DYNABLASTER Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 nema vrhovni Bog, Bog je jedan i jedini tebi je mozda tesko da shvatis tj da razumes kako to moze biti i Bog i covek u isto vreme, pa eto lako :229229229: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Zašto je Isus Bog? Zato sto je Bog toliko zaljubljen u coveka da zeli da omoguci da svaki covek postane bog kroz zajednicu sa Njime. Hristos je prototip i zalog te ljubavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 svaka cast aquaman :229229229: da dodam samo, ljudsko bice je vrhunac bozijeg stvaranja, mi smo ujedno i njegova deca i umetnicko remek delo i vrhunac tehnologije i sta sve jos samo eto malo smo skrenuli sa putica i zalutali Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Zašto je Isus Bog? Zato sto je Bog toliko zaljubljen u coveka da zeli da omoguci da svaki covek postane bog kroz zajednicu sa Njime. Hristos je prototip i zalog te ljubavi. To ono ko prototip avion itd :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Vidim pojačanje neka i treba.Ali pitanje koje sam postavio je:Ako je Isus Bog dok je bio na zemlji ko je se brinuo o nebesima i kosmosu tj o onome što je se dešavalo van zemlje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 pa Enize jbt smej.gif ne mogu da verujem da ne mozes da shvatis hahahaaa pa ako je jedan prcko Napoleon navodno mogao da slusa, cita, pise i govori u isto vreme( mozda sam malo pretero lol), pa sta ima onda da cudi sta sve Bog moze u isto vreme, pa On je van vremena smej.gif Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 pa Enize jbt smej.gif ne mogu da verujem da ne mozes da shvatis hahahaaa pa ako je jedan prcko Napoleon navodno mogao da slusa, cita, pise i govori u isto vreme( mozda sam malo pretero lol), pa sta ima onda da cudi sta sve Bog moze u isto vreme, pa on je van vremena joooj smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif.Dobar si samo je jedan mali tu problem on na zemlji nije mogao da vodi računa o sebi pa strada i to zbog grijeha koje ne počini kako je onda mogao da se brine o ostatku svemira!!! smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 vidi, po vasoj veri islamu, ja cu biti osudjen ako pricam protiv vase vere, a vidi sad, ti mozes da pricas sta oces protiv hriscanstva i da hulis kolko oces i kako oces, i neces biti osudjen od strane hriscana u toj i takvoj meri kolko bi islam osudio, ja mogu cak i da kazem ako oces da nsiam hriscanin, a znas zasto? zato sto je to samo obicna rec koja bez svog znacenja nije nista! ja i ako kazem da nisam hriscanin, to mi nece smetati, jer ja verujem u Isusa i trudim se da postujem zapovedi, a Isus nije rekao e ovo se sad zove Hriscanstvo, ne, to su ljudi njegovi savremenici i oni posle nazvali Hriscanstvom, to samo poslusanje u njega tj Boga, i otud moze da se kaze da ne postoji nijedna druga vera osim vera u samog Gospoda Boga, jednog i jedinog, a njegovi sledbenici su je nazvali Hriscanstvom problem su sve ostale vere osim Hriscanstva jer je Hriscanstvo prvi i jedini pravi izvor i svedocanstvo preneseno od strane ljudi na najverodostojniji moguci nacin te silne vere i slepo slusanje samo stvaraju zbrku i zabludu i prevaru, Hriscanstvo je izvorno a ja jos nisam na tom stupnju da za bitangu ne mogu da kazem da nije bitanga, nisam jos tolko napredovao i hriscanstvu, jer hriscanstvo je vera prastanja problem je i ovaj internet sto se ljudi nekad tesko sporazumevaju Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Vidim pojačanje neka i treba.Ali pitanje koje sam postavio je:Ako je Isus Bog dok je bio na zemlji ko je se brinuo o nebesima i kosmosu tj o onome što je se dešavalo van zemlje? U hriscanstvu Bog ne telediriguje prirodom, nego priroda dela po nuznosti a nuznost je po prosmislu Bozijem. Drugo, nije Hristos zamena Svete Trojice. Nisu se Sveta Trojica preselila u coveka i sama Sebe usisali u ljudsku prirodu. Ovaplotilo se drugo Lice Svete Trojice ali to ni slucajno ne znaci da je za vreme Hristovog zivota na zemlji Sin bio na neki nacin izuzet iz predvecne zajednice. To nikako. Da bi se razumela Hristologija mora se prvo razumeti Trijadologija koliko toliko a to se nemoze objasniti u jednom postu. P.S A prvo je potreban jedan sasvim drugi pristup ovoj problematici po kojoj ne govorimo o Isi/Isusu nego o Hristu. P.P.S Zasto ovo pisem? Pa verovatno si cuo da hriscani pricao o Hristu Panteokratoru (svedrzitelju). To glede pitanja brige o kosmosu i nebesima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 svaka cast aquaman da dodam samo, ljudsko bice je vrhunac bozijeg stvaranja, mi smo ujedno i njegova deca i umetnicko remek delo i vrhunac tehnologije i sta sve jos samo eto malo smo skrenuli sa putica i zalutali Nisam ja nikakav vodonosa to bi bilo aquario ili aquarius. smej.gif smej.gif Aquilio je od aquila=orao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Respect! smej.gif Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 да могу да пратим тему. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 vidi, po vasoj veri islamu, ja cu biti osudjen ako pricam protiv vase vere, a vidi sad, ti mozes da pricas sta oces protiv hriscanstva i da hulis kolko oces i kako oces, i neces biti osudjen od strane hriscana u toj i takvoj meri kolko bi islam osudio, ja mogu cak i da kazem ako oces da nsiam hriscanin, a znas zasto? zato sto je to samo obicna rec koja bez svog znacenja nije nista! ja i ako kazem da nisam hriscanin, to mi nece smetati, jer ja verujem u Isusa i trudim se da postujem zapovedi, a Isus nije rekao e ovo se sad zove Hriscanstvo, ne, to su ljudi njegovi savremenici i oni posle nazvali Hriscanstvom, to samo poslusanje u njega tj Boga, i otud moze da se kaze da ne postoji nijedna druga vera osim vera u samog Gospoda Boga, jednog i jedinog, a njegovi sledbenici su je nazvali Hriscanstvom problem su sve ostale vere osim Hriscanstva jer je Hriscanstvo prvi i jedini pravi izvor i svedocanstvo preneseno od strane ljudi na najverodostojniji moguci nacin te silne vere i slepo slusanje samo stvaraju zbrku i zabludu i prevaru, Hriscanstvo je izvorno a ja jos nisam na tom stupnju da za bitangu ne mogu da kazem da nije bitanga, nisam jos tolko napredovao i hriscanstvu, jer hriscanstvo je vera prastanja problem je i ovaj internet sto se ljudi nekad tesko sporazumevaju Stariji je judeizam. 0409_feel "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Šta znači izraz ovaplotiti, ili ovaploćenje. Mislim da se tako piše, oprostite ako nije izvorno. 89898989898989 "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 vidi, po vasoj veri islamu, ja cu biti osudjen ako pricam protiv vase vere, a vidi sad, ti mozes da pricas sta oces protiv hriscanstva i da hulis kolko oces i kako oces, i neces biti osudjen od strane hriscana u toj i takvoj meri kolko bi islam osudio, ja mogu cak i da kazem ako oces da nsiam hriscanin, a znas zasto? zato sto je to samo obicna rec koja bez svog znacenja nije nista! ja i ako kazem da nisam hriscanin, to mi nece smetati, jer ja verujem u Isusa i trudim se da postujem zapovedi, a Isus nije rekao e ovo se sad zove Hriscanstvo, ne, to su ljudi njegovi savremenici i oni posle nazvali Hriscanstvom, to samo poslusanje u njega tj Boga, i otud moze da se kaze da ne postoji nijedna druga vera osim vera u samog Gospoda Boga, jednog i jedinog, a njegovi sledbenici su je nazvali Hriscanstvom problem su sve ostale vere osim Hriscanstva jer je Hriscanstvo prvi i jedini pravi izvor i svedocanstvo preneseno od strane ljudi na najverodostojniji moguci nacin te silne vere i slepo slusanje samo stvaraju zbrku i zabludu i prevaru, Hriscanstvo je izvorno a ja jos nisam na tom stupnju da za bitangu ne mogu da kazem da nije bitanga, nisam jos tolko napredovao i hriscanstvu, jer hriscanstvo je vera prastanja problem je i ovaj internet sto se ljudi nekad tesko sporazumevaju Stariji je judeizam. 0409_feel A OD JUDEIZMA ABRAHAMOVA VJERA. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука