Jump to content

Светиње светима!...

svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na   

24 члановâ је гласало

1. 1. svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na

• ucesnike liturgijske zajednice
      23
    • svetitelje
      0
    • pravednike
      0
    • dostojne
      0
    • pripremljene
      1

Препоручена порука

feeble, jedino što nas sprečava da budemo sveti je naša volja.

Знам, али колико нас заиста стреми светитељству је питање. Ја сам минималиста, па ми је довољно и да будем задњи али само да не пољубим врата facenew22222222

Ti imaš malo pomereno (da ne kažem katoličko) shvatanje svetiteljstva...

Подели на овим сајтовима

katolici shvataju svetiteljstvo...  :P  facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222

podseti me na citat iz crne guje

Darling: A German spy is giving away every one of our battle plans.

Melchett: You look surprised, Blackadder.

Blackadder: I certainly am sir. I didn't realize we had any battle plans.

Melchett: Of course we've got plans! How else do you think our battles are directed?

Blackadder: Our battles are directed, sir?

Melchett: Of course they are. Directed accoring to the grand plan.

Blackadder: Oh I see. And would that be the plan to continue with total slaughter until everybody's dead except Field Marshal Haig, Lady Haig, and their tortoise, Alan?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Знам, али колико нас заиста стреми светитељству је питање. Ја сам минималиста, па ми је довољно и да будем задњи али само да не пољубим врата facenew22222222

Могуће. Помози ми да се коригујем. Само у кратким цртама facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Знам, али колико нас заиста стреми светитељству је питање. Ја сам минималиста, па ми је довољно и да будем задњи али само да не пољубим врата :)

Могуће. Помози ми да се коригујем. Само у кратким цртама :)

Pa gledaš to tako u stepenima, zavisno od svojih dela... dok po našem shvatanju svetiteljstvo ne zavisi od tvojih dela, odnosno ovo svetiteljstvo o kojem :drugarstvo: govori nije to kakvim ga ti zamišljaš... i nije u stepenima... xD

Подели на овим сајтовима

Не знам, ја сам мислио оно: "Многи су станови у дому Оца мога", па слично као и разбојник што је рекао - помени ме у царству своме, али само да не будем заборављен.

Подели на овим сајтовима

jes da nisi od mene tražio pomoć al evo za početak... promeni avatar  :)  :drugarstvo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=1031.msg428133#msg428133 date=1304291901]

jes da nisi od mene tražio pomoć al evo za početak... promeni avatar  :)  :drugarstvo:

Kažeš mu ti sa krizom identiteta koji menjaš nick svaka dva dana pa ljudi ne mogu da po'vataju ko si...  0442_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

Подели на овим сајтовима

link=topic=1031.msg428133#msg428133 date=1304291901]

Могуће. Помози ми да се коригујем. Само у кратким цртама 0442_feel

Нећу, већ су ме терали модератори да мењам кад сам био хипик и држао знак Peace, сад сам Stressed Eric и не склањам слику док вена не прсне :)

Подели на овим сајтовима

Kažeš mu ti sa krizom identiteta koji menjaš nick svaka dva dana pa ljudi ne mogu da po'vataju ko si...  7896634.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

:) :) 0442_feel

jes al kad se svi ti likovi pomešaju... dobije se jedan i jedini  :)

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=1031.msg428146#msg428146 date=1304292353]

Kažeš mu ti sa krizom identiteta koji menjaš nick svaka dva dana pa ljudi ne mogu da po'vataju ko si...  7896634.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

:) :) 0442_feel

jes al kad se svi ti likovi pomešaju... dobije se jedan i jedini  :)

Lepo sam ja rekao da teologija služi da se opravda bilo koji ljudski postupak...

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Да ли је Христос икада говорио о достојном и недостојном причешћу, читао сам Нови завјет али не могу да се сјетим?

Шта су апостоли говорили о истом?

Подели на овим сајтовима

Ако не једете тела Сина човечијега, и не пијете крви Његове, нећете имати живота у себи. Који једе моје тело и пије моју крв има живот вечни, и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је тело моје право јело и крв моја право пиће. Који једе моје тело и пије моју крв станује у мени и ја у њему " (Јн. 6.48-68).

Подели на овим сајтовима

Тако који једе овај хлеб или пије чашу Господњу недостојно, биће крив телу и крви Господњој. Али човек нека испитује себе, и тако од хлеба нека једе и од чаше нека пије. Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тела Господњега.

Св. апостол Павле

Подели на овим сајтовима

Да ли је Христос икада говорио о достојном и недостојном причешћу, читао сам Нови завјет али не могу да се сјетим?

Шта су апостоли говорили о истом?

Hristos nije direktno, ali jeste Pavle, koga jos zovu "usta Hristova"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...