Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Па рецимо владика Никанор каже да владика Атанасија разара Цркву, шта ћемо сад?(не подржавам га у овоме, наравно)

Да, ако га рашчине то само значи да нема културе дијалога у СПЦ нити милости према ближњем. А то ће се десити, нажалост. Какав народ такве и владике!!!

Да, и то треба да дође на дневни ред Сабора. један Епископ каже другом то и сутра заједно служе. То је еклисиолошка свест на веома ниском нивоу.

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292422#msg292422 date=1290194830]

šta li kažu Živica Tucić i Mirko Djordjević   greengrin

Па веселе се док се ми свађамо.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

šta li kažu Živica Tucić i Mirko Djordjević   eheeeej

Мирко- немирко је свашта рекао...  greengrin као и увек...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

šta li kažu Živica Tucić i Mirko Djordjević  greengrin

Па веселе се док се ми свађамо.

Живица Туцић је ипак човек Цркве.

Подели на овим сајтовима

Па рецимо владика Никанор каже да владика Атанасија разара Цркву, шта ћемо сад?(не подржавам га у овоме, наравно)

Да, ако га рашчине то само значи да нема културе дијалога у СПЦ нити милости према ближњем. А то ће се десити, нажалост. Какав народ такве и владике!!!

Да, и то треба да дође на дневни ред Сабора. један Епископ каже другом то и сутра заједно служе. То је еклисиолошка свест на веома ниском нивоу.

Нисам судац а ни мудрац, али мислим да би СА сабор пре могао да казни владику Никанора него владику Артемија, то је моје лаичко мишљење. И мислим да и њега следи исти сценарио, папа мора доћи 2013 у Србију а они су препрка. Тако је то у окупираној Србији гдје Црква нема слободу.

Подели на овим сајтовима

To i jeste problem savremenog društva i mass media - narod bi da mu se odmah sve servira i pre nego što se skuva. Crkva to voli da saopštava kad se sve lepo zna i dogovori, ne na prečac. I ne voli da iznosi prljav veš u javnost ako ne mora - to rade oni koji se sabraći obraćaju putem medija, umesto protokolom koji dolikuje, a onda se kasnije žale na povredu nekih svojih prava i tako...

Није то никакав проблем, посебно не савремног друштва. Радозналост, која у овом случају стоји на најбољим жељама и нади у радоснији расплет целе приче, је осећај који је стар колико и сам човек.

И да завршимо ову полемику, више бих волео да чујем и за неки покушај да се ствар братски разреши (хоћу да верујем да их има), ако већ могу да видим како Дачић и Вељовић излазе из Патријаршије.

Radoznalost gde joj nije mesto jeste problem, nepoverenje u episkope jeste problem. Ti sve vreme pišeš kao da se ovo desilo tek sinoć, kao da oni njega nisu godinama ubeđivali i pričali s njim, kao da se nešto krije od naroda, kao da je Sabor dužan da ima video link na internetu da svi možemo da pratimo svaku izgovorenu reč... Čuj, voleo bi da čuješ pokušaj da se bratski razreši - gde si bio svih ovih godina?

Је ли можеш да сумираш у пар реченица шта је владика Артемије погрешно радио па је био упозораван и трпљен од стране осталих епископа?

Ја знам да је био проблем са обновом светиња и његовим мишљењем да не треба дати косовским институцијама да раде на томе. Да ли је било неких теолошких пропуста или грешака са његове стране?

Подели на овим сајтовима

Не могу да верујем...читам читам и не могу и даље да верујем.Да ли ви схватате да је +Артемије узурпирао један манастир,да је служио Литургију иако му је забрањено,да је непослушан Цркви?И јесте понаша се КАОбандит.Да ли разумете какав немир је овакав поступак +Артемија унео у Цркву и какве су последице?Нема оправдања за овакав потез,јер ово никако не може бити Богу угодно.Цепања,расцеп,подела,свађа...Надам се,верујем и молим да ће+Артемије,монаси и они који ово подржавају да схвете да су у покушају да иступеиз Цркве.А ван Цркве,нема спасења.

Не могу они да иступе из цркве, кад су они црква (по њиховим до сада изнетим ставовима у јавности). Јер ко није са њима, он је иступио из цркве. Њихова девиза је: Црква, то сам ја. Тужно greengrin

Подели на овим сајтовима

"Vladika Artemije raščinjen je pre oko pola sata odlukom Sabora, saznaje "Blic". Artemiju je oduzet čin vladike i on je vraćen u red monaha." извор БЛИЦ

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/218457/Rascinjen-vladika-Artemije

Е ТУГО МОЈА...

Подели на овим сајтовима

Јел и Христос можда сам себе разапео?Е Боже сачувај.

Nije, ali je smireno prihvatio Krst.

Tucić je dao već izjavu negde... valjda na B92, ne mogu da se setim više.

То је једини грех владике Артемија што није смирено поднео страдање за Христа, већ је себе довео у ситуацију да га СПЦ одвоји од Христа (јер чим га изопште из Цркве дали су себи право да човјека одвоје од Христа, од Царства Небескога..итд).

Подели на овим сајтовима

To i jeste problem savremenog društva i mass media - narod bi da mu se odmah sve servira i pre nego što se skuva. Crkva to voli da saopštava kad se sve lepo zna i dogovori, ne na prečac. I ne voli da iznosi prljav veš u javnost ako ne mora - to rade oni koji se sabraći obraćaju putem medija, umesto protokolom koji dolikuje, a onda se kasnije žale na povredu nekih svojih prava i tako...

Није то никакав проблем, посебно не савремног друштва. Радозналост, која у овом случају стоји на најбољим жељама и нади у радоснији расплет целе приче, је осећај који је стар колико и сам човек.

И да завршимо ову полемику, више бих волео да чујем и за неки покушај да се ствар братски разреши (хоћу да верујем да их има), ако већ могу да видим како Дачић и Вељовић излазе из Патријаршије.

Radoznalost gde joj nije mesto jeste problem, nepoverenje u episkope jeste problem. Ti sve vreme pišeš kao da se ovo desilo tek sinoć, kao da oni njega nisu godinama ubeđivali i pričali s njim, kao da se nešto krije od naroda, kao da je Sabor dužan da ima video link na internetu da svi možemo da pratimo svaku izgovorenu reč... Čuj, voleo bi da čuješ pokušaj da se bratski razreši - gde si bio svih ovih godina?

Је ли можеш да сумираш у пар реченица шта је владика Артемије погрешно радио па је био упозораван и трпљен од стране осталих епископа?

Ја знам да је био проблем са обновом светиња и његовим мишљењем да не треба дати косовским институцијама да раде на томе. Да ли је било неких теолошких пропуста или грешака са његове стране?

Imaš milion stvari, od 2003 i problema s Davidovićem, 2004 i njegovim memorandumom obnovi Crkava (po kom je Kosovo maltene država, i naravno da su po njegovom memorandumu mogle i kosovske firme da obnavljaju, ali kad je patrijarh Pavle 2005 ispravio memorandum (pošto kod Artemija nije bilo pomena o srpskim crkvama, nego samo o crkvama, što je dalo Šiptarima mogućnost da tvrde da su to kosovske crkve...)), pa problemi s Rade Neimar, pa vlasništvo u Bg, pa Simeon Vilovski, pa istupi u medijima... itd itd itd.

@Semberac:

Poslednji put - on je SAM SEBE odvojio, nije ga odvojila SPC.

Подели на овим сајтовима

"Vladika Artemije raščinjen je pre oko pola sata odlukom Sabora, saznaje "Blic". Artemiju je oduzet čin vladike i on je vraćen u red monaha." извор БЛИЦ

Е ТУГО МОЈА...

Знао сам, тамо гдје се сатанска политика умеша ништа не може да ваља...Господо са Сабора: Како то мислите нама вјерницима објасните да волимо своју браћу, да праштамо својој браћи када сами нисте спремни то да извршите?Гдје је спремност за страдања за Христа?Туга и жалост...

Подели на овим сајтовима

Е ТУГО МОЈА...

Добро је, још није изопштен. Ја не видим разлику између умировљења са забраном свештенодејства и враћања у ред монаха. То је само стална забрана свештенодејства.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...