Eniz Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Хришћани, када је у питању Бог, разликују ово троје: личност, природу и енергију. Божија природа (одговор на питање ШТА је Бог) не несазнатљива. Бог се познаје као Личност - тако што ступаш у односе са Њим. Хришћанима се Бог и открива као Личност - као Отац (бити Отац значи постојати као личност). Есад, морао би да мало порадиш на схватању појма личности како би ти све ово било јасније. Када тосавладаш, онда ћеш моћи да схватиш (колико је то нашем уму могуће) како је то Бог Један, а ипак Тројичан. Не могу више о томе, доста смо о томе писали. Што се тиче ислама, барем мени као теологу су ваши ставови о Богу познати. То нису никакви нови ставцови. Мухамед није свету објавио никакву новос у вези Бога. У Курану имаш свега помало - мало хришћанства, мало јудаизма, мало хришћанских јереси, мало јудејских јереси, мало хришћанскеи јеврејске Библије, мало неканонских списа које су и хришћани и Јевреји одбацили као неутентичне. Све је то Мухамед објединио у Курану. Кога интересује, нека прочита ову књигу: Срђан Симић, Библијски и апокрифни текстови у Курану, Београд, Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметност и конзервацију, 2010. Ovdje brate odgovaraš o svome shvatanja islamskih pogleda na Bogu.To je opet van teme.Ovdje govori o Bogu onako kako ga vi vidite , nemoj se sikirati o našem viđenju boga.Ti piši o shvatanju boga u tvojoj vjeri a ja u svojoj, bez upliva ja u tvoju a ti u moju vjeru.a ako hoćemo jednu raspravu u pisanoj formi na bilo koju temu otvorit ćemo je i ja sam tu.ali ova tema nema takav cilj.Prezentuj stav svoje vjere odgovarajući na postavljeno pitanje a ja ću stav svoje vjere.Molim te drži se toga inače, brate spamuješ nesvjesno temu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Ko je Bog u hriščanstvu, ? I. "Vjerujem u jednoga Boga" 200 Tim rijecima zapocinje Nicejsko-carigradski simbol. Ispovijedanje Bozje jedincatosti, kojemu je korijen u Bozjoj objavi Staroga saveza, nerazdvojivo je od ispovijedanja Bozje opstojnosti i isto je tako temeljno. Bog je Jedini: samo je jedan Bog: "Krscanska vjera vjeruje i ispovijeda da je Bog jedan po naravi, po sustini i biti". 42 Bog nadilazi svako stvorenje. Treba dakle neprekidno govor o Bogu prociscavati od svega sto je ograniceno, slikovito, nesavrseno, da se "neizrecivi, neshvatljivi, nevidljivi, nedokucivi" Bog[16] ne zamijeni s nasim ljudskim predodzbama o njemu. Ljudske rijeci nece nikada dosegnuti Otajstvo Bozje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Jeste da je ovo moje pitanje možda čudno, ali me već danima kopka, šta islamska religija kaže vezano za tzv."skidanje plača" kod male djece? Ja znam stav pravoslavlja o ovom pitanju, ali možda ne bi bilo loše da oni koji su više upoznati sa vjerom daju podrobniji odgovor, od onog koji bih ja mogla da dam. Napišite stav pravoslavlja o tom pitanju da i to naučimo!Djeca mogu biti urečena.Urok se skida učenjam sura felek, nas i molbi koje su prenešene od Muhammeda a.s. Zavidljivci, ljudi koji zavide svojom zavidnošću mogu da ureknu djete ili odraslog čovjeka.Mnogi hadisi i na na nekim mjestima u Kuranu se govori o tome! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 201 Izraelu, svome izabraniku, Bog se objavio kao Jedini: "Cuj, Izraele! Gospodin je nas Bog, Gospodin je jedan! Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, svom dusom svojom i svom snagom svojom" (Pnz 6,4-5). Po prorocima Bog poziva Izraela i sve naroe da se obrate njemu, Jedinome: "Obratite se k meni da se spasite, svi krajevi zemlje, jer ja sam Bog i nema drugoga (...) Da, preda mnom ce se prignuti svako koljeno, mnome ce se svaki jezik zaklinjati govoreci: jedino je u Bogu pobjeda i snaga" (Iz 45,22-24). