Jump to content

kako islam a kako hriščanstvo gledaju na sljedeće?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како Хришћанство учи о спасењу а како ислам?

Po islamu čovjek će biti spašen samo ako umre kao musliman.

Kuranski citat:

Ko dude tražio drugu vjeru mimo islama neće mu biti primljeno i na onome svijetu će biti od onih koji su propali!

Ово више поштујем него протестантско лицемерје..."сви се спашавају" :229229229:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Христове речи у вези овог питања (спасења):

"Ја сам хлеб живи који сиђе с неба; који једе од овог хлеба живеће вавек; и хлеб који ћу ја дати тело је моје, које ћу дати за живот света."

"А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи"

Да, из тога такође ПЦ закључује да само православни Хришћани имају ШАНСУ за спасење. Како РКЦ гледа на ово, то ме интересује?

Пошто РКЦ дозвољава својим вјерницима да се причешћују на нашим литургијама, ја би рекао да прихвата ПЦ благодатном.

Подели на овим сајтовима

Hriscanstvo i ne uci o spasenju nego o obozenju da covek blagodacu postane bog. Dok u islamu

koliko sam shvatio toga nema nego covek samo podrzava Boga.

Izgleda da se ja jedini držim pravila ove teme.

Nemojte pisati kako je u islamu, pišite kako je u vašoj vjeri.Mnogo ja kritičkih stavova mogu napisati na račun vaše vjere.Ali držim se teme.Nemojte da počnem to smatrati nedobronamjernim spamovanjem teme!Nije fer!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Христове речи у вези овог питања (спасења):

"Ја сам хлеб живи који сиђе с неба; који једе од овог хлеба живеће вавек; и хлеб који ћу ја дати тело је моје, које ћу дати за живот света."

"А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи"

Да, из тога такође ПЦ закључује да само православни Хришћани имају ШАНСУ за спасење. Како РКЦ гледа на ово, то ме интересује?

Пошто РКЦ дозвољава својим вјерницима да се причешћују на нашим литургијама, ја би рекао да прихвата ПЦ благодатном.

Ни Православна Црква никада није, званично, порицала валидност Светих такни код римокатолика. Друга је ствар што нисмо превазишли раскол па је немогуће евхаристијско општење.

Подели на овим сајтовима

Ko je Isus po hriščanstvu a ko po islamu?

Син Бога Оца. Оваплотио се и постао човек (Син Маријин). Христос је Богочовек.

Подели на овим сајтовима

Da li Bog moze da bude tako zlocest..da jednog covjeka spasi,a drugoga samo  zato sto pripada drugoj religiju,baci  u propast..?

52 Bog koji "prebiva u svjetlu nedostupnu" (1 Tim 6,16) zeli saopciti svoj vlastiti bozanski zivot ljudima sto ih je slobodno stvorio, da ih u svom jedinom Sinu ucini svojom posinjenom[3] djecom. Objavljujuci samoga sebe, Bog zeli osposobiti ljude da mu odgovore, da ga upoznaju i da ga ljube daleko vise nego li bi sami po sebi mogli.

Подели на овим сајтовима

Da li Bog moze da bude tako zlocest..da jednog covjeka spasi,a drugoga samo  zato sto pripada drugoj religiju,baci  u propast..?

...и да му вечно обнавља кожу како би се заувек пекао и мучио у паклу. Какав је то бог? Да ли је могуће да је Бог такав?

Подели на овим сајтовима

Како Хришћанство учи о спасењу а како ислам?

Po islamu čovjek će biti spašen samo ako umre kao musliman.

Kuranski citat:

Ko dude tražio drugu vjeru mimo islama neće mu biti primljeno i na onome svijetu će biti od onih koji su propali!

По хришћанству спасиће се свако ко да добар одговор на последњем суду Христовом.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

По хришћанству спасиће се свако ко да добар одговор на последњем суду Христовом.

По Хришћанству ван Цркве нема спасења. Е сад ми можемо дискутовати шта је Црква. За мене је јасно шта је Црква из Символа Вере: Верујем у ЈЕДНУ (не у више) свету саборну и апостолску Цркву. А та једна Црква је православна.

Подели на овим сајтовима

74 Bog "hoce da se svi ljudi spase i dodju do spoznanja istine" (1 Tim 2,4), to jest spoznanja Isusa Krista.[38] Potrebno je zato da se Krist navjescuje svim narodima i svim ljudima i da na taj nacin Objava dospije sve do na kraj svijeta:

"Bog je predobrostivo uredio da ono isto, sto je objavio za spasenje svih naroda, ostane dovijeka neiskvareno i da se prenosi svim narastajima".[39]

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...