Jump to content

Светиње светима!...

svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na   

24 члановâ је гласало

1. 1. svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na

• ucesnike liturgijske zajednice
      23
    • svetitelje
      0
    • pravednike
      0
    • dostojne
      0
    • pripremljene
      1

Препоручена порука

posto se diskusija o potrebi liturgijske obnove (preporoda) dobro razvija idemo i korak dalje,da rasudjujemo o svestemom priyivu Svetinje svetima, na koga se odnosi, kada vazi, kada ne smemo da ga sledimo i sl...

bratijo i sestre napred u osvajanje divnog eshatoloskog liturgijskog sveta :smiley:

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Никад нисмо довољно достојни...

можда заправо има људи који јесу,

али они на вишем духовном нивоу,

вероватно да опет осећају да нису достојни...

због неких ствари које се нама "обичнима" можда чине безначајне...

Да бисмо пришли Светињи...

морамо знати да смо се потрудили да будемо бољи

колико год да смо могли...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

ја морам мало да успорим, лакше ми је да пратим а да то не буде по цео дан, једну по једну тему ...

пошто колико видим ове теме су уско повезане, прво да си решим једну у глави 1335_womens ...

касније ћу вам се придружити овде.

Подели на овим сајтовима

Тренутно ми није при руци текст Св. Јована Златоустог о недостојности причешћивања. Кад буде, поставићу га. Треба читати Св. Јована Златоустог и да видимо како је он радио у своје време.

Подели на овим сајтовима

???????? ?? ???? ??? ???? ????? ??. ?????? ?????????? ? ????????????? ????????????. ??? ????, ????????? ??. ????? ?????? ??. ?????? ?????????? ? ?? ?????? ???? ?? ?? ????? ? ????? ?????.

@????

? ?????? ??????? ???????? ?? ?? ?????????? ???? ????? ??. ?????? ??????????, ??? ?? ????? ?????? ?? ?? ?????. ????? ??, ??????? ??, ??????? ?? ? ??????? ??? ??? ??????? ?? ????? ?????? ???? ???? ?? ?? ???????. ??????? ???? ???, ???? ????? ????, ????? ?????? ???? ??? ????????? ? ???? ?? ????????????? ????????????.

???????!!!

? ? ???? ?? ???? ????? ???????, ??? ????????? ??????, ??? ? ????? ????, ??? ????? ?? ????? ??????...  :smiley:

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

Тим недоумицама никад краја,

све у зависности од периода живота у ком се налазимо...

Једном приликом, кад сам хтела да се причестим,

мало пре него што је почело,

изгубила сам ваздух,

вртело ми се у глави и морала сам да изађем ван цркве.

Напољу ми је одмах било боље.

Кад сам покушала опет да уђем -

опет исто, није ми било добро.

Од тада сваки пут кад станем у ред за причест,

помислим да ћу опет бити одвраћена,

ако Бог тако жели.

Његова је Света Воља.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ево ја ћу мало да скренем у оф топик.

Видим тема стоји , па реко боље и оф него ништа...

Даклем , долази једна баба на ред за причешће и вади неку своју кашику из торбе, вели понела она своју кашику.

Каже јојзи поп , да не може њеном кашиком да се причести него само оном црквеном малом кашичицом, а она јок море нешћеде да се причести .

Други пут долази иста баба и стаје прва у ред за причешће вели ако не може својом кашиком ( а брале већу кашику нисам видо у животу , то су неке предратне( пре другог свецког) ооогромне)  да се причести онда оће да иде прва.

Поп неки брезобразан вели не може ни то , прво бебе , па дечица , па деца па онда ако оће нека се причести , а она вели да неће.

Мислим , питање је о достојном и недостојном причешћивању , а ја би овде пито јел се баба достојно или недостојно не причести?

Подели на овим сајтовима

главна и једина припрема душе пред причешћивање Светим Тајнама састоји се у покајању, док су пост и молитва средства која ће душу довести у то стање, а не нешто што је само по себи довољно.

ваљда 1312_womens

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Други пут долази иста баба и стаје прва у ред за причешће вели ако не може својом кашиком ( а брале већу кашику нисам видо у животу , то су неке предратне( пре другог свецког) ооогромне)  да се причести онда оће да иде прва.

:) 0110_hahaha zru 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...