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 У хришћанству не постоји никакво бајање и врачање. Постоји молитва и постоје Свете Тајне (одређене радње кроз које верник добија различите дарове у благодати од Бога). Конкретно за болесне постоји молитва и постоји Света Тајна јелеосвећења (освећења уља, масла). Тим освећеним уљем болесни се помазују ради оздрављења, али првенствено одног диховног оздрављења за живот вечни (мада није реткост да ова Света Тајна лечи и физичке болести). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Da li čovjek može biti opsjednu đavoljim djelovanjem?Islam -krščanstvo! Da, može! Liječi se učenjem Kurana i onoga što je Muhammed od molbi(dova učio).A ne zapisima i hamajlijama koje neki prodaju na ime lijeka.To nije od islama! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Da li čovjek može biti opsjednu đavoljim djelovanjem?Islam -krščanstvo! Може. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Како Хришћанство учи о спасењу а како ислам? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Како Хришћанство учи о спасењу а како ислам? Хришћанство нас учи да ван Цркве нема спасења. По нашем православном схватању, спасити се може само Православац који живи побожно (дакле не сви православци). Интересује ме став ислама о спасењу. Неки кажу да само муслимани могу у рај, неки кажу да могу сви људи добре душе. Мада колко ја знам, и ислам учи да само муслимани могу у рај. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Hriscanstvo i ne uci o spasenju nego o obozenju da covek blagodacu postane bog. Dok u islamu koliko sam shvatio toga nema nego covek samo podrzava Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 За оне који би мало да размишљају: Суштина хришћанства јесте - ОНТОЛОГИЈА Суштина ислама јесте - ЕТИКА или: Суштина хришћанста јесте - ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ КАКО ПОБЕДИТИ СМРТ Суштина ислама јесте - КАКО СЕ ИСПРАВНО ПОНАШАТИ (пошто проблем смрти у исламу и не постоји) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Како Хришћанство учи о спасењу а како ислам? Po islamu čovjek će biti spašen samo ako umre kao musliman.Kuranski citat: Ko dude tražio drugu vjeru mimo islama neće mu biti primljeno i na onome svijetu će biti od onih koji su propali! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 За оне који би мало да размишљају: Суштина хришћанства јесте - ОНТОЛОГИЈА Суштина ислама јесте - ЕТИКА или: Суштина хришћанста јесте - ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ КАКО ПОБЕДИТИ СМРТ Суштина ислама јесте - КАКО СЕ ИСПРАВНО ПОНАШАТИ (пошто проблем смрти у исламу и не постоји) Treći puta te molim brate u ime svoje vjere govori! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Како Хришћанство учи о спасењу ? 50 Svojim prirodnim razumom covjek moze sa sigurnoscu spoznati Boga polazeci od njegovih djela. Postoji medjutim i drugi red spoznanja, kojemu covjek ne moze doprijeti vlastitim silama: to je red bozanske Objave.[1] Po svojoj posve slobodnoj odluci, Bog se covjeku objavljuje i dariva time sto mu otkriva svoje otajstvo, svoj dobrohotni naum sto ga je predodredio odvijeka u Kristu za sve ljude. Bog svoj naum spasenja potpuno objavljuje time sto salje svoga ljubljenog Sina, Gospodina nasega Isusa Krista, i Duha Svetoga. KKC Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Христове речи у вези овог питања (спасења): "Ја сам хлеб живи који сиђе с неба; који једе од овог хлеба живеће вавек; и хлеб који ћу ја дати тело је моје, које ћу дати за живот света." "А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука