamo govoriti tvrdnje koje ste gore izrekli.Čovjek upražnjava seksualnost na tri načina kao životinja ukoliko prelazi Božije granice, kao normalna osoba brakom i kao osoba koja u sebi ubija ono što je prirodno u srcu svakog čovjeka a to je potreba za porodicom.to dobrim djelom preporučujući svojim sljedbenicima da se ne žene čini ona vjera koja tome poziva! Моногоженство није породица. То је чопор. Бог је човеку ствприо једну жену. То што су се људи у старо време женили са више жена не значи да је то воља Божија. Много тога Бог допушта док се човек не дозове памети. Да би разумео хришћанску веру, мораш имати у себи Духа Истине. Тешко је приземним, телесним размишљањем разумети небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ti piši o shvatanju boga u tvojoj vjeri a ja u svojoj, bez upliva ja u tvoju a ti u moju vjeru Kad smo kod plivanja... Nasa vera je kao pucina morska, siroka i duboka. Na tu pucinu navoze se i oni koji su jaki umom i oni koji su slabi umom. Jedni sigurno plove a drugi kao u trulim ladjama tonu. A vasa vera je kao potok sto ga svako moze sagledati, shvatiti i preskociti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 По питању Божијег кажњавања: Бог никог не кажњава, "праведнике љуби а грешнике милује". Бог је Љубав, а љубави је немогуће да врши одмазду. Бог није творац пакла већ човек. Пакао је човеков егзистенцијални простор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ti piši o shvatanju boga u tvojoj vjeri a ja u svojoj, bez upliva ja u tvoju a ti u moju vjeru Kad smo kod plivanja... Nasa vera je kao pucina morska, siroka i duboka. Na tu pucinu navoze se i oni koji su jaki umom i oni koji su slabi umom. Jedni sigurno plove a drugi kao u trulim ladjama tonu. A vasa vera je kao potok sto ga svako moze sagledati, shvatiti i preskociti. :group111: 0442_feel dada 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